• xxl nutrition banner

Pre Shot review – XXL Nutrition

Pre Shot

€2,50
8

Gebruiksgemak

10.0/10

Prijs

6.0/10

Smaak

7.3/10

Werking

8.5/10

Voordelen

 • Makkelijk mee te nemen
 • Bevat de beste ingrediënten
 • Geeft een snelle energieboost
 • Goede spierpomp

Nadelen

 • Beetje zure smaak
 • Duurder dan pre workout poeders

Bijgewerkt op 27 mei 2022 door Marvin

Neem jij een pre workout voor het trainen? Schepje poeder in je beker, water erbij en even schudden. Bam, je bent klaar om de gym te slopen. Maar wat nu als het nemen van je pre-workout booster nog makkelijker kan? De kant-en-klare Pre Shot van XXL Nutrition kun je direct drinken. Deze pre workout is dus ideaal om mee te nemen. Ga je gelijk uit je werk sporten? Geen gedoe met potjes en shakebekers, gewoon een ready-to-drink pre workout shot nemen. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik deze pre workout getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest het allemaal in de Pre Shot review hieronder!

Ik heb de Pre Shot van XXL getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

XXL Nutrition Pre Shot

Voordat we verder gaan met mijn Pre Shot review kijken we even naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun pre workout booster in een shotje.

“Is normaal voor jou niet goed genoeg en ga jij altijd een stap verder dan de rest? Zoek jij naar de meeste exclusieve Pre Workout Shot op de markt? Dan is Pre Shot jouw nieuwe favoriet! Pre Shot is de meest prestigieuze booster shot van dit moment en bevat de perfecte samenstelling om het maximale uit iedere workout te halen. Met onder andere cafeïne, arginine, beta-alanine, EnXtra™ & L-Carnitine ben jij altijd klaar om te gaan, of je nou focust op spiergroei of vetverlies.

 • De meest exclusieve Pre Workout Shot
 • Vol met bewezen ingrediënten
 • Bevat het unieke EnXtra™
 • Heerlijke frambozensmaak”

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

Gebruiksgemak van deze Pre Workout Shot

Het eerste punt van mijn Pre Shot review gaat over het gebruiksgemak. Wat maakt deze pre workout booster nu zo praktisch? Uiteraard kijk ik ook naar alle informatie op het etiket.

Pre Shot van XXL Nutrition komt in een klein flesje (60 ml inhoud). Je neemt je flacon pre workout eenvoudig overal mee naar toe. Naar je werk, studie of zelfs naar een feestje. Wil je daarna trainen? Pak Pre Shot en neem je pre workout booster direct in. Het grote voordeel van dit pre-workout-supplement is dat je niet zelf hoeft te mixen. Je hoeft dus nooit meer je potje pre workout + shakebeker mee te nemen.

Bovendien kan pre workout poeder gaan klonten, daar heb je nu geen last van. In deze blog lees je trouwens wat je kunt doen als je pre workout hard geworden is. Omdat het een klein flesje is vind je geen uitgebreide informatie op het label. Wel staan de ingrediënten erop én zie je de exacte samenstelling en voedingswaarden. Meer dan genoeg voor een pre workout dus.

Wat kost Pre Shot van XXL Nutrition?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij altijd de laagste prijs vindt voor jouw supplementen. Daarom kijk ik in mijn Pre Shot review kritisch naar de prijs én vergelijk ik deze met andere ready-to-drink pre workouts.

Je kunt Pre Shot per flesje bestellen, maar ook kiezen voor een 12 pack. Een los shotje pre workout kost je €2,50 en voor 12 flesjes betaal je €24,95. Omgerekend ben je dan dus goedkoper uit, namelijk €2,08 per Pre Shot. Dit is wel een stukje duurder dan wanneer je een pre workout booster in poedervorm koopt. Je betaalt in dit geval echter ook voor het gemak. Maar is Pre Shot duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

In de tabel hieronder zie je de prijzen van andere ready-to-drink pre workouts. Ik heb de prijs vergeleken met +Pro Pre Workout Shot van Nutramino, Guarana Kick Shot van QNT Nutrition en Extreme Speed Shot van Olimp. Zoals je kunt zien is Pre Shot van XXL Nutrition wat duurder dan de andere merken. Olimp scoort qua prijs een stuk beter, terwijl XXL Nutrition, Nutramino en QNT Nutrition redelijk gelijk liggen qua prijzen.

Let op: deze vergelijking kijkt enkel naar de prijs per shotje. Er is geen rekening gehouden met samenstelling (en dus kwaliteit) per pre workout shot. 

pre shot prijzen

XXL’s Pre Shot smaak

Maar hoe zit het met de smaak van XXL Nutrition’s Pre Shot? Is dit shotje een beetje lekker, of valt deze vies tegen? In deze Pre Shot review deel ik mijn persoonlijke smaakervaring.

Natuurlijk is mijn mening over de smaak subjectief. Wat ik lekker vind, kan jij vies vinden.. en andersom. Toch wil ik mijn ervaring delen. Helaas is XXL Nutrition Pre Shot verkrijgbaar is maar één smaak, namelijk framboos. Je hebt dus geen keus uit andere varianten. Normaal gesproken kun je de smaak van een pre workout sterker of milder maken. Gebruik simpelweg meer of minder water bij het mengen van het poeder. Bij deze kant-en-klare pre workout booster ben je echter overgeleverd aan de smaak van XXL Nutrition.

Persoonlijk vind ik de frambozen smaak iets te sterk en heeft Pre Shot een lichtzure nasmaak. Niet smerig, maar het zal ook niet mijn favoriet zijn. Laten we echter niet vergeten dat het lastig is om een pre workout shotje heel lekker te maken. Je moet namelijk alle stoffen in een klein flesje krijgen, waardoor er minder ruimte overblijft om smaakstoffen toe te voegen. Al met al vind ik dat XXL redelijk geslaagd is in het samenstellen van een goede smaak.

Werking Pre Shot

Het belangrijkste onderdeel van mijn pre workout reviews gaat natuurlijk over de werking. In mijn Pre Shot review kijk ik kritisch naar de samenstelling van deze booster. Ook vertel ik natuurlijk welk effect Pre Shot had op mijn eigen trainingen.

Per shotje van 60 ml krijg je de volgende stoffen binnen:

 • Beta alanine = 2500 mg
 • Arginine AKG = 2000 mg
 • L-Carnitine tartraat = 1000 mg
 • Taurine = 1000 mg
 • EnXtra = 300 mg
 • Guarana extract = 250 mg
 • Cafeïne = 200 mg
 • Choline = 200 mg

pre shot reviewBeta Alanine is een aminozuur die het uithoudingsvermogen stimuleert. Het effect is echter wel groter bij duurinspanningen [1]. Arginine is ook een aminozuur. Deze stof verwijdt de bloedvaten en stimuleert de doorbloeding [2]. Hierdoor vergroot je de spierpomp tijdens het sporten. Carnitine zou de vetverbranding stimuleren. In theorie werkt het heel goed, maar helaas is ons lichaam niet goed in staat om deze stof op te nemen. Hierdoor valt de positieve werking in het echt wat tegen [3]. Taurine vinden we vaak terug in pre workouts en energiedrankjes. Het zou een positief effect hebben op de doorbloeding en het uithoudingsvermogen.

EnXtra verhoogt de focus en alertheid tot wel 5 uur lang, zonder de hartslag te verhogen. Ook guarana verhoogt de concentratie en focus. De werking van cafeine kennen we natuurlijk allemaal. Cafeïne wordt gebruikt om een energieboost te geven. Hierdoor neemt de zin en motivatie om te sporten toe. Choline zorgt voor een goede hersenfunctie, stimuleert de darmwerking en ondersteunt de weerstand en het zenuwstelsel.

Pre Shot van XXL Nutrition combineert de belangrijkste pre workout ingrediënten. Bovendien bevat het geen onnodige toevoegingen of andere waardeloze substanties. Met 200 gram cafeine biedt het een prima boost. Veel pre workouts bevatten minder cafeïne per dosering. Pre workouts zoals Blast van XXL Nutrition (300 mg) en 5150 van Rich Piana (470 mg) bevatten echter wel een stuk meer cafeïne. Omdat Pre Shot geen creatine bevat zorgt deze niet voor een krachttoename bij het trainen. Uiteraard kun je zelf dagelijks 3 – 5 gram creatine monohydraat nemen.

Mijn ervaring met Pre Shot

Wat heb ik zelf ervaren bij het gebruik van XXL Nutrition’s Pre Shot? De laatste tijd vind ik het fijn om direct na mijn werk te gaan sporten. Pre Shot is dan perfect, aangezien je deze makkelijk mee kunt nemen. Ongeveer 15 minuten voor mijn training neem ik deze pre workout. Al snel voel ik de tintelingen van de beta alanine. Sommige sporters vinden dit vervelend, maar ik vind het wel chill. Geeft me zin om te knallen.

De energieboost is prettig en niet overdreven. Ik voel me niet opgejaagd. Omdat ik geen koffie drink, reageer ik sowieso wel goed op cafeïne in pre workouts. Tijdens het trainen merk ik dat ik snel opgepompt ben en lekker lang door kan gaan. De energieboost houdt lang genoeg aan, maar veroorzaakt geen crash-gevoel na mijn training. De combinatie van werking en gemak vind ik erg fijn!

Pre Shot review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Pre Shot review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb ik mijn persoonlijke ervaring met de pre-workout-shot van XXL Nutrition gedeeld. Voor mij heeft deze een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel is het gebruiksgemak. Je neemt deze pre workout overal mee naar toe. Het kleine flesje past makkelijk in je tas of zelfs in je zak. Nooit meer gedoe met een potje pre-workout en bidon of shaker.

Daarnaast vind ik de werking meer dan goed. Ik train lekker op Pre Shot van XXL, zonder dat ik me opgejaagd voel of een crash ervaar na het sporten. Helaas is de smaak niet super en is de prijs hoger dan wanneer je zelf je pre workout shake scoopt. Maar wanneer je een handige pre workout shot zoekt, dan is Pre Shot van XXL Nutrition zeker een aanrader!

pre shot kopen

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Bronnen

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22270875
 2. https://www.orthokennis.nl/nutrienten/Arginine

Deel jouw ervaring met Pre Shot hieronder!

Heb jij deze pre workout booster van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
beste supplementen

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *