• xxl nutrition banner

Pure Arctische Visolie review – Arctic Blue

Pure Arctische Visolie

€17,95
7.8

Gebruiksgemak

8.8/10

Prijs

5.5/10

Smaak

8.0/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • Rijk aan EPA en DHA vetzuren
 • Geen visachtige nasmaak
 • MSC keurmerk
 • Lage oxidatie-waarde

Nadelen

 • Duurdere visolie

Bijgewerkt op 27 januari 2022 door Marvin

Eet jij regelmatig vis? Nee, kibbeling of vissticks tellen we natuurlijk niet mee. Het regelmatig eten van vette vis, zoals zalm, haring of makreel is goed voor je gezondheid. Deze vissoorten bevatten namelijk omega-3 onverzadigde vetzuren. Eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur (beter bekend als EPA en DHA) zijn belangrijk voor een goede werking van hart, ogen en hersenen. Helaas lusten veel mensen geen vis, of eten ze dit gewoonweg veel te weinig.

Een visolie supplement kan dan uitkomst bieden. Net zoals andere supplementen is visolie een toevoeging op een gezond voedingspatroon. Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor de allerbeste kwaliteit. Ik heb de MSC visolie van Arctic Blue getest voor jullie. Mijn persoonlijke ervaring lees je in de Pure Arctische Visolie review hieronder!

De vloeibare MSC Visolie heb ik getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Arctic Blue MSC Visolie

Voordat we verder gaan met mijn Pure Arctische Visolie review kijken we even naar wat Arctic Blue zelf zegt over hun omega 3 supplement.

“Eén dessert (koffie) lepel Pure Arctische Visolie bevat de Omega-3 vetten van (omgerekend) ruim een halve haring. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze hoeveelheid EPA en DHA goed is voor het hart, goed is voor je (kinder)ogen (helpt om scherp te blijven zien) en goed is voor je hersenfunctie. Maar liefst 20% van het vet in onze hersenen bestaat uit Omega-3 DHA; het is een belangrijke bouwsteen voor hersenen (zoals calcium dat is voor de botten).

 • Visolie met vitamine D (100% ADH) en hoge dosering EPA / DHA
 • Geschikt voor jong (vanaf 1 jaar) en oud
 • Ook geschikt in koude gerechten als smoothies, shakes en yoghurt
 • MSC keurmerk

arctic blue visolie review

Gebruiksgemak Arctic Blue Vloeibare Visolie

Het eerste punt van mijn Pure Arctische Visolie review gaat over het gebruiksgemak. Is het eenvoudig om dit omega 3 supplement te gebruiken? En is de informatie op het verpakking duidelijk genoeg?

Visolie is over het algemeen in twee varianten verkrijgbaar, namelijk vloeibaar of in pilvorm. De Pure MSC visolie van Arctic Blue is in vloeibare vorm te kopen. Volgens het etiket heb je dagelijks een dosering van 5 ml nodig, dat staat gelijk aan 1 dessertlepel. Kinderen tot 3 jaar hebben voldoende aan een halve dessertlepel (2.5 milliliter). Het wordt aangeraden om de visolie niet op nuchtere maag te nemen, maar bij voorkeur tijdens of vlak na een maaltijd met vetten.

Je kunt er ook voor kiezen om de omega 3 olie te mengen door je havermout, kwark, yoghurt of smoothie. Zelf heb ik er voor gekozen om de Pure Arctische Visolie gewoon met een lepel in te nemen. Je schenkt eenvoudig de visolie op het lepeltje en slikt het vervolgens door. Lekker makkelijk! Na het openen van de fles is het wel belangrijk om deze in de koelkast te bewaren.

Wat kost deze omega 3 visolie?

Bij het kopen van voedingssupplementen is het natuurlijk altijd belangrijk om op de prijs te letten. Wat betaal je voor de visolie van Arctic Blue? En is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere merken? Voor mijn Pure Arctische Visolie review heb ik kritisch naar de prijzen gekeken.

Je kunt de visolie met vitamine D kopen via de webshop van Arctic Blue. Voor 150 ml betaal je €17,95, kies je voor 250 ml dan kost dat je €26,95. 150 ml staat gelijk aan 30 dagdoseringen en 250 ml betekent 50 doseringen. Omgerekend betaal je dus ongeveer €0,54 per dosering Pure Arctische Visolie. Let wel op; als je 4 stuks of meer bestelt krijg je €2,- korting per stuk. Het loont dus om een grotere bestelling te plaatsen.

Mijn eerste idee is dat de visolie van Arctic Blue wat duurder is dan die van andere merken. Maar om echt iets over de prijs te kunnen zeggen is het belangrijk om deze te vergelijken. In de tabel hieronder zie je de prijzen van de vloeibare visolie van Perfectbody.nl, vloeibare omega van Myprotein en Organic Scandinavian Rainbow Trout Oil van Viridian. Zoals je in de prijstabel kunt zien lopen de prijzen van omega 3 visolie behoorlijk uiteen.

Pure Arctische Visolie zit qua prijs iets boven het gemiddelde. Maar uiteraard is in deze vergelijking alleen naar de prijs gekeken en niet naar de kwaliteit. Voor een goed omega 3 supplement ben ik bereid meer te betalen, zodat ik zeker weet dat de kwaliteit hoog is.

Let op: in deze prijsvergelijking is de prijs voor elk merk berekend op een dagdosering van 5 ml. 

visolie omega 3 prijzen

Pure Arctische MSC Visolie smaak

Wanneer je dagelijks een voedingssupplement neemt als aanvulling op je gezonde voedingsschema is het prettig als deze lekker is. In deze Pure Arctische Visolie review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaak.

De Pure Arctische MSC Visolie van Arctic Blue heeft een lichte sinaasappelsmaak. Veel visolie supplementen hebben een vieze nasmaak, ook de varianten in pilvorm. Er komt dan een visachtige smaak omhoog, zelfs lange tijd na het innemen van je dosering omega 3. Met de Arctic Blue visolie heb ik daar helemaal geen last van. Niet alleen met deze Pure Arctische Visolie, in het verleden heb ik ook andere visolies van Arctic Blue gebruikt (check hier mijn eerdere Arctic Blue review).

Ondanks dat dit één van de lekkere visolie-supplementen is, blijft visolie simpelweg niet enorm smakelijk. Waar ik soms best kan genieten van een lekkere eiwitreep of eiwitshake, lukt dat me gewoon niet bij vloeibare omega 3. Gelukkig hoef je je met Arctic Blue geen zorgen te maken over een smerige nasmaak of ranzige oprispingen. En daar ben ik erg blij mee!

Samenstelling Pure Arctische Visolie met Vitamine D

pure arctische visolie reviewHet belangrijkste onderdeel van mijn Pure Arctische Visolie review gaat uiteraard over de kwaliteit. Hoe is dit visolie supplement gedoseerd? En op welke manier is dit supplement geproduceerd? Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het namelijk belangrijk dat jij de allerbeste kwaliteit vindt!

Zoals eerder gezegd is visolie een belangrijke bron van EPA en DHA vetzuren. Eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur dragen bij aan verschillende fysiologische processen en veel mensen krijgen hier te weinig van binnen. Het advies voor EPA en DHA is om per dag zo’n 200 milligram omega 3-vetzuren uit vis binnen te krijgen (Bron = Voedingscentrum). Dit staat gelijk aan één portie vette vis (haring of zalm bijvoorbeeld) per week.

De Pure Arctische Visolie van Arctic Blue biedt een ruime dosering EPA en DHA én doet dit op basis van kwalitatieve ingrediënten. Voldoende visolie binnenkrijgen werkt ontstekingsremmend en heeft een aantal voordelen, zoals:

 • Verminderen kans op hart- en vaatziekten
 • Voor een verantwoord bloedvetgehalte
 • Voor behoud van een normale bloeddruk
 • Verminderen kans op gewrichtsklachten
 • Bijdrage opbouw spiermassa
 • Herstel van spierweefsel

Pure Arctische Visolie bevat in totaal 4650 mg visolie per dosering, waarvan 480 mg DHA en 340 mg EPA. Daarnaast bevat 1 dosering ook 10 mcg vitamine D. Dit staat gelijk aan 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. De visolie van Arctic Blue bevat niet alleen een hoge dosering EPA, DHA en vitamine D. De kwaliteit is ook bijzonder goed, getuige de lage oxidatie waarde en het MSC-keurmerk.

Vitamine D in Pure Arctische Visolie

 • Verhoogt de calciumopname en is van belang voor behoud van sterke botten
 • Speelt een rol bij het behoud van sterke spieren
 • Is van belang voor het behoud van sterke tanden
 • Zorgt mede voor een goede weerstand

MSC-keurmerk visolie

Het MSC-keurmerk staat voor het Marine Stewardship Counsil keurmerk en geeft aan dat een product afkomstig is van duurzame visserij. De Pure Arctische Visolie wordt namelijk gemaakt van de snijdresten van wilde kabeljauw.

Er worden geen extra vissen voor gevangen. Arctic Blue zorgt dus niet voor een verdere verstoring van het zeeleven, zoals de natuurlijke voedselketen voor dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen en zeevogels. Daarnaast betekent dit dat de MSC visolie van Arctic Blue een lage toxische waarde heeft. De visvetzuren zijn vers en van hoge kwaliteit.

Pure Arctische Visolie review: mijn conclusie

Net als mijn andere supplementen reviews wil ik deze Pure Arctische Visolie review eindigen met een korte conclusie. Voor mij heeft dit omega-3-supplement een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen. Op de belangrijkste punten scoort Arctic Blue erg goed. De visolie is voorzien van een MSC-keurmerk en biedt jou dus de allerbeste kwaliteit.

Voor iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt is het fijn om te weten dat er geen extra vissen worden gevangen voor de productie van Pure Arctische Visolie. Deze vloeibare omega 3 is makkelijk in het gebruik en heeft geen vieze nasmaak.

Dat is een verademing in vergelijking met (goedkopere) visolie-supplementen. Het blijft echter een visolie, dus het zal geen lekkernij zijn om dit voedingssupplement te nemen. Qua prijs behoort Arctic Blue tot de duurdere visolies, maar voor deze prijs krijg je wel een zeer hoge kwaliteit én vitamine D (wat bij de andere merken niet het geval is). Voor mij is kwaliteit doorslaggevend en vind ik de prijs van ondergeschikt belang. Liever iets meer betalen voor goede visolie, dan genoegen nemen met inferieure producten.

Bestel Arctic Blue visolie bij Bol.com

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Pure Arctische Visolie hieronder!

Heb jij deze MSC visolie van Arctic Blue al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

3 reacties:

 1. Ik heb de kortingscode toegepast (31 maart) maar kreeg het bericht te zien dat de korting niet meer geldig was. Jammer, want in jouw verhaal staat een geldigheid t/m 31 maart.
  De bestelling maar niet door laten gaan.

  • Hi Gonny,

   Bedankt voor je reactie. Vreemd dat de kortingscode niet meer geldig is. Arctic Blue heeft mij gemeld dat deze tot en met 31 maart zou werken. Ik zal even contact met hun opnemen om te controleren hoe dit precies zit!

   Groetjes Marvin

  • Heb contact gehad met Arctic Blue en zij hebben de kortingscode verlengd t/m 30 april. Je krijgt 20% korting wanneer je deze code gebruikt: fitness

   Bestel hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *