• xxl nutrition banner

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition

Perfect Whey Protein

€21,99
8.4

Oplosbaarheid

8.6/10

Prijs

8.0/10

Samenstelling

8.8/10

Smaak

8.1/10

Voordelen

 • Zeer goede smaak en oplosbaarheid
 • Eiwitwaarde komt overeen met label
 • Handige 4 kg zak
 • Hoog gehalte glutamine

Nadelen

 • Alleen verkrijgbaar in 750 gram of 4 kilo
 • Niet geschikt bij lactose-intolerantie

Bijgewerkt op 9 april 2024 door Marvin

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder eiwit bevatte dan op het label werd aangegeven. De afwijkingen waren enorm. XXL Nutrition kwam wel GOED uit de tests, vandaar dat ik heb besloten om hun eiwitten eens te proberen voor de reviews van Voeding-en-fitness.nl. Ik heb gekozen voor Perfect Whey Protein. Mijn ervaringen met dit eiwitsupplement lees je in deze Perfect Whey Protein review!

De Perfect Whey Protein review zal jullie een beeld geven van mijn ervaringen met deze eiwitshake van XXL Nutrition. Er zal beoordeeld worden op de volgende criteria:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Samenstelling
 • Smaak

XXL Nutrition Perfect Whey Protein

Maar voordat ik jullie mijn eigen mening zal geven in deze Perfect Whey Protein review nemen we even een kijkje naar de beweringen van XXL Nutrition zelf. Wat zeggen zij over Perfect Whey Protein?

“Het eiwitgehalte van 79% is ongekend hoog voor een whey concentraat. Andere concentraten bevatten vaak tientallen procenten minder eiwit, voor een veelvoud van de prijs. Wij vinden dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn.

Voordelen Perfect Whey Protein

 • Betaal geen cent te veel, dit is de scherpst geprijsde kwaliteit whey verkrijgbaar
 • Bevat geen fructose of andere waardeloze vulmiddelen
 • Snelle opname, perfect eiwit voor rondom de training en na het opstaan
 • Gaat de strijd aan met spierafbraak
 • Uniek voor deze whey, uiterst zuiver concentraat door geavanceerde microfiltratie
 • Geen commerciële fratsen met slechts 5% toegevoegd whey isolaat en hydrolisaat
 • Heerlijke smaken om echt van te genieten
 • Hoog gehalte BCAA’s en glutamine
 • Vrij van aspartaam
 • Megaverpakking van 4kg, goed voor maar liefst 100 tot 160 shakes”

perfect whey protein ervaring

Perfect Whey Protein oplosbaarheid

Wanneer je een eiwitshake maakt heb je natuurlijk geen zin om een half uur te schudden voordat alles is opgelost. Blijven er klontjes achter dan drinkt het niet prettig weg. Daarom is de oplosbaarheid het eerste onderdeel waar we naar kijken in deze Perfect Whey Protein review.

Ik kan je vertellen dat met de oplosbaarheid alles goed zit! Mijn persoonlijke ervaring is gebaseerd op het mixen van Perfect Whey Protein in zowel water als melk. In beiden lost het goed en snel op, zonder dat er klontjes achterblijven.

Aanbevolen wordt om 40 gram (2 maatschappen) Perfect Whey Protein in 250 ml water of melk op te lossen. Met deze hoeveelheden werkt dit ook goed! Het is niet nodig om meer water of melk te gebruiken dan deze hoeveelheid.

Prijs Perfect Whey eiwitshake

Perfect Whey Protein is online te koop bij XXL Nutrition en je hebt de keus uit 750 gram, 2000 gram en 4000 gram. De kleine zak van 750 gram eiwitpoeder kost je €21,99 en de 2000 gram zak is €46,99. Je betaalt voor een handige hersluitbare zak van 4kg (4000 gram) 89,99 euro.

Qua aanschafprijs is dit eiwitsupplement dus net iets duurder dan andere huismerken. Echter, bij XXL weet je zeker dat je krijgt waar je voor betaald. Bij een product als bijvoorbeeld Whey Perfection kan ‘zomaar’ een verschil van 20% in eiwitwaarde opduiken! Zie de labtesten van eiwitshakes voor meer informatie.

Perfect Whey Protein heeft een dosering van 40 gram per shake, oftewel je haalt 100 shakes uit 1 zak.

89,99 / 100 = 0,90 euro per shake. (Dat is een stuk goedkoper dan een pak kipfilet of 6 eieren!)

LET OP! Per shake gebruik je 40 gram eiwitten. Veel andere merken vermelden 30 gram per shake. Uiteraard kun je zelf bepalen hoeveel gram eiwitpoeder je gebruikt per shake.

Perfect Whey Protein

Deze eiwitshake bevat uitsluitend de meest zuivere vorm van whey proteïne concentraat, wat geproduceerd wordt door middel van de innovatieve koude cross-flow microfiltratie.

Samenstelling & ingrediënten

Misschien wel het belangrijkste aspect van supplementen, de samenstelling en voedingsstoffen! Vandaar dat dit wordt meegenomen in deze Perfect Whey Protein review. Met deze eiwitshake weet je zeker dat je een grote dosering aan eiwitten in één shake binnen kunt krijgen. Bovendien bevat deze eiwitshake van XXL Nutrition weinig koolhydraten (suikers) en vetten.

Wanneer je een shake neemt met 40 gram eiwitpoeder krijg je 31,4 gram eiwit binnen. Voor de rest slechts 3 gram carbs en 2,5 gram vet. Ideaal dus voor iedereen die een eiwitrijkdieet volgt of wanneer je gewoon een makkelijke manier zoekt om aan je dagelijkse behoefte aan eiwitten te komen.

Hieronder zie je een overzicht van de exacte samenstelling van Perfect Whey Protein. Daaronder vind je het complete aminozuurprofiel.

samenstelling perfect whey protein

aminozuren perfect whey protein review
Zoals je kunt zien bevat Perfect Whey Protein de allergenen melkeiwit, soja en lactose. Wanneer je hier allergisch voor bent kunnen deze eiwitshakes dus voor wat reacties zorgen. Dit geldt echter alleen wanneer je hier daadwerkelijk allergisch voor bent.

Aminozuuranalyse Perfect Whey Protein

Supplementlabtest.com heeft Perfect Whey Protein van XXL Nutrition getest op kwaliteit, eiwitwaarde en samenstelling. Hiervoor hebben ze zowel een stikstofanalyse als een aminozuuranalyse laten uitvoeren. Uit de stikstofanalyse komt een eiwitpercentage van 79,3% naar voren. Voor de kwaliteitscontrole hebben ze de smaak Vanille gebruikt, waarbij op het label een eiwitwaarde van 78,5% wordt genoemd. Dit is dus een uitstekend resultaat, aangezien er uit de analyse een hoger percentage komt. In een eerdere stikstofanalyse van XXL Nutrition zelf kwam 74,7% eiwit uit de test rollen.

Vervolgens is met een aminozuuranalyse vast gesteld dat er geen sprake is van Amino Spiking. Er zijn geen afwijken waardes van specifieke aminozuren gevonden. Bovendien komt uit de test dat 100gram Perfect Whey Protein 5,5 gram koolhydraten bevat. Dit is een beter resultaat dan de 7,4 gram volgens het etiket.

kwaliteit van perfect whey protein

De smaak van Perfect Whey

De smaak van Perfect Whey Protein is erg lekker. Ik heb zelf de smaak Cookies & Cream gebruikt en met zowel water als melk is deze shake erg lekker. De smaak is niet overheersend en ook niet te zoet. Sommige eiwitsupplementen bevatten erg veel suikers en toegevoegde smaakstoffen, waardoor het erg chemisch en nep zoet smaakt. Een Perfect Whey Protein eiwitshake heeft een natuurlijke smaak en drinkt erg makkelijk weg.

Voor mij persoonlijk was de smaak soms zelfs nog iets te mild en had hij nog best wat sterker gemogen. Uiteraard is smaak een persoonlijk iets en kan de mening dus sterk verschillen per persoon. Zelf houd ik erg van smaken als Chocolade en Cookies & Cream, dus wanneer ik eiwitten bestel kies ik voornamelijk deze smaken.

Op dit moment is Perfect Whey verkrijgbaar in 12 smaken, waaronder aardbei, banaan, vanille, chocolade, kokos, pistache en salted caramel.

Perfect Whey Protein review conclusie

Daarmee komen we aan het eind van deze Perfect Whey Protein review, maar natuurlijk niet voordat we een conclusie hebben gegeven! Nadat ik ben overgestapt van Body & Fitshop naar XXL Nutrition voor mijn eiwitproducten ben ik door het gebruik van Perfect Whey Protein zeker overtuigd van de kwaliteit van XXL Nutrition.

Deze eiwitshake lost gemakkelijk op en smaakt goed in zowel water als melk. Over de kwaliteit en eiwitwaardes hoeven we niet bang te zijn, we krijgen waar we voor betalen! Enige verbeterpunten die ik kan ontdekken zijn dat de smaak naar mijn mening zelfs wel iets sterker mag en dat Perfect Whey Protein iets duurder is dan de eiwitten die ik hiervoor gebruikte. Maar goed, ik betaal liever een klein beetje meer voor kwaliteit zodat ik zeker weet dat ik de juiste voedingsstoffen binnenkrijg.

Zoek jij een betrouwbare eiwitshake, die goed smaakt en waar je een faire prijs voor betaalt? Dan is Perfect Whey Protein van XXL Nutrition echt een aanrader!

Perfect Whey Protein

Deze eiwitshake bevat uitsluitend de meest zuivere vorm van whey proteïne concentraat, wat geproduceerd wordt door middel van de innovatieve koude cross-flow microfiltratie.

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Perfect Whey Protein van XXL Nutrition hieronder!

Heb jij de Perfect Whey Protein van XXL Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review in een reactie achter en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Black Label Pre Workout review – XXL Nutrition
black label pre workout review

Heb jij vroeger de Unleash Pre Workout van XXL Nutrition wel eens gebruikt? Black Label is de opvolger en is nog sterker gedoseerd. Voor mij Lees blog

100% Natural Whey Protein review – XXL Nutrition
100% natural whey protein review

Vind jij het belangrijk dat je zoveel mogelijk natuurlijke voedingsstoffen binnen krijgt? En probeer je producten met chemische toevoegingen te vermijden? Dan wil je ook Lees blog

Vegan Fit Protein review – XXL Nutrition
vegan fit protein review

Steeds meer sporters kiezen voor een plantaardig eetpatroon. Voor veganisten was het aanbod eiwitpoeders in het verleden karig. Maar tegenwoordig komen er steeds meer plantaardige Lees blog

Whey Delicious review – XXL Nutrition
Whey Delicious review en ervaring

In de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl proberen we jullie te helpen bij het vinden van de beste supplementen. Deze keer heb ik een eiwitsupplement van Lees blog

Deze eiwitshake bevat uitsluitend de meest zuivere vorm van whey proteïne concentraat, wat geproduceerd wordt door middel van de innovatieve koude cross-flow microfiltratie.

Deze eiwitshake bevat uitsluitend de meest zuivere vorm van whey proteïne concentraat, wat geproduceerd wordt door middel van de innovatieve koude cross-flow microfiltratie.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

2 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  8.6

  Prijs

  7.8

  Samenstelling

  9.1

  Smaak

  7.5

  één van mijn favoriete eiwitshakes. Hier weet ik zeker dat ik de eiwitten binnen krijg waar ik voor heb betaald. Smaak is goed, maar die van Whey Delicious vind ik lekkerder.

 2. Oplosbaarheid

  9.3

  Prijs

  5.6

  Samenstelling

  7.9

  Smaak

  1.2

  Na alle goede verhalen gelezen te hebben over dit product dacht ik, deze moet ik bestellen. Maar de smaak is echt niet te drinken. Ik heb de afgelopen 15 jaar toch aardig wat minder smaakvolle suplementen tot me genomen, maar deze komt zeker in de top 3 op nummer 1.
  Ik heb vier shakes genomen. Maar bij de laatste vroeg ik me echt af waar ik mee bezig was. Het hoeft voor mij echt niet lekker te zijn, maar dit was echt smerig te noemen. De aardbeie smaak was totaal niet te proeven. Heb het weggegooid :-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *