• xxl nutrition banner

Night Protein review – XXL Nutrition

Night Protein

€25,99
8.3

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

7.5/10

Smaak

8.3/10

Voedingswaarden

9.5/10

Voordelen

 • Hoog eiwitgehalte (88%)
 • Diverse lekkere smaken
 • Vrijwel lactose- en vetvrij
 • Perfect voor het slapengaan

Nadelen

 • Dikkere shake dan je gewend bent
 • Niet de goedkoopste

Bijgewerkt op 25 april 2024 door Marvin

Wat eet jij voordat je naar bed gaat? Veel sporters eten Franse magere kwark als laatste maaltijd van de dag. Dit bevat namelijk caseïne, een eiwit met langzame afgifte. Caseïne eiwitten worden gedurende je slaap opgenomen door je lichaam. Zo heeft je lichaam ook tijdens je nachtrust proteïnen voor het herstel. Magere kwark is echter niet voor iedereen een goede optie. Sommigen kunnen maar niet wennen aan de zure smaak, terwijl mensen met een lactose-intolerantie kwark niet goed kunnen verdragen.

Een caseïne eiwitshake, zoals Night Protein van XXL Nutrition, is een goed alternatief. Benieuwd naar mijn ervaring met deze 100% micellar casein shake? Lees de complete Night Protein review dan hieronder!

Ik heb de Night Protein van XXL getest op de volgende punten:

Night Protein van XXL Nutrition

Voordat we verder gaan met mijn Night Protein review kijken we naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun caseïne eiwitshake.

“Night Protein is speciaal ontwikkeld om te nemen wanneer je een tijd geen eiwitten binnen kan krijgen. Het eiwit bestaat voor 100% uit zuiver micellar caseïne, zonder toevoegingen van andere eiwitbronnen. Night Protein bevat 88% puur eiwit. Vergelijkbare producten bevatten vaak slechts 80% of minder eiwit en zitten veelal vol onnodige vetten en koolhydraten. XXL Nutrition kiest alleen voor de hoogste zuiverheid; een shake met het hoogst haalbare eiwitpercentage die vrijwel koolhydraat- en vetvrij is!

 • Ideaal als je overdag enige tijd geen eiwitten kan verorberen
 • 100% micellar caseïne, maar liefst 88 gram eiwit per 100 gram!
 • Vrijwel lactose- en vetvrij en bevat geen aspartaam
 • Heerlijke smaken
 • Night Protein wordt vrij dik na het shaken”

night protein ervaring

Gebruiksgemak van Night Protein

Het eerste onderdeel van mijn Night Protein review gaat over het gebruiksgemak. Is de gebruiksaanwijzing op het etiket duidelijk? En wordt er voldoende informatie gegeven over de doseringen en exacte samenstelling van de shake?

Night Protein van XXL Nutrition is te kopen in een zak van 750 gram of een pot van 2000 gram. Op het label vind je meer informatie over de dosering van deze micellar casein shake. Ook vind je een compleet overzicht van de voedingswaarden, ingrediënten en het aminozuurprofiel. De info staat in het Nederlands, Engels en Duits op het etiket. Volgens de gebruiksaanwijzing kun je Night Protein het best mixen in ten minste 400 ml melk of water. Los per shake 2 maatscheppen (ca. 40-50 gram) Night Protein op in ten minste 400 ml melk of water.

Eventueel maak je Night Protein erg dik en kan je het eten als een soort vla. Let op, deze caseïne eiwitshake is een stuk dikker dan je gewend bent van een normale whey shake. Pak dus zeker niet te weinig water of melk, dan wordt het namelijk een stevige substantie die je niet meer uit je shakebeker kunt drinken (wel lekker als vla). Ondanks de dikke structuur van de shake lost het poeder wel erg goed op in zowel melk als water. Door goed te schudden krijg je een romige shake, zonder klonten.

Wat kost deze caseïne shake van XXL Nutrition? (update 2024)

Wanneer je een bepaald budget hebt voor supplementen is de prijs natuurlijk een belangrijk onderdeel. Daarom kijk in in mijn Night Protein review naar de prijs van deze caseïne shake. Ook vergelijk ik deze met de prijzen van andere micellar casein eiwitshakes.

Zoals benoemd kun je Night Protein bestellen bij XXL Nutrition in een zak van 750 gram of een pot van 2000 gram. Voor 750 gram betaal je €25,99 en 2000 gram kost je €56,99. Het aanbevolen gebruik van Night Protein is 40 gram poeder per shake. Uit een pot met 2000 gram haal je dan 50 micellar casein shakes.

Omgerekend betaal je dus €1,14 per Night Protein shake. De prijs ligt dus een stukje hoger in vergelijking met gemiddelde wei eiwit shakes. Maar om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met andere caseïne eiwitshakes. Micellar Casein van Power Supplements is iets goedkoper, met een prijs van €52,90 per 2000 gram. Koop je daar 2 potten of meer, dan krijg je korting en kost een pot slechts €49,90. De Micellar Casein Perfection van Body & Fit is iets duurder, met een prijs van €28,99 per zak van 750 gram.

Night Protein’s smaken

Als je dagelijks een eiwitshake drinkt is het fijn als de smaak goed te pruimen is. In deze Night Protein review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaken. Smaak is (gelukkig) per persoon verschillend, maar misschien kan ik je op weg helpen naar het lekkerste smaakje.

night protein review

XXL Nutrition’s Night Protein is verkrijgbaar in 7 verschillende smaken, namelijk; Vanille, Banaan, Aardbei, Chocolade, Cookies & Cream, Chocolade / Hazelnoot en Unflavored. Naar mijn idee een goede verdeling tussen fruitsmaken en de chocolade-achtige smaken. Volgens mij kan iedereen hier wel een smaak vinden die past. Zelf kies ik vaak voor chocola of cookies, dus ook dit keer heb ik weer voor de chocoladesmaak gekozen. Mijn persoonlijke ervaring in deze review is dus ook puur gebaseerd op deze variant.

Tijdens mijn bulk heb ik deze 100% micellar casein shake gemengd met amandelmelk. Om een lekkere volle en romige shake te krijgen neem je 400 – 500 ml water en twee maatscheppen Night Protein. De shake is dan dik, maar nog wel drinkbaar. De smaak an sich is erg lekker! Gelukkig blijven er ook geen klonten achter in je shake, dat maakt het drinken fijner. Wil je graag vla maken? Neem dan minder melk (250 ml ongeveer).

Voedingswaarde Night Protein

Het belangrijkste punt in al mijn eiwitshake reviews gaat natuurlijk over de voedingswaarden. In mijn Night Protein review kijk ik kritisch naar de samenstelling van deze shake. In hoeverre voldoet XXL Nutrition aan de kwaliteitseisen en past Night Protein in een gezond eetpatroon.

Per shake van 40 gram poeder krijg je de volgende voedingswaarden binnen (chocolade smaak):

 • Energie = 134 kcal
 • Eiwit = 34,5 gram
 • Koolhydraat = 1,44 gram (waarvan 0,08 gram suiker)
 • Vet = 0,6 gram (waarvan 0,4 gram verzadigd)
 • Zout = 0 gram

Zoals je ziet beidt Night Protein van XXL Nutrition een zeer hoog eiwitgehalte en bevat deze eiwitshake zeer weinig koolhydraten en vet. Positief voor mensen met een lactose intolerantie is dat hij slechts 0,08 gram lactose per shake bevat. Night Protein is een 100% micellar casein shake met een eiwitpercentage van 88%. Voor de chocoladesmaak zijn de enige ingrediënten micellaire caseïne, cacaopoeder en sucralose (zoetstof).

Ook het aminozuurprofiel is dik in orde, wat betekent dat Night Protein een hoogwaardige bron van eiwitten is. Er is niet gerommeld met de aminozuren om op kunstmatige wijze een hoger eiwitpercentage te creëren. Dit noemen we Amino Spiking.

In de tabel hieronder zie je een vergelijking op voedingswaarden, met dezelfde merken als bij de prijsvergelijking. Zoals je kunt zien scoort Night Protein zeer goed. XXL heeft het hoogste eiwitpercentage en bevat de minste koolhydraten en zout.

night protein vergelijken

Night Protein review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Night Protein review eindigen met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaring met de 100% micellar casein shake van XXL Nutrition kunnen lezen. Net als in mijn andere supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl probeer ik zowel de voordelen als de nadelen van dit product te benoemen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Op alle punten scoort XXL Nutrition een mooi cijfer met Night Protein.

Vooral de voedingswaarden springen er boven uit. Het eiwitpercentage van 88% in combinatie met het lage suiker- en vetgehalte maakt deze caseïne shake ideaal voor een gezond voedingspatroon. De prijs is gemiddeld, maar kijkend naar wat je er voor terug krijgt kan ik wel stellen dat de prijs/kwaliteitsverhouding zeer goed is.

Wanneer je voor het eerst een micellar casein shake neemt houd dan rekening met de dikkere structuur van de shake. Daar verkeek ik me de eerste keer namelijk ook op. Ben jij op zoek naar een eiwitshake voor ’s avonds van de beste kwaliteit? Dan kan ik je Night Protein van XXL Nutrition zeker aanraden!

Night Protein

Night Protein van XXL Nutrition bevat zuiver micellar caseïne. Geen andere opvulmiddelen of eiwitsoorten, maar puur en alleen caseïne eiwit.

TOP 5 BESTE CASEÏNE EIWITSHAKES
Op zoek naar een goede eiwitshake voor het slapengaan? Wij hebben de Top 5 beste caseïne eiwitshakes op een rij gezet. Check de Micellar Casein eiwitshakes met de hoogste kwaliteit en laagste online prijs bij Voeding-en-fitness.nl!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Night Protein hieronder!

Heb jij deze micellar casein shake van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Micellar Casein Perfection review – Body & Fitshop
micellar casein body en fitshop

Bij het kopen van een eiwitshake heb je de keus uit verschillende eiwitbronnen. Zo maken we bijvoorbeeld onderscheid tussen whey concentraat, whey isolaat en whey Lees blog

Micellar Casein review – Power Supplements
micellar casein ervaring

Veel sporters eten voor het slapengaan nog een bakje Franse magere kwark. Kwark bevat namelijk caseine eiwit. Dit is een soort eiwit dat langzaam wordt Lees blog

In welke kwark zitten de meeste eiwitten?
wat is de beste kwark

Waarschijnlijk heb jij als sporter, net als jouw gymbuddies, wel eens kwark voor het slapen gegeten. Veel krachtsporters kiezen voor magere kwark omdat dit veel Lees blog

De biologische waarde van eiwitten?
eiwitrijke voedingsmiddelen

Wanneer je veel sport en een actieve levensstijl hebt, heeft jouw lichaam meer eiwitten nodig. Eiwitten worden door ons lichaam onder andere gebruikt om cellen Lees blog

Night Protein van XXL Nutrition bevat zuiver micellar caseïne. Geen andere opvulmiddelen of eiwitsoorten, maar puur en alleen caseïne eiwit.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *