• xxl nutrition banner

REVIEW: Joylent maaltijdshakes

Joylent maaltijdshakes

€30,00
7.6

Oplosbaarheid

7.5/10

Prijs

7.5/10

Smaak

6.5/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • 5 verschillende smaken
 • Bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt
 • Slechts 5 euro per dag

Nadelen

 • Niet zo lekker als eerder geteste eiwitshakes
 • Geen maatschep meegeleverd

Bijgewerkt op 1 juni 2024 door Marvin

Maaltijdshakes vallen niet bij iedereen even goed in de smaak. Hoewel een maaltijdvervanger een makkelijke manier is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, bleek uit een test van de Consumentenbond in juni 2016 dat ze niet allemaal even gezond zijn. Veel maaltijdshakes bleken weinig eiwitten en vezels te bevatten, maar juist wel erg rijk aan suikers te zijn. Persoonlijk vul ik een gezond en gevarieerd eetpatroon liever aan met een eiwitshake als supplement en wil ik niet terugvallen op complete maaltijdvervangers.

De Joylent maaltijdshakes claimen echter alle macro- en micronutriënten te bevatten die ons lichaam nodig heeft op een dag. Dit maakt mij benieuwd en ik besloot deze shakes te testen. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest mijn bevindingen in de Joylent maaltijdshakes review hier op Voeding-en-fitness.nl!

De maaltijdvervangers van Joylent heb ik getest op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Jimmy Joy maaltijdshakes

Voordat we verder gaan met mijn review van de Joylent maaltijdshakes kijken we even naar wat Joylent zelf zegt over hun product.

“Let’s be honest, eating can be a social thing. Sometimes it can be great to have a long dinner with friends and family. However, most meals are not. They’re a time consuming hassle. This is where Joylent comes in. Joylent is the most healthy, efficient, tasty and complete way to fuel yourself whenever a meal is getting in the way of life. With less than €2,- a meal it’s also a hell of a lot cheaper than normal food.

Anyway, we’re committed to feeding the world in a responsible, healthy way, while providing everybody with more time and space to have more fun. After all, everybody likes to have a little fun, right?

Voordelen Joylent shake

 • Gezond
 • Snel
 • Goedkoop
 • Lekker”

joylent maaltijdshakes

De oplosbaarheid van Joylent shakes

Het eerste punt waarop ik de Joylent maaltijdshakes beoordeel in mijn review is de oplosbaarheid. Mengt het poeder makkelijk met water, of blijven er van die vervelende klonten achter in je shakebeker?

Volgens de gebruiksaanwijzing op het etiket is het de bedoeling dat je 1/3 van het poeder (= 172 gram) in de shaker doet en vervolgens aanvult met water. Goed schudden tot het poeder is opgelost en je maaltijd is klaar om gedronken te worden. Er zit geen maatschep in de zak, dus je moet even gebruik maken van een maatbeker om de juiste hoeveelheid poeder af te meten. Wanneer je dit supplement mengt met voldoende water lost het eigenlijk prima op. Ik had verwacht dat dit lastiger zou gaan, aangezien je veel meer poeder gebruikt dan bij een eiwitshake.

Hoewel de textuur van de Joylent shake iets dikker is, en er stukjes havermeel in zitten, blijven er geen poederklonten in je shake drijven. Ook plakt er geen residu na het schudden aan de rand van je shakebeker.

Wat kosten deze maaltijdvervangers?

Net als in mijn andere supplementen reviews voor Voeding-en-fitness.nl vind ik het belangrijk om goed naar de prijs te kijken. We willen immers allemaal de beste kwaliteit voedingssupplementen voor de laagste prijzen kopen! In mijn Joylent maaltijdshakes review werp ik een blik op de kosten en vergelijk ik deze met andere maaltijdvervangers.

De maaltijd shakes van Joylent zijn te koop in 3 verschillende pakketten. Je kunt kiezen voor:

 • 5 zakken (15 maaltijden) voor €30,- = €2,- per maaltijd
 • 10 zakken (30 maaltijden) voor €55,- = €1,83 per maaltijd
 • 30 zakken (90 maaltijden) voor 150,- = €1,67 per maaltijd

Zoals je ziet ben je relatief goedkoper uit wanneer je meerdere zakken tegelijkertijd koopt. In dat geval ben je namelijk 1,67 euro kwijt voor een complete maaltijd. Joylent is gebaseerd op 3 maaltijdshakes per dag, wat dus neerkomt op €5,01 per dag. Vergeleken met het eten van ‘normale, verse voedingsmiddelen’ is dit natuurlijk een stuk voordeliger.

Maaltijdshake prijzen vergelijken

Om een goed beeld van de prijs van Joylent maaltijdshakes te krijgen heb ik deze vergeleken met andere maaltijdvervangende shakes. Zoals je in de tabel hieronder kunt zien is Joylent goedkoper dan vergelijkbare maaltijdvervangers van Body & Fitshop. In deze prijsvergelijking heb ik de prijs per dag berekend gebaseerd op een caloriebehoefte van 2000 kcal, die compleet uit deze maaltijdvervangers gehaald wordt. Let wel op: hier is alleen gekeken naar de prijs, nog niet naar de samenstelling van een product!

maaltijdshake prijzen

joylent maaltijdshakes

Nope, that’s no typo. Just one of our nutritionally complete meals contains a whopping 172 health benefits - scientifically proven by the European Food and Safety Authority.

Hoe smaken de maaltijdshakes van Joylent?

Natuurlijk is de smaak ook niet onbelangrijk. Ik houd van lekker eten, dus in mijn ogen moet een maaltijdshake lekker zijn. Zeker wanneer je de Joylent maaltijdshakes vaak gaat gebruiken is het belangrijk dat ze goed smaken, anders raak je er immers zo op uit gekeken.

Joylent maaltijdvervangers reviewDe maaltijdvervangers van Joylent zijn verkrijgbaar in 5 verschillende smaken, namelijk; Banana, Chocolate, Strawberry, Vanilla & Mango. Geen enorm aanbod aan smaken, maar wel voldoende afwisseling in mijn ogen. Dit zijn vaak toch de meest populaire smaakjes. Voor dit review artikel heb ik natuurlijke alle smaken geprobeerd. De textuur van de Joylent maaltijdshakes vind ik aangenaam. Door de stukjes havermeel heb je een het gevoel dat je ook daadwerkelijk een maaltijd naar binnen werkt in plaats van een waterige substantie met een smaakje.

Wat ik wel jammer vind is dat de smaak zelf wat op de achtergrond blijft. Naar mijn mening mogen de smaken wel wat duidelijker aanwezig zijn. De shakes zijn niet vies, maar in mijn ervaring ook zeker niet zo lekker als bijvoorbeeld Whey Delicious of Syntha-6 eiwitshakes die ik eerder heb getest.

Joylent maaltijdshake samenstelling

Het belangrijkste onderdeel van mijn Joylent maaltijdshakes review is natuurlijk de samenstelling. Wat krijg je binnen met deze maaltijdvervangers en bevat het alles wat je lichaam nodig heeft?

Een maaltijdshake van Joylent is gebaseerd op de dagelijkse behoefte van zo’n 2000 kcal. Wanneer je al je normale eten vervangt door deze shakes neem je een shake als ontbijt, lunch en avondeten (3 per dag dus). Dit staat gelijk aan 1 Joylent zak van 520 gram poeder. Je krijgt dan de volgende voedingsstoffen binnen:

 • Energie: 2119 kcal
 • Eiwitten: 134 gram
 • Koolhydraten: 267 gram (waarvan 30 gram suikers en 32 gram vezels)
 • Vetten: 53 gram (waarvan 8 gram verzadigde vetzuren)

Bovendien bevatten deze Joylent maaltijdshakes alle vitaminen en mineralen die ons lichaam nodig heeft. Doordat deze maaltijdvervangers alles bevatten wat je lichaam nodig heeft is het mogelijk om puur te leven op deze shakes. Je krijgt namelijk macro’s en micro nutriënten binnen die nodig zijn om je lichaam gezond te houden. De hoofdingrediënten van deze maaltijdvervanger zijn havermeel en whey proteïnen, aangevuld met alle bestaande vitaminen en mineralen. Nadeel is dat de shakes sporen van noten kan bevatten en er gluten in zitten. Hierdoor zijn de shakes niet geschikt voor mensen met een notenallergie of gluten-intolerantie.

Houd er rekening mee dat de Joylent maaltijdshakes zijn afgestemd op een behoefte van 2000 calorieën. Het simpelweg nemen van 3 shakes per dag kan dus teveel, of juist niet voldoende, zijn. Ieder lichaam is anders en iedereen heeft dus een andere hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen nodig. Neem dus niet klakkeloos de maaltijdvervangers van Joylent, maar rekenen eerst uit wat jij precies per dag nodig heeft. Dan kan je deze maaltijdshakes in je eetpatroon verwerken als makkelijke maaltijd.

Joylent maaltijdshakes review: mijn conclusie

In deze review van de Joylent maaltijdshakes heb je mijn persoonlijke ervaring met deze maaltijdvervangers kunnen lezen. In mijn ogen biedt Joylent met hun shakes een goedkope en makkelijke shake aan die alles bevat wat je lichaam nodig heeft. Het is zelfs zo dat je gezond kunt blijven wanneer je enkel deze maaltijdshakes drinkt. Natuurlijk vind ik dat zelf geen ideale situatie en geef ik de voorkeur aan zoveel mogelijk vers en gezond voedsel, eventueel aangevuld met een shake wanneer dit nodig is.

Ik zou zelf nooit al mijn maaltijden kunnen vervangen door wat poeder gemengd in water, maar mocht jij dit wel willen dan is Joylent een uitstekende keus. De smaak van Joylent shakes is in mijn ogen prima, al vind ik dat de smaak soms te weinig naar voren komt. Dit mag best wat sterker zijn. Wanneer je er voor kiest om maaltijdvervangers te nemen, dan krijg je met Joylent maaltijdshakes een goede kwaliteit voor een scherpe prijs.

Zoek echter wel uit wat jouw lichaam precies nodig heeft aan calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten. Ieder lichaam heeft een andere behoefte en het is belangrijk om jouw voedingspatroon hier goed op af te stemmen.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Joylent maaltijdshakes hieronder

Heb jij de maaltijdvervangers van Joylent al eens geprobeerd? Laat jouw review in een reactie achter en help anderen bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Meer handige fitness tips
Vitaminfood maaltijdshakes review
vitaminfood maaltijdshakes

Probeer jij zo gezond mogelijk te eten? Maar weet je soms niet meer wat je nu moet nemen? Die standaard fitness maaltijden kunnen je al Lees blog

De 5 populairste maaltijdboxen van Nederland
5 populairste maaltijdboxen

De laatste 2 jaar is de maaltijdbox ongekend populair geworden. Waar het allemaal begon met HelloFresh, die min of meer deze box op de kaart Lees blog

PhenQ Meal Shake review & ervaringen 2024
phenq meal shake review

Wil jij gezond afvallen en zoek je hier een goede maaltijdvervanger bij? De PhenQ Complete Meal Shake is een supplement dat je goed kan helpen Lees blog

Populaire eiwitrijke vleesvervangers
eiwitrijke vleesvervangers

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er voor om minder vlees te eten. In plaats van dagelijks rundvlees of varkensvlees te eten kiezen zij voor een Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *