• xxl nutrition banner

REVIEW: Focus Fitness Pull Up Bar

Focus Fitness Pull Up Bar

€34,95
7.4

Gebruiksgemak

6.5/10

Functionaliteit

8.5/10

Prijs

9.0/10

Duurzaamheid

5.5/10

Voordelen

 • Zeer goedkope optrekstang
 • Geschikt voor verschillende oefeningen

Nadelen

 • Ophangen ging lastig
 • Materiaal niet heel duurzaam

Bijgewerkt op 5 augustus 2021 door Marvin

Niet iedereen heeft tijd, zin of geld om in een sportschool te gaan trainen. Thuis fitness is erg populair, maar zonder de juiste materialen kan het lastig zijn om je hele lichaam fatsoenlijk te trainen. Met een set dumbbells, een matje en kettlebells kom je een heel eind. Maar om je rugspieren echt goed te trainen is optrekken eigenlijk wel een must. De Pull Up mag niet ontbreken in jouw rugtraining.

Gelukkig zijn er betaalbare chinning bars te koop die je eenvoudig thuis kunt monteren in je deuropening. Zo kan je gemakkelijk je latissimus dorsi trainen. Van Betersport.nl heb ik de Focus Fitness Pull Up Bar gekregen om te testen. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest mijn ervaringen in deze review op Voeding-en-fitness.nl!

De Focus Fitness Pull Up Bar heb ik getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Functionaliteit
 • Prijs
 • Duurzaamheid

Pull Up Bar Focus Fitness

Voordat we verder gaan met mijn review van de Focus Fitness optrekstang kijken we even naar de beschrijving van Betersport.nl.

“De Focus Fitness Chinning bar is het nieuwste apparaat voor de ultieme training van jouw bovenlichaam. Met deze multifunctionele chinning bar kun je een zeer veelzijdige training beoefening in relatief weinig tijd. Zo kun je pull-ups en chin-ups doen in het deurkozijn, maar ook is de chinning bar te gebruiken op de grond. Zo kun je deze neerleggen en gebruiken als push-up bar.

 • Geschikt voor thuis gebruik
 • Multifunctioneel
 • Vrij lage belastbaarheid (tot 110 kg)”

focus fitness pull up bar ervaring

Gebruiksgemak van de Focus Fitness optrekstang

Het eerste punt van mijn Focus Fitness Pull Up Bar gaat over het gebruiksgemak van dit sport attribuut. Hoe wordt het product geleverd en is het eenvoudig te monteren?

Deze chinning bar van Focus Fitness werd geleverd in een stevige verpakking, waarbij elk los onderdeel netjes verpakt zat in bubbeltjesplastic. Dit zorgt al voor een soort van vertrouwen, want er is zorgvuldig omgegaan met de materialen. Om de optrekstang in elkaar te zetten kun je de handleiding volgen in het bijgeleverde boekje. Helaas is er enkel een Engelstalige gebruiksaanwijzing toegevoegd. Voor mij persoonlijk geen probleem, maar als je meer moeite hebt met Engels dan kan dit lastig zijn. Het in elkaar zetten van de Focus Fitness Pull Up Bar was zo gedaan.

Zelfs voor iemand met twee linkerhanden, zoals ik, was het eenvoudig te doen. Het monteren van de chinning bar in de deuropening was echter wat lastiger, dit komt omdat ik thuis hele dunne kozijnen heb. Hierdoor bleef de optrekstang niet lekker liggen op de bovenkant van de deuropening. Uiteindelijk heb ik het wel voor elkaar gekregen en kon ik wat Pull Ups doen, maar een heel stabiel gevoel gaf dit helaas niet. De andere fitness oefeningen, zoals dippen en opdrukken, gingen wel zeer eenvoudig.

Let op: de maximale breedte van de deuropening is 86 cm. Is jouw deuropening breder? Dan past de optrekstang van Focus Fitness hier niet goed tussen!

Wat kan je allemaal met deze Chinning Bar?

focus fitness optrekstangDe voornaamste reden om een Doorway Gym optrekstang te kopen is natuurlijk om jezelf op te kunnen trekken en je rugspieren te trainen. Maar wat kun je nu eigenlijk allemaal met de Focus Fitness Pull Up Bar?

Als eerst kun je de Pull Up Bar van Focus Fitness dus gebruiken om rugoefeningen zoals de Chin-Up en Pull-Up te doen. Hiervoor plaats je de deurrekstok in de deuropening. Dit is in mijn ogen de grootste meerwaarde van dit thuis fitness apparaat. Je kunt thuis vaak wel Dumbbell Rows doen, maar optrekken is toch erg lekker om je rugspieren écht goed aan te pakken. Maar hier blijft het niet bij met de Focus Fitness Chinning Bar! Je kunt hem namelijk ook gebruiken om je buikspieren, triceps en borstspieren mee te trainen.

Door de stang onder in de deuropening te plaatsen kun je Sit-Ups doen. Je plaatst je voeten onder de stang waardoor je goed op je plek blijft zitten. Tevens kun je de de Focus Fitness Bar op de grond zetten en deze gebruiken voor Tricep Dips en Push-Ups. Het is dus méér dan alleen een optrekstang!

Focus Fitness Pull Up Bar prijs

Het volgende punt van mijn Focus Fitness Pull Up Bar review is de prijs. We zoeken natuurlijk altijd naar de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Dus wat kost deze optrekstang en is dat duur of goedkoop in vergelijking met andere Pull Up Bars?

De Focus Fitness Chinning Bar is te bestellen bij Betersport.nl voor €19,00. Dit is naar mijn mening een zeer goede prijs. Een kleine investering die het mogelijk maakt om je rugspieren, buikspieren, triceps en borstspieren te trainen. Voor de prijs hoef je het wat mij betreft zeker niet te laten! Verzending bij Beter Sport is gratis bij een bestelling boven de 60 euro. Koop je alleen de Focus Fitness optrekstang? Dan komt er dus nog €4,99 aan verzendkosten bij.

Wellicht is het dus slim om meerdere fitness materialen in één bestelling te kopen, zodat je niet hoeft te betalen voor de verzending. Wanneer ik kijk naar andere deurrekstokken zie ik dat Focus Fitness een zeer scherpe prijs biedt. De Doorway Gym Xtreme is met €24,00 namelijk duurder.

Duurzaamheid en materiaal

Een lage prijs is leuk, maar je wilt natuurlijk ook een duurzaam product kopen. Het laatste punt van mijn Focus Fitness Pull Up Bar review gaat over de duurzaamheid van het materiaal.

De maximale belastbaarheid van de optrekstang van Focus Fitness is 110 kilo. Voor de meesten van ons zal dit dus geen probleem zijn. Maar ben jij zwaarder dan 110 kg? Dan is deze pull up bar niet geschikt voor jou. Ook zal het dan niet verstandig zijn om de stang te gebruiken voor dips en push ups. De materialen waar deze optrekstang van is gemaakt zijn licht (totaalgewicht = 3 kilo), maar zijn sterk genoeg om 110 kilo te dragen.

De Focus Fitness Pull Up Bar is gemaakt van kunststof en aluminium. Toch oogt en voelt de chinning bar niet heel stevig en duurzaam. Voor mijn gevoel zal de deurrekstok bij intensief gebruik redelijk snel slijten en is de kans op beschadigingen aanwezig. Weet jij van jezelf dat je tijdens je home workouts zwaar en intensief traint, dan is dit misschien niet de meest geschikte stang. Een (vaak duurdere) stevigere pull up bar is dan een betere keus.

Pull Up Bar review: mijn conclusie

Net als al mijn andere supplementen reviews wil ik mijn review van de Focus Fitness Pull Up Bar eindigen met een korte conclusie. Ik heb mijn persoonlijke ervaring met deze chinning baar met jullie gedeeld. Voor mij heeft deze optrekstang van Focus Fitness een aantal duidelijke voordelen en nadelen. De pluspunten van deze Focus Fitness optrekstang zijn de goedkope prijs en de functionaliteit. Voor nog geen twintig euro haal jij een fitness attribuut in huis waarmee je niet alleen je rugspieren kunt trainen door op te trekken, maar ook je buikspieren (sit-ups), triceps (dips) en borstspieren (push-ups) kunt aanpakken.

Hoewel het in elkaar zetten van de pull up bar gemakkelijk is, was het monteren van de stang in de deuropening wat lastiger. Bovendien is hij niet voor iedere deur en ieder type kozijn geschikt. Ook voelen de gebruikte materialen niet heel duurzaam aan. Train jij af en toe thuis en zoek je een veelzijdige optrekstang voor een spotprijs? Dan is de Focus Fitness Pull Up Bar beslist een aanrader. Zoek jij een stevige en duurzame chinning bar ter aanvulling van je home gym die je dagelijks gebruikt? Dan denk ik dat je er slim aan doet om meer geld uit te geven!

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Focus Fitness Pull Up Bar hieronder!

Heb jij de Focus Fitness Chinning Bar al eens gebruikt? Laat jouw ervaring achter in een review en help anderen bij het vinden van de beste fitness materialen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Krachtige borstspieren? Push-ups bouwen net zoveel kracht op als bankdrukken
Push-ups met elastiek

De borstspieren, één van de meest populaire spiergroepen onder de vele krachtsporters die Nederland rijk is. Monday chestday is een algemeen bekend begrip in de Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *