• xxl nutrition banner

Real BCAA review – Body en Gymshop

Real BCAA

€19,50
7.8

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs

7.5/10

Smaak

7.5/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • BCAA 2:1:1
 • 3 lekkere smaken
 • 0 gram suiker

Nadelen

 • Lost niet helemaal goed op

Bijgewerkt op 24 mei 2024 door Marvin

Veel sporters gebruiken BCAA’s rondom hun training. BCAA supplementen bevatten de 3 van de essentiële aminozuren, namelijk L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Helaas maakt je lichaam deze branched chain amino acids niet zelf aan. Je dient ze te halen uit je voeding of uit voedingssupplementen. Kijk, wanneer je dagelijks ruim voldoende eet, genoeg eiwitten binnenkrijgt en ook varieert in je eiwitbronnen zal je niet zo snel een BCAA supplement nodig hebben. Zit je echter in een calorietekort (droogtrainen) en wil je zoveel mogelijk spiermassa behouden? Dan kan het zinvol zijn om extra aminozuren te nemen. Voor de reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik Real BCAA van Body en Gymshop getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de complete Real BCAA review hieronder!

Ik heb de Real BCAA getest op de volgende punten:

Real BCAA Body en Gymshop

Voordat we verder gaan met mijn Real BCAA review kijken we even naar wat Body en Gymshop zelf zegt over hun BCAA poeder.

“De Real BCAA bevat de drie essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. Deze belangrijke BCAA’s worden niet door het lichaam zelf aangemaakt, maar vormen samen met de overige aminozuren wel de bouwstenen van proteïne. Dus moeten de BCAA’s door middel van voedingssupplementen worden ingenomen. Deze 3 aminozuren zijn goed 1/3 van het totaal aan essentiële aminozuren van het lichaam. Ze worden in het Engels ook wel de Branched Chain Amino Acids genoemd.

 • BCAA 2:1:1 verhouding
 • 3 verschillende smaken
 • 0 gram suiker!
 • 2500 mg L-Leucine
 • 1250 mg L-Isoleucine
 • 1250 mg L-Valine”

Gebruiksgemak Real BCAA

Het eerste onderdeel van mijn Real BCAA review gaat over het gebruiksgemak. Zo kijk ik bijvoorbeeld naar hoe goed het poeder oplost in water. En is de aanbevolen dagelijkse dosering goed toegelicht op het etiket?

De Real BCAA van Body en Gymshop komt in een potje met 420 gram poeder. Op het etiket lees ik dat één dosering (scoop) 6 gram is. Per 6 gram poeder bevat dit supplement 5 gram aminozuren. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kun je kiezen hoeveel doseringen je per dag neemt. Zelf neem ik graag 10 gram BCAA’s tijdens het trainen, wat dus neerkomt op twee maatschepjes poeder. Volgens het label is dit ook de beste dosering en kun je Real BCAA mixen met 250 ml water of vruchtensap.

Om te kijken of het poeder goed oplost heb ik het inderdaad getest zoals aangegeven. Helaas lost het dan niet helemaal lekker op. Er blijven geen grote klonten achter, maar bovenop je aminozuur drankje blijft wel wat onopgelost poeder drijven.

Dit is trouwens normaal bij BCAA supplementen, want deze lossen nooit optimaal op in water. Zorg er dus voor dat je het poeder goed mengt in je shakebeker of in je bidon voor het sporten. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om wat meer water te gebruiken en drink ik de Real BCAA tijdens mijn krachttraining. Verder toont het etiket van Body & Gymshop de exacte samenstelling van Real BCAA en de voedingswaarden. Het gebruiksadvies staat er in het Nederlands, Engels en Duits op.

Wat kosten deze aminozuren?

Bij het kopen van supplementen is het ook belangrijk om naar de prijs te kijken. Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de beste prijs vindt voor je nieuwe aminozuren. Daarom kijk ik in deze Real BCAA review kritisch naar de prijs.

Je kunt de Real BCAA bestellen bij Body en Gymshop voor €19,50. Voor deze prijs krijg je zoals gezegd 420 BCAA poeder. Neem je dagelijks 1 scoop (6 gram) dan haal je 70 doseringen uit een pot. Kies je net als ik voor 2 scoops (12 gram) dan is een potje goed voor 35 dagen. Omgerekend ben je dan zo’n €0,56 kwijt per dag aan Real BCAA. Om te kijken of dit goedkoop of duur is in vergelijking met andere merken heb ik een tabel gemaakt.

Hierin vergelijk ik de prijzen van Real BCAA met Instant BCAA van Bulk Powders, BCAA Powder van XXL Nutrition en BCAA Amino van Body en Fitshop. Zoals je kunt zien liggen de kosten voor deze BCAA supplementen erg dicht bij elkaar. Alleen BCAA Amino van Body & Fitshop is duidelijk goedkoper dan de rest.

Let op: deze vergelijking is gebaseerd op een dagelijkse dosering van 12 gram poeder (= 10 gram BCAA’s). 

real bcaa prijs

Smaak Real BCAA van Body en Gymshop

real bcaa reviewWanneer je iedere dag een sportdrankje met aminozuren drinkt is het natuurlijk fijn als deze lekker smaakt. Voor de Real BCAA review heb ik alle smaken geprobeerd. Mijn persoonlijke ervaring met de smaak van deze BCAA’s deel ik uiteraard op Voeding-en-fitness.nl!

Je kunt Real BCAA kopen bij Body en Gymshop in drie verschillende smaken, namelijk Mojito Flavor, Fruit Punch en Orange. Dit zijn drie frisse en fruitige smaken, wat denk ik ook de beste keus is voor een BCAA drankje. Waar ik bij een eiwitshake toch vaak de voorkeur geef aan een lekkere chocolade smaak, vind ik het tijdens het trainen lekkerder om een verfrissend smaakje te hebben. Eerlijk gezegd vind ik de smaak iets te sterk wanneer je de 250 ml water neemt zoals aangegeven op het label.

Voor mij hoeft de smaak niet overheersend aanwezig te zijn. Daarom kies ik er altijd voor om meer water te nemen. Ik los het poeder op in mijn bidon en drink dan gedurende mijn workout de BCAA’s op. De drie smaken bevallen mij verder prima, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Fruit Punch en Orange. Mojito is nooit echt mijn favoriet. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik in het verleden eens een hele fles van dat rotspul heb opgedronken in een paar minuten. Geef mij dus nu maar gewoon lekker die Fruit Punch smaak tijdens het trainen haha!

Real BCAA samenstelling

Het belangrijkste onderdeel van al mijn aminozuur reviews is uiteraard de samenstelling. In welke verhouding worden de BCAA’s gedoseerd en welke ingrediënten zijn er voor dit product gebruikt? Ik deel mijn mening over de kwaliteit in de Real BCAA review!

Per maatschepje van 6 gram poeder bevat Real BCAA van Body en Gymshop 5 gram pure aminozuren. Deze amino’s zijn verdeeld in de ratio 2:1:1. Uitgaande van mijn persoonlijke dagdosering (= 12 gram poeder) krijg je dus de volgende aminozuren binnen:

 • 5 gram Leucine
 • 2,5 gram Isoleucine
 • 2,5 gram Valine

Naast deze aminozuren bevat Real BCAA alleen de smaakstoffen nodig voor desbetreffende smaak. Er zijn geen suikers toegevoegd. Dit maakt Real BCAA zeer geschikt om te gebruiken bij het droogtrainen of wanneer je het Intermittent Fasting principe volgt. Tegenwoordig zijn er veel soorten BCAA supplementen op de markt, met verschillende verhoudingen tussen de drie aminozuren. Denk bijvoorbeeld aan 2:1:1, 4:1:1 of zelfs 8:1:1. In mijn ogen is de ratio 2:1:1, waarbij L-leucine het hoogst gedoseerd is, de beste ratio.

Real BCAA van Body en Gymshop is op deze wijze gedoseerd. In principe is vooral Leucine belangrijk voor de eiwitsynthese (en dus bescherming en opbouw van spiermassa). Vandaar dat dit aminozuur hoger gedoseerd is. Echter, Isoleucine en Valine zorgen voor een betere opname van Leucine. Daarom wordt bij BCAA supplementen altijd de keus gemaakt om alle drie de aminozuren toe te voegen. Daarnaast zijn Isoleucine en Valine ook belangrijk voor de vetverbranding en energielevering in het lichaam.

Zoals eerder gezegd is het gebruik van BCAA supplementen niet direct noodzakelijk. Goede en eiwitrijke voeding is het belangrijkst om alle aminozuren binnen te krijgen. Varieer je met eiwitbronnen en eet je genoeg eiwitten per dag? Dan heb je geen extra BCAA’s nodig. Zit je in een calorietekort of eet je niet veel verschillende eiwitbronnen (vanwege allergie of andere overtuigingen)? Dan kan Real BCAA een prima toevoeging zijn op je eetpatroon.

Real BCAA review: mijn conclusie

In deze Real BCAA review heb je mijn persoonlijke ervaring met de aminozuren van Body en Gymshop kunnen lezen. Net zoals in al mijn andere supplementen reviews wil ik afsluiten met een korte conclusie. Voor mij heeft Real BCAA een aantal voordelen, maar ook een paar nadelen. Het grootste pluspunt van Real BCAA is de kwaliteit. De BCAA’s zijn in de ideale 2:1:1 ratio toegevoegd, waarbij Leucine hoger is gedoseerd van Valine en Isoleucine. Verder zijn er geen onnodige stoffen toegevoegd en bevat dit supplement geen suikers.

De smaak is prima, al vind ik hem persoonlijk iets te overheersend. Gelukkig kun je dit zelf goed oplossen door wat extra water te gebruiken. Hetzelfde geldt voor de oplosbaarheid. Neem iets meer water en schud je bidon of shakebeker even flink om het poeder goed te laten mixen. Hoewel Real BCAA niet bij de goedkoopste aminozuur supplementen hoort, is het verschil niet dusdanig groot om hier heel moeilijk over te doen. Ik blijft het dan ook met plezier drinken tijdens mijn trainingen. Wil jij Real BCAA bestellen bij Body en Gymshop? Klink dan op onderstaande button!

online supplementen bestellen

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)
Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *