• xxl nutrition banner

Power Supplements creatine review

Creatine Monohydraat

€28,90
8.6

Gebruiksgemak

8.8/10

Prijs

7.5/10

Samenstelling

9.5/10

Voordelen

 • 100% CreaPure creatine monohydraat
 • Scherpe prijs
 • Toename explosieve kracht
 • Vollere spieren

Nadelen

 • Dosering maatschep niet nauwkeurig

Bijgewerkt op 6 juli 2023 door Marvin

Creatine is één van de supplementen waarvan de positieve werking daadwerkelijk wetenschappelijk is bewezen. Naast eiwitshakes behoren creatines tot de meest populaire sportsupplementen. Creatine verbetert de prestaties bij explosieve krachtsinspanningen en vermindert verzuring van je spieren. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een creatinesupplement te gebruiken tijdens het bulken. Er zijn diverse soorten creatine te koop, maar creatine monohydraat blijft de meest gekozen soort.

Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de Creatine Monohydraat (CreaPure) van Power Supplements getest. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? Check de Power Supplements creatine review hieronder en lees alles over dit fitness supplement.

De CreaPure creatine van Power Supplements heb ik op de volgende punten getest:

Normaal gesproken beoordeel ik ook de smaak in mijn reviews, maar bij een smaakloos creatine supplement is dit niet van toepassing.

Power Supplements CreaPure

Voordat we verder gaan met mijn Power Supplements creatine review kijken we even naar wat Power Supplements zelf zegt over hun monohydraat creatine.

“De zuiverste creatine ter wereld! Dat is zonder overdrijving de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt. Creapure® is een handelsmerk van AlzChem AG. Dit Duitse kwaliteitsproduct kenmerkt zich door het best denkbare veiligheidsprofiel en een zuiverheid die groter is dan 99,9%. En wij bieden het aan voor de prijs van de goedkoopste standaard-creatine!

 • Creatine verbetert fysieke prestaties bij opeenvolgende kortdurende inspanningen van hoge intensiteit
 • Merkproduct (Creapure®)
 • Duits fabrikaat
 • Extreem zuiver
 • Best denkbare veiligheidsprofiel
 • Vaste lage prijs”

power supplements

Gebruiksgemak van Power Supplements creatine

Het eerste onderdeel van mijn Power Supplements creatine review gaat over het gebruiksgemak. Hoe lost het creatine poeder op in water? En is de dosering op het etiket duidelijk en eenvoudig te hanteren?

De Creatine Monohydraat van Power Supplements komt in een pot van 600 gram. Op het etiket staan de ingrediënten en het gebruiksadvies in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans. Dit maakt het supplement voor iedereen toegankelijk. Voor creatine-gebruik geldt een richtlijn van 3 – 5 gram creatine per dag. De aanbevolen dosering op het label van CreaPure van Power Supplements is 4 gram per dag, bij voorkeur ingenomen met water of een koolhydraathoudende drank.

4 gram creatine staat in dit geval gelijk aan één bolle maatschep. Het poeder mengt redelijk goed met water, er blijven geen klonten achter. Van nature lost creatine niet helemaal op, daarom kan er wat creatine onderin je shakebeker blijven zitten. Voeg hier nog een scheutje water bij en je kunt ook het laatste beetje creatine opdrinken. Het moment van inname op de dag maakt niet heel veel uit, wel is het verstandig om het dagelijks op ongeveer hetzelfde tijdstip in te nemen. Al met al is de creatine van Power Supplements erg eenvoudig in het gebruik.

Enige minpuntje is dat één dosering gelijk staat aan een bolle maatschep. Dit maakt het doseren niet 100% nauwkeurig. Beter zou een maatschepje zijn waarbij een afgestreken scoop precies 4 gram creatine is.

Power Supplements Creatine Monohydraat prijs

Bij Voeding-en-fitness.nl zijn we altijd op zoek naar de beste supplementen voor de laagste prijs. In mijn reviews vind ik het belangrijk om te kijken naar de kosten van een product. Daarom kijk ik in mijn Power Supplements creatine review kritisch naar de prijs.

De CreaPure creatine van Power Supplements is te kopen voor €17,50 per 600 gram. Wanneer je meerdere potten tegelijk bestelt daalt de prijs. Voor twee stuks betaal je €15,50 per stuk en wanneer je er drie afneemt kost dit je €14,00 per pot. Het is dus voordeliger om groot in te kopen. Er van uitgaande dat je één pot creatine koopt en dagelijks 4 gram neemt kost dit je omgerekend €0,12 per dosering / dag. Dit lijkt mij een prima prijs, al moeten we er wel rekening mee houden dat creatine monohydraat over het algemeen een goedkoop supplement is. Het produceren van monohydraat creatines is namelijk niet duur.

Creatine prijzen vergelijken

Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik Power Supplements Creatine vergeleken met andere CreaPure creatines. In de tabel hieronder zie je de vergelijking met CreaPure Creatine van Body & Fitshop, CreaPure Creatine van Myprotein en CreaPure Creatine Monohydrate van Olimp Nutrition.

Zoals je kunt zien is de prijs van Power Supplements Creatine Monohydraat gemiddeld. Body & Fitshop is goedkoper, terwijl een Amerikaans merk als OLIMP duurder is in het gebruik. Let op: wanneer je gebruik maakt van de stapelkorting door meerdere potten te bestellen kom je bij Power Supplements nog goedkoper uit!

creatine prijzen vergelijken

De samenstelling van CreaPure creatine

power supplements creatine reviewHet belangrijkste onderdeel in mijn creatine reviews gaat natuurlijk over de samenstelling en de werking van het product. In mijn Power Supplements creatine review kijk ik naar de zuiverheid van deze creatine en deel ik mijn eigen ervaringen met je.

De Creatine Monohydraat van Power Supplements is een CreaPure creatine. Creapure® is een handelsmerk van AlzChem AG. Dit Duitse kwaliteitsproduct kenmerkt zich door het best denkbare veiligheidsprofiel en een zuiverheid die groter is dan 99,9%. Dit zien we ook terug op het label; het enige ingrediënt is namelijk CreaPure creatine monohydraat. Er zijn dus geen andere stoffen toegevoegd.

Er zijn diverse andere creatine soorten te kopen, zoals ethyl ester en creatine HCL. Deze creatines zijn duurder, maar onderzoek wijst uit dat deze niet beter werken dan de ‘simpele’ creatine monohydraat. Als jij op zoek bent naar een betaalbare creatine en zeker wilt zijn van goede kwaliteit. Dan zit je met de Ultra Pure Creatine Monohydrate van Power Supplements goed!

Power Supplements creatine ervaring

Nu ben je vast benieuwd naar mijn ervaring met de creatine van Power Supplements. Ik heb dagelijks 4 gram creatine genomen, zonder laadfase aangezien deze niet nodig is. Op trainingsdagen nam ik de creatine direct na mijn workout en op rustdagen nam ik één dosering in de ochtend voor mijn ontbijt.

In combinatie met een fitnessschema en voedingsschema voor spiermassa opbouw merkte ik een toename van mijn kracht, meer energie tijdens mijn training en minder verzuring. Ook waren mijn spieren voller doordat creatine met behulp van vocht in de spieren wordt opgeslagen.

 • Toename van explosieve kracht
 • Vollere spieren
 • Minder verzuring tijdens training

Power Supplements creatine review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Power Supplements creatine review, net als mijn andere supplementen reviews, eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring met de Creatine Monohydraat van Power Supplements kunnen lezen. Wanneer je creatine wil gebruiken is dit een zeer goede optie.

Deze CreaPure creatine heeft een zuiverheid van meer dan 99,9% en bevat geen onnodige toevoegingen. Duurdere creatine blends bieden geen meerwaarde ten opzichte van monohydraat creatine, daarom raad ik altijd aan om te gaan voor creatine monohydraat. Dit type creatine is bovendien nog goedkoper ook. Daarom vinden we dit merk terug in de beste creatine test!

De creatine van Power Supplements is makkelijk in het gebruik en kan zorgen voor meer explosieve kracht, vollere spieren en minder verzuring (let op: niet iedereen reageert op creatine suppletie). Het enige nadeel is dat de maatschep niet precies 4 gram is en je dus een ‘bolle schep’ moet gebruiken. Ben jij op zoek naar een betaalbare en zuivere creatine? Dan is de CreaPure van Power Supplements zeker een aanrader!

Ultra Fine Creatine

De zuiverste creatine ter wereld! Dat is zonder overdrijving de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Power Supplements creatine hieronder!

Heb jij de CreaPure creatine monohydraat van Power Supplements al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Creatine Total Performance review – Muscle Concepts
creatine total performance review

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen ter wereld. En dus ook een supplement waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen. Creatine monohydraat kan bijdragen Lees blog

Kan je creatine gebruiken tijdens het cutten / droogtrainen?
creatine gebruiken tijdens het cutten

Een groot deel van de krachtsporters gebruikt wel eens creatine poeder. Het is één van de populairste supplementen, en de werking is wetenschappelijk bewezen. Creatine Lees blog

Creatine soorten: wat zijn de verschillen?
body en fitshop creatine

Er zijn veel verschillende soorten voedingssupplementen te koop. Het gros daarvan heeft waarschijnlijk geen grote meerwaarde en wordt voornamelijk gedragen door overdreven marketing-claims. Creatine is Lees blog

CreaPure Creatine review – Body en Fitshop
creapure creatine

Creatine is één van de weinige voedingssupplementen waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. Het is dan ook een veel gebruikt supplement onder zowel duursporters als Lees blog

De zuiverste creatine ter wereld! Dat is zonder overdrijving de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *