• xxl nutrition banner

REVIEW: SLANKER – FIT.nl afslank boek

Bijgewerkt op 17 oktober 2023 door Marvin

slanker afslankboek

Gezond afvallen is in theorie niet heel moeilijk, door een calorietekort te creëren zal je vet gaan verliezen. In de praktijk blijkt echter dan veel mensen het afvallen niet vol kunnen houden. Maar liefst 90% valt na verloop van tijd namelijk weer terug in hun oude eetgewoonten. Hoe kunnen we dit veranderen en het afvallen succesvoller maken? Het boek SLANKER van FIT.nl is samengesteld om op een realistische manier blijvend en haalbaar resultaat te boeken. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik dit afslankboek gelezen en mijn ervaringen deel ik in deze review!

Wat is SLANKER van FIT.nl?

SLANKER is een uitgebreid afslankboek met meer dan 200 pagina’s met theorie over afslanken. Met deze kennis kun je jouw afslanktraject een succes maken. De theorie is ingedeeld in de drie belangrijkste thema’s voor gezond afvallen, namelijk mindset, voeding en training. Als één van deze drie pijlers namelijk niet op orde is, zal het afvallen niet soepel verlopen. En is de kans groot dat je terugvalt naar je oude gewoontes.

SLANKER is samengesteld door gecertificeerde professionals: medisch socioloog Jeroen van der Mark, gedragswetenschapper Laura Louwes, diëtist Neeke Smit en gedragsexpert Erik Huizenga.”

FIT.nl heeft met het SLANKER afslankboek een methode gecreëerd die jou kan helpen om blijvend resultaat te boeken. Geen wondermiddeltjes of dieethypes, nee gewoon een realistische kijk op afvallen en het onder controle houden van jouw gewicht. Met de voorbeeldschema’s en gezonde recepten leert het team van FIT.nl je hoe je zelf een voedingsschema en trainingsschema kunt opstellen. De opdrachten in het boek SLANKER zorgen er bovendien voor dat jij bewust met je mindset, eetpatroon en sporten aan de slag gaat.

Dit boek leert je de exacte methode waarmee je je voeding, training en herstel verbetert zodat je je fitter voeltmeer energie hebt, een beter humeur hebt, en de motivatie om je gezondheid onder controle te houden.

slanker review

Voor wie is dit afslank boek bedoeld?

Het SLANKER afvalboek is geschikt voor iedereen die op een gezonde manier wil afvallen en blijvend resultaat wil boeken. Voor mensen die in het verleden verschillende diëten hebben gevolgd, zonder succes. De experts van FIT.nl hebben namelijk een concreet stappenplan ontwikkeld waarmee jij op je eigen manier kunt afvallen en blijft gewichtsverlies kunt realiseren.

 • Heb jij de hoop op afvallen bijna opgegeven?
 • Wil je voor altijd op een gezond gewicht blijven?
 • Wil je kunnen blijven genieten van lekker eten?
 • Wil jij lekker in je vel zitten?

Dan is SLANKER van FIT.nl het lezen meer dan waard. Dit boek kan jou het vertrouwen geven dat gezond afslanken wel mogelijk is. En dat je hier helemaal geen idiote diëten voor hoeft te volgen, of gekke supplementen hoeft te gebruiken. Afvallen hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn en je kunt zelfs blijven genieten van voedingsmiddelen die jij lekker vindt. Zolang mindset, voeding en training met elkaar in evenwicht zijn houd jij de controle over je gewicht. Het doel van SLANKER is om jou te helpen bij het vasthouden van een gezonde levensstijl, waarbij jij slanker, gelukkiger en fitter bent!

FIT.nl SLANKER thema’s

Welke onderwerpen worden behandeld in SLANKER? Om het afvallen tot een blijvend succes te maken is het belangrijk om verder te kijken dan alleen eten en sporten. Gedragsverandering is misschien wel het meest belangrijk. De manier waarop jij met voeding omgaat en hoe je eventuele tegenslagen verwerkt bepaalt voor een groot deel of jij blijvend kunt afvallen. Daarom besteedt het team van FIT.nl veel aandacht aan mindset, maar natuurlijk worden voeding en training niet overgeslagen.

Een plan maken

Om gezond gewicht te verliezen begin je met het maken van een concreet plan. Hierbij is het belangrijk om als eerst een realistisch doel te bepalen. SLANKER neemt jou bij de hand en helpt bij het opzetten van een gedegen afvalplan.

 • Jouw startpunt vastleggen
 • Vetpercentage meten
 • Een realistisch doel bepalen
 • Belangrijke informatie over vetverlies

Mindset en gedrag

Afvallen valt of staat met een goede mindset. In SLANKER krijg jij de tools om positief te blijven in lastige situaties, de motivatie vast te houden voor het sporten en te voorkomen dat je terugvalt in oude (slechte) gewoontes. Met zelfkennis kun je het best werken aan je fit- en gezondheid.

 • Hoe krijg je de juiste mindset?
 • Gezond eetgedrag volhouden
 • Terugval voorkomen
 • Op gezond gewicht blijven
 • Omgaan met trek tijdens het afvallen

Voedingsadvies

Wil je jouw vetpercentage verlagen? Dan is de juiste voeding enorm belangrijk! Ongezond eten en snacken maakt het lastig om gewicht te verliezen. Daarom geeft SLANKER jou de handvatten om je eetpatroon in positieve zin te veranderen. Je leert hoe je zelf een voedingsplan kunt samenstellen dat aansluit bij jouw lichaam, doelen en leefstijl.

 • Alles over eiwitten, koolhydraten en vetten
 • Een gezond voedingsschema samenstellen
 • Lekkere en gezonde recepten
 • Boodschappenlijstje voor gezonde producten
 • Advies over voedingssupplementen

Sport en bewegen

Genoeg bewegen draagt bij aan een betere gezondheid én helpt natuurijk bij het afslanken. FIT.nl bespreekt verschillende vormen van bewegen en helpt jou bij het kiezen van de sport die het best bij je past. Ook wordt stil gestaan bij de effecten van krachttraining op je lichaam, en de voordelen hiervan bij afvallen.

 • Trainingsleer
 • Alles over cardio
 • De rol van krachttraining bij afvallen
 • Vind de best passende sport

Reviews van anderen

Ik ben natuurlijk niet de enige die een SLANKER review heeft geschreven. Ook andere voedingsdeskundigen en diëtisten hebben dit afslankboek van FIT.nl gelezen én beoordeeld. Hieronder zie je enkele ervaringen van anderen.

slanker ervaringen

Mijn ervaring met SLANKER

Voor deze review heb ik SLANKER gelezen en mijn kritische blik als Voedingsadviseur gebruikt. Wat is mijn ervaring met dit afslankboek van FIT.nl?

Ik ben zeer te spreken over het boek geschreven door de experts van FIT.nl. Zij hebben met hun kennis een complete methode weten samen te stellen, waarmee iedereen op gezonde wijze kan afvallen. Omdat het boek dieper ingaat op gedragsverandering, voeding en training krijg je alle tools die nodig zijn om af te vallen. Bovendien schrijven zij op een manier die voor iedereen te volgen en begrijpen is. Zo hebben zij een laagdrempelige manier gecreëerd om op een gezonde manier gewicht te verliezen. En belangrijker; om dit gewichtsverlies voor altijd vast te houden.

Het SLANKER afslankboek sluit perfect aan op de manier waarop ik als Voedingsadviseur kijk naar een gezonde leefstijl. Geen fabels, trucjes of dieethypes, maar een eerlijk stappenplan om gezond af te vallen. De wetenschappelijke onderbouwing maakt SLANKER een ideaal boek voor iedereen die gezonder wil leven en fitter wil worden.

slanker fit kopen

SLANKER hardcopy kopen?

Herken jij jezelf in het verhaal dat ik heb geschetst in deze SLANKER review? Heb jij hulp nodig bij het afvallen en veranderen van je leefstijl? Dan is dit afslankboek van FIT.nl een aanrader. De experts van FIT.nl hebben een realistische methode ontwikkeld. Geen onzin of hypes, maar gewoon een haalbaar stappenplan om op gezonde wijze af te slanken. Je kunt dit boek hardcopy kopen, maar ook als E-book in de FIT.nl shop. De gedrukte variant is ook te koop bij Bol.com.

SLANKER

SLANKER is een effectieve afslankmethode op basis van wetenschappelijke bronnen en praktijkervaring van de coaches van FIT.nl. Met SLANKER val je af én blijf je op gewicht, gegarandeerd.

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
De FIT. Methode review – Fit.nl
review fit methode

Wanneer je druk werkt aan een fitter en gezonder lichaam (en geest) is het belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke situatie en behoeften. Lees blog

ApolloProtocol Fitness App review
apolloprotocol fitness app

We zijn tegenwoordig steeds meer bezig met het bijhouden van onze gezondheid en fitness progressie. Waar je vroeger met pen en papier alles bij moest Lees blog

FitChef Weekmenu ervaringen & reviews
fitchef weekmenu ervaringen

Je hebt vast wel eens gehoord van de FitChef community. Het FitChef platform is opgericht door Mark van Oosterwijck en is begonnen met de receptenboek Lees blog

De 10 leukste cadeaus voor fitness fanaten
cadeaus voor fitness fanaten

De decembermaand is voor velen van ons de leukste maand van het jaar, met feestdagen als Sinterklaas en Kerst. Voor veel mensen een periode vol Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *