• xxl nutrition banner

NOX Ultimate Pre Workout review – Body en Gym Shop

NOX Pre Workout

€29,90
8.2

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

7.0/10

Smaak

9.0/10

Werking

8.2/10

Voordelen

 • Lekkere smaken
 • Goede energieboost
 • 4 gram citrulline malaat
 • Tri Creatine Blend

Nadelen

 • Prijs iets hoger
 • Maar 2 smaken

Bijgewerkt op 5 november 2021 door Marvin

Wat is jouw favoriete pre workout booster? Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik veel verschillende pre workouts. Dit keer is het de beurt aan de nieuwe NOX Pre Workout van Body en Gymshop. Na een lange werkdag sporten, of train je vroeg in de ochtend? Dan kan het fijn zijn om wat extra energie te krijgen voordat je workout begint. Een pre workout supplement kan je helpen! In deze NOX Ultimate Pre Workout review deel ik mijn persoonlijke ervaring met deze Body en Gymshop pre workout. Lees dus snel meer over de voordelen en nadelen van NOX!

Ik heb de NOX Pre Workout van Body en Gymshop op de volgende punten getest:

NOX Ultimate Pre Workout van Body en Gym Shop

Voordat we verder gaan met mijn NOX Ultimate Pre Workout review kijken we naar wat Body en Gymshop zelf zegt over hun pre workout booster.

“HARD gaan en het maximale uit je training, wedstrijd en/of prestatie halen? De nieuwste Pre-workout van Body en Gmy Shop gaat jouw hierbij helpen. LET OP! Deze pre-workout is zeer geconcentreerd en zwaar gedoseerd, ga hier verantwoord mee om en neem niet meer als voorgeschreven!

 • Body en Gym’s nieuwste PWO met de bekende ENERGY flavor
 • Bevat oa. 200 mg Cafeïne, Betaïne en 2000 mg Beta-alanine!
 • Pas op! Zwaar gedoseerd
 • Tri Creatine blend – voor meer kracht bij explosieve krachtsinspanningen maar liefst 3 verschillende soorten creatine in 1
 • Cafeïne – ideaal op de momenten dat je net even iets extra´s nodig hebt”

nox ultimate pre workout

Gebruiksgemak NOX Ultimate Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn NOX Ultimate Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Hoe lost het poeder op in water? En is de informatie op het label duidelijk genoeg?

Wat mij direct opvalt is het design van de pot. Het lijkt in geen geval op een huismerk pre workout, je ziet dat er tijd en werk is gestoken in het ontwerp. Vooral de details in de opdruk van NOX zijn goed gevonden. Volgens het gebruiksadvies dien je 1 maatschep (10,5 gram poeder) te mengen in 200 / 300 ml water. Daarna even goed schudden en je Body en Gym Shop pre workout is klaar om te drinken. Het poeder zelf lost eenvoudig op en er blijven geen klontjes achter.

Verder vind je op het etiket meer informatie over de exacte voedingswaarden en de samenstelling per dosering. Je ziet dus precies welke stoffen je binnenkrijgt én in welke dosering. Lekker duidelijk!

Wat kost deze pre workout booster?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij altijd de laagste prijs betaalt bij het supplementen kopen. Daarom kijk ik in mijn NOX Ultimate Pre Workout review kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met andere merken pre workouts.

Je kunt de NOX Pre Workout bestellen bij Body en Gymshop voor €29,90. Voor deze prijs krijg je een pot met 315 gram poeder. Uitgaande van 10,5 gram per dosering heb je dus voldoende voor 30 trainingen. Omgerekend betaal je dus zo’n € 0,99 per dosering NOX Ultimate Pre Workout. Naar mijn eerste indruk is dat iets duurder dan andere huismerk pre workouts, maar om een goed beeld te krijgen heb ik de prijzen vergeleken.

In de prijstabel hieronder zie je de kosten van THE Pre-Workout van Myprotein, Der Hammer! van XXL Nutrition, Concentrated Pre Workout van Bodylab en Ripped Pre Workout van Body & Fitshop. Zoals je kunt zien ligt de prijs van NOX bij het hogere segment, vergelijkbaar met XXL Nutrition en Myprotein. De pre-workouts van Body & Fit en Bodylab zijn aanzienlijk goedkoper per dosering.

Let op: deze vergelijking is puur gebaseerd op de prijs per dosering. Er is niet gekeken naar de samenstelling per dosering of kwaliteit van de ingrediënten. 

nox pre workout prijs

NOX Pre Workout smaak

Wanneer je voor iedere training een pre workout drinkt is het natuurlijk fijn als deze lekker is. In mijn NOX Ultimate Pre Workout review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaak met jullie.

Op dit moment is NOX Pre Workout van Body en Gymshop helaas maar verkrijgbaar in 1 smaak, namelijk; Energy. Wel een passende smaak voor een supplement om je energie te stimuleren. Omdat het poeder makkelijk oplost in water is de pre-workout prettig te drinken en de smaak zelf is lekker. Wel zoet, net als een energiedrankje. Zelf houd ik hier wel van, maar ik kan begrijpen dat jij dit misschien wat minder lekker vindt. Neem dan gewoon iets meer water zodat de smaak wat minder sterk wordt.

Ik vind het wel jammer dat er maar één smaak van NOX te bestellen is, dit maakt de keus natuurlijk zeer beperkt. Het schijnt wel dat Body en Gym Shop bezig is met het ontwikkelen van twee nieuwe smaken. Dat zou inderdaad een mooie toevoeging zijn!

Update 15 april 2019: Sinds vandaag is er een nieuwe smaak verkrijgbaar, namelijk Candy Juice. Lijkt de Energy smaak je toch niet zo lekker? Dan kun je vanaf nu ook kiezen voor deze nieuwe variant! 

nox candy juice

Werking Body en Gym Shop pre workout

Het belangrijkste onderdeel van al mijn pre workout booster reviews gaat natuurlijk over de werking. Welke stoffen zitten in deze pre workout? En welke effecten merkte ik tijdens het sporten met NOX Pre Workout?

De belangrijkste ingredienten van NOX Pre Workout zijn creatine, citrulline malaat, beta alanine, taurine, cafeïne en betaine. Wanneer je een dosering van 1 scoop neemt krijg je de volgende hoeveelheden binnen;

 • Creatine blend = 3,2 gram
 • Citrulline malaat = 4,0 gram
 • Beta alanine = 2,0 gram
 • Taurine = 200 mg
 • Cafeïne = 200 mg
 • Betaine = 90 mg

nox ultimate pre workout reviewNOX Ultimate Pre Workout bevat is dus redelijk sterk gedoseerd als we kijken naar de creatines, citrulline en beta alanine. Aangeraden wordt namelijk om dagelijks zo’n 3 – 5 gram creatine, en 6 gram citrulline malaat te nemen. Cafeïne is het belangrijkste ingrediënt van pre workout boosters, gebruikt om meer focus en energie te krijgen. 200 mg is een prima dosering, al zijn er pre-workouts verkrijgbaar die hoger gedoseerd zijn. De meeste stoffen uit NOX ken je waarschijnlijk wel.

Misschien is betaine iets minder bekend voor je. Betaine speelt een belangrijke rol bij de vertering van koolhydraten, vetten en eiwitten in het lichaam. Maar het effect waarom veel sporters betaine (nitraat) nemen is de zuurstofopname. Het zorgt er voor dat het lichaam efficiënter met zuurstof om gaat.

Mijn ervaring met NOX

Ik heb nu een aantal weken met NOX van Body en Gymshop getraind. In deze NOX Ultimate Pre Workout review wil ik je natuurlijk even laten weten wat ik heb ervaren. Ongeveer 15 – 30 minuten voor mijn training neem ik 1 maatschepje met 300 ml water. Voordat ik begin met sporten merk ik al wat tintelingen, dit komt door de beta alanine en kan verder helemaal geen kwaad. Het zorgt er bij mij juist voor dat ik meer zin krijg om te gaan sporten.

Tijdens het trainen merk ik voornamelijk dat ik meer energie heb en langer door kan gaan zonder vermoeid te raken. Voor mijn gevoel heb ik ook een iets ‘vollere’ spierpomp, altijd fijn. Een groot pluspunt is dat ik geen crash gevoel heb gehad na mijn training, wat bij sommige pre workouts nog wel eens voorkomt.

NOX Ultimate Pre Workout review conclusie

Net als al mijn andere supplementen reviews wil ik deze NOX Ultimate Pre Workout review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb ik mijn persoonlijke ervaringen met NOX van Body en Gym Shop gedeeld. Voor mij heeft deze pre workout enkele voordelen, maar ook nadelen. NOX is een sterk gedoseerde pre workout, die mij een goede energieboost gaf op trainingsdagen. Daarnaast is de Energy smaak erg lekker en drinkt de shake makkelijk weg. Deze pre workout booster bevat de juiste stoffen en is vrij van onnodige toevoegingen.

Wel vind ik het jammer dat er momenteel nog maar 1 smaak te bestellen is. De prijs is iets hoger dan gemiddeld, maar voor een sterke pre workout booster heb ik dat zeker over. Wil jij eens een nieuwe pre workout proberen en zoek je een goed gedoseerd merk? Probeer dan NOX Ultimate Pre Workout van Body en Gymshop eens!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met NOX Pre Workout hieronder!

Heb jij deze pre workout booster van Body en Gymshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Zelf een Pre Workout maken met ons recept
beste supplementen

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *