• xxl nutrition banner

REVIEW: Arctic Blue visolie supplementen

Arctic Blue

€14,95
7.8

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

6.0/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • Geen vieze nasmaak
 • Duurzame visserij (MSC-certificaat)
 • Ruim assortiment

Nadelen

 • Prijs ligt hoger

Bijgewerkt op 26 maart 2024 door Marvin

Net als vitaminen en mineralen zijn omega 3 vetten essentieel voor ons lichaam. Het is dus belangrijk om onverzadigde vetzuren als ALA, EPA en DHA uit voeding te halen. Docosahexaeenzuur en eicosapentaeenzuur vind je voornamelijk in vette vis en schaal- en schelpdieren. De consumptie van deze voedingsmiddelen ligt te laag bij de gemiddelde Nederlander. Veel mensen vinden vis niet lekker of zijn allergisch voor schaaldieren. Om voldoende EPA en DHA vetzuren binnen te krijgen kun je er voor kiezen om visolie supplementen, zoals die van Arctic Blue, te gebruiken. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik de Arctic Blue visolie getest en mijn ervaring lees je in deze review!

In deze review heb ik Arctic Blue visolie getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Samenstelling

Arctic Blue visolie supplementen

Voordat we verder gaan met mijn persoonlijke ervaring, kijken we even naar wat Arctic Blue zelf zegt over hun omega 3 supplementen.

“Vette vis zoals haring, sardientjes of makreel is een hele goede bron van de waardevolle Omega-3’s EPA en DHA én van vitamine D. Magere vis daarentegen (kibbeling, vissticks, tilapia en pangasius) bevat deze voedingsstoffen nauwelijks. Arctic Blue visolie met vitamine D is er voor iedereen die moeite heeft met vette vis. Één dessertlepel bevat de Omega-3 vetten van (omgerekend) ruim een halve haring.

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze hoeveelheid EPA en DHA (250 mg) goed is voor het hart. Daarnaast is deze hoeveelheid DHA (250 mg) ook goed voor de ogen; het helpt om scherp te blijven zien. Deze dagelijkse hoeveelheid met 250 mg DHA is ook goed voor de hersenen en helpt de hersenfunctie normaal te houden. Maar liefst 8% van onze hersenen bestaan uit Omega-3 DHA!

 • MSC-certificaat voor duurzame visserij
 • Geen oprispingen of nare nasmaak
 • Vitamine D toegevoegd”

Gebruiksgemak van Arctic Blue omega 3

Het eerste onderdeel van mijn Arctic Blue review gaat over het gebruiksgemak. Is het eenvoudig om je dagelijkse dosering te nemen? En zijn deze visolie supplementen in vloeibare vorm of in capsulevorm te kopen?

In het assortiment Arctic Blue visolie vind je zowel producten in pilvorm als in vloeibare vorm. Je kunt dus zelf kiezen wat je fijner vindt. De capsules slik je eenvoudig door met een beetje water. De vloeibare visolie neem je met een dessertlepel, het liefst bij een maaltijd. Aangeraden wordt om dagelijks 1 – 3 dessertlepels visolie te nemen, uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke behoefte.

Wat betreft de omega 3 capsules, daarvoor volstaat meestal 1 capsule per dag. Een voordeel van de vloeibare Arctic Blue visolie supplementen is de smaak. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in anijs (dropsmaak) en sinaasappel. Bovendien heb je geen last van een vieze visachtige nasmaak, zoals bij andere visolie supplementen wel eens het geval is.

Wat kosten deze visolie supplementen?

Een ander belangrijk onderdeel in mijn reviews op Voeding-en-fitness.nl is natuurlijk de prijs. Wat betaal je voor de Arctic Blue visolie supplementen en is dit een redelijke prijs in vergelijking met andere merken?

Bij Arctic Blue vind je omega 3 supplementen voor verschillende doelgroepen, zoals voor kinderen, biologische visolie en visolie met vitamine D speciaal voor sporters. In mijn ogen zijn de producten gericht op fitness en sporters het meest relevant voor jullie. Daarom zal ik in mijn review vooral kijken naar de prijzen van deze producten. Het gaat dan om Wild Alaskan Salmon Oil, Omega-3 Visolie & Vitamine D en voor de veganisten de Vegan Omega 3 Algenolie. In de tabel hieronder zie je de prijzen, omgerekend naar één dosering.

visolie prijzen

Afhankelijk van het aantal doseringen dat je dagelijks neemt (1 – 3 dessertlepels) kan de prijs oplopen. In vergelijking met andere merken, zoals de Fish Oil van XXL Nutrition en de Omega 3 caps van Myprotein is Arctic Blue duurder. Hierbij kijken we echter puur naar de prijs en niet naar de samenstelling van de producten.

Samenstelling Arctic Blue visolie

Het belangrijkste onderdeel van mijn Arctic Blue review gaat over de samenstelling. Je wilt immers graag zeker weten dat dit visolie preparaat voldoet aan alle kwaliteitseisen en ook daadwerkelijk bijdraagt aan een betere gezondheid.

Visolie is een belangrijke bron van EPA en DHA vetzuren. EPA staat voor eicosapentaeenzuur en DHA voor docosahexaeenzuur. Het advies voor EPA en DHA is om per dag zo’n 200 milligram omega 3-vetzuren uit vis binnen te krijgen. Dit staat gelijk aan één portie vette vis (haring of zalm bijvoorbeeld) per week. De visolie van Arctic Blue biedt een ruime dosering EPA en DHA én doet dit op basis van kwalitatieve ingrediënten. Voldoende visolie binnenkrijgen is belangrijk en heeft een aantal voordelen, zoals:

 • Verminderen hart- en vaatziekten
 • Verlagen bloeddruk
 • Verminderen reumatische klachten
 • Bijdrage opbouw spiermassa
 • Herstel van spierweefsel

Wild Alaskan Salmon Oil

Deze olie is een 100% natuurlijk product, gemaakt van wilde zalm uit Alaska. Natuurlijk niet van de zalmfilet, maar van de snijresten ervan. Dit is een duurzame methode, waardoor er geen vis extra hoeft te worden gevangen.

Per dessertlepel:

 • Omega 3 = 1100 mg
 • DHA = 470 mg
 • EPA = 440 mg

Visolie & Vitamine D

Door de hoge gehaltes aan EPA en DHA is deze olie ideaal voor sporters die veel van hun lichaam vragen. Door de fijne smaak kun je deze olie zo van de lepel consumeren of zelfs door je yoghurt, havermout, smoothie of shake roeren.

Per dessertlepel:

 • Omega 3 = 900 mg
 • DHA = 440 mg
 • EPA = 300 mg

Vegan Omega 3 Algenolie

Arctic Blue Omega-3 algenolie softgels zijn bedoeld voor vegetariërs, veganisten, zwangere/borstvoeding gevende vrouwen of anderszins mensen die geen vis willen of lusten. Algenolie heeft de kracht van visolie, omdat algen in de natuur worden gegeten door de ‘vette’ vissen als haring en sardien.

 • 1 capsule bevat 500 mg algenolie waarvan 250 mg Omega-3 DHA.

arctic blue visolie review

Arctic Blue visolie review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Arctic Blue visolie review afsluiten met een korte conclusie. Net zoals in al mijn andere supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl heb ik dit product zelf geprobeerd, zodat ik mijn ervaringen met jullie kan delen. Voor mij heeft Arctic Blue omega 3 een aantal sterke kanten, maar ook een paar mindere punten.

Allereerst vind ik het prettig dat je de keus hebt uit verschillende varianten en smaken, én dat je kunt kiezen uit vloeibaar of capsules. Zo is er voor iedereen een passend visolie supplement te vinden. Wat ik onderscheidend vond ten opzichte van (goedkopere) merken is dat ik helemaal geen last had van een vieze smaak na het innemen van de visolie. Doordat Arctic Blue duurzame visserij belangrijk vindt, is het gewaardeerd met het MSC-keurmerk. Kies voor visolie die gegarandeerd vrij is van verontreiniging zoals PCB’s en zware metalen. Let hierbij ook op het MSC Keurmerk, dit is een keurmerk voor duurzame visserij.

Op dit moment zijn de Arctic Blue visolie supplementen en Pure Arctic Oil van Eqology de enige met dit keurmerk. De Arctic Blue visolie supplementen bieden een ruime dosering EPA en DHA, waardoor het een goede aanvulling op je dagelijkse eetpatroon is. Helaas ligt de prijs wat hoger dan van andere omega-3 supplementen. Maar hier krijg je wel een zeer goede kwaliteit voor terug en draag je ook nog een steentje bij aan een duurzaam milieu.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Arctic Blue visolie hieronder!

Heb jij de visolie supplementen van Arctic Blue al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Veelgestelde vragen over Arctic Blue

✅ Wat is Omega 3?

Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetten en kunnen we rekenen tot de ‘gezonde vetten’. Deze vetzuren staan ook wel bekend als de n-3-vetzuren. De meest bekende omega 3 vetzuren zijn ALA (alfa-linoleenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur).

✅ Is Arctic Blue gecertificeerd?

Doordat Arctic Blue duurzame visserij belangrijk vindt, is het gewaardeerd met het MSC-keurmerk. Kies voor visolie die gegarandeerd vrij is van verontreiniging zoals PCB’s en zware metalen. Let hierbij ook op het MSC Keurmerk, dit is een keurmerk voor duurzame visserij.

✅ Kan ik Arctic Blue visolie veilig online kopen?

Ja! Arctic Blue is een betrouwbare webshop. Dit kun je ook zien aan de ruim 2200 beoordelingen op Feedback Company, waar ze gemiddeld een 9.2 scoren. Je kunt de visolie van Arctic Blue ook bij Bol.com bestellen.

✅ Waar wordt de vis gevangen voor Arctic Blue?

Deze wordt nu in Noorwegen gemaakt van 100% verse Arctische wilde vis. In tegenstelling tot de meeste visolie, wordt de vis hier niet speciaal voor gevangen, maar wordt er gebruik gemaakt van de filet-snijresten, die overblijven nadat de filet voor de supermarkt, eraf is gehaald.

Meer handige fitness tips
Omega 3 belangrijk voor sporters?
visolie sporters

Een gezond eetpatroon bestaat uit een goede verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Hoewel veel mensen nog steeds onterecht bang zijn voor vet, is het Lees blog

Myprotein Omega 3 review
myprotein omega 3

Vetten zijn belangrijk voor ons lichaam. Waar men een aantal jaren terug het idee had dat vet de belangrijkste boosdoener was bij het dikker worden, Lees blog

Viteezy review: mijn ervaring met hun gepersonaliseerde vitamines
viteezy review ervaring

Gebruik jij vitamines om je gezonde leefstijl te ondersteunen? De kans is groot dat jij vitamines of mineralen gebruikt die je eigenlijk al genoeg uit Lees blog

Supplementen.nl review: de beste vitamines per post?
review supplementen.nl

Supplementen zoals vitamines en mineralen kunnen jouw gezondheid ondersteunen. En je gezondheid is natuurlijk het belangrijkste goed in je leven. Door gezond te leven, voldoende Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *