• xxl nutrition banner

Real Whey Shake review – Body en Gym Shop

Real Whey Shake

€18,50
7.7

Gebruiksgemak

7.3/10

Prijs

8.0/10

Smaak

7.8/10

Voedingswaarden

7.5/10

Voordelen

 • Toegevoegde BCAA's en Glutamine
 • 24 gram eiwit per dosering
 • Lekkere smaak
 • Rijk aan voedingsvezels

Nadelen

 • Lager eiwitgehalte
 • Bevat meer koolhydraten

Bijgewerkt op 1 mei 2023 door Marvin

Eiwitshakes behoren tot de meest populaire supplementen onder Nederlandse sporters. Het binnenkrijgen van voldoende eiwitten is belangrijk wanneer je veel sport. Zo dragen proteïnen bij aan de groei van spiermassa, stimuleren ze het herstel van je spieren na fysieke inspanning  en ondersteunen ze de krachtopbouw [1].

Het aanbod whey shakes is erg groot, dus hoe kies je de beste? Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de Real Whey Shake van Body en Gym Shop getest. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? Check de complete Real Whey Shake review hieronder.

Ik heb de Real Whey Shake van Body en Gym Shop op de volgende punten getest:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Body en Gym Shop Real Whey Shake

Voordat we verder gaan met mijn Real Whey Shake review kijken we naar wat Body en Gymshop over hun eiwitshake zegt.

“Real Whey Shake van Body en Gym shop is de eiwit / proteïne shake waar jij naar op zoek bent! Heerlijke eiwitrijke proteïne shakes. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa. De whey proteïne shake is misschien wel het populairste voedingssupplement in de fitnesswereld. Body en Gym Shop heeft een shake ontwikkeld die lekker is en dat ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs. De eiwitrijke shake van Body en Gym Shop heeft maar liefst 24 gram eiwitten en slechts 1 gram suiker per serving!

 • Bevat 24 gram eiwit per serving
 • Slechts 1 gram suiker per shake
 • Bevat ook BCAA’s en Glutamine
 • Maar 1,5 gram vet per shake
 • Heerlijke smaak”

Gebruiksgemak Real Whey Shakes

Het eerste onderdeel van mijn Real Whey Shake review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder, maar ook naar de informatie over het gebruik op het etiket.

De Real Whey Shake van Body en Gymshop is verkrijgbaar in een zak van 800 gram en in een pot van 2000 gram. Persoonlijk vind ik een pot handiger, omdat je dan makkelijker kan scoopen. Begint de zak wat leger te raken dan wordt het een gepriegel om een volle maatschep te pakken. Op het etiket zelf vind je meer informatie over de voedingswaarden per 100 gram, per dosering van 32 gram én de richtlijnen per macro voor de aanbevolen dagelijkse inname.

Daarnaast vind je op het label alle ingrediënten en informatie over de allergenen. Helaas mis ik een aminozuurprofiel. Ook op de website kan ik deze niet vinden, dit maakt het voor mij niet mogelijk om iets te zeggen over de kwaliteit van het aminozuurprofiel. Het eiwitpoeder lost makkelijk op in water en in melk, zonder dat er klonten ontstaan. Even goed schudden in je shakebeker in de Real Whey Shake is klaar om te drinken.

Wat kost deze Body en Gym Shop eiwitshake?

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor jouw eiwitpoeder. Daarom kijk ik in mijn Real Whey Shake review ook kritisch naar de prijs. Is deze eiwitshake van Body en Gym Shop duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Zoals gezegd kun je de Real Whey Shake bij Body & Gym Shop bestellen in een zak van 800 gram of een pot van 2000 gram. Voor 800 gram betaal je €18,50. De pot met 2 kg inhoud kost je €36,90. De snelle rekenaars zullen zien dat je bespaart door de grotere verpakking te kopen. De aanbevolen dosering is 32 gram eiwitpoeder per shake. Uit een pot haal je dus 63 shakes.

Omgerekend betaal je €0,59 per Real Whey Shake. Mijn eerste gedachte is dat dit een eerlijke prijs is. En dat Body en Gym Shop zich met deze prijs goed kan meten met andere grote Nederlandse supplementen shops.

Om een goed beeld van de kosten te krijgen heb ik de prijs vergeleken met andere merken. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Whey Delicious van XXL Nutrition, Whey Perfection van Body & Fitshop, THE Whey van Myprotein en Pure Whey van Bulk Powders. Zoals je kunt zien scoort Body en Gymshop gemiddeld qua prijs. Deze ligt ongeveer gelijk met XXL. Terwijl Body & Fit en Bulk Powders een stukje voordeliger zijn, maar Myprotein een behoorlijk stuk duurder is.

Let op: in deze vergelijking is enkel gekeken naar de prijs per shake van 32 gram poeder voor wei concentraat shakes. Deze prijsvergelijking zegt verder niets over de kwaliteit van de ingrediënten. 

whey shake prijzen

Real Whey Shake smaak

Wanneer je dagelijks een proteïne shake drinkt is het wel fijn wanneer deze lekker smaakt. In mijn Real Whey Shake deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaken met jullie.

Je kunt de Body en Gym Shop Real Whey Shake bestellen in vier verschillende smaken, namelijk; Vanille, Banaan, Cookies & Cream en White Chocolate Strawberry. Niet heel veel keus, maar wel twee van de populairste basissmaken (vanille en banaan) en twee wat luxere smaken voor de ‘fijnproevers’ (cookies en witte chocolade met aardbei). Meer smaken zou leuk zijn, maar ik denk dat de meeste eiwitshake gebruikers prima kunnen kiezen uit deze varianten.

De smaak van de Real Whey Shake is lekker, zowel met water als melk. Gebruik je melk voor je shake dan heb je een wat vollere en romige shake. Maar ook meer calorieën natuurlijk. Ook als je water voor je shake neemt is de Real Whey Shake prima te drinken. Omdat het poeder goed oplost heb je geen vervelende klontjes in je shake zitten.

Voedingswaarden Real Whey eiwitshake

real whey shake reviewHet belangrijkste onderdeel in al mijn eiwitshake reviews draait om de voedingswaarden. Ik kijk kritisch naar de samenstelling van het product. Welke ingrediënten zijn gebruikt bij de productie. En bevat deze shake geen onnodig toegevoegde stoffen?

Per shake met 32 gram poeder krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • Energie = 126 kcal
 • Eiwit = 24 gram
 • Koolhydraat = 3,8 gram (waarvan 1 gram suiker)
 • Vet = 1,5 gram (waarvan 0,54 gram verzadigd vet)
 • Vezels = 0,8 gram

Zoals je kunt zien bevat de Real Whey Shake een goede dosis eiwitten en weinig suikers en verzadigd vet. Kijkend naar het gehalte aan koolhydraten en vetten denk ik dat dit prima is voor een wei concentraat shake. Deze eiwitshakes zijn minder gefilterd dan isolaat of hydrolisaat shakes [2]. Daarom is het gehalte aan koolhydraten iets hoger (en is de smaak vaak beter). In deze blog kun je meer lezen over verschillende soorten eiwitshakes.

De eiwitmatrix bestaat uit 89% wei-concentraat, 5% wei-isolaat en 6% gehydroliseerde weipeptiden. Real Whey Shake bevat dus een mix van eiwitbronnen, maar het grootste deel bestaat uit concentraat. Dit komt overeen met de voedingswaarden. Sucralose is gebruikt als smaakstof. Dit staat als laatste in de ingrediëntenlijst, wat betekent dat de hoeveelheid zeer miniem is.

Eiwitshakes vergelijken

Om een goede vergelijking te kunnen maken heb ik de Real Whey Shakes van Body en Gymshop vergeleken op samenstelling. In de onderstaande tabel zie je alle voedingswaarden per 100 gram voor dezelfde merken als bij de prijsvergelijking. Body en Gym Shop’s Real Whey Shake scoort het best als we kijken naar de hoeveelheid vetten. Ook bevat de shake meer vezels dan andere merken. Vezels zijn belangrijk voor een normale darmfunctie en de opname van voedingsstoffen.

Helaas zorgt dit wel voor een hoger aandeel koolhydraten (en dus lager eiwitgehalte). Andere merken scoren hier beter op. Uitschieter is THE Whey van Myprotein, maar dit is wei-mix waarbij het aandeel isolaat een stuk groter is. Daarom is het eiwitpercentage een stuk hoger én de prijs dus ook!

whey shakes vergelijken

Real Whey Shake review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Real Whey Shake review afsluiten met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaring met de eiwitshake van Body en Gym Shop kunnen lezen. Voor mij heeft deze whey shake een aantal voordelen, maar ook een paar verbeterpunten.

De Real Whey Shake bevat een eiwitmix met diverse bronnen, zoals concentraat, isolaat en hydrolisaat. Het vetgehalte is erg laag en ook bevat deze eiwitshake veel voedingsvezels. Helaas ligt het eiwitgehalte hierdoor wel iets lager dan bij vergelijkbare merken. Daar tegenover staat wel een lage prijs en hoog gebruiksgemak. Bovendien smaakt de Real Whey Shake erg goed.

Ben jij op zoek naar een gefilterde eiwitshake met zeer laag koolhydraat-gehalte en hoger eiwitpercentage? Dan zal de prijs ook een stuk hoger zijn. Zoek jij een goede prijs/kwaliteitsverhouding en een lekkere eiwitshake die laag is in vetten? Dan is de Real Whey Shake van Body en Gym Shop zeker een aanrader!

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Real Whey Shake hieronder!

Heb jij deze eiwitshake van Body en Gymshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Bronnen

 1. https://www.koagkag.nl/gedragscodes-en-andere-basisdocumenten/claimsdatabase
 2. https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-6-38
Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *