• xxl nutrition banner

Patser Pre Workout review & ervaring

Patser Pre Workout

€28,95
7.6

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs

7.0/10

Smaak

8.5/10

Werking

7.5/10

Voordelen

 • Met knettersuiker
 • 250 mg cafeïne
 • Heerlijke gummy bear smaak
 • Meer focus en energie

Nadelen

 • Citrulline te laag gedoseerd
 • Prijs iets hoger dan gemiddeld

Bijgewerkt op 18 april 2023 door Marvin

Voor mijn supplementen reviews heb ik al veel pre workouts getest. De ene pre workout bevat vooral een gigantische dosering cafeïne, terwijl de andere pre workout vooral gericht is op het verhogen van de spierpomp. Door mijn ervaringen te delen hoop ik jou te helpen bij het vinden van de beste pre workouts. Dit keer heb ik de Pre Workout van Patser getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Patser Pre Workout review en ontdek alle voordelen en nadelen!

Ik heb de pre workout booster van Patser getest op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Werking

Pre Workout Patser

Voordat we verder gaan met mijn Patser Pre Workout review kijken we naar wat het merk zelf zegt over hun pre workout booster.

“Knetterhard! Onze pre-workouts waren al populair, maar nu hebben we een nieuw recept ontwikkeld: een Patser pre-workout met knettersuiker. Bovenop de ingrediënten-mix die je van onze oude pre-workouts kent, geeft deze pre-workout je dus letterlijk een knallende ervaring. En dat ook nog in twee gruwelijke smaken.

 • Knetterharde ervaring
 • Dry scoopen of mixen met water
 • 250 mg cafeïne per portie
 • Cafeïne helpt om langer te kunnen trainen
 • Zoetstof = sucralose”
patser pre workout

Gebruiksgemak Patser Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn Patser Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder, de gebruiksaanwijzing en de verpakking.

De Knetter Pre Workout van Patser is verkrijgbaar in een verpakking met 300 gram poeder. Het product wordt geleverd in een handige hersluitbare zak. De sluitstrip kun je gebruiken om de zak na het scoopen weer af te sluiten. Een nadeel van deze zak doet zich echter voor wanneer je hem bijna leeg hebt. Het scoopen wordt dan lastiger en je hand zit al snel onder pre workout poeder. Geen ramp, maar dit is wel een klein nadeel in vergelijking met pre workouts die in een potje zitten.

Volgens de gebruiksaanwijzing kun je Patser Pre Workout op twee manier gebruiken. Je kunt dry scoopen of het poeder mixen met 250 ml water. Wanneer je het poeder met water mengt hoor je de pre workout knetteren. Dit komt doordat er knettersuiker in verwerkt zit. Dit is een leuke en unieke toevoeging waarmee Patser zich onderscheidt van andere merken pre workout boosters. Helaas knettert het poeder niet in je mond als je een slok neemt.

Op de achterkant van de verpakking vind je meer informatie over de samenstelling van deze pre workout. Je ziet hier alle gebruikte ingrediënten, de dosering van alle werkzame pre workout stoffen en een gebruik- en bewaaradvies.

Wat kost de pre workout van Patser.life?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij altijd de laagste prijs vindt voor jouw supplementen. Daarom kijk ik in mijn pre workout reviews altijd kritisch naar de prijzen.

Je kunt de Patser Pre Workout bestellen voor €28,95 op de website Patser.life. Voor deze prijs krijg je 300 gram poeder. Aangezien je voor 1 scoop 8 gram poeder gebruikt, haal je zo’n 37 trainingen uit een zak. Omgerekend betaal je dus €0,78 per training voor deze pre workout booster. Mijn eerste idee bij deze prijs is dat het iets duurder dan gemiddeld is. Om echt iets concreets over de prijs te kunnen zeggen heb ik Patser vergeleken met andere merken.

In de tabel hieronder zie je de prijzen van Patser Pre Workout in vergelijking met C4 Pre Workout, ABE Pre Workout, Black Label Pre Workout en Gold Standard Pre Workout. Zoals je kunt zien behoort de pre workout booster van Patser tot de duurdere merken, samen met Black Label van XXL Nutrition. De pre workouts van Cellucor, Applied Nutrition en Optimum Nutrition zijn allemaal (iets) goedkoper per dosering.

MerkPrijsDoseringenPrijs per dosering
Patser Pre Workout€28,9537€0,78
C4 Pre Workout€34,9060€0,58
ABE Pre Workout€21,9030€0,71
Black Label PWO€34,9530€1,17
Gold Standard PWO€22,4930€0,75

Patser pre workout booster smaak

Hoewel smaak natuurlijk een subjectief iets is, deel ik graag mijn persoonlijke ervaring met de smaak van deze pre workout booster. Benieuwd geworden of deze lekker is?

Bij Patser heb je de keus uit twee verschillende smaken van hun Knetter Pre Workout, namelijk Gummy Bears en Pineapple Energy. Voor deze review heb ik de Gummy Bears variant getest. De ananassmaak heb ik (nog) niet geprobeerd.

De smaak van de Gummy Bear pre workout is erg lekker. Lekker zoet en zoals de naam verklapt smaakt het naar snoepgoed. Geen straf om deze pre workout te drinken voor je gaat trainen. Bovendien zorgt het knettersuiker nog voor een leuk extraatje in je shakebeker. Wel jammer dat je de pre workout niet voelt knetteren in je mond als je hem opdrinkt.

De reviews van consumenten op de website van Patser zelf zijn ook allemaal zeer positief over de smaak. In de toekomst wil ik ook de Pineapple Energy variant nog testen, zodat ik mijn review kan aanvullen met mijn ervaring.

Werking Patser Pre Workout

Het belangrijkste onderdeel van mijn Patser Pre Workout review gaat natuurlijk over de werking. Hier zal ik je meer vertellen over de samenstelling, gebruikte ingrediënten en mijn eigen ervaringen.

Per dosering (8 gram poeder) krijg je de volgende werkzame stoffen binnen:

 • Beta alanine = 1200 mg
 • L-citrulline DL-malaat 2:1 = 1200 mg
 • Taurine = 1000 mg
 • L-tyrosine = 1000 mg
 • Cafeïne = 250 mg
 • Kalium = 200 mg
 • Vitamine C = 160 mg
patser pre workout review

Het basisingrediënt van pre workouts is cafeïne. Cafeïne zorgt namelijk voor die gewenste energieboost, maar verhoogt ook de focus, alertheid en gaat vermoeidheid van je spieren tegen. Met 250 mg cafeïne per dosering bevat de Knetter Pre Workout een goede hoeveelheid cafeïne. Hiermee behoort hij zelfs tot de pre workouts met de meeste cafeïne.

Beta Alanine is een aminozuur dat in bijna alle pre workout supplementen wordt gebruikt. Tijdens het sporten heb je minder last van verzuring in je spieren, wat wordt veroorzaakt door het opbouwen van lactaatzuur. Hoewel beta alanine in veel pre workouts zit, heeft het eigenlijk meer effect bij langdurige inspanningen. Een dosering van 2,5 tot 5 gram beta-alanine is nodig om het positieve effect te ervaren. Hoe langer jouw training duurt, hoe hoger de dosering mag zijn.

Citrulline malaat speelt een rol bij de stikstofmonoxide in het lichaam. Dit staat bekend als nitric oxide (N.O.) en een verhoogde nitric oxide waarde in het lichaam zorgt voor verbeterde prestaties, een lagere bloeddruk en verbeterde doorbloeding. In een pre workout booster is citrulline malaat vooral bedoeld om de spierpomp te vergroten. Er wordt meer bloed (en dus voedingsstoffen) naar de spieren getransporteerd. Een dosering van ongeveer 6 gram citrulline malaat is nodig om het maximale uit je pre workout booster te halen. Met 1,2 gram zit de Knetter Pre Workout dus wat aan de lage kant.

Taurine kan bijdragen aan jouw trainingen door de spiervermoeidheid te verminderen en de spiercontractie efficienter te laten verlopen. L-tyrosine is een aminozuur dat vooral je focus en alertheid verbetert. In een pre workout booster zorgt dit ervoor dat je hersenen minder vermoeid zijn en je met een goede focus aan je training begint. Vooral lekker na een lange werkdag.

Kalium is een van de belangrijkste mineralen in ons lichaam. Zo is het betrokken bij de regulatie van de bloeddruk en vochtbalans. In pre workouts draagt het bij aan de hydratatie, om spierkrampen te voorkomen en een goede spierfunctie te behouden. Vitamine C ondersteunt de weerstand en beschermt je lichaamscellen tegen schade.

Mijn ervaring

Zelf heb ik de pre workout van Patser gebruikt voor mijn trainingen. Ongeveer 15 tot 30 minuten van te voren nam ik 1 scoop met 250 ml water. De smaak is lekker en het knetterende effect is een toffe toevoeging. Het gaat bij een pre workout supplement echter om de werking.

Na het innemen van de pre workout booster merkte ik een fijne energietoename. 250 mg cafeïne is een flinke dosis, dus ik raad af om deze pre workout later op de avond te gebruiken. Door de cafeïne had ik meer zin om te trainen en merkte ik tijdens mijn training dat ik minder snel vermoeid raakte. Taurine en Tyrosine dragen bij aan de focus en gaan vermoeidheid van je spieren tegen. Dit heb ik zeker gemerkt tijdens mijn trainingen.

Van de beta alanine en citrulline malaat heb ik persoonlijk wat minder gemerkt. Deze stoffen zijn naar mijn mening iets te laag gedoseerd in de pre workout van Patser. Zoek je dus een pre workout die vooral een heftige spierpomp creëert? Dan kun je beter kijken bij de beste pump boosters.

Patser Pre Workout review conclusie

Tot slot wil ik mijn Patser Pre Workout review afsluiten met een korte conclusie. Je hebt hier mijn persoonlijke ervaringen kunnen lezen. Voor mij heeft deze pre workout booster een aantal voordelen, maar ook nadelen. Deze pre workout heeft een hoge dosering cafeïne en zorgt dus voor flink wat energie. Daarnaast is de smaak (Gummy Bears) erg lekker en zorgt het knettersuikers voor een leuke toevoeging.

Helaas is de dosering citrulline malaat wat aan de lage kant, waardoor je niet het maximale uit de mogelijke voordelen van citrulline haalt. Ook is de prijs per dosering bovengemiddeld. Zoek jij een goed smakende pre workout met een hoge dosis cafeïne (250 mg)? Dan is Patser Pre Workout een uitstekende keuze. Hecht jij meer waarde aan een pre workout die zorgt voor een lekkere pomp, kijk dan naar merken met een grotere hoeveelheid van stoffen als citrulline en arginine.

Patser Pre Workout

Knetterhard! Onze pre-workouts waren al populair, maar nu hebben we een nieuw recept ontwikkeld: een Patser pre-workout met knettersuiker. Bovenop de ingrediënten-mix die je van onze oude pre-workouts kent, geeft deze pre-workout je dus letterlijk een knallende ervaring.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Knetter Pre Workout hieronder

Heb jij de pre workout booster van Patser al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Black Label Pre Workout review – XXL Nutrition
black label pre workout review

Heb jij vroeger de Unleash Pre Workout van XXL Nutrition wel eens gebruikt? Black Label is de opvolger en is nog sterker gedoseerd. Voor mij Lees blog

BF10 Pre Workout review – Body & Fit
bf10 pre workout ervaring

Er zijn veel pre workouts verkrijgbaar die jou kunnen helpen om alles uit je training te halen. Een pre workout booster is zeker niet noodzakelijk Lees blog

Oerkracht Pre Workout review
oerkracht pre workout review

Na een drukke werkdag toch nog even alles uit je training halen in de sportschool? Dan kan een pre workout booster af en toe wel Lees blog

Top 10 Pre Workouts met de meeste cafeïne
pre workouts met de meeste cafeïne

Een Pre Workout staat bekend om de grote hoeveelheid cafeïne die het bevat. Doorgaans wordt dit voedingssupplement door fanatieke sporters gebruikt voor hun trainingen. De Lees blog

Knetterhard! Onze pre-workouts waren al populair, maar nu hebben we een nieuw recept ontwikkeld: een Patser pre-workout met knettersuiker. Bovenop de ingrediënten-mix die je van onze oude pre-workouts kent, geeft deze pre-workout je dus letterlijk een knallende ervaring.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *