• xxl nutrition banner

Perfection Bar Deluxe review

Perfection Bar Deluxe

€24,90
8.5

Prijs

9.0/10

Smaak

9.0/10

Voedingswaarden

7.5/10

Voordelen

 • Heerlijke smaak
 • 20 gram eiwit per reep
 • Makkelijk mee te nemen
 • Goedkope eiwitreep

Nadelen

 • 19 gram koolhydraten per reep
 • Weinig voedingsvezels

Bijgewerkt op 7 april 2023 door Marvin

De tijd van taaie en droge eiwitrepen is definitief voorbij. Je hebt tegenwoordig de keus uit heerlijke repen, rijk aan eiwitten, complexe koolhydraten en de juiste vetten. Zo willen supplementen merken jou een gezond tussendoortje bieden, zonder dat je hoeft in te leveren op smaak. De Perfection Bar Deluxe is zo’n nieuwe en overheerlijke eiwitreep. Deze proteïne reep bestaat uit verschillende lagen met een zachte karamel-laag, krokante eiwit-crispies en wordt omhuld met een chocolade-coating. Voor de supplementen reviews heb ik deze eiwitreep van Body & Fitshop getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest het in de Perfection Bar Deluxe review hier op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb de Perfection Bar Deluxe eiwitrepen getest op de volgende punten:

Body & Fit Perfection Bar Deluxe

Voordat we verder gaan met mijn Perfection Bar Deluxe review kijken we even naar wat Body & Fit zelf zegt over hun nieuwe dubbel-laagse eiwitreep.

“De naam van onze nieuwe innovatie zegt het al! De Perfection Bar Deluxe staat voor hoge kwaliteit, een fantastische smaak en waanzinnige voedingswaarden. Deze double layer bar is gevuld met een zachte karamel-laag, krokante eiwit-crispies en wordt omhuld met een chocolade-coating. De combinatie van deze ingrediënten zorgt ervoor dat geen hap meer hetzelfde zal zijn. De Perfection Bar Deluxe zijn suikerarm en bevatten per reep 20 gram hoogwaardige eiwitten.

Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van sterke botten en de spiermassa en ondersteunen snel herstel van de spieren na een training of sportprestatie. De perfecte snack voor on the go, na het sporten of tussen de maaltijden door. Met de Perfection Bar Deluxe geef jij je tussendoortje een flinke upgrade en wil je nooit meer anders! Verkrijgbaar in 2 heerlijke smaken: Chocolate Caramel en Peanut Caramel.

 • Next level double layer eiwitreep van Body & Fit
 • Suikerarm
 • Eiwitrijk: bevat 20 gram eiwit per reep
 • Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van sterke botten en de spiermassa
 • Voor on the go, na het sporten of als tussendoortje”

perfection bar deluxe

Wat kost deze double layered eiwitreep?

Het eerste onderdeel van mijn Perfection Bar Deluxe review gaat over de prijs. Wat kost deze eiwitreep? En is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Je kunt de Perfection Bar Deluxe bij Body en Fitshop bestellen per losse reep of per doos met 15 repen. Voor een losse proteïne reep betaal je €1,90, koop je de doos dan kost dit je €24,90. Omgerekend betaal je dan €1,66 per Perfection Bar Deluxe. Het is dus voordeliger om 15 stuks te kopen, maar als je de smaken eens wilt proberen kun je beter kiezen voor de losse repen.

Naar mijn idee is dit een goede prijs voor een eiwitreep. Om echt een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met andere eiwitrepen met een goede smaak. Ik heb namelijk eerder de Delicious Crunchy Protein Bars van XXL Nutrition en de Macro Munch Bars van Bulk Powders getest. De prijzen zie je in de tabel hieronder. Ook heb ik de 6 Layer Protein Bars van Myprotein meegenomen. Zoals je ziet is de Perfection Bar Deluxe de goedkoopste eiwitreep. XXL Nutrition en Bulk Powders scoren gemiddeld, terwijl Myprotein wel een behoorlijk stuk duurder is per reep.

Let wel op: in deze prijsvergelijking kijk ik niet naar het gewicht en de samenstelling van de repen. Sommige repen zijn groter / zwaarder dan anderen, waardoor het prijsverschil te verklaren is. 

prijs eiwitrepen

Smaak Perfection Bar Deluxe Body & Fitshop

In mijn eiwitreep reviews kijk ik altijd kritisch naar de smaak. Helaas kom je regelmatig eiwitrepen tegen waarvan de smaak wel oké is, maar de structuur helaas niet. Pijn in je kaken van het kauwen op een taai stukje reep. In mijn Perfection Bar Deluxe review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaak én structuur!

perfection bar deluxe reviewIk heb al behoorlijk wat verschillende eiwitrepen getest. Door mijn ervaring kan ik de smaak goed vergelijken met andere merken. Natuurlijk is smaak subjectief, maar toch hoop ik dat mijn smaakervaring je kan helpen bij het vinden van de lekkerste repen. De Perfection Bar Deluxe van Body & Fit is verkrijgbaar in twee varianten; namelijk Chocolate Caramel en Peanut Caramel. Body & Fitshop is er uitstekend in geslaagd om een goed smakende eiwitreep te produceren. De reep kauwt lekker weg en de crispy laag geeft het een knapperige bite.

De smaak zelf is ook erg lekker, zeker als je van chocolade houdt (zoals ik haha). De repen hebben een zachte karamel-laag met daarbovenop eiwitcrispies en als laatst nog een laagje chocola. Bij de pinda-karamel-reep is dit zelfs witte chocola. Heerlijk! De Perfection Bar Deluxe is een eiwitrijk tussendoortje die zich goed kan meten met de Delicious Crunchy Protein Bars van XXL Nutrition en de Macro Munch Protein Bars van Bulk Powders.

Voedingswaarden Perfection Bar eiwitreep

Bij het vergelijken van eiwitrepen zie ik vaak dat een lekkere smaak de voedingswaarden niet ten goede komt. Een lekkere eiwitrijke reep maken, die laag is in calorieën en suikers is vaak lastig. Deze repen blijven taai en lastig te kauwen. De eiwitrepen met de beste smaak bevatten daarom vaak meer vetten en suikers. Hoe zit dat met deze reep van Body & Fit? In mijn Perfection Bar Deluxe review geef ik mijn mening over de samenstelling en voedingswaarden.

Per reep van 55 gram krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • Energie = 210 kcal
 • Eiwit = 20 gram
 • Koolhydraat = 19 gram (waarvan 1,8 gram suiker)
 • Vet = 8,3 gram (waarvan 5,1 gram verzadigd vet)
 • Vezels = 2,7 gram

Met 20 gram eiwitten biedt de Perfection Bar Deluxe een goede hoeveelheid proteïnen. Deze eiwitten worden door ons lichaam gebruikt om de spieren te herstellen na een zware workout. Wat verder opvallend is, is dat de eiwitreep 19 gram koolhydraten bevat maar slechts 1,8 gram suikers. De rest van de koolhydraten komt uit polyolen. Polyolen zijn zoetstoffen zonder een bijsmaakje, die veel andere zoetstoffen wel hebben. Deze zoetstoffen worden slecht opgenomen in de dunne darm en verlaten daardoor het lichaam via de ontlasting. Hierdoor leveren ze minder calorieën, waardoor het aantal calorieën in de Perfection Bar Deluxe laag blijft.

Daarnaast bevat de Body & Fit eiwitreep 8,3 gram vet. Al met al biedt deze eiwitreep veel eiwit en weinig suikers, maar toch best veel vetten. Qua voedingswaarden is dit waarschijnlijk niet de ‘cleanste’ reep, maar deze zoetstoffen en vetten zijn wel belangrijk voor de goede smaak. Aan jou de keus; zoek je een reep met goede smaak en hoog eiwitgehalte? Dan is de Perfection Bar Deluxe een goede keus. Is smaak van ondergeschikt belang, dan zijn er repen verkrijgbaar met minder vetten en koolhydraten.

Eiwitrepen vergelijken

In de tabel hieronder heb ik de Perfection Bar Deluxe van Body & Fit vergeleken met dezelfde merken als bij de prijsvergelijking. Voor een eerlijke vergelijking heb ik gekeken naar de samenstelling per 100 gram, zodat het gewicht van de reep geen invloed heeft. Zoals je ziet bevat de Perfection Bar Deluxe de meeste eiwitten en de laagste hoeveelheid suikers. Helaas bevatten deze reep weinig voedingsvezels (door het gebruik van veel polyolen).

perfection bar deluxe voedingswaarden

Perfection Bar Deluxe review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Perfection Bar Deluxe review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn ervaring met de double layered eiwitreep van Body & Fit kunnen lezen. Voor mij heeft deze reep een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten. De Perfection Bar Deluxe is één van de lekkerste eiwitrepen die momenteel in Nederland verkrijgbaar is. Samen met de Delicious Crunchy Protein Bar en de Macro Munch Bar. Zeker wanneer je van chocola houdt dan is dit echt een heerlijk tussendoortje.

Ondanks de lekkere smaak, zijn de voedingswaarden ook meer dan prima. De eiwitgehalte is erg hoog en deze reep bevat heel weinig suiker. Toch is het koolhydraat- en vetgehalte aan de hoge kant. Houd hier dus rekening mee in jouw voedingsschema. Wil jij deze lekkere eiwitreep van Body & Fit eens proberen? Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. In vergelijking met de andere luxe eiwitbars is de Perfection Bar Deluxe namelijk de goedkoopste!

Perfection Bar Deluxe kopen bij Body & Fit

Top 5 beste eiwitrepen
Een eiwitreep is een lekker en makkelijk tussendoortje boordevol proteïnen. Maar wat is nu eigenlijk de beste keus als het aankomt op protein bars? Wij hebben de Top 5 beste eiwitrepen speciaal voor jou samengesteld. Zo vind je snel de beste eiwitreep!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Perfection Bar Deluxe hieronder

Heb jij deze double layered eiwitreep van Body & Fit al eens geproefd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *