• xxl nutrition banner

Pea Protein Isolate review – Power Supplements

Pea Protein Isolate

€21,90
7.7

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

7.2/10

Smaak

6.5/10

Voedingswaarden

9.0/10

Voordelen

 • Geschikt voor veganisten
 • 79% eiwitgehalte
 • Hoog in BCAA's
 • Geen gluten en lactose

Nadelen

 • Duurder dan wei eiwit
 • Minder lekkere smaak

Bijgewerkt op 14 april 2023 door Marvin

Wil jij graag een eiwitshake gebruiken om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen? Als je een lactose-intolerantie hebt of een vegan eetpatroon volgt, zijn wei eiwitpoeders niet geschikt. Deze worden namelijk gemaakt van melkeiwit. Gelukkig zijn er verschillende plantaardige eiwitshakes verkrijgbaar. De Pea Protein Isolate van Power Supplements is hier een voorbeeld van. Deze eiwitshake is gemaakt van erwteneiwit-isolaat en dus geschikt voor vegans. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring met deze eiwitshake? Lees mijn Pea Protein Isolate review hier op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb Pea Protein Isolate getest op de volgende punten

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Voedingswaarden

Power Supplements Pea Protein Isolate

Voordat we verder gaan met mijn Pea Protein Isolate review kijken we naar wat Power Supplements zelf zegt over hun plantaardige eiwitshake.

“Stevia Pea Protein Isolate is een geconcentreerde bron van hoogwaardig plantaardig eiwit. Het bevat daarnaast van nature aanwezige vezels en is gezoet met een extract van de steviaplant. Dit voedingssupplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het is vrij van melk, soja en kunstmatige toevoegingen.

Kenmerken erwten eiwit isolaat

 • Plantaardig eiwit met hoog gehalte arginine, essentiële aminozuren en BCAA’s.
 • Bevat van nature aanwezige vezels.
 • 1000 gram – goed voor ongeveer 35 eiwitshakes
 • Hoog percentage eiwit (78%) en vrij van lactose.
 • Zeer goed oplosbaar met shakebeker.
 • Vrij van kunstmatige zoetstoffen.
 • Een heel voordelig eiwitsupplement!”

pea protein isolate ervaring

Gebruiksgemak Pea Protein Isolate

Het eerste onderdeel van mijn Pea Protein Isolate review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere of het poeder eenvoudig mengt in water of melk. Ook check ik of de informatie op het etiket toereikend en duidelijk genoeg is.

De Pea Protein Isolate van Power Supplements is verkrijgbaar in een pot met 1000 gram eiwitpoeder. Helaas is het dus niet mogelijk om een grote zak te kopen, zoals bij de Whey Temptation bijvoorbeeld wel het geval is. Op het etiket vind je alle informatie die je nodig hebt. Zo zie je de exacte voedingswaarden per shake én per 100 gram, maar ook het complete aminozuurprofiel. De gebruiksaanwijzing en ingrediënten staan in het Nederlands, Duits en Engels op de verpakking.

Volgens het label meng je 30 gram poeder (1 maatschep) met 200 – 300 ml water, melk of vruchtensap. Ook kun je dit erwten eiwitpoeder gebruiken in je favoriete recept. Voor deze review heb ik zowel water als (amandel)melk gebruikt. In water lost het poeder wat makkelijker op en krijg je een goede shake. Bij het mengen in melk blijven er wat klontjes in de shake zitten. Het eiwitpoeder lost duidelijk minder goed op dan een whey shake, waar het poeder vaak fijner van is.

Wat kost deze vegan eiwitshake?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs voor jouw supplementen betaald. Daarom kijk ik in mijn Pea Protein Isolate review kritisch naar de kosten per shake en vergelijk ik deze met andere merken.

Je kunt Pea Protein Isolate kopen voor €21,90 per pot met 1000 gram inhoud. Bestel je 3 of meer potten tegelijk? Dan wordt de prijs per pot €19,90. Je kunt dus besparen door een grotere bestelling te plaatsen. Uitgaande van 30 gram poeder per shake haal je 33 eiwitshakes uit een pot. Omgerekend kost dit je dus €0,66 per Pea Protein Isolate shake. Dit is een stuk duurder dan een standaard wei concentraat shake.

Om te kunnen controleren of dit duur of goedkoop is in vergelijking met andere merken heb ik een prijsvergelijking gemaakt. In de tabel hieronder zie je de prijzen van andere erwten-eiwit-isolaat shakes. Je ziet de kosten van Pea Protein Isolate van Body & Fit, 100% Plant Protein van Scitec Nutrition, Erwten Eiwit Isolaat van Myprotein en Erwteneiwitisolaat van Bulk Powders. Zoals je kunt zien behoort Power Supplement samen met Scitec Nutrition tot de duurdere merken. Body & Fit, Myprotein en Bulk Powders zijn voordeliger per shake.

Let op: in deze prijsvergelijking heb ik de prijzen berekend op een dosering van 30 gram. De aanbevolen dosering kan per merk verschillen.

erwten eiwitshake prijzen

Pea Protein Isolate smaken

Als je dagelijks een eiwitshake drinkt ter aanvulling van je gezonde eetpatroon, is het wel zo fijn als deze lekker smaakt. In mijn Pea Protein Isolate review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaak van dit eiwitpoeder met je.

Je hebt de keus uit twee verschillende smaken Pea Protein Isolate, namelijk Vanille-Caramel en Chocola. Helaas geen groot aanbod aan smaken en geen fruitsmaakjes die toch wel populair zijn bij veel mensen. Voor mij persoonlijk geen groot issue, ik ben juist fan van chocolade en vanille als het gaat over de smaak van mijn eiwitshakes. Je kunt een eiwitshake mengen met water of melk en voor mijn review heb ik de smaak natuurlijk met beiden getest.

Het voordeel van het mengen van je eiwitpoeder in water is dat deze beter oplost en minder calorieën bevat. De smaak zelf komt echter wel beter naar voren wanneer je sojamelk of amandelmelk gebruikt. Ben je wei eiwitshakes gewend? Stel je verwachtingen van de smaak dan zeker bij. Plantaardig eiwitpoeder smaakt in het algemeen gewoon een stuk minder lekker. Zo ook de Pea Protein Isolate. Deze is minder zoet van smaak en proeft wat bitter. Ook proef je meer ‘de natuur’ in de shake en is de textuur wat zanderig. Dit is echter iets waar je redelijk snel aan zult wennen!

Voedingswaarden plantaardige eiwitshake

Het belangrijkste punt in al mijn eiwitshake reviews gaat uiteraard over de voedingswaarden. Hierin kijk ik naar de samenstelling van het eiwitpoeder en de macro’s. Is deze vegan eiwitshake een goede toevoeging op jouw voedingspatroon?

Per Pea Protein Isolate shake van 30 gram krijg je deze macro’s binnen:

 • Energie = 110 kcal
 • Eiwit = 24 gram
 • Koolhydraat = 1,2 gram (waarvan 0 gram suiker)
 • Vet = 0,9 gram (waarvan 0,1 gram verzadigd vet)
 • Vezels = 0,7 gram

pea protein isolate reviewZoals je ziet heeft Pea Protein Isolate van Power Supplements een hoog eiwitgehalte. Deze shake bevat weinig koolhydraten en vetten. Nog mooier zelfs, Pea Protein Isolate bevat géén suikers. Dit maakt deze eiwitshake geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Omdat het eiwitpoeder volledig bestaat uit erwteneiwitisolaat is dit een zuiver product. Verder is er alleen gebruik gemaakt van cacaopoeder (chocola) of natuurlijk aroma (vanille-caramel) als smaakmaker en stevioglycosiden als zoetstof. Geen onnodige toevoegingen dus.

Erwteneiwit isolaat is een plantaardig eiwit met een hoog gehalte aan essentiële aminozuren. Met name de essentiële ‘vertakte keten aminozuren’ (BCAA’s) zijn met ruim 20% heel goed vertegenwoordigd. Het hoge gehalte essentiële aminozuren en BCAA’s maakt erwteneiwit geschikt voor sporters en mensen op een eiwitdieet.

Verder is erwteneiwit rijk aan het aminozuur arginine. Het bevat zo’n 2 gram arginine per maatschep. Dat is ongeveer 4 maal meer dan in het populaire wei eiwit. Het aminozuurprofiel is dus goed in orde. Hier heb ik extra kritisch naar gekeken als Voedingsadviseur zijnde. In het verleden werd namelijk nog wel eens gerommeld met de kwaliteit van eiwitshakes, door mindere waardevolle aminozuren toe te voegen. Zo werd kunstmatig het eiwitpercentage verhoogd. De kwaliteit van Pea Protein Isolate is echter heel goed. Zoals je kunt zien in dit labonderzoek.

Erwten eiwit isolaat shakes vergelijken

Om een goed beeld van de kwaliteit van Power Supplements Pea Protein Isolate te krijgen, heb ik deze vergeleken met andere merken. In de tabel hieronder zie je de voedingswaarden per 100 gram voor dezelfde eiwitshakes als bij de prijsvergelijking. Zoals je kunt zien scoort Power Supplements vooral goed op het gehalte aan suiker en verzadigde vetten. Pea Protein Isolate heeft niet het hoogste eiwitpercentage, maar het product is wel erg zuiver. Dat stemt mij zeer tevreden!

pea protein voedingswaarden

Pea Protein Isolate review: conclusie

Tot slot wil ik mijn Pea Protein Isolate review afsluiten met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb je mijn persoonlijke ervaring met deze eiwitshake kunnen lezen. Voor mij heeft dit plantaardige eiwitpoeder van Power Supplements een aantal voordelen, maar ook nadelen.

Bij een eiwitshake vind ik het belangrijk dat deze een hoog eiwitgehalte heeft en een compleet aminozuurprofiel. Aan deze eisen voldoet Pea Protein Isolate ruimschoots. Bovendien bevat dit plantaardige eiwitpoeder weinig suikers en vetten. Helaas is de smaak minder lekker dan je misschien gewend bent van wei eiwitshakes. Ook ligt de prijs iets hoger.

Verdraag jij lactose slecht of eet jij vanuit veganistisch oogpunt liever geen zuivel? Dan is erwteneiwit een goed alternatief. Pea Protein Isolate van Power Supplements biedt een hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs.

Pea Protein Isolate kopen bij Power Supplements

Top 5 beste vegan eiwitshakes
Op zoek naar een goede eiwitshake voor veganisten? Wij hebben de Top 5 beste plantaardige eiwitshakes op een rij gezet. Check de Vegan eiwitshakes met de hoogste kwaliteit en laagste online prijs bij Voeding-en-fitness.nl!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Pea Protein Isolate hieronder

Heb jij deze vegan eiwitshake van Power Supplements al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Zijn eiwitshakes nuttig?
kwaliteit van eiwitshakes

Je ziet en hoort het steeds vaker in de sportschool en daarbuiten, eiwitshakes. Verkrijgbaar van veel verschillende merken en in enorm veel heerlijke smaken. Populaire Lees blog

Gezond en lekker ontbijtshake recept
ontbijtshake

Het ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Na je nachtrust brengt een gezond en gebalanceerd ontbijt je stofwisseling weer op gang Lees blog

De functie van eiwitten in ons lichaam
functie van eiwitten

Er wordt veel gezegd en geschreven over eiwitten. Iedereen die aan fitness of krachttraining doet krijgt te maken met eiwitten. Er zijn talloze beweringen over Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *