• xxl nutrition banner

Pure Whey Protein Isolate review – Power Supplements

Pure Whey Protein Isolate

€28,90
8.4

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

8.0/10

Smaak

7.5/10

Voedingswaarden

9.5/10

Voordelen

 • 90% eiwitgehalte
 • Geen suikers
 • 11 lekkere smaken
 • Geen onnodige toevoegingen

Nadelen

 • Minder lekker dan wei concentraat
 • Hogere prijs

Bijgewerkt op 9 april 2024 door Marvin

Welke eiwitshake gebruik jij het liefst? Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik verschillende merken en soorten eiwitten. De meeste sporters gebruiken een whey concentraat shake, maar wist je dat er nog meer varianten zijn? Zo bestaan er isolaat eiwitshakes en hydrolisaat eiwitshakes. De Pure Whey Protein Isolate van Power Supplements is een voorbeeld van zo’n wei isolaat. Isolaat eiwitshakes zijn verder gefilterd en daardoor zuiverder. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring met de isolaat eiwitshake van Power Supplements? Lees mijn oordeel in de Pure Whey Protein Isolate review hieronder!

Power Supplements Pure Whey Protein Isolate

Voordat we verder gaan met mijn Pure Whey Protein Isolate review kijken we even naar wat Power Supplements zelf zegt over hun isolaat eiwitshake.

“Veel eiwit voor weinig geld. Dat is de Pure Whey Protein Isolate van Power Supplements. Een zuivere, uitstekend oplosbare, lekkere wei-eiwit isolaat met een hoog eiwitpercentage van 90% en een zeer laag vet- en lactosegehalte. En dat voor de laagste prijs in de Benelux! De prijs is zelfs vergelijkbaar met die van goedkope wei-eiwit concentraten (65-80% eiwit).

 • 90% tot 93% eiwit!
 • Ultralaag in vet en koolhydraten
 • Europees merkproduct
 • Keus uit 14 lekkere smaken
 • Zeer lage prijs voor whey isolaat
 • Geschikt voor eiwitdieet!”

pure whey protein isolate power supplements

Gebruiksgemak Pure Whey Protein Isolate

Het eerste onderdeel van mijn Pure Whey Protein Isolate review gaat over het gebruiksgemak. Hoe lost het poeder op in water? En is de gebruiksaanwijzing op het etiket duidelijk te volgen?

Volgens het etiket maak je deze shake door een gladgestreken maatschep (30 gram poeder) met 200 ml water of melk te mengen. De Pure Whey Isolate van Power Supplements is een fijn poeder en het lost dan ook makkelijk op in je shakebeker. Geen last van klonten in je eiwitshake! De informatie op het label (en op de website) is uitgebreid.

Naast de informatie over alle voedingsstoffen en ingrediënten geeft Power Supplements ook aan hoe je deze shake het best kunt gebruiken in je voedingsschema. Ik vind het positief dat Power Supplements extra info en advies geeft, hiermee onderscheiden zij zich ten opzichte van andere supplementen merken. Ook het exacte aminozuurprofiel staat weergegeven op het etiket.

Wat kost deze eiwitshake van Power Supplements?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste online prijs vindt voor voedingssupplementen. Daarom kijk ik in deze Pure Whey Protein Isolate review kritisch naar de prijzen. Wat kost deze eiwitshake en is dat duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Je kunt de Pure Whey Protein Isolate bestellen bij Power Supplements in potten van 1000 gram of 2000 gram. Voor 1000 gram betaal je €24,90 per stuk. 2000 gram kost je €39,90. Zoals je snel kunt zien is het voordeliger om de grotere pot te kopen. Maar dat is niet alles, je kunt extra besparen wanneer je meer potten tegelijk koopt. Bij het bestellen van meerdere potten kan de korting oplopen tot maar liefst drie euro per pot.

Voor deze review gaan we echter uit van 1 pot van 2000 gram. Uitgaande van een dosering van 30 gram poeder haal je 67 shakes uit een emmer. Omgerekend betaal je dus €0,59 voor een Pure Whey Isolaat shake. Naar mijn idee is dit een prima prijs voor een isolaat shake (deze zijn meestal iets duurder dan de wei concentraat eiwitshakes).

Om een goed beeld te krijgen van de prijs heb ik deze vergeleken met andere merken. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Whey Isolaat XP van Body & Fitshop, Whey Isolaat van XXL Nutrition, Pure Whey Isolate van Bulk Powders en Real Isolate van Body en Gymshop. Zoals je kunt zien liggen de prijzen allemaal erg dicht bij elkaar. De Whey Isolaat XP van Body & Fit is per shake iets goedkoper. Toch zal de prijs in dit geval geen doorslaggevende factor zijn voor het kiezen van een bepaald merk.

Let op: bij deze prijsvergelijking is gekeken naar de prijs per dosering van 30 gram. De maatschepjes zullen per merk verschillen, maar voor een eerlijk beeld heb ik 30 gram aangehouden. 

isolaat eiwitshake prijzen

Whey Protein Isolate smaken

Wanneer je elke dag een eiwitshake drinkt als aanvulling op je eetpatroon, is het fijn als deze lekker smaakt. In deze Pure Whey Protein Isolate review deel ik mijn persoonlijke ervaring met alle smaken met je.

Je hebt gelukkig voldoende keus uit verschillende smaken bij Power Supplements. Je kunt deze isolaat eiwitshake namelijk in 11 verschillende smaken kopen. Namelijk; Naturel, Cookies, Vanille, Bos-Aardbei, Banaan, Chocola, Café Latte, Citroen, Kokos, Tropische Vruchten en Perzik. Qua smaken heb je dus net zoveel (of meer) keus als bij grote merken als XXL en Bulk Powders. Dat is top! Of je nu een liefhebber bent van fruitsmaakjes of juist meer hebt met koekjes of chocolade, bij Power Supplements kun je zeker een passende smaak vinden.

pure whey protein isolate review

Voor deze Whey Protein Isolaat review heb ik alle smaken getest. Ik moet eerlijk zeggen dat de smaak mij zeer goed is bevallen. Een isolaat shake is verder gefilterd en bevat minder suikers en vetten dan een concentraat shake. Daarom zal de smaak ook altijd iets minder romig en lekker zijn. Houd hier dus rekening mee! Toch vond ik de Power Supplements isolaat erg goed te drinken. Met (amandel)melk krijg je een lekkere volle shake, maar ook met water is deze nog prima. Mijn persoonlijke favorieten zijn Cookies, Chocola en Perzik.

Voedingswaarden Pure Whey Isolate eiwitshakes

Het belangrijkste onderdeel van mijn Pure Whey Protein Isolate review gaat natuurlijk over de voedingswaarden. Wat is de precieze samenstelling van deze shake en past deze in een gezond voedingsschema?

Per shake met 30 gram poeder krijg je de volgende macro’s binnen:

 • Energie = 114 kcal
 • Eiwit = 27 gram
 • Koolhydraat = 0,6 gram (waarvan 0,0 gram suikers)
 • Vet = 0,5 gram (waarvan 0,0 gram verzadigde vetten)
 • Zout = 0,15 gram

Zoals je kunt zien is dit een zeer zuivere eiwitshake. Met een eiwitpercentage van 90% krijg je zeer veel eiwitten binnen, terwijl het gehalte aan koolhydraten en vetten nagenoeg nihil is. De proteïnen zijn belangrijk voor je lichaam, omdat ze helpen bij het herstel van je spieren na fysieke inspanning. Verder vind ik het erg goed dat de Pure Whey Protein Isolate van Power Supplements helemaal géén suiker en verzadigde vetzuren bevat.

Ook positief om te zien is dat deze wei shake slechts een paar ingrediënten bevat. Hoe minder verschillende stoffen en toevoegingen, hoe zuiverder. Naast instant wei-eiwit isolaat bevat deze shake enkel zonnebloem-lecithine (emulgator), guar gum (stabilisator) en zoetstof of stevia. Wil je dus zeker weten dat je een hoge kwaliteit eiwitshake koopt, dan zit je met dit product goed.

Voor Pure Whey Protein Isolate in de smaak naturel geldt een eiwitpercentage van 93% op basis van drooggewicht. Na correctie van 4-5% voor het vochtgehalte, komen we op een eiwitgehalte van 88-89% eiwit. Voor zover wij weten is dit gecorrigeerde eiwitpercentage alsnog het hoogste van alle beschikbare eiwitpoeders in Nederland en België.

Aminozuuranalyse Pure Whey Isolate

Deze aminozuuranalyse is uitgevoerd op initiatief van Supplementlabtest.com en dus volledig onafhankelijk. De kwaliteit van Pure Whey Isolaat van Power Supplements is goed gekeurd aan de hand van dit onderzoek. Er is een eiwitpercentage van 87% gemeten voor de smaak vanille. Op het label wordt 90% aangegeven en de afwijking van 3% valt ruim binnen de maximaal toegestane waarde. In een eigen stikstofanalyse van Power Supplements kwam al naar voren dat hun eiwitpoeder 86,6% eiwit bevat.

Omdat er sprake is van een Aminozuuranalyse is aangetoond dat er geen Amino Spiking is gebruikt om het eiwitpercentage kunstmatig te verhogen. Wel valt de waarde van koolhydraten in Pure Whey Isolaat een stukje hoger uit dan op het etiket staat vermeld. Er is namelijk een waarde van 3,2 gram gemeten ten opzichte van de 1,9 gram op het label. Wel bevat deze eiwitshake slechts 0,8 gram suiker (lactose). Dit is een goed resultaat voor Pure Whey Isolaat van Power Supplements.

kwaliteit van pure whey isolaat

Isolaat eiwitshakes vergelijken

Om de kwaliteit van deze Power Supplements isolaat eiwitshake te beoordelen vergelijk ik de voedingswaarden met andere merken. In de tabel hieronder zie je de voedingswaarden per 100 gram van dezelfde merken als bij de prijsvergelijking! Power Supplements scoort zeer goed en is op geen enkel punt de minste. Het eiwitpercentage is het hoogst en ook qua suikers en verzadigde vetten scoren ze (samen met Body en Gymshop) het best.

isolaat eiwitshakes vergelijken

Pure Whey Protein Isolate review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Pure Whey Protein Isolate review eindigen met een korte conclusie. In deze eiwitshake review hebben jullie mijn ervaring kunnen lezen met de isolaat eiwitshake van Power Supplements. Voor mij heeft deze wei isolaat een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten. Als eerst moet ik Power Supplements een compliment geven over de samenstelling van deze wei isolaat shake. Een hoog eiwitpercentage, geen suikers én geen verzadigde vetten. Ideaal wanneer je een hoogwaardige eiwitshake zoekt ter aanvulling op je eetpatroon.

Daarnaast is Pure Whey Protein Isolaat ook nog eens verkrijgbaar in 15 verschillende smaken. Houd er echter wel rekening mee dat een isolaat wei minder lekker is dan een concentraat wei shake. Daar zitten dan wel weer meer suikers en vetten in. Qua prijs scoort Power Supplements net zo goed als de andere merken. En wanneer je groot inslaat krijg je nog extra korting ook! Voor iedereen die een isolaat eiwitshake wilt gebruiken is dit zeker een aanrader.

Pure Whey Protein Isolate

Veel eiwit voor weinig geld. Dat is de Pure Whey Protein Isolate van Power Supplements.

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Pure Whey Protein hieronder!

Heb jij deze isolaat eiwitshake van Power Supplements al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Meer handige fitness tips
Egg Protein review – Power Supplements
egg protein review

Veruit de meest gebruikte eiwitshakes zijn gemaakt op basis van wei eiwitten. Wei eiwit is afkomstig van koemelk en wordt gebruikt bij de productie van Lees blog

Micellar Casein review – Power Supplements
micellar casein ervaring

Veel sporters eten voor het slapengaan nog een bakje Franse magere kwark. Kwark bevat namelijk caseine eiwit. Dit is een soort eiwit dat langzaam wordt Lees blog

Natural Gainer review – Power Supplements
natural gainer review

Wil jij gewicht aankomen en meer spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk dat je een calorie-overschot creëert. Dit betekent dat jij (dagelijks) meer calorieën eet Lees blog

Whey Temptation review – Power Supplements
whey temptation review

Welke eiwitshake gebruik jij ter aanvulling van je eetpatroon? Grote kans dat je één van de bekende huismerk whey shakes kiest, zoals Whey Perfection van Lees blog

Veel eiwit voor weinig geld. Dat is de Pure Whey Protein Isolate van Power Supplements.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *