• xxl nutrition banner

REVIEW: Pulve maaltijdshakes

Pulve

7.8

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

6.8/10

Smaak

7.0/10

Voedingswaarden

9.0/10

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik
 • Goede verdeling macro's
 • Vrij van GMO's

Nadelen

 • Alleen in vanille smaak verkrijgbaar
 • Prijs per maaltijd wat hoger

Bijgewerkt op 13 januari 2021 door Marvin

Voedingssupplementen worden door veel sporters gebruikt als aanvulling op een gezond en gevarieerd eetpatroon. Zo kennen we eiwitshakes als makkelijke manier om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen. Anderen gebruiken een weightgainer om genoeg calorieën binnen te krijgen voor het opbouwen van spiermassa. Maar is het ook mogelijk om al je ‘normale voeding’ te vervangen door shakes? Met de maaltijdshakes van Pulve moet dit mogelijk zijn. Iedere maaltijdvervanger bevat namelijk een ideale verdeling tussen eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels. Daarbij krijg je ook nog eens de benodigde vitaminen en mineralen binnen. Ik was benieuwd naar dit supplement en heb de Pulve maaltijdshakes mogen testen. Benieuwd naar mijn ervaring? Check dan mijn volledige review hier op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb de Pulve maaltijdshakes op de volgende punten getest:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Wat is Pulve?

Voordat we verder gaan met mijn Pulve review, kijken we even naar wat ze op Pulve.com zelf zeggen over hun maaltijdvervangers.

“Nourish you body and maintain fitness by supplementing your meals with Pulve. The blend has the optimal ratio of macro-nutrients such as carbohydrates, fats, protein and and adequate amount of fibres. Every meal contains at least 25% of your daily recommended vitamins and minerals making it easier to hit your daily dosage of micro-nutrients. Pulve is vanilla flavoured and can be drank at any moment in a tasty shake. How about that?”

 • ISO 22000 certified
 • HACCP gecertificeerd
 • Geschikt voor veganisten
 • Vrij van GMO
 • Soja-vrij 

pulve maaltijdshakes review

Gebruiksgemak van Pulve shakes

Het eerste onderdeel van mijn Pulve maaltijdshake review is het gebruiksgemak. Hierin kijk ik naar in hoeverre deze maaltijdvervangers je leven ook daadwerkelijk makkelijker maken. Ook test ik hoe duidelijk het etiket en de gebruiksaanwijzing zijn.

De Pulve maaltijdshakes komen in handige zakjes met een professionele uitstraling. Ieder zakje is 1 complete maaltijd. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met maatscheppen of een keukenweegschaal. Je doet de complete inhoud van een zak in de blender of in je shakebeker. Meng het poeder met 300 ml water of melk en schud tot al het poeder is gemixt. Wanneer je een Pulve shake hebt klaargemaakt dien je deze binnen 24 uur op te drinken. Op de achterkant van het zakje vind je een duidelijk overzicht van de exacte verdeling tussen macro-nutriënten.

Zo weet je precies hoeveel eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels je binnenkrijgt. Maar dat is niet het enige, ook zie je een complete lijst met alle vitaminen en mineralen inclusief de percentages van de dagelijkse richtlijn. Alles bij elkaar genomen vind ik de Pulve maaltijdshakes makkelijk in het gebruik. Je weet precies hoeveel je binnen krijgt van alle voedingsstoffen en het consumeren van een shake is uiteraard sneller dan het bereiden van een complete maaltijd.

Wat kosten deze maaltijdvervangers?

Het volgende onderdeel van mijn review van de Pulve shakes is de prijs. Wat betaal je voor deze maaltijdvervangers? En is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere maaltijdshakes?

De Pulve maaltijdshakes zijn in verschillende pakketten te bestellen. Zo kun je kiezen voor 18 maaltijden voor €44,95 (= €2,49 per maaltijd), 36 meals voor €85,95 (= €2,39 per meal) of 76 zakken voor €169,95. Kies je voor de laatste optie? Dan kost 1 maaltijdshake van Pulve je €2,24. Dat is natuurlijk meer dan een gemiddelde eiwitshake of weightgainer je gaat kosten. Maar waarschijnlijk wel goedkoper dan een complete maaltijd bestaande uit rijst of pasta, groenten en een eiwitbron zoals kip of zalm. Bovendien betaal je voor het gemak. 2 euro en 24 cent is voor mij een redelijke prijs. Persoonlijk zou ik dit best willen betalen voor een gezonde en complete maaltijdvervanger.

Om een goed beeld te krijgen van de prijs heb ik deze vergeleken met de prijzen van andere maaltijdshakes. In de tabel hieronder heb ik Pulve vergeleken met Joylent shakes en de All You Need 1500 shakes van Body & Fitshop. Zoals je kunt zien ligt de prijs van Pulve iets hoger dan die van Joylent en Body & Fit. Maar voor een goede kwaliteit heb ik zeker een hogere prijs over!

pulve ervaring

Hoe smaken de Pulve maaltijdshakes?

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de smaak. Een maaltijdvervanger drink je voor het gemak, maar hij moet ook lekker zijn. Een vieze maaltijdshake zal je sneller laten staan. In mijn Pulve maaltijdshakes review geef ik je mijn persoonlijke ervaring met de smaak.

De shakes van Pulve zijn te koop in de smaak Vanille. Helaas zijn er (nog) geen andere smaken verkrijgbaar. Dit is jammer, want niet iedereen zal fan van een vanille-smaak zijn. Als Pulve met nieuwe smaken op de markt komt zal dit hun potentiële klantenkring zeker vergroten. Smaken als aardbei, banaan of chocolade zijn namelijk ook vaak erg geliefd. Persoonlijk vind ik chocolade smaken namelijk ook vaak lekkerder. Toch valt de smaak van Pulve maaltijdshakes mij zeker niet tegen.

De shake heeft een lichte vleug vanille en smaakt gelukkig niet té zoet. De textuur vind ik ook prettig, deze is namelijk wat steviger dan een standaard vloeibare shake. Je kunt er voor kiezen om Pulve poeder op te lossen in water of in melk (dezelfde keuze als bij een eiwitshake). In beiden is een maaltijdshake van Pulve goed te drinken. Toch geef ik de voorkeur aan melk, omdat de shake dan een wat vollere en romige smaak krijgt.

Pulve een geschikte vervanger van jouw maaltijd?

Het belangrijkste onderdeel van al mijn supplementen reviews gaat natuurlijk over de werking of de voedingswaarden. Je koopt een supplement omdat je er een bepaalde werking van verwacht. In het geval van de Pulve maaltijdshakes verwacht je dat deze een gezonde vervanging zijn voor je normale maaltijden.

pulve ervaring

De Pulve maaltijdshake is zo samengesteld dat je per zakje alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Dus niet alleen eiwitten en koolhydraten, maar ook de belangrijke vetten. Daarnaast bevat iedere portie 25% van de dagelijkse richtlijn aan vitaminen en mineralen. Dit betekent dat je, als je dit zou willen, de hele dag kunt leven op 4 maaltijdvervangers van Pulve. Dan krijg je namelijk alle vitamines en spoorelementen binnen. In de cirkeldiagram hierboven zie je een verdeling van de voedingswaarden per maaltijdshake.

Op de website van Pulve.com kun je ook de verdeling per aparte voedingsstof én voor alle vitaminen & mineralen bekijken. De Pulve maaltijdshakes zijn geschikt voor vegetariers en veganisten, bevatten geen GMO’s (genetisch gemodificeerde organismes). Dit maakt Pulve toegankelijk voor een zeer grote groep.

Leven op alleen shakes?

pulve maaltijdshakeMet de Pulve maaltijdshakes is het in theorie mogelijk. Als je al je normale eten vervangt door deze maaltijdvervangers krijgt je lichaam alles binnen wat het nodig heeft. Let er wel op dat iedereen een andere caloriebehoefte heeft en dat de mate van lichamelijke activiteit ook invloed kan hebben op de hoeveelheid macro’s die je nodig hebt. Iemand die aan zware krachttraining doet heeft bijvoorbeeld meer proteïnen nodig dan iemand die enkel op kantoor werkt. Pulve geeft zelf ook aan dat je goed moet berekenen wat JOUW LICHAAM precies nodig heeft op een dag. Op basis daarvan kun je de exacte dosering Pulve poeder berekenen. Dan blijft natuurlijk alleen de vraag over of het voor jou zelf wenselijk is om vaste voeding te vervangen door maaltijdshakes.

Pulve maaltijdshakes review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Pulve maaltijdeshake review eindigen met een persoonlijke conclusie. Jullie hebben in deze review mijn ervaringen kunnen lezen. Zelf ben ik eigenlijk behoorlijk positief over deze maaltijdvervangers. Pulve heeft een maaltijdshake op de markt gebracht die alles bevat wat je nodig hebt, welke bovendien vrij is van onnodige toevoegingen. In principe kun je dus leven op enkel deze shakes. Voor mijzelf is dit niet de essentie van Pulve maaltijdshakes. Ik vind ‘normaal eten’ veel te lekker en zou dus zeker niet de hele dag door shakes willen drinken.

Toch kan zo’n complete maaltijdshake een nuttige toevoeging zijn op je gezonde voedingspatroon. Heb je even geen tijd om een gerecht klaar te maken? Dan is zo’n maaltijdshake natuurlijk een hele makkelijke manier om alsnog aan je benodigde voedingsstoffen te komen. Puntjes van aanmerking op de Pulve maaltijdshakes zijn de wat hogere prijs en het feit dat je enkel vanille kunt bestellen. Hopelijk hebben zij binnenkort de capaciteit om meer smaken op de markt te brengen. Dan weet ik zeker dat zij een grotere groep gaan aanspreken!

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Pulve maaltijdshakes hieronder!

Heb jij deze maaltijdvervangers van Pulve.com al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *