Bijgewerkt op 26 juli 2024 door Marvin
Deze week weer een heerlijk recept voor iedereen die wel wat inspiratie voor in de keuken kan gebruiken. Met dit recept zet je een gemakkelijke, lekkere en bovenal gezonde maaltijd op tafel! Eerder heb je al een recept kunnen vinden waarbij Zalm in het middelpunt stond. Deze week genieten we van een ander stukje vis! Pangasiusfilet met volkoren rijst en Oosterse wokgroenten, een heerlijke combinatie voor iedereen die houdt van de Oosterse cuisine.
Pangasiusfilet bevat een hoog aantal eiwitten en bovendien ook de gezonde Omega-3 vetzuren die je lichaam nodig heeft. Dit lekkere witvisje is snel klaar in de pan en met behulp van de juiste kruiden smaakt hij voortreffelijk!
Ingrediënten voor 3-4 personen
- 4 stuks pangasiusfilet
- Zakje viskruiden
- 1 pak biologische volkoren rijst
- Zakje Oosterse wokgroenten (400 gram)
- Woksaus naar smaak (Ketjap sesam is een aanrader!)
- Olijfolie
Al deze ingrediënten zijn bij de lokale supermarkt te verkrijgen.
Hoe bereid je Pangasiusfilet met volkoren rijst?
- Haal de Pangasiusfilet uit de verpakking en verdeel de viskruiden over beide kanten van de vis.
- Zet een pan water op, zodra het water kookt voeg je de volkoren rijst toe. Dit laat je ongeveer 10 minuten doorkoken. Zorg ervoor dat je regelmatig de rijst roert met een houten lepel.
- Bak de pangafilet in een scheut olijfolie tot hij aan beide kanten goudbruin is. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat!
- Giet de rijst af en laat de pan met rijst nog 10 minuten staan met de deksel erop, zodat de rijst niet aan elkaar kleeft.
- Vervolgens kun je de Oosterse wokgroenten bereiden in een wokpan. Dit kost maar enkele minuten. Als de wokgroenten bijna klaar zijn voeg je een flinke scheut woksaus toe en laat je dit nog even door sudderen. Let erop dat je de wokgroenten niet te lang verhit, dit heeft als gevolg dat het te droog wordt!
- Als alle onderdelen klaar zijn kun je er voor kiezen om alles apart op tafel te zetten, zodat mensen naar eigen smaak de hoeveelheid volkoren rijst en oosterse wokgroenten kunnen bepalen. Je kunt ook direct de wokgroenten door de rijst heen scheppen.
Eet smakelijk!
Gezonde recepten
Zoals je ziet heb je in enkele stappen een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel staan. Uiteraard kun je hier variëren door de vis op een andere manier te kruiden of een andere woksaus te gebruiken. Persoonlijk eet ik graag deze heerlijke pangasiusfilet met volkoren rijst! Als je niet van pangafilet houdt kun je natuurlijk ook kiezen voor een ander witvisje, zoals Tilapia of een lekker stukje Zalm.
Deze week dus een gezonde avondmaaltijd met Pangasiusfilet met volkoren rijst. Wil je op de hoogte blijven van alle Recepten van de Week? Volg dan onze facebookpagina!
- Omega 3: wat is het en waarom is omega 3 belangrijk voor je gezondheid - 3 oktober 2024
- 40 punten dieet: wat is het en hoe werkt dit dieet? - 1 oktober 2024
- Moonstruck 2 Review 2024 – Zoomad Labs - 25 september 2024