• xxl nutrition banner

Over Marvin

Marvin Grouw Voedingsadviseur

marvin grouw voedingsadviseurHi allemaal! Ik ben Marvin Grouw en vanuit Harderwijk probeer ik jullie te helpen bij het fitter, sterker en gezonder worden. In september van 2014 ben ik gestart met mijn werk als Voedingsadviseur en begonnen met de website Voeding-en-fitness.nl. Op mijn website plaats ik leerzame blogs over alles wat met gezondheid, supplementen, voeding en fitness te maken heeft. Ik hoop dat deze artikelen jullie helpen bij het maken van de meest verantwoorde keuzes op het gebied van voeding & sport.

Inmiddels weet ik met mijn ervaring wat nodig is om gezonder te leven, fitter te worden en bovenal gemotiveerd te blijven!

Ervaring met afvallen

Mijn gehele jeugd ben ik veel (ja echt veel) te dik geweest. Zo rond mijn 17e was ik hier helemaal klaar mee en ben ik begonnen met het veranderen van mijn leefstijl. Ik ben gaan hardlopen, fitnessen en heb natuurlijk mijn voedingspatroon aangepast (dit is het belangrijkst). Eerlijk gezegd wist ik toen weinig af van de gezonde manieren om gewicht en vet te verliezen.

Mijn methode was dan ook alles behalve gezond, ik at veel te weinig en ging elke dag hardlopen. Hierdoor viel ik wel heel snel af, zo’n 27 kg in een paar maanden, maar ik merkte dat ik slapper en futlozer werd.

Sinds die periode is mijn passie voor voeding en krachttraining enorm gegroeid. Ik ben me meer gaan verdiepen in de processen in ons lichaam en wat nu wel werkt en wat niet werkt. Ik hoop dan ook dat ik jullie kan inspireren en motiveren met mijn artikelen!

Je kunt mijn ervaringen ook lezen op XXL Nutrition. Sinds 2021 schrijf ik namelijk voor het grootste sportvoeding merk in Nederland. Ik schrijf informatieve blogs over krachttraining en supplementen, maar schrijf ook productteksten voor nieuwe supplementen. Hier vind je al mijn XXL Nutrition blogs

Sportmanager & Voedingsadviseur

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager en daarna heb ik nog een studie gevolgd tot gecertificeerd Voedingsadviseur. Tijdens mijn studies heb ik mezelf gespecialiseerd op de volgende vlakken:

Voedingsadvies in Harderwijk

Naast het bijhouden van Voeding-en-fitness.nl ben ik werkzaam als Voedingsadviseur bij Fitention en Bodyworld Fitness in Harderwijk. Hier help ik sporters met het behalen van hun sportieve doelstelling door voedingsadviezen op maat samen te stellen. Deze schema’s zijn afgestemd op ieders persoonlijke behoeften, doelstellingen en voedingsvoorkeuren. Zo help ik mensen bij het verlagen van hun vetpercentage of het opbouwen van meer spiermassa.

Wil je meer weten? Stuur me dan gerust een berichtje via de contactpagina. Uiteraard kan ik je ook helpen bij het samenstellen van een fitness- en/of voedingsschema.

Natuurlijk kun je me ook volgen op Instagram en LinkedIn!

Lennard Voogd Personal Trainer

lennard voogd personal trainerHallo allemaal! Mijn naam is Lennard Voogd en al mijn hele leven woonachtig in Harderwijk. In oktober 2017 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sportkunde (voorheen Sportmanagement) aan de CALO op Windesheim te Zwolle.

Al mijn hele leven doe ik al aan sport. Van mijn 6e tot mijn 16e heb ik op volleybal gezeten. Toen ik op mijn 16e stopte met volleybal begon ik met fitness. Rond mijn 18e begon ik met voetbal in een vriendenteam. Maar ondanks dat ik relatief veel sport, heb ik toch de aanleg om dik te worden, ik ben dus een endomorph. Net als Marvin, was ik ook al mijn hele leven aan de dikke kant.

Rond mijn 18e levensjaar zat ik op mijn hoogtepunt met zo’n 106(!) kilo en een vetpercentage van ongeveer 23%. Hier moest echt wat aan gedaan worden! Ik heb onder andere de hulp van Marvin ingeschakeld en hij voorzag mij van een voedingsschema. In combinatie met goed sporten ben ik in totaal 16 kg afgevallen binnen ongeveer 1,5 jaar.

Sportkunde Windesheim

Tijdens mijn opleiding Sportkunde is mijn interesse en passie, mede dankzij mijn eigen afval proces, voor fitness, voeding en al het bijbehorende steeds meer gegroeid. Vanuit deze passie en interesse ben ik schoolopdrachten gaan combineren met werken voor Voeding en Fitness. Ik heb verschillende opdrachten voor school uitgevoerd voor deze website en dit heb ik altijd met veel plezier gedaan.

Personal Trainer in Harderwijk

Inmiddels ben ik Personal Trainer bij Fitention in Harderwijk. Hier begeleid ik mensen in het behalen van hun doelen. Daarnaast ben ik actief als foodblogger en fotograaf voor mijn eigen website www.thefitfoodfriends.nl. Op deze website probeer ik mensen te inspireren met gezonde, aantrekkelijke en niet al te moeilijke gerechten.


Website van het jaar nominaties

Voeding-en-fitness.nl is de afgelopen jaren genomineerd voor de verkiezing Website van het Jaar. In de categorie Wellbeing & Fitness behoort onze website dus tot de beste websites van Nederland.

website van het jaar
Volg Marvin

20 reacties:

 1. Hallo, ik ben jelmar en ben al tijden op zoek naar de juiste wijze van voedingssuplementen in te nemen en vooral welke! Er zijn zoveel verschillende en de ene beweert beter en sneller te werken dan de ander. Mijn doel is licht spieropbouw en droger worden, ik ben al redelijk droog maar je weet het zelf, dat laatste beetje hé! Kunnen en willen jullie hierin advies geven? Ik ben wel bekend met eiwit en creatine maar er zijn dus ook pre en post workout etc etc…

  Alvast bedankt!

  Groeten Jelmar

  • Hoi Jelmar!

   Allereerst is het belangrijk om te weten dat supplement slechts een aanvulling zijn op een gezond en gevarieerd eetpatroon. De producenten doen vaak talloze beloften, die vaak te mooi klinken om waar te zijn. Onthoud dat het geen wondermiddelen zijn, maar als steuntje in de rug dienen.

   Wanneer je droger wilt worden is het allerbelangrijkst om je voedingspatroon goed af te stemmen op jouw situatie. Je dagelijkse caloriebehoefte is afhankelijk van factoren zoals gewicht, vetpercentage en activiteitsniveau. Als je weet hoeveel calorieën jij dagelijks nodig hebt kun je een tekort creëren door onder dit aantal te gaan zitten. Wanneer je immers minder kcal binnen krijgt dan je lichaam verbruikt ga je vet verliezen.

   En inderdaad, die laatste beetjes zijn het moeilijkst. Dat laatste restje vet gaat pas weg als je alles tot in de puntjes goed op elkaar hebt afgestemd. Maar voeding en krachttraining is hier wel essentieel in. Supplementen gaan er niet voor zorgen dat je dat vet kwijt raakt.

   Wel kun je eens kijken naar een fatburner. Een fatburner kan helpen bij het verliezen van vet omdat het je hongergevoel remt en je verbranding stimuleert door de cafeine. Cafeine geeft je vetverbranding een stimulans, waardoor een fatburner ondersteunend werkt bij het droogtrainen.
   Kijk anders eens op https://voeding-en-fitness.nl/top-5-beste-fatburners/

   Andere supplementen als pre- en post workout boosters helpen niet direct bij het droogtrainen, maar zorgen er vooral voor dat je een betere training kunt neerzetten (uiteindelijk draagt het dus indirect wel bij aan het eventuele verlies van vet).

   Whey eiwitten moet je gewoon zien als een makkelijke manier om eiwitten binnen te krijgen. Vergelijk het nemen van een shake maar eens met het koken van 8 eieren… een shake heb je binnen 2 minuten gemaakt en naar binnen gewerkt, terwijl je veel langer doet over het koken / opeten van die eieren!

 2. Hallo Marvin,

  Allereerst heel erg bedankt voor de snelle reactie! Ik heb heel je, overigens fantastische website, doorgelezen en nu ben ik benieuwd, waarschijnlijk mijn vraag verkeerd gesteld, welke combinatie van voedingssupplementen ik zal ‘moeten’ gebruiken bij mijn trainingsschema? Ik ben bezig met krachtsport/cardio. En voornamelijk calistenics.. Zeg je alleen eiwit en creatine of ook een pre en post erbij (per dag gezien) als ook een fatburner?

  Groeten Jelmar

  • Hi Jelmar!

   Welke supplementen jij zal ‘moeten’ gebruiken ligt natuurlijk aan wat jij zelf graag wilt. Persoonlijk gebruik ik altijd eiwitten, die kan ik je dus zeker aanraden.
   Creatine is ook een supplement dat zijn waarde wel heeft bewezen. Wil je net wat meer kracht en meer uithoudingsvermogen, dan kun je kiezen voor creatine.

   Een pre of post workout supplement is niet direct iets wat ik noodzakelijk acht voor jouw doelen. Wanneer je voeding op orde is krijgt je lichaam voldoende stoffen binnen om te herstellen van je training. En Pre-workout kan wel handig zijn als je vaak energieloos bent en geen zin hebt om te trainen. Zo’n pre workout booster geeft je dan net ff wat meer energie.

   Als jij écht een extraatje nodig hebt bij het verliezen van vet, dan zou ik er een fatburner bij nemen. Het is niet noodzakelijk, dus ‘moeten’ is het niet! Maar het helpt je door de verbranding te stimuleren en zal ook mentaal helpen. Je gaat dan misschien ook net wat serieuzer met je voeding om, omdat je het werk van de fatburner niet wilt tegenwerken…

   Fijne avond!

 3. Hoi Marvin!

  Ik weet eerst voldoende en ga ermee aan de slag! Bedankt voor je tijd en succes met de site!

  Fijne avond!

 4. Hallo Marvin,
  Ik heb jou afgelopen Zondag een vraag toegestuurd. Mijn vraag is waar kan ik jouw Reply terug vinden ?
  Met vriendelijke groet,
  Martin.

 5. Hoi Marvin, helpt dit ook voor vrouwen om een plattere buik te krijgen?

  Groetjes Marjolein

  • Goedemorgen Marjolein,

   Als je een plattere buik wilt krijgen is een combinatie van een gebalanceerd voedingspatroon + voldoende beweging (bij voorkeur krachttraining) erg doeltreffend. De op maat gemaakte schema’s die wij samenstellen zijn ook geschikt voor vrouwen die vet willen verliezen / een plattere buik willen. Dus niet enkel voor mensen die graag gespierder willen worden :)

   Kijk eens naar de mogelijkheden van onze Online Personal Training. Wie weet is dit wat voor jou!

 6. Jullie hebben echt een hele goeie site met veel voorlichting over voeding waar ik graag op kijk en veel van leer. Maar wat ik mis bij de “top 5 beste supplementen” is een test van vochtafdrijvers cq plasmiddelen op natuurlijke basis. Misschien een idee om deze middelen te gaan testen en in dat rijtje te plaatsen? Misschien dat je me via mail alvast kunt zeggen wat een goeie vochtafdrijver is? 24hr Fatburn van Body & Fit moest ik namelijk echt veel van plassen maar dat is weer een heel pakket onder andere ook voor vet verbranding.Ik zoek alleen een vochtafdrijver.

 7. Laura Vasbinder

  Hoi,
  Werken jullie ook met supplementen en zo niet, is dat wel mogelijk?

  Ik begin morgen weer met sporten bij de sportschool, maar ben een aantal kilo’s aangekomen die er van mij zo snel mogelijk weer af mogen.

  • Hi Laura,

   Lekker dat je weer kunt beginnen met sporten! In een voedingsschema op maat kan ik rekening houden met jouw wensen. Als je graag supplementen gebruikt ter ondersteuning, dan kan ik daar zeker advies over geven. Vind je het fijner om juist geen supplementen te gebruiken dan is dat ook mogelijk.

 8. Beste Marvin,

  ik zoek een eiwit shake die niet zo dun is? mag best een wat dikkere eiwit shake zijn?

  alvast bedankt

  • Hi Klaas,

   Om een shake wat voller / romiger te krijgen kun je iets minder water gebruiken dan op het etiket staat aangegeven. Ook kun je hem met (volle) melk maken, zodat je het idee van een milkshake krijgt. Wanneer je echt een dikkere shake wil kan je voor een micellar casein shake gaan. Deze zijn dikker dan whey eiwitshakes.

   Zie hier de Top 5 beste caseïne eiwitshakes.

 9. hallo Marvin, ik ben op zoek naar Bulk’s Ess.Amino Acids,
  Hebben jullie dit? Ik heb het jaren lang bij Bulkpowders UK besteld. Maar alle sites gaan een paar seconden na openen op zwart; dwz. de sites uit NL, BE en UK zelf.
  Weten jullies meer, zijn ze failliet of zijn gledlijnen buiten de eu geblokkeerd, of wat ook.
  Graag hoor ik van jullie. Kan ook tel.: 0224 213 312

 10. Beste Marvin,

  Dank je wel voor je deelname aan de radio-uitzending van Eemland1 Actueel van vandaag. Je kunt het fragment terugluisteren en delen op social media via deze link: https://www.eemland1.nl/eemland1/bunschoters-meer-overgewicht-en-overmatig-roken/

  Hanneke Kiel-de Raadt
  Redacteur Online Eemland1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 11 =