• xxl nutrition banner

Personal update: 90 dagen geen alcohol challenge

Bijgewerkt op 10 december 2019 door Marvin

geen alcoholDe eerste twee weken zijn voorbij! Nog 75 dagen te gaan zonder alcoholische versnaperingen. Een lange weg, maar het begin is daar. De 90 dagen zonder alcohol challenge is een uitdaging waarbij Lennard en ikzelf 90 dagen geen alcohol mogen drinken. Nee, zelfs geen druppel! In deze persoonlijke update houden we jullie even kort op de hoogte van hoe het ons deze eerste weken is bevallen. Gaat het makkelijk? Of is de verleiding toch (te) groot geweest? Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jullie ervaringen. Laat in een reactie weten hoe de 90 dagen zonder alcohol challenge voor jullie verloopt.

Inhoudsopgave
  1. 90 dagen geen alcohol drinken

90 dagen geen alcohol drinken

In het artikel van vorige week heb ik jullie meer verteld over de invloed van alcohol op je lichaam. Word je dikker van alcohol? En welk effect heeft drank op het afvallen? Voor sommigen is dat misschien een eye-opener geweest. Ik zal jullie niet te lang lastig vallen met allerlei theoretisch geneuzel, laten we kijken naar hoe het Lennard en mij is vergaan tijdens de eerste twee weken.

Lennard

lennard voogd“De eerste 2 weken zonder alcohol zitten er al weer op. Het is mij erg meegevallen om de verleiding van alcohol te weerstaan. Eigenlijk dronk ik nooit echt veel alcohol, behalve in de weekenden een paar biertjes. De decembermaand was voor mij wel echt een uitschieter. Sinterklaas, de kerstdagen en Oud & Nieuw zijn niet voorbij gegaan zonder alcohol. 90 dagen geen alcohol na zo’n decembermaand zijn dan ook wel een beetje nodig in mijn ogen.

Toen ik af en toe in het weekend nog wel eens wat biertjes dronk, had ik de dag erna nooit zin om vroeg op te staan om te gaan sporten (mijn sportschool is in het weekend alleen ’s ochtends open). Nu ik geen alcohol drink heb ik daar ’s ochtends geen last van en kan ik in het weekend lekker vroeg sporten. Weer een extra dagje sport dus! Ook merk ik dat de decemberkilo’s weer beginnen te verdwijnen. De combinatie van geen alcohol drinken, veel sporten en goed eten pakt goed uit.

Ik kijk positief naar de komende 2,5e maand zonder alcohol, ik weet dat ik het kan. De enige momenten waar ik wel tegenop kijk, zijn de verjaardagen en feestjes. Als mijn vrienden allemaal lekker aan het drinken zijn en aangeschoten beginnen te raken, zit ik aan het water of frisdrank. Het grote voordeel is dan wel dat ik de volgende ochtend fit op zal staan en de rest zijn kater uit zal slapen!

Marvin

marvin grouw voedingsadviseur“Van te voren wist ik wel dat deze uitdaging voor mij goed te doen zou zijn. Normaal gesproken drink ik zelden alcohol. Bier of wijn vind ik niet lekker en ik vermaak me prima tijdens een etentje of het stappen met een flesje water. Toch vind ik een mixje zo af en toe wel lekker en Radler gaat er ook best in. Wanneer ik uiteten ga vind ik zo’n verfrissende Radler wel erg lekker. 

Tot nu toe ben ik nog niet in de problemen gekomen. Zeker de eerste week was erg makkelijk, aangezien ik daar gewoon geen uitjes of etentjes had. Hierdoor was de verleiding niet zo groot en heb ik dan geen alcohol gedronken. De tweede week begon wat lastiger met een darttoernooi bij de voetbalclub, een feestje en een gezellig etentje bij een sushi restaurant. Ditmaal waren de verleidingen dus meer aanwezig, maar eigenlijk heb ik deze zonder al te veel moeite kunnen weerstaan. Tijdens het darten enkel water gedronken, want wil natuurlijk wel goed blijven gooien! Tijdens het feestje en het sushi eten ook enkel water en een Ice Tea Green genomen. Alhoewel ik toch ook best wel zin had in een Radler tijdens het eten. 

Al met al de eerste twee weken redelijk makkelijk door gekomen. Geen alcohol drinken heeft voor mij als voordeel dat ik me ’s ochtends gewoon fit voel. Dat vind ik wel fijn, want door mijn drukke bestaan vol sporten en werken ben ik de laatste tijd nogal vermoeid. Niet drinken maakt het makkelijker om ’s ochtends te sporten, zodat ik de rest van de dag tijd heb om artikelen te schrijven en andere werkzaamheden te volbrengen. Op naar de nog te komen 75 dagen :)”


Nu weet je hoe het bij ons is gegaan, maar wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie ervaringen. Laat het ons weten via een reactie hieronder of natuurlijk een reactie op de Facebook pagina!

Volg Marvin

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

[mc4wp_form id=”4663″]

Meer handige fitness tips
Bruin worden: 11 tips om rekening mee te houden
11 tips over veilig zonnen

Teveel zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid. Naast het bekende verbranden ligt er een groter gevaar op de loer,namelijk huidkanker. Uiteraard krijg je niet Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

De relatie tussen overgewicht en kanker
overgewicht en kanker

Het is algemeen bekend dat overgewicht allerlei gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Toch heeft een groot deel van de wereldbevolking te kampen met overgewicht. Nu blijkt Lees blog

De ongezonde levensstijl van jongeren in Nederland onderzocht
ongezonde jongeren

Gezondheid en gezond leven is een hot item tegenwoordig. Toch blijkt uit een onderzoek van de Nationale DenkTank dat Nederlandse jongeren er een erg ongezonde Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *