• xxl nutrition banner

Personal update 2: 90 dagen zonder alcohol

zonder alcoholDe eerste maand zit er op! Nog twee maanden te gaan zonder alcoholische versnaperingen. Een lange weg, maar het begin is daar. De 90 dagen zonder alcohol challenge is een uitdaging waarbij Lennard en ikzelf 90 dagen zonder alcohol proberen door te komen. We mogen niks. Nee, zelfs geen druppel! In deze persoonlijke update houden we jullie even kort op de hoogte van hoe het ons deze eerste weken is bevallen. Gaat het makkelijk? Of is de verleiding toch (te) groot geweest? Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jullie ervaringen. Laat in een reactie weten hoe de 90 dagen zonder alcohol challenge voor jullie verloopt.

90 dagen zonder alcohol challenge

In onze vorige persoonlijke update hebben Lennard en ik jullie op de hoogte gehouden van de eerste twee weken zonder alcohol. Nu, twee weken later, vertellen we jullie weer even kort hoe de afgelopen periode voor ons is verlopen.

Lennard

lennard voogd

“De afgelopen 2 weken was de verleiding om alcohol te drinken groter dan in de 2 weken daarvoor. Als Ajax fan ga ik nog wel eens naar een wedstrijd van Ajax, zo ben ik afgelopen dinsdag weer eens naar een wedstrijd geweest. Vaak ga ik dan samen met een aantal vrienden en drinken we een aantal biertjes. De jongens waarmee ik naar Amsterdam ging dronken ook deze keer weer bier, maar ik niet, ik zat braaf aan de ice tea green. Ik kreeg toch wel zin om ook een biertje te drinken maar ik kon mij goed inhouden.

Ik merk dat het op zulke momenten lastig is om me aan de challenge te houden. Ondanks dat ik het soms lastig vind ga ik het toch 90 dagen volhouden! We hebben al 1/3e van de challenge gehaald. De nog komende 2/3e zal dus ook zeker lukken.”


Marvin

Marvin Grouw

“De eerste twee weken verliepen voor mij eigenlijk erg makkelijk. Alleen tijdens een etentje had ik wel zin in een Radler, maar voor de rest ben ik weinig in de verleiding gekomen om alcohol te drinken. Dit geldt eigenlijk ook voor de afgelopen periode. Ik ben vooral druk geweest met werken, mijn trainingen en het samenstellen van voeding- en trainingsschema’s voor de Online Personal Training van Voeding-en-fitness.nl. 

Het enige moment waarop ik enigszins in de verleiding kwam en me echt moest inhouden was afgelopen weekend. Vrijdagavond had ik een afscheidsfeestje van een vriend die 6 maanden naar Rusland gaat voor zijn stage en zaterdag had ik een verjaardag in Houten. Tijdens dit soort gelegenheden is de drang om een alcoholische versnapering te nemen groter, maar gelukkig vermaak ik me ook prima zonder alcohol. Een watertje smaakt mij dan net zo goed. 

De eerste maand is voor mij snel voorbij gegaan en is dus zonder problemen verlopen. De komende twee maanden zullen me ook wel gaan lukken. Althans, daar reken ik wel op!”


Nu weet je hoe het bij ons is gegaan, maar wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie ervaringen. Laat het ons weten via een reactie hieronder of natuurlijk een reactie op de Facebook pagina!

Volg Marvin

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

[mc4wp_form id=”4663″]

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Bruin worden: 11 tips om rekening mee te houden
11 tips over veilig zonnen

Teveel zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid. Naast het bekende verbranden ligt er een groter gevaar op de loer,namelijk huidkanker. Uiteraard krijg je niet Lees blog

Gezonde maaltijd met zalm recept
Gezonde maaltijd zalm met kappertjes in cava!

Vis is goed voor je! Vis bevat namelijk gezonde vetten en de broodnodige eiwitten. Bovendien is een goed bereid stukje vis erg lekker! Ben jij Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *