• xxl nutrition banner

Oerkracht Pre Workout review

Oerkracht Pre Workout

€22,95
8.1

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

7.3/10

Smaak

8.5/10

Werking

8.0/10

Voordelen

 • Lekkere ananas smaak
 • 5 gram creatine
 • 300 mg cafeïne
 • Fijne spierpomp

Nadelen

 • Slechts 1 smaak
 • Duurder in prijs

Bijgewerkt op 26 september 2023 door Marvin

Na een drukke werkdag toch nog even alles uit je training halen in de sportschool? Dan kan een pre workout booster af en toe wel eens lekker zijn. Zo’n fitness supplement geeft je meer energie, focus, pomp en zorgt voor minder snelle verzuring tijdens het trainen. Voor Voeding-en-fitness.nl test ik veel verschillende pre workouts. Dit keer heb ik Oerkracht van Matchu Sports geprobeerd. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? In deze Oerkracht Pre Workout review lees je alle voordelen en nadelen van deze booster!

Ik heb de Oerkracht Pre Workout getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking

Nu al korting pakken?

Geen zin om de hele review te lezen en wil je gelijk bestellen? Vergeet dan niet mijn kortingscode te gebruiken om 20% korting bij Matchu Sports te krijgen. Gebruik de code 20SUP bij het afrekenen en pak jouw voordeel!

Matchu Sports Oerkracht Pre Workout

Voordat we verder gaan met mijn Oerkracht Pre Workout review kijk ik wat Matchu Sports zelf zegt over hun pre workout booster.

“Laat jouw innerlijke oermens los en toon je ware kracht met de ultieme formule van oerkracht pre-workout. Bereid je voor om je grenzen te verleggen en te trainen als nooit tevoren. De mix zit bomvol met aminozuren, vitamines, mineralen, cafeïne en creatine. Eén scoop komt in een portiegrootte van 15 gram, waarbij alle ingrediënten in de perfecte hoeveelheid samenkomen. Dit zorgt er voor dat je met één pot Oerkracht wel 33 keer keihard kunt gaan!

 • vergroot jouw explosieve kracht
 • helpt je sneller vet verbranden
 • helpt bij het sneller opbouwen van vetvrije massa
 • geeft je maximale energie
 • snelle opname
 • alleen gemaakt van de beste ingrediënten”

Gebruiksgemak Oerkracht Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn Oerkracht Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Lost het poeder eenvoudig op in water? En is de gebruiksaanwijzing en informatie op het etiket duidelijk, ook voor de beginnende sporter?

Oerkracht Pre Workout is verkrijgbaar in een pot met een inhoud van 500 gram. Het meegeleverde maatschepje is 7,5 gram poeder. Volgens de gebruiksaanwijzing is de aanbevolen dosering 15 gram (dus 2 maatschepjes). Mix twee scoops met 250 ml water of vruchtensap en drink de pre workout ongeveer 30 minuten voor je training. Het poeder zelf lost prima op in water en drinkt dus makkelijk weg. Geen last van klontjes in je pre workout shake.

Op het label vind je verder meer informatie over de ingrediënten en de exacte samenstelling per 100 gram en per dosering van 15 gram. Zo weet jij dus precies wat je binnenkrijgt als je Oerkracht Pre Workout neemt voor je trainingen. Aangezien de uitleg enkel in het Nederlands op de pot staat, is deze pre workout booster misschien minder duidelijk voor sporters die onze taal nog niet zo machtig zijn.

Wat kost de pre workout van Matchu Sports

Ik vind het belangrijk dat jij altijd de beste aanbieding vindt voor supplementen. Daarom kijk ik in mijn Oerkracht Pre Workout review kritisch naar de prijs. Ook vergelijk ik deze pre workout van Matchu Sports met de prijzen van andere (bekende) pre workout merken.

Je kunt Oerkracht kopen voor €22,95 bij Matchu Sports. Voor dit bedrag krijg je 500 gram, wat betekent dat je 33 doseringen van 15 gram uit 1 pot haalt. Omgerekend betaal je dus ongeveer €0,70 per training voor Oerkracht Pre Workout. Mijn eerste indruk is dat dit een redelijke prijs is, maar dat er zeker goedkopere pre workouts te vinden zijn. Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik Oerkracht in de tabel hieronder vergeleken met andere merken.

In de prijstabel zie je de kosten per dosering voor Oerkracht Pre Workout, ABE Pre Workout van Applied Nutrition, C4 Pre Workout van Cellucor, Gold Standard Pre Workout van Optimum Nutrition en Blast! van XXL Nutrition. Zoals je kunt zien is C4 by far de goedkoopste pre workout in dit rijtje. ABE Pre Workout is dan weer aanzienlijk duurder per dosering. Oerkracht scoort gemiddeld, samen met Gold Standard en Blast!. Qua prijs zijn er dus goedkopere merken te vinden, maar de kwaliteit moet natuurlijk altijd doorslaggevend zijn in jouw keus.

MerkPrijsDoseringenPrijs per dosering
Oerkracht
(Matchu Sports)
€22,9533€0,70
ABE Pre Workout
(Applied Nutrition)
€24,9530€0,83
C4 Pre Workout
(Cellucor)
€34,9060€0,58
Gold Standard
(Optimum Nutrition)
€19,9030€0,66
Blast!
(XXL Nutrition)
€19,9530€0,67

20% korting bij Matchu Sports

Wil je Oerkracht Pre Workout graag eens proberen, maar houdt de prijs je nog tegen? Voeding-en-fitness.nl heeft een exclusieve kortingscode voor je. Met de code 20SUP krijg je namelijk 20% korting op je bestelling. Perfect moment om Oerkracht eens te testen toch? Klik op de banner hieronder en bestel direct!

Oerkracht Pre Workout smaak

Smaak is natuurlijk subjectief. Wat ik lekker vind, vind jij misschien wel vies. Toch wil ik in mijn pre workout reviews mijn persoonlijke ervaring met de smaken delen. Hopelijk kan ik jouw op deze manier helpen bij het vinden van pre workouts die lekker zijn én een goed effect bieden.

Je kunt Oerkracht Pre Workout bestellen in de smaak Ananas. Je hebt dus helaas geen keus uit een aantal verschillende smaken. Jammer en misschien een verbeterpunt voor in de toekomst voor Matchu Sports. Niet iedereen zal een grote fan van ananassmaak zijn. Misschien dat zij dus meer sporters kunnen aanspreken met hun pre workout booster, als deze verkrijgbaar is in verschillende smaken.

Persoonlijk vind ik ananas juist wel erg lekker. Oerkracht heeft hierdoor een heerlijke frisse en zoetzure smaak. Zeker in de zomer een feestje om deze pre workout te drinken. Omdat het poeder eenvoudig mixt in water krijg je een fijne en smaakvolle pre workout shake. Voor mij heeft Matchu Sports een uitstekende smaak weten te creëren voor hun pre workout.

Werking van deze pre workout booster

Het belangrijkste punt van mijn Oerkracht Pre Workout review gaat over de werking van dit supplement. Zijn de ingrediënten goed gedoseerd en welke effecten heb ik zelf gemerkt tijdens het trainen?

Als eerst kijken we naar de dosering van alle werkzame stoffen per 15 gram (2 scoops).

 • Creatine monohydraat = 5250 mg
 • Beta Alanine = 3000 mg
 • L-Tyrosine = 2685 mg
 • L-Citruline Malaat = 750 mg
 • L-Arginine Ketoglutaraar = 750 mg
 • Cafeïne = 300 mg
 • FFA = 300 mg

Creatine zorgt voor een toename van explosieve kracht en zorgt dat je spieren minder snel verzuren. Een dagelijkse dosering van 5 gram is aanbevolen. Met Oerkracht Pre Workout voldoe je dus direct aan de benodigde hoeveelheid creatine monohydraat.

Beta Alanine is een aminozuur dat bijdraagt aan een verbetering van het spieruithoudingsvermogen. 2,5 tot 5 gram Beta Alanine is nodig voor maximale resultaten. Voel jij wel eens tintelingen over je lichaam na het drinken van een pre workout booster? Dan wordt veroorzaakt door dit stofje.

Citrulline en Arginine zijn aminozuren die de doorbloeding stimuleren en zorgen voor een spierpomp tijdens het trainen. Je spieren worden voller en voelen opgepompt tijdens je training. Aanbevolen wordt om 2 – 3 gram arginine en 6 gram citrulline te nemen. Oerkracht zit dus beduidend lager qua dosering. Tyrosine zorgt ervoor dat je lichaam meer dopamine en adrenaline vrijgeeft. Hierdoor stijgt je motivatie en focus om te trainen.

Cafeïne is het hoofdbestanddeel van bijna iedere pre workout booster. Het geeft je namelijk een flinke energieboost. Het stimuleert zowel het centrale zenuwstelsel als de spieractiviteit en zorgt voor een toename van adrenaline en dopamine. De belangrijkste effecten van cafeïne zijn het tegen gaan van vermoeidheid, het verhogen van de pijngrens en een verhogen van de cognitieve functies. Met 300 mg per dosering biedt Oerkracht van Matchu Sports een flinke dosis cafeïne.

In deze blog lees je meer over de beste pre workout ingrediënten.

oerkracht pre workout review

Mijn ervaring met pre workout Oerkracht

De afgelopen weken heb ik getraind met Oerkracht Pre Workout van Matchu Sports. Wat heb ik precies gemerkt van deze pre workout booster?

Ik nam Oerkracht ongeveer 30 minuten voor mijn training. Na ongeveer een kwartiertje begon ik al meer energie te krijgen en voelde ik de tintelingen van de Beta Alanine. Zelf vind ik die tintelingen, die overigens geen kwaad kunnen, wel prettig. Tijdens het trainen zelf merkte ik dat ik langer door kon gaan, mijn spieren minder snel verzuurden en ik veel kracht had. Ik voelde me energiek en had echt zin om te trainen.

Helaas merkte ik geen heftigere spierpomp dan normaal. Dit komt waarschijnlijk doordat citrulline en arginine eigenlijk te laag gedoseerd zijn. De hoge dosering cafeïne geeft mij een flinke energieboost, maar is wellicht niet geschikt voor de beginnende sporter.

Oerkracht Pre Workout review conclusie

Tot slot wil ik mijn Oerkracht Pre Workout review afsluiten met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn ervaringen met deze pre workout booster van Matchu Sports kunnen lezen. Voor mij heeft Oerkracht een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten. Een groot voordeel is de flinke hoeveelheid cafeïne en creatine. Deze belangrijke pre workout ingrediënten zorgen voor meer kracht en energie tijdens het trainen. Ook vind ik de frisse ananassmaak erg lekker.

Helaas bevat Oerkracht een lage dosering citrulline en arginine. Hierdoor had ik niet echt het gevoel dat mijn spieren lekker opgepompt waren tijdens het fitnessen. De prijs is prima, maar er zijn merken verkrijgbaar die goedkoper zijn per dosering. Ben jij op zoek naar een lekkere pre workout booster waar veel cafeïne en creatine in zit? Dan is Oerkracht van Matchu Sports zeker het proberen eens waard!

Oerkracht Pre Workout

Oerkracht pre workout van Matchu Sports is hét supplement voor jou! Heb je net dat extra zetje nodig om de gym in te duiken? Wil je krachtiger en energieker zijn tijdens je training en ook nog eens betere resultaten behalen? Dan is dit supplement precies wat je zoekt!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Oerkracht Pre Workout hieronder!

Heb jij deze pre workout booster van Matchu Sports al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste pre workouts.

Meer handige fitness tips
Patser Pre Workout review & ervaring
patser pre workout review

Voor mijn supplementen reviews heb ik al veel pre workouts getest. De ene pre workout bevat vooral een gigantische dosering cafeïne, terwijl de andere pre Lees blog

Black Label Pre Workout review – XXL Nutrition
black label pre workout review

Heb jij vroeger de Unleash Pre Workout van XXL Nutrition wel eens gebruikt? Black Label is de opvolger en is nog sterker gedoseerd. Voor mij Lees blog

BF10 Pre Workout review – Body & Fit
bf10 pre workout ervaring

Er zijn veel pre workouts verkrijgbaar die jou kunnen helpen om alles uit je training te halen. Een pre workout booster is zeker niet noodzakelijk Lees blog

Go Hard Pre Workout review – Body Supplies
go hard pre workout review

Heb jij nog steeds niet de Pre Workout Booster gevonden die jou de beste boost geeft voor je training? Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik de afgelopen Lees blog

Oerkracht pre workout van Matchu Sports is hét supplement voor jou! Heb je net dat extra zetje nodig om de gym in te duiken? Wil je krachtiger en energieker zijn tijdens je training en ook nog eens betere resultaten behalen? Dan is dit supplement precies wat je zoekt!

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *