• xxl nutrition banner

Vegetarische noedelsoep met tofu

Bijgewerkt op 29 mei 2024 door Marvin

noedelsoep tofuSteeds meer mensen kiezen er voor om minder vlees te eten. Redenen hiervoor zijn de belasting van vleesproductie op het milieu en de effecten op de gezondheid. Er is niks mis met af en toe vegetarisch eten. Zo hebben we eerder al ons recept van onze tofuburger gedeeld.

Vandaag hebben we een heerlijk recept van een vegetarische noedelsoep met tofu. Ideaal voor een snelle maaltijd, relatief laag in calorieën en ook nog eens gemakkelijke te bereiden. Benieuwd hoe jij dit gezonde recept klaar kan maken? Lees dan het volledige recept hier onder.

Wat heb je nodig voor deze noedelsoep?

Dit recept is genoeg voor 1 persoon. Uiteraard kan je dit gezonde recept ook gebruiken voor meerdere personen. Vermenigvuldig dan de hoeveelheden zoals hieronder aangegeven met het aantal persoon waar je voor kookt.

Ingrediënten

  • 150 gram tofu (blok)
  • 50 gram eiernoedels (verkrijgbaar bij de toko)
  • 20 gram peultjes
  • 10 gram kastanjechampignons
  • Olijfolie
  • ¼ blokje groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • Soja saus
  • Peper en zout

Keukengereedschap

Vegetarische noedelsoep met tofu recept

Volg de onderstaande stappen om deze heerlijke vegetarische noedelsoep met tofu te maken.

  1. Snijd de tofu in blokjes waarbij alle zijden ongeveer 0,5 cm zijn. Leg de blokjes tofu vervolgens op een droge doek en dep zo veel mogelijk van het vocht uit de blokjes. Verwarm vervolgens de koekenpan met een beetje olijfolie, als deze goed warm is kun je de tofu in de pan doen. Strooi een beetje peper en zout over de tofu en voeg een klein scheutje soja saus toe. Bak op middelhoog vuur tot de tofu een beetje krokant begint te worden.
  2. Breng in 1 pan ongeveer 0,5 liter water aan de kook, in een andere pan ongeveer 0,4 liter met ¼ blokje groentebouillon. Snijd ondertussen de uiteinden van de peultjes af. Als het water kookt doe je in de ene pan met bouillon de eiernoedels en in de andere de peultjes. De peultjes mogen ongeveer 4 minuutjes gekookt worden, de eiernoedels 5 minuten. Giet vervolgens de pan met peultjes af, de noedels kunnen in de pan blijven zitten.
  3. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in dunne plakjes en hak de knoflook zeer fijn. Als de tofu klaar is kun je deze uit de pan halen, leg ze op een stukje keukenpapier om kort uit te lekken indien nodig. Bak de champignons en de knoflook vervolgens in de zelfde pan als waarin je de tofu hebt gebakken. Snijd als laatste de bosui in schuine dunnen ringetjes.
  4. Neem een diep bord en leg hier eerst de noedels in het midden, giet er vervolgens bouillon overheen tot de noedels net onder het vocht staan. Schep daarna de champignons, peultjes, tofublokjes en bosui bij de noedels. Als laatste kun je ook nog wat sambal toevoegen, dit hangt er natuurlijk van af of je van pittig eten houdt.

vegetarische noedelsoep met tofu

Jouw vegetarische noedelsoep met tofu is klaar en je kunt gaat eten. Eet smakelijk!

Macro’s van dit gerecht (zonder sambal):

  • Calorieën: 378 kcal
  • Koolhydraten: 43 gram
  • Suikers: 2 gram
  • Vetten: 11 gram
  • Verzadigd: 2 gram
  • Eiwit: 25 gram
105 GEZONDE EIWITRIJKE RECEPTEN
Wil jij meer spiermassa opbouwen, wil je zichtbare buikspieren of wil je gewoon wat kilo's kwijt en weer lekker in je vel zitten? Dan zijn de FitChef recepten geschikt voor jou! Met FitChef leer je precies hoeveel je moet eten en welke verhouding voor jouw doelstelling optimaal is. De eiwitrijke recepten ondersteunen spieropbouw én vet verlies.
Volg Lennard
Latest posts by Lennard Voogd (see all)
Meer handige fitness tips
5 voedingstips voor vegetarische sporters
TIps voor vegetarische sporters

Steeds meer mensen zijn vegetarisch, veganistisch of in ieder geval ‘flexitarisch’ - een term die in het leven werd geroepen door mensen die wel bewust Lees blog

Sambal goreng tahoe (hete tofu) recept
sambal goreng tahoe recept

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten hebben zowel Marvin als Lennard Indisch bloed. Bij de Indische cultuur hoort lekker eten. In deze keuken wordt Lees blog

Plantaardige eiwitten: alles wat je moet weten over plantaardig eiwit
plantaardige eiwitten

Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van ons eetpatroon. Zeker voor sporters is het belangrijk om genoeg eiwit binnen te krijgen, onder andere voor de opbouw Lees blog

Tofuburger recept: gezond, lekker én vegetarisch
tofuburger recept

Een broodje hamburger, wie houdt er nou niet van? Zelf ben ik gek op een goede hamburger. Helaas zijn de normale hamburgers vaak niet zo Lees blog

Lennard Voogd

Lennard schrijft reviews en artikelen over voeding, fitness oefeningen, supplementen en gezondheid voor Voeding-en-fitness.nl. Zelf is Lennard werkzaam als Personal Trainer bij Fitention in Harderwijk. Hier begeleid hij sporters bij hun trainingen en zorgt hij ervoor dat zij hun sportdoelen behalen. Door te schrijven hoopt Lennard verworven kennis, ervaring en informatie te kunnen delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Lees hier meer over Lennard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *