• xxl nutrition banner

REVIEW: Focus Fitness Dumbbells

Focus Fitness Dumbbells

€49,50
8.2

Gebruiksgemak

8.3/10

Functionaliteit

8.8/10

Prijs

7.6/10

Kwaliteit

8.0/10

Voordelen

 • Betaalbare dumbbels
 • Gemakkelijk verstellen
 • Uitbreidbaar

Nadelen

 • Geen professionele kwaliteit

Bijgewerkt op 16 juli 2023 door Marvin

Om een fitter, sterker en gezonder lichaam te krijgen is krachttraining ideaal. Toch heeft niet iedereen de zin en tijd om naar de sportschool te gaan. Gelukkig kun je ook prima thuis fitnessen. Er zijn een hoop oefeningen die je met je eigen lichaam en lichaamsgewicht kunt doen. Maar om een echt goede workout neer te zetten kunnen enkele essentiële fitness materialen niet ontbreken. Zo behoren dumbbells tot de basis van je home-gym.

Met een dumbbell-set geef je jezelf veel meer mogelijkheden tijdens het trainen. Ik heb de Focus Fitness Dumbbells van BeterSport.nl mogen testen. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest alles in de review hier op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb de dumbbells van Focus Fitness op de volgende punten getest:

 • Gebruiksgemak
 • Functionaliteit
 • Prijs
 • Kwaliteit

Verstelbare dumbbells Focus Fitness

Voordat we verder gaan met mijn Focus Fitness Dumbbells review kijken we naar wat Betersport zelf zegt over deze gewichten.

“Focus Fitness Dumbbell set 15 kg met 1 verchroomde dumbbell stang van 36 cm. De dumbbell is eenvoudig uit te breiden door zwaardere halterschijven met een boring van 30 mm te gebruiken. Wanneer het gewicht van 15 kg niet meer genoeg is tijdens de krachttraining is de dumbbell met extra of zwaardere halterschijven eenvoudig zwaarder te maken.

 • Eenvoudig uit te breiden
 • Gemakkelijk te verstellen”

Gebruiksgemak Focus Fitness Dumbbells

Het eerste onderdeel van mijn Focus Fitness Dumbbells review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder anderen naar hoe makkelijk deze dumbbells in het gebruik zijn en hoe ze geleverd worden.

Bij het openmaken van het pakketje vond ik positief om te zien dat alle losse onderdelen (stang en schijfjes) apart verpakt waren in plastic. Dit ter bescherming tijdens het vervoeren. Het gebruik van deze halter is eenvoudig. Je schuift de schijven eenvoudig om de stang en draait vervolgens de sluitringen aan om de gewichten vast te zetten. De complete dumbbell bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 1 x verchroomde dumbbell stang 2 kg
 • 2 x 0,5 kg
 • 2 x 1 kg
 • 2 x 2 kg
 • 2 x 3 kg

Hierdoor kun je zelf het gewicht instellen van de dumbbell. Dat is een groot voordeel ten opzichte van halters met een vast gewicht. Doordat je kunt variëren in het gewicht waar mee je traint kun je veel verschillende oefeningen doen.

Je zult immers zwaarder een Hammer Curl kunnen uitvoeren dan je een Dumbbell Side Raise kunt doen. In plaats van verschillende vaste dumbbells aanschaffen heb je met de Focus Fitness Dumbbell van 15 kilogram genoeg opties.

Wat kun je allemaal met deze dumbbell set?

In mijn review van de Focus Fitness Dumbbell 15 kg vind ik het ook belangrijk om te kijken naar wat je nu precies kunt met dit fitness attribuut. Voor welke oefeningen is deze dumbbell geschikt?

focus fitness dumbbells reviewOmdat het gewicht van deze halter gemakkelijk te verstellen is, is hij geschikt voor sporters van ieder niveau. Je kunt beginnen met enkel de stang (2 kilo) en kunt dus kiezen voor maximaal 15 kilo per dumbbell. Dit zorgt er voor dat je Focus Fitness Dumbbells kunt gebruiken bij een grote variatie aan fitness oefeningen. In principe kun je iedere spiergroep trainen met deze dumbbell-set.

Denk bijvoorbeeld aan Dumbbell Curls voor je biceps, Tricep Extensions voor de triceps en Front Raises voor de schouders. Maar ook je rug, borst en benen zijn de trainen met deze gewichten. Het is dan echter wel wenselijk om meer materiaal aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld een fitness bankje. Of in het geval van het trainen van je borstspieren en beenspieren is nodig om 2 dumbbells te kopen. Je kunt dan oefeningen als de Dumbbell Row, Dumbbell Press en Squat of Stiff Leg Deadlift met dumbbells doen.

Naar mijn ervaring is de Focus Fitness Dumbbell een goede aanvulling op iedere (beginnende) home-gym. Ga jij graag thuis sporten, maar heb je nog niet veel materiaal tot je beschikking? Dan raad ik je aan om twee van deze gewichten te kopen. Je kunt dan eigenlijk je gehele lichaam met weerstand trainen!

Betersport Dumbbell prijzen

We blijven natuurlijk Nederlanders en daarom kijk ik in al mijn reviews kritisch naar de prijs. We zoeken immers ALTIJD naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

De Focus Fitness Dumbbells zijn te koop bij Betersport.nl en kosten €49,50 per stuk. Omdat ik je wel aanraad om twee halters te kopen komt de totale investering op €99,00. Voor dit bedrag krijg je twee gemakkelijk te gebruiken dumbbells waarvan je zelf de gewichten kunt instellen (en zelfs kunt uitbreiden). Je kunt hierdoor je gehele lichaam op een goede manier trainen.

Voor mij is dit een goedkope prijs als je in beschouwing neemt dat je hiermee (bijna) alle fitness oefeningen kunt doen. Je bespaart een hoop in vergelijking met een maandelijks abonnement op de plaatselijke sportschool. Na deze dumbbell van Focus Fitness en tijdje te hebben gebruikt kan ik eerlijk zeggen dat ik deze prijs zeker over heb voor dit product.

Focus Fitness Dumbbell

Sport jij graag thuis met gewichten? Dan is deze Verstelbare Dumbbellset met een totaalgewicht van 28 kg perfect voor jouw workout! Dankzij de constructie met het draaisysteem kan je eenvoudig wisselen van gewichten.

Kwaliteit van Focus Fitness Dumbbell 15 kg

Net als in mijn supplementen reviews vind ik het belangrijk om ook goed te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal van de Focus Fitness Dumbbells. Je wilt immers een dumbbell set kopen die je intensief kunt gebruiken zonder dat er snel slijtage of beschadigingen optreden.

De Focus Fitness Dumbbell is in mijn ervaring (na enkele weken gebruiken) een solide en stevige dumbbell. De gewichten zijn van gietijzer gemaakt en de stang zelf is verchroomd. Wanneer je de dumbbell gebruikt ligt deze stevig in de hand. Verchroomd staal en gietijzer zijn robuuste materialen, hierdoor zal de halter niet snel aan slijtage onderhevig zijn. Natuurlijk wel belangrijk om er normaal mee om te gaan en de dumbbells niet van je af te gooien op een stenen of betonnen vloer.

Kijkend naar de prijs vind ik de kwaliteit van de materialen zeer goed. Het enige minpunt wat ik heb kunnen ontdekken is dat de sluitingen tijdens het trainen nog wel eens  los willen draaien. Hierdoor zal je af en toe de sluitringen weer stevig aan moeten draaien tussen je setjes door. Geen groot drama, maar wel iets waar je even aan moet denken tijdens het trainen.

Focus Fitness Dumbbells review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Focus Fitness Dumbbells review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring met de 15 kg dumbbell van Focus Fitness kunnen lezen. Naar mijn mening heeft deze verstelbare dumbbell-set sterke punten en minder sterke punten.

Het grote voordeel van de Focus Fitness Dumbbell is dat je het gewicht zelf eenvoudig kunt instellen, en zelfs kunt uitbreiden met 30 mm schijven wanneer je daar behoefte aan hebt. Hierdoor kun je deze halters gebruiken voor talloze fitness oefeningen.

In principe kun je thuis je hele lichaam trainen met slechts twee dumbbells. Bovendien is de prijs erg schappelijk en is het materiaal robuust en duurzaam. De losdraaiende sluitringen zijn wel een minpunt, maar al met al scoort deze dumbbell zeer goed.

Als ik naar alle punten kijk vind ik dat de Focus Fitness dumbbell (te koop bij Betersport.nl) een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft. Voor een relatief goedkope investering krijg je een veelzijdig sport attribuut.

marvin grouw voeding

Weinig resultaat in de gym? Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van een fitnessschema? Laat mij je helpen! Op basis van jouw wensen, doelen en fysieke mogelijkheden maak ik een trainingsprogramma op maat. Zelfs thuis trainen is mogelijk. Zo bereik jij de beste shape ooit!

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Focus Fitness Dumbbells hieronder!

Heb jij deze dumbbell set van Focus Fitness al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste fitness materialen!

Meer handige fitness tips
Incline Dumbbell Press uitvoering en techniek
incline dumbbell press

Bij het trainen van je borstspieren denk je al snel aan bankdrukken. De Bench Press is één van de populairste fitness oefeningen voor het trainen Lees blog

Dumbbell Front Raise uitvoering en techniek tips
dumbbell front raise uitvoering

De schouder is een complex gewricht waar verschillende spieren er voor zorgen dat je alle mogelijke bewegingen kunt maken. De schouderspieren (deltoideus) bestaan uit verschillende Lees blog

Dumbbell Lunges uitvoering en techniek
dumbbell lunges uitvoering

Een goede fitness oefening om de beenspieren te trainen is de Dumbbell Lunge. Bij Lunges zet je eigenlijk een soort grote pas of stap. Een Lees blog

Dumbbell Curl, de basisoefening voor grotere biceps
dumbbell curl biceps oefening

Iedereen wil graag grotere armen en er wordt dus veel aandacht besteed aan oefeningen voor de biceps en triceps. In een eerdere editie van de Lees blog

Sport jij graag thuis met gewichten? Dan is deze Verstelbare Dumbbellset met een totaalgewicht van 28 kg perfect voor jouw workout! Dankzij de constructie met het draaisysteem kan je eenvoudig wisselen van gewichten.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *