• xxl nutrition banner

REVIEW: Body Supplies Creatine Micronized

Creatine Micronized

€8,50
8.5

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

9.0/10

Werking

8.0/10

Voordelen

 • Zeer scherpe prijs
 • Pure creatine monohydraat, geen toevoegingen
 • Meer kracht en vollere spieren

Nadelen

 • Lost niet perfect op in water

Bijgewerkt op 6 januari 2023 door Marvin

Creatine is wereldwijd gezien één van de meest gebruikte sportsupplementen. Samen met eiwitshakes en pre workout boosters worden creatine supplementen vaak door krachtsporters gebruikt om hun prestaties te verbeteren. Er zijn veel soorten creatine verkrijgbaar en je hebt ook nog eens de keus uit ontelbaar veel merken. Dus welke creatine kun je nu het best kopen? Om hier achter te komen test ik voor Voeding-en-fitness.nl regelmatig creatine-supplementen. Dit keer heb ik de Creatine Micronized van Body-Supplies getest. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring met dit fitness supplement? Lees dan de complete Body Supplies Creatine Micronized review!

Ik heb de Micronized Creatine van Body Supplies op de volgende punten getest:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Werking / effect

Body Supplies Creatine Micronized

Voordat we verder gaan met mijn review van kijken we eerst even naar wat Body Supplies zelf zegt over hun creatine product.

“Creatine Micronized voldoet wel aan alle criteria! Creatine Micronized bevat enkel de zuiverste en fijnste creatine, zónder schadelijke bijproducten en verontreinigingen. De creatine is van de hoogste farmaceutische kwaliteit en wordt in een volledige GMP, ISO, HPLC en HACCP goedgekeurde omgeving geproduceerd. Bovendien is deze creatine gemicroniseerd tot een zeer fijne korrel van 200 MESH, waardoor het sneller en vollediger in de spieren wordt opgenomen.

Body Supplies Creatine Micronized kenmerken:

 • Pure creatine monohydraat
 • 500g
 • 5g Micronized Creatine per dosering
 • Goedkoop
 • 200 MESH korrel voor betere opname”

body supplies review

Gebruiksgemak van Body Supplies creatine

Het eerste onderdeel van mijn Body-Supplies Creatine Micronized review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder anderen naar de oplosbaarheid van het poeder en de instructies op het etiket.

Micronized Creatine is te bestellen in een pot van 500 gram. Het maatschepje staat gelijk aan 5 gram creatine, waardoor je dus 100 doseringen uit deze pot kan halen. Wanneer je 5 tot 10 gram creatine per dag zou nemen kun je hier dus een behoorlijke tijd mee doen. Deze creatine is gemicroniseerd tot 200 Mesh, dit betekent dat het poeder fijner is en dus beter oplost in water. Vaak mengt creatine niet goed met water, waardoor er korrels blijven drijven en poeder aan de binnenkant en bodem van je shakebeker gaat zitten.

Met Creatine Micronized van Body Supplies is dit een stuk minder het geval. De oplosbaarheid is nog niet perfect, maar een stuk beter dan ik in andere creatine reviews heb ervaren. De pot waarin dit creatine supplement komt ziet er strak en professioneel uit. Op het label wordt duidelijk beschreven op welke manier je deze creatine het best kunt innemen en vind je de exacte samenstelling van deze creatine (100% pure creatine monohydraat).

Wat kost dit creatine supplement?

Voor ons Nederlanders is de prijs van een supplement natuurlijk ook belangrijk. Daarom kijk ik in mijn Body-Supplies Creatine Micronized review ook kritisch naar de kosten. Is dit product van Body Supplies duur of goedkoop in vergelijking met andere creatines?

Micronized Creatine is te koop bij Body Supplies voor €8,50 per 500 gram. Een dagelijkse dosering van 5 gram creatine monohydraat is afdoende. Hogere doseringen zijn zonde, omdat je lichaam de rest van de creatine weer afscheidt via de urine. Dit betekent dus dat je 100 dagen met 1 pot Creatine Micronized kunt doen (er van uitgaande dat je geen laadfase hanteert). Naar mijn eerste idee is dit zeer goedkoop, waarschijnlijk zelfs één van de laagste prijzen van alle merken monohydraat creatines.

Om dit zeker te weten vergelijk ik hieronder de prijs van Body-Supplies.nl met andere creatine, zoals CreaPure Creatine van Body & Fitshop, Creatine Monohydrate van XXL Nutrition, Creatine Powder van Bodylab en 100% Creatine Monohydraat van Bulk Powders.

Zoals je kunt zien in de tabel hieronder liggen de prijzen van creatine monohydraat producten vaak dicht bij elkaar. Dit komt omdat creatine een simpel, maar effectief, supplement is. De productie van creatine is goedkoop, dus kunnen merken hun creatines goedkoop aanbieden. Toch zie je dat de Creatine Micronized van Body Supplies in vergelijking het goedkoopst is.

creatine prijzen

Body-Supplies Creatine Micronized werking

Het belangrijkste onderdeel in al mijn supplementen reviews gaat natuurlijk over de werking. Je neemt een bepaald supplement immers om je sportprestaties te ondersteunen en verbeteren. In mijn review van Body-Supplies Creatine Micronized deel ik mijn persoonlijke ervaring met het gebruik van dit product.

Ik heb er voor gekozen om geen laadfase te hanteren, maar dagelijks 5 gram creatine te nemen. Op trainingsdagen nam ik deze dosering direct na mijn training. Op rustdagen nam ik de Body-Supplies creatine in de ochtend, bij mijn ontbijt. Effecten die je kunt ervaren tijdens het gebruiken van een creatine-supplement zijn [1,2]:

 • Toename van kracht
 • Toename vetvrije massa
 • Betere sprintprestaties (anaerobe inspanning)
 • Mogelijk een positief effect op duurprestaties
 • Minder moeite met dagelijkse taken
 • Betere neurologische functies

body-supplies creatine micronizedTijdens de periode dat ik Micronized Creatine heb gebruikt merkte ik vooral dat ik mij sterker voelde tijdens mijn krachttrainingen. Mijn spieren verzuurde minder snel, waardoor ik nét die extra herhalingen eruit kon persen en nét even een zwaarder gewicht kon pakken. Omdat ik geen specifieke duurtrainingen doe kan ik weinig zeggen over een mogelijke verbetering van deze duurprestaties.

Wel merkte ik tijdens het voetballen dat ik me fitter voelde en ook hier minder snel verzuring voelde in mijn (been)spieren. Omdat creatine er ook voor zorgt dat er meer vocht wordt opgeslagen in je spieren zag ik dat ik er voller en ‘groter’ uit zag tijdens het trainen. Dit is leuk, maar wanneer je stopt met het gebruiken van creatine zal dit langzaam weer afnemen.

Non-responders?

Helaas werkt creatine niet bij iedereen. Zelf merk ik zeker het positieve effect van creatine supplementen op mijn sportprestaties, maar er bestaat ook een groep non-responders. Zij merken geen toename van gewicht en spierkracht. Dit komt omdat zij van nature al meer creatine in hun spierweefsel hebben zitten. Maar ook de opname van creatine door het lichaam en het type spierweefsel kan hier invloed op hebben.

Body Supplies Creatine review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Body-Supplies Creatine Micronized review eindigen met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaring met de creatine van Body Supplies kunnen lezen. Zoals je hebt gemerkt ben ik zeer positief over deze creatine. Vooral de goedkope prijs vind ik een groot voordeel. Er zijn verscheidene soorten creatine te koop, zoals ethyl ester, kre-alkalyn en HCL, maar creatine monohydraat is de variant die het best werkt. De andere creatines zijn duurder en hebben geen bewezen meerwaarde.

Wil je dus creatine gebruiken? Dan raad ik je aan om gewoon te gaan voor een pure monohydraat creatine, zoals deze Micronized Creatine van Body Supplies. Omdat ik zelf wel goed reageer op creatine merkte ik een positieve verbetering van mijn sportprestaties, zowel bij mijn krachttrainingen als het voetballen. Dagelijks 5 gram creatine zorgt bij mij voor een minder snelle verzuring, meer kracht tijdens het trainen en vollere spieren.

Top 5 beste creatines
Creatine supplementen verbeteren het uithoudingsvermogen, herstel en de maximale kracht tijdens het fitnessen. Benieuwd naar de Top 5 beste creatines van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft ze voor je op een rij gezet!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Micronized Creatine hieronder!

Heb jij deze creatine van Body-Supplies al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Bronnen

 1. Cooper, R. (2012). Creatine supplementation with specific view to exercise/sports performance: an update. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 2012, 9:33.
 2. Mujika I, Padilla S Creatine supplementation as an ergogenic aid for sports performance in highly trained athletes: a critical review . Int J Sports Med. (1997)
Meer handige fitness tips
Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
beste supplementen

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *