• xxl nutrition banner

REVIEW: Pure2Improve Foamroller

Pure2Improve Foamroller

€20,80
7.8

Design

7.5/10

Functionaliteit

8.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

6.5/10

Voordelen

 • Zeer stevige foamroller
 • Helpt tegen spierknopen
 • Duurzaam materiaal

Nadelen

 • Niet de meest goedkope foamroller

Bijgewerkt op 4 februari 2024 door Marvin

Door intensieve trainingen, maar ook door een verkeerde werkhouding, kan je last krijgen van spierknopen. Je spieren gaan vast zitten en dit kan zorgen voor vervelende pijnklachten en hoofdpijn. Het masseren van deze spierknopen, ook wel triggerpoints, genoemd kan deze klachten verminderen. Foam rollen is een vorm van myofascial release, dit houdt in dat je zelf je spierbindweefsel losmaakt. Tijdens trainingen kunnen er namelijk kleine ontstekingen in de spieren en/of spierbindweefsel ontstaan met als gevolg pijnklachten en een verslechterde doorbloeding.

Met een foam roller kun je deze klachten verminderen. Tegenwoordig zijn foamrollers erg populair en dus zijn er talloze merken varianten te krijgen. Van Athleteshop.nl heb ik deze Pure2Improve Foamroller ontvangen om te testen. Mijn persoonlijke ervaring deel ik in deze review op Voeding-en-fitness.nl!

De Pure2Improve massage roller heb ik getest op de volgende punten:

 • Design
 • Functionaliteit
 • Kwaliteit
 • Prijs

Foamrollers van Pure2Improve

Voordat we verder gaan met mijn Pure2Improve Foamroller review kijken we even naar wat het bedrijf zelf zegt over deze foam roller.

“De Pure2Improve Foam Roller Firm is een veelzijdig trainingsmiddel. Het kan gebruikt worden op verschillende manieren van sportmassage en spier-rehabilitatie en een volledige core-body workout. De roller beschikt over 2 zones die zijn ontworpen om beter te werken dan een standaard platte foam roller. De zones helpen bloed en zuurstof door uw spieren te transporteren en het versoepelen van de spieren en het leveren van een precisie-massage. De roller kan ook worden gebruikt voor een totale core-body workout.

Details Pure 2 Improve Foamroller:

 • Versies: Geel = Soft. Rood = Medium. Zwart = Firm
 • Gewicht: 900 g
 • Maximale belastbaarheid 200 kg
 • Full core body workouts
 • Ook geschikt voor massage
 • Voorzien van groeven
 • Afmeting: 38x14cm
 • Materiaal: EVA-schuim met een gehard kunststof binnenband.”

pure2improve massage roller

Het design van deze massage roller

Het eerste punt van mijn Pure2Improve Foamroller review is het design. Het oog wil natuurlijk ook wat! Deze massage roller is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk geel, rood en zwart. Het verschil in kleur is niet alleen esthetisch, het geeft ook de weerstand van de foamroller aan. Geel is soft, rood is medium en zwart is zwaar.

Deze foamroller van Pure 2 Improve ziet er strak uit. De zwarte buitenkant wordt afgemaakt door de rode binnenkant. Deze kleuren geven de foamroller een stoere uitstraling. De diepe groeven tonen wel aan dat deze foam roller een zware weerstand heeft en dus zeer geschikt is voor zwaardere mensen die last hebben van hardnekkige spierknopen.

Wat kan je met de Pure2Improve Foamroller?

Vervolgens heb ik voor mijn Pure2Improve Foamroller review natuurlijk gekeken naar het gebruik. Wat kan je allemaal met deze massage roller? En het belangrijkst van allemaal natuurlijk, is het effectief?

foamroller athleteshopEen foam roller koop je natuurlijk om zelf-massage toe te kunnen passen op pijnlijke spieren en triggerpoints. Mijn persoonlijke ervaring is gebaseerd op het gebruik van de zwarte foamroller (zware weerstand). Dit model heeft diepe groeven, waardoor je zelfs de meest hardnekkige spierblokkades weer vrij kunt maken. Omdat ik naast mijn krachttraining ook regelmatig hardloop en een kantoorbaan heb waarbij ik veel achter de computer zit, merk ik dat mijn spieren snel verkrampen. Ik weet dat ik tijdens het werken vaak niet de meest ergonomische houding aanneem, waardoor ik vooral in mijn bovenrug veel spierknopen krijg.

Maar ook na het trainen van mijn kuiten merk ik dat ik hier best snel blokkades ontwikkel. Ik heb deze Pure2Improve Foamroller nu een aantal weken regelmatig gebruikt en ik merk een grote verbetering. De diepe groeven doen hun werk goed haha. Het foamrollen zelf is behoorlijk pijnlijk, zeker in mijn kuiten. Na een ‘foamrol sessie’ voel ik echter direct vooruitgang en merk ik dat mijn spieren minder pijnlijk zijn en soepeler aanvoelen. Ik heb deze massage roller voornamelijk gebruikt voor mijn kuiten, bovenbenen en bovenrug, maar je kunt deze foam roller gebruiken voor je gehele lichaam. Iedere spier is te masseren met deze foam-roller van Pure2Improve! Ik zal deze dan ook blijven gebruiken om mijn verkrampte spieren los te masseren.

De kwaliteit van het materiaal

Niet geheel onbelangrijk bij fitness materiaal dat je regelmatig gebruikt is natuurlijk de kwaliteit van het materiaal. Je wilt immers niet dat je foamroller na een aantal keer fanatiek masseren al kapot gaat. De afgelopen weken heb ik de Pure2Improve Foamroller intensief gebruikt en om hem extra te testen ook een aantal keer wat lomp en onhandig behandeld. Resultaat? Een nog in perfecte staat verkerende massage-roller. Je voelt aan alles dat deze foamroller sterk en duurzaam is.

De Pure2Improve Foamroller is gemaakt van EVA-schuim en gehard kunststof waardoor het een belastbaar gewicht heeft van 200 kg. Met mijn 85 kilo kan ik dus prima uit de voeten met deze foam roller. In de sportschool heb ik wel eens goedkopere foamrollers gebruikt waarbij je het gevoel had dat hij elk moment kon scheuren of barsten. Dat heb ik bij dit model geen enkele keer gehad. Het is duidelijk dat deze massage roller van hoge kwaliteit is!

Wat kost deze foam roller?

Het laatste punt van mijn Pure2Improve Foamroller review is de prijs. Wat kost deze massage roller en is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere foamrollers?

Deze foamroller is te bestellen voor €20,80 bij Bol.om. Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik even gekeken naar het complete foamroller aanbod. Je kunt hier foam-rollers kopen voor minder dan 10 euro, maar de prijzen lopen op tot zo’n 80 euro. Het aanbod is zeer divers, dus er is voor ieder wat wils te vinden. Persoonlijk vind ik ongeveer 20 euro voor een foamroller een eerlijke prijs en na het gebruik van de Pure 2 Improve foamroller ben ik er wel van overtuigd dat hij zijn geld zeker waard is.

Pure2Improve Foamroller review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Pure2Improve massage roller review eindigen met een persoonlijke conclusie. Door regelmatig gebruik van deze massage roller merk ik dat ik minder last heb van mijn kuiten en bovenrug. De triggerpoint massage is behoorlijk gevoelig vanwege de diepe groeven, maar dit zorgt er wel voor dat zelfs de meest hardnekkige spierknopen los gemasseerd worden. Groot voordeel vind ik de kwaliteit van deze foamroller. Het is een stevige foam roller, gemaakt van duurzaam materiaal waardoor je niet bang hoeft te zijn dat hij kapot gaat als je wat zwaarder bent.

Zoek jij een goede foamroller die je intensief kunt gebruiken voor zelfmassage over je gehele lichaam? Dan is de Pure2Improve foam roller zeker een goede optie. Gebruik jij een foamroller slechts af en toe? Dan is het waarschijnlijk slimmer om eens te kijken naar een goedkopere foam-roller.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Pure2Improve Foamroller hieronder!

Heb jij deze massage roller van Pure2Improve al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste fitness materialen!

Meer handige fitness tips
Hoe gebruik je een foamroller?
foam roller gebruiken

Foamrollers zijn vandaag de dag populair en eigenlijk niet meer weg te denken uit de sport- en revalidatiewereld. Door foamrollers kun je zelfmassage toepassen. Hiermee Lees blog

Helpt curcumine tegen spierpijn?
kurkuma spierherstel

Curcumine is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Niet alleen in maaltijden is het een goede toevoeging voor het lichaam, maar curcumine is nu Lees blog

Spierpijn voorkomen? 5 tips tegen spierpijn
spierpijn voorkomen

Als je aan krachttraining doet, weet je dat spierpijn er bij hoort: of je nu traint om je spieren te ontwikkelen, een strakker lijf te Lees blog

Voordelen van yoga voor (kracht)sporters
voordelen van yoga krachtsporters

Krachttraining en yoga? Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar yoga is de perfecte aanvulling als je aan krachttraining doet. Veel krachtsporters hebben namelijk last Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *