• body en fit beauty

REVIEW: Fitliving Maaltijdboxen

Gemak dient de mens toch? Tegenwoordig zijn (of maken) we ons steeds drukker. We steken veel tijd in ons werk of onze studie, willen daarnaast veel sporten om gezond te blijven en hebben ook nog een sociaal leven bij te houden. Een gezonde maaltijd koken kan er dan wel eens bij inschieten, zeker als je geen tijd hebt om naar de supermarkt te gaan. Dit is de reden dat maaltijdboxen steeds populairder worden. Jij krijgt de producten vers bij je thuisbezorgd en kunt de lekkere en gezonde recepten klaarmaken. Onlangs ben ik door Joël Gruppen van Fitliving.nl benaderd om zijn maaltijdboxen eens te proberen. Dit sprak mij aan omdat het een keer geen groot concern is met rijke investeerders, maar gewoon iemand die in zijn eentje van zijn hobby een broodwinning probeert te maken. Omdat ik het leuk vind om een start-up te helpen van iemand die vol passie zijn droom probeert te verwezenlijken heb ik de FitLiving maaltijdboxen geprobeerd. Mijn persoonlijke ervaring deel ik met je in deze review op Voeding-en-fitness.nl!

fitliving maaltijdboxen review

De visie van Fitliving.nl

Voordat ik verder ga met mijn review van de FitLiving maaltijdboxen vind ik het belangrijk om even naar de visie van Joël Gruppen te kijken. Op Fitliving.nl lees ik het volgende:

“Bij FitLiving geloven we dat gezond leven begint met bewust leven. Pas als je weet wat je eet en hoeveel je beweegt, kun je een begin maken met het veranderen van jouw levensstijl. En daar helpt FitLiving jou graag bij.  De ervaring leert dat 70% van hoe je je voelt en de resultaten die je bereikt afhangt van wat je eet en drinkt. Daarom ligt de focus bij FitLiving vooral op het blijvend veranderen van je eetgewoontes.”

Hier ben ik het zelf zeker mee eens. Via de online personal training die ik bij Voeding-en-fitness.nl aanbied probeer ik de mens altijd bewust te maken van gezonde voeding en zelf actief aan de slag te laten gaan. Ontdek welke producten goed bij jouw leefstijl passen en kijk zelf kritisch naar de voedingswaarden. Dit zorgt voor een verandering op de lange termijn, wat een stuk consistenter is dan een crash-dieet volgen waarbij je snel veel afvalt, maar eigenlijk geen idee hebt hoe je daarna nu verder moet.

Kenmerken

 • Beginnend bedrijf
 • Nu eerst regio gericht (Ede, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Barneveld, Wageningen)
 • Biedt naast maaltijdboxen ook begeleiding op maat
 • Wisselende recepten en verse producten

FitLiving maaltijdbox: hoe werkt het?

fitliving receptDrukke baan, kinderen ophalen van school en ‘s avonds ook nog naar de sportschool? Dan is het begrijpelijk dat je weinig tijd en zin hebt om nog uitgebreid te koken. Een (snelle) en ongezonde maaltijd is dan verleidelijk. Wil jij toch een gezond recept op tafel krijgen, zonder dat het teveel tijd kost? Dan is een maaltijdbox echt een uitkomst. Geen wonder dat maaltijdboxen als die van Marley Spoon en Hello Fresh zo populair zijn. De FitLiving maaltijdboxen sluiten hier goed bij aan door makkelijke gerechten te bieden met verse producten. Maar hoe werkt het precies?

 1. Kies welke gerechten je wilt: elke week kun je kiezen uit vijf verschillende recepten. Je hebt de keus uit recepten die je binnen een half uur op tafel hebt staan, maar je kunt ook een uitgebreider recept kiezen als je een dag de tijd en zin hebt om lekker te kokkerellen.
 2. Bepaal voor hoeveel personen je gaat koken: bij ieder recept dat je kiest kun je aangeven voor hoeveel personen je de ingrediënten wilt ontvangen. Dit kan van 2 tot 5 personen zijn. Een FitLiving maaltijdbox is dus geschikt voor stelletjes, maar ook voor gezinnen met kinderen.
 3. Plaats je bestelling: weet jij welke recepten je wilt en voor hoeveel personen je gaat koken? Dan kun je de maaltijdboxen bestellen en betalen via iDeal, PayPal of bankoverschrijving. Check van te voren even op welk moment de maaltijdbox bij jou thuis bezorgd kan worden.

Voordelen

In mijn ogen hebben de maaltijdboxen van FitLiving een aantal voordelen.

 • Keuze uit lekkere en diverse recepten
 • Gerechten die passen in een gezonde lifestyle
 • Je zit niet vast aan een abonnement
 • Meer recepten of voor meer personen bestellen = korting
 • Je steunt een regionale start-up onderneming

Nadelen

Kennen de FitLiving maaltijdboxen ook nadelen?

 • Minder verschillende recepten dan Marley Spoon
 • Nog geen landelijke bezorging mogelijk
 • €5,95 bezorgkosten (boven de €34,- gratis verzending)

Verschillende recepten

Bij de FitLiving maaltijdboxen heb je elke week de keus uit 5 verschillende recepten. De populairste maaltijd van de week daarvoor blijft staan, dus er worden 4 nieuwe gerechten samengesteld. Deze week kun je bijvoorbeeld kiezen voor; Risotto met walnoten en geitenkaas, rijst met kip, groenten, cashewnoten en kokos, gehaktpasta met wortel en oregano, broodje hamburger met aardappelschijfjes en venkel-prei soep met plain mini-naans.

Er is dus rekening gehouden met mensen die een vegetarische of veganistische levensstijl volgen. Bij elk recept staat aangegeven wat de exacte voedingswaarden zijn en met welke allergenen je mogelijkerwijs rekening moet houden. Zelf heb ik de risotto, rijst met kipfilet en gehaktpasta thuis geprobeerd. De recepten zijn eenvoudig te bereiden, ook wanneer je geen keukenprins of prinses bent. De maaltijden zijn goed op elkaar afgestemd en de smaak was meer dan prima.

Bekijk hier alle Fitliving recepten en de prijzen

Mijn ervaring met FitLiving maaltijdboxen

Een review is natuurlijk geen review zonder mijn persoonlijke ervaring te delen. Mijn algehele ervaring met de FitLiving maaltijdboxen is goed. Ik vind het vooral erg fijn dat je niet vastzit aan een abonnement, zoals bij andere grote en bekende merken wel het geval is. Je kunt zelf bepalen wanneer je een maaltijdbox afneemt en bepaalt ook zelf hoeveel en welke recepten je neemt. Dit geeft je de vrijheid om af te wisselen tussen gerechten uit een maaltijdbox van Fitliving.nl en je eigen gezonde recepten. Bovendien krijg je korting op de prijs wanneer je meerdere recepten tegelijk koopt of voor meer dan twee personen bestelt. Het is duidelijk dat FitLiving op dit moment (nog) niet op kan tegen grote bedrijven als Marley Spoon en Hello Fresh. Zij hebben een professionelere uitstraling, een groter aanbod en kunnen landelijk bezorgen. Toch ben ik er van overtuigd dat Joël Gruppen de goede weg is ingeslagen, en met voldoende support zeker kan gaan concurreren met grotere merken maaltijdboxen. Woon jij in de omgeving van Ede, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Barneveld of Wageningen? Steun een lokale ondernemer en probeer de FitLiving maaltijdboxen eens, je zit immers nergens aan vast! Check hier of de maaltijdbox bij jou thuis bezorgd kan worden.

fitliving maaltijdbox ervaring

Volg Marvin

Latest posts by Marvin (see all)

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.