• xxl nutrition banner

Real Protein Bar review – Body en Gymshop

Real Protein Bar

€11,90
7.8

Prijs

8.5/10

Smaak

7.0/10

Voedingswaarden

7.8/10

Voordelen

 • 17,5 gram eiwit per reep
 • Minder dan 0,6 gram suiker
 • Smaken Cocos en Vanille
 • Goede prijs

Nadelen

 • Slechts 2 verschillende smaken
 • 10 gram koolhydraten

Bijgewerkt op 25 oktober 2023 door Marvin

Een eiwitreep is handig als tussendoortje, wanneer je vaak onderweg bent en weinig tijd hebt om te eten. Goede eiwitrepen bevatten een flinke dosis proteïnen en weinig suikers. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik al veel verschillende proteine repen getest. Zo kon je eerder al mijn ervaring met onder andere de Bodylab Protein Bar, Low Carb Protein Bar van XXL Nutrition en de Clean Protein Bar van Body & Fitshop lezen. Dit keer is het de beurt aan Body en Gymshop. Hun Real Protein Bar bevat 17,5 gram eiwit per reep en slechts 0,6 gram suikers. Klinkt goed toch? Ben jij benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan snel de Real Protein Bar review hieronder!

Ik heb de Real Protein Bars getest op de volgende punten:

 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Real Protein Bar – Body en Gymshop

Voordat we verder gaan met mijn Real Protein Bar review kijken we even naar wat Body en Gymshop zelf zegt over hun eiwitreep.

“Whey Proteine, Isolate, Aminozuren, Gainers, Creatine, Vitamine&Mineralen; sportvoedingsproducten die belangrijke wapens zijn in het arsenaal van de serieuze sporter! Voor Body en Gym Shop was het altijd een wens om dit onder eigen merk en samenstelling te kunnen aanbieden. Na jarenlang gewerkt te hebben met de meest bekende sportvoedingsmerken ter wereld was het tijd om onze droom te verwezenlijken. Al onze kennis en kunde heeft Body en Gym Shop in onze REAL sportvoeding gestoken!

 • Bevat 17,5 gram eiwit per reep
 • 2 heerlijke smaken!
 • Minder dan 0,6 gram suiker per reep”

real protein bar review

Body en Gymshop eiwitrepen prijs

Het eerste onderdeel van mijn Real Protein Bar review gaat over de prijs. Wat kosten deze eiwitrepen van Body & Gymshop? En is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Je kunt de Real Protein Bars bestellen bij Body en Gymshop per 12 repen. Hier betaal je dan €11,90 voor. Omgerekend kost 1 eiwitreep je dus €0,99. Een euro voor een eiwitreep is volgens mij een gemiddelde prijs. Er zullen een aantal goedkopere merken zijn, maar ook zeker een aantal merken die duurder zijn. Bij het vergelijken van eiwitrepen is het daarom belangrijk om te kijken naar het gewicht van de eiwitreep en de hoeveelheid eiwit. Hierin zit namelijk regelmatig behoorlijk wat verschil. De Real Protein Bar weegt 35 gram en biedt 17,5 gram eiwit.

Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik de kosten vergeleken met andere merken. In de tabel hieronder zie je de prijzen van de Eat Clean Bars van Bodylab, Smart Bars van Body & Fitshop en Delicious Protein Bar van XXL Nutrition. Zoals je in de prijstabel kunt zien hebben de eiwitrepen overeenkomende prijzen. De Real Protein Bar bevat bijvoorbeeld wel weer meer eiwit dan de Smart Bar, waardoor dit een voordeligere keuze is.

eiwitrepen vergelijken

Hoe smaken deze eiwitrepen?

Wanneer je dagelijks een eiwitreep eet is de smaak een belangrijk punt. Daarom deel ik in deze Real Protein Bar review mijn persoonlijke ervaring met de verschillende smaken.

De Real Protein Bars zijn te kopen in twee verschillende smaken, namelijk Vanilla en Coconut. Je hebt dus niet veel keus uit verschillende smaken. Maar als de eiwitrepen lekker zijn, zou dit geen probleem moeten zijn. Voor mijn review heb ik beide smaken van Body en Gymshop getest. Qua smaak zit het zeker goed, zowel de vanille als kokos repen smaken goed. Geen chemische nasmaak bijvoorbeeld. Helaas vind ik de textuur van de eiwitreep wat minder lekker.

De repen zijn nogal klef en dit maakt het kauwen moeilijker. Vooral wanneer je een grotere hap neemt blijft het plakken in je mond. Dit zien we helaas vaker bij eiwitrepen. Waarschijnlijk komt dit door het hoge eiwitgehalte en het ontbreken van toegevoegde suikers. Wil je liever een eiwitreep die goed smaakt én lekker van structuur is? Dan kun je de Delicious Crunchy Protein Bars van XXL Nutrition eens proberen.

Voedingswaarden Real Protein Bars

Het belangrijkste onderdeel van al mijn eiwitreep reviews gaat natuurlijk over de voedingswaarden. In mijn Real Protein Bar review kijk ik kritisch naar de samenstelling, ingrediënten en macro’s. In hoeverre past deze proteïne reep in een gezond eetpatroon?

Per reep van 35 gram bevat de Real Protein Bar:

 • Energie = 128 kcal
 • Eiwit = 17,5 gram
 • Koolhydraat = 10,3 gram (waarvan 0,6 gram suiker)
 • Vet = 3,2 gram (waarvan 2,3 gram verzadigd vet)
 • Vezels = 1,2 gram

real protein bar ervaringZoals je ziet bevatten de Real Protein Bars een goede hoeveelheid eiwitten voor zo’n kleine reep. Persoonlijk had ik graag gezien dat de repen ook wat minder koolhydraten zouden bevatten. Maar het feit dat slechts 0,6 gram van de koolhydraten bestaat uit suikers vind ik wel belangrijk. Naar eiwitten en koolhydraten vind je ook vetten in deze reep van Body en Gymshop. Je lichaam heeft ook vet nodig, maar het liefst minder verzadigde vetten en juist meer onverzadigde vetzuren.

Voor een kleine reep bevat de Real Protein Bar behoorlijk veel eiwitten. De eiwitten in deze bar komen uit verschillende eiwitbronnen. Niet alleen uit wei concentraat, maar ook uit isolaat en hydrolisaat. Deze proteïnen worden door het lichaam gebruikt bij het herstel van spierweefsel na een training. Ze dragen dus bij aan de opbouw van spiermassa. De vetten komen uit kokos en kokosolie, wat een veel betere bron van vetzuren is dan gehard vet, zoals de vaak gebruikte geharde palmvetten. Lees hier meer over kokosolie.

Op basis van deze voedingswaarden en ingrediënten ben ik van mening dat je de Real Protein Bar van Body & Gymshop prima kunt verwerken in een gezond voedingsschema. Wel is het belangrijk om de basis van je voeding uit verse producten te laten bestaan. Ter aanvulling kun je supplementen nemen zoals eiwitrepen.

Real Protein Bar review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Real Protein Bar review afsluiten met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn ervaring kunnen lezen met de eiwitrepen van Body en Gymshop. Net zoals in mijn andere supplementen reviews deel ik hier de sterke punten, maar ook de mindere punten.

De grootste voordelen van deze eiwitrepen zijn ten eerste de grote hoeveelheid eiwitten (en verschillende soorten eiwit) en ten tweede de scherpe prijs. Wie op zoek is naar een betaalbare eiwitreep die veel eiwitten levert zit goed bij Body & Gymshop. Helaas bevatten de Real Protein Bars ook behoorlijk wat koolhydraten. Houd hier rekening mee! Wanneer je een supplement zoekt dat enkel eiwitten bevat, dan kun je beter voor een eiwitshake gaan. Ook de textuur van de repen vind ik niet heel lekker. Naar mijn smaak zijn de eiwitrepen iets te klef / plakkerig.

Na het testen van deze eiwitrepen ben ik van mening dat dit een goed product is voor iedereen die een betaalbare reep zoekt met een flinke dosis proteïnen. Ben jij op zoek naar de allerlekkerste eiwitreep, dan zijn er betere opties. Wil jij deze repen eens proberen na het lezen van mijn Real Protein Bar review? Bestel dan eenvoudig via onderstaande banner!

Top 5 beste eiwitrepen
Een eiwitreep is een lekker en makkelijk tussendoortje boordevol proteïnen. Maar wat is nu eigenlijk de beste keus als het aankomt op protein bars? Wij hebben de Top 5 beste eiwitrepen speciaal voor jou samengesteld. Zo vind je snel de beste eiwitreep!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Real Protein Bars hieronder!

Heb jij deze eiwitrepen van Body en Gymshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
N’Joy Protein Bar review – XXL Nutrition
n'joy protein bar review

Ben jij veel onderweg en heb je daardoor weinig tijd om een tussendoortje te eten. Dan is een eiwitreep een goede oplossing. Eiwitrepen zijn makkelijke Lees blog

Vegan Protein Bar review – XXL Nutrition
vegan protein bar review

Een eiwitreep is een handig tussendoortje. Je kunt zo'n reep overal mee naar toe nemen om onderweg toch wat extra eiwitten binnen te krijgen. Net Lees blog

Delicious Crunchy Protein Bar review – XXL Nutrition
delicious crunchy protein bar review

De tijden dat een eiwitreep een kleffe, plakkerige of harde reep was die je onmogelijk normaal kon eten zijn definitief voorbij. Enerzijds willen we een Lees blog

Clean Protein Bar review – Body en Fitshop
clean protein bar review

Eiwitrepen zijn handig voor onderweg. Zit jij lang in de trein of bus naar school of je werk? Dan kan het lastig zijn om voldoende Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *