• xxl nutrition banner

Ons redactioneel proces

Onze missie bij Voeding-en-fitness.nl is om jou te begeleiden naar een gezonder leven. Betrouwbare en deskundige informatie is het uitgangspunt voor een gezonde levensstijl. Daarom vinden wij het van groot belang dat we informatie bieden die je kunt vertrouwen. Op deze pagina lees je hoe ons redactioneel proces eruit ziet en hoe wij ervoor zorgen dat we betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde artikelen publiceren.

Betrouwbare informatie van gezondheidsexperts

Alle content die op we Voeding-en-fitness.nl publiceren wordt geschreven door experts op het gebied van krachttraining, voeding en supplementen. We combineren wetenschappelijke onderzoeken met onze eigen kennis en ervaringen om jou de meest accurate informatie te bieden. We hebben jarenlange ervaring in de sportsector en gezondheidsbranche. Hierdoor kunnen we gemakkelijk alle verkrijgbare informatie beoordelen op waarheid en relevantie. We schrijven content over de volgende categorieën:

Kenniscentrum

In ons kenniscentrum geven we antwoord op alledaagse vraagstukken rondom gezonde voeding, krachttraining, gezondheid en het gebruik van supplementen. Wij vinden het belangrijk om in onze artikelen betrouwbare informatie te delen. Wij gebruiken hiervoor wetenschappelijke bronnen die we kritisch analyseren. Lang niet iedere wetenschappelijke studie is even betrouwbaar, daarom selecteren wij de studies die dit wel zijn alvast voor je.

Belangrijk om te weten is dat wij altijd onafhankelijk informatie bieden in ons kenniscentrum. Merken of bedrijven hebben nooit invloed op de informatie en ervaringen die wij delen. Wel kunnen er affiliate links verwerkt worden in een artikel. Dit doen we alleen als we zelf 100% achter een bepaald merk of product staan.

team voeding-en-fitness.nl

Reviews

Ons team gebruikt zelf regelmatig sportvoeding of fitness materialen van bekende (en minder bekende) merken in Nederland. Om jullie te helpen delen we onze ervaringen met deze producten in de vorm van reviews. Wij proberen de producten en beoordelen ze op allerlei factoren, zodat we jou een eerlijke en onafhankelijke review kunnen voorschotelen. In onze productreviews testen we de producten grondig en delen we of ze jouw geld waard zijn. We benoemen altijd de voordelen, maar laten ook de nadelen zien.

Onze reviews zijn altijd 100% onafhankelijk en de informatie zal nooit beïnvloed worden door sponsoring. Het is mogelijk dat een review een affiliate link bevat naar een partner. Als je ervoor kiest om iets te kopen via deze links, kunnen wij mogelijk een financiële vergoeding ontvangen. Dit zal dus echter nooit invloed hebben op onze beoordelingen in de review. Wij zullen nooit een product promoten als wij hier niet achter staan.

Fitness oefeningen

Om een fit en sterk lichaam te bouwen en onderhouden, is het belangrijk dat je fitness oefeningen correct uitvoert. Daarom leggen wij op een duidelijke manier uit hoe jij een oefening veilig kunt uitvoeren. We proberen je de juiste techniek aan te leren en een aantal tips mee te geven om het maximale resultaat te behalen. Door onze jarenlange ervaring met het begeleiden van sporters in de sportschool weten we precies waar we op moeten letten bij (moeilijke) fitnessoefeningen.

Koopgidsen

Wij hebben sinds 2014 ervaring met het testen van supplementen en andere fitnessmaterialen. Om jou te helpen bij het vinden van de beste producten, delen we onze ervaringen in koopgidsen (zoals de beste supplementen). Hierin laten we de merken zien die ons goed zijn bevallen en jouw geld waard zijn. We delen de voordelen, maar ook de nadelen van elk product.

Belangrijk om te weten is dat de informatie in deze koopgidsen volledig afhankelijk is. Een vermelding in zo’n gids is nooit te koop. Merken die ons benaderen en geld bieden voor een bepaalde plek in een koopgids, wijzen we dan ook resoluut af. Wel kunnen er affiliate links verwerkt worden in een koopgids, waarmee wij een financiële vergoeding kunnen ontvangen als iemand een bestelling plaatst. Dit heeft echter nooit invloed op het advies dat wij geven in een koopgids. We delen alleen producten waar we zelf achter staan.

Wetenschappelijk onderzoek als fundering

Omdat wij waardevolle en objectieve informatie willen delen over voeding, krachttraining en gezonder leven, gebruiken we wetenschappelijke studies als bron. We vertrouwen op diverse soorten wetenschappelijk onderzoek, variërend van meta-analyses en systematische reviews tot ook experimenteel onderzoek en observationeel onderzoek. We begrijpen dat elk type onderzoek een andere bewijskracht heeft en communiceren dit duidelijk, daar waar wij dergelijke soorten onderzoek gebruiken in onze artikelen.

We nemen echter niet zomaar elke studie aan als waarheid. We kijken kritisch naar de belanghebbenden van een wetenschappelijk onderzoek, zoals de geldschieter. Soms worden studies namelijk betaald door een merk of de farmaceutische industrie, om zo invloed te hebben op de opzet en resultaten van het onderzoek. Op Voeding-en-fitness.nl willen we jullie alleen betrouwbare bronnen voorschotelen.

Actuele content

Omdat we in 2014 begonnen zijn met het delen van kennis op Voeding-en-fitness.nl, vinden we het belangrijk om oude content up-to-date te houden. Daarom vind je bovenin elk artikel de laatste datum waarop de informatie is gecontroleerd en bijgewerkt. Tijdens het controleren van artikelen voegen we nieuwe informatie toe en passen we eventueel oude data aan op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Op deze manier geven we jullie altijd de meest actuele kennis en stand van zaken als het gaat om bewegen en gezondheid.

Zelfgeschreven artikelen

Om controle te houden over de informatie op Voeding-en-fitness.nl, schrijven we zelf onze artikelen. We maken geen gebruik van andere partijen of tekstschrijvers. Dit doen wij zodat we de inhoud volledig in eigen hand hebben. We delen vanuit onze eigen expertise en vinden het geen meerwaarde hebben om externe copywriters te gebruiken. Wil je meer weten over de auteur van een specifiek artikel? In het artikel staat altijd een link naar de auteurspagina, waar je alles kunt lezen over de specialist.

Bekijk hier het team specialisten van Voeding-en-fitness.nl.

Vragen over ons redactioneel proces?

De missie van Voeding-en-fitness.nl is mensen te helpen bij het bereiken van hun sportieve doelen en ondersteuning te bieden bij zowel beweging, voeding en mindset. Heb jij vragen over ons redactioneel proces of heb je suggesties voor artikelen op ons platform? Je kunt een bericht sturen via de contactpagina of een mail sturen naar info@voeding-en-fitness.nl.

Volg Marvin

Reacties zijn gesloten.