• xxl nutrition aanbieding

Personal update 2: 90 dagen zonder alcohol

zonder alcoholDe eerste maand zit er op! Nog twee maanden te gaan zonder alcoholische versnaperingen. Een lange weg, maar het begin is daar. De 90 dagen zonder alcohol challenge is een uitdaging waarbij Lennard en ikzelf 90 dagen zonder alcohol proberen door te komen. We mogen niks. Nee, zelfs geen druppel! In deze persoonlijke update houden we jullie even kort op de hoogte van hoe het ons deze eerste weken is bevallen. Gaat het makkelijk? Of is de verleiding toch (te) groot geweest? Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jullie ervaringen. Laat in een reactie weten hoe de 90 dagen zonder alcohol challenge voor jullie verloopt.

90 dagen zonder alcohol challenge

In onze vorige persoonlijke update hebben Lennard en ik jullie op de hoogte gehouden van de eerste twee weken zonder alcohol. Nu, twee weken later, vertellen we jullie weer even kort hoe de afgelopen periode voor ons is verlopen.

Lennard

lennard voogd

“De afgelopen 2 weken was de verleiding om alcohol te drinken groter dan in de 2 weken daarvoor. Als Ajax fan ga ik nog wel eens naar een wedstrijd van Ajax, zo ben ik afgelopen dinsdag weer eens naar een wedstrijd geweest. Vaak ga ik dan samen met een aantal vrienden en drinken we een aantal biertjes. De jongens waarmee ik naar Amsterdam ging dronken ook deze keer weer bier, maar ik niet, ik zat braaf aan de ice tea green. Ik kreeg toch wel zin om ook een biertje te drinken maar ik kon mij goed inhouden.

Ik merk dat het op zulke momenten lastig is om me aan de challenge te houden. Ondanks dat ik het soms lastig vind ga ik het toch 90 dagen volhouden! We hebben al 1/3e van de challenge gehaald. De nog komende 2/3e zal dus ook zeker lukken.”


Marvin

Marvin Grouw

“De eerste twee weken verliepen voor mij eigenlijk erg makkelijk. Alleen tijdens een etentje had ik wel zin in een Radler, maar voor de rest ben ik weinig in de verleiding gekomen om alcohol te drinken. Dit geldt eigenlijk ook voor de afgelopen periode. Ik ben vooral druk geweest met werken, mijn trainingen en het samenstellen van voeding- en trainingsschema’s voor de Online Personal Training van Voeding-en-fitness.nl. 

Het enige moment waarop ik enigszins in de verleiding kwam en me echt moest inhouden was afgelopen weekend. Vrijdagavond had ik een afscheidsfeestje van een vriend die 6 maanden naar Rusland gaat voor zijn stage en zaterdag had ik een verjaardag in Houten. Tijdens dit soort gelegenheden is de drang om een alcoholische versnapering te nemen groter, maar gelukkig vermaak ik me ook prima zonder alcohol. Een watertje smaakt mij dan net zo goed. 

De eerste maand is voor mij snel voorbij gegaan en is dus zonder problemen verlopen. De komende twee maanden zullen me ook wel gaan lukken. Althans, daar reken ik wel op!”


Nu weet je hoe het bij ons is gegaan, maar wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie ervaringen. Laat het ons weten via een reactie hieronder of natuurlijk een reactie op de Facebook pagina!

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer handige fitness tips
Muscle Meals review & ervaring
muscle meals review

Wil jij de beste resultaten behalen in de sportschool? Dan is niet alleen je training belangrijk. De juiste voeding speelt een zeer grote rol, zowel Lees blog

Wat is een sapkuur en kun je er mee afvallen?
wat is een sapkuur

Sapdiëten zijn steeds populairder geworden als zogenaamde 'quick fix'-routines, die een groot gewichtsverlies in een relatief korte tijd beloven. En soms ook andere gezondheidsvoordelen claimen, Lees blog

De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Is Brinta of havermout gezonder?
brinta of havermout gezonder

Havermout of Brinta als ontbijt? Dit is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt door sporters. Want is Brinta nu hetzelfde als havermout of zijn Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 1 =