• xxl nutrition banner

Natural Multi review – Power Supplements

Natural Multi

€23,90
7.9

Gebruiksgemak

7.8/10

Prijs

6.5/10

Samenstelling

9.5/10

Voordelen

 • Natuurlijke vitaminen & mineralen
 • Softgel capsules
 • Labgeteste kwaliteit

Nadelen

 • Prijs is wat hoger
 • Behoorlijk grote capsules

Bijgewerkt op 9 maart 2021 door Marvin

Wanneer we het hebben over een gezonde levensstijl, kijken we vaak naar genoeg beweging en een passend voedingsschema. In dit eetpatroon ligt de aandacht op de macro nutriënten. Dit zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Helaas wordt er minder aandacht geschonken aan de micro nutriënten, ofwel vitaminen en mineralen. Om je gezondheid optimaal te houden is het belangrijk om genoeg van alle vitamines, mineralen en spoorelementen. In de praktijk eten veel mensen te eenzijdig of schrappen zij hele productsoorten uit hun dieet. Met als gevolg dat er een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen ontstaat. Suppletie met een multi-vitamine-supplement kan nuttig zijn om dit soort tekorten te voorkomen. Voor de reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de Natural Multi van Power Supplements getest. De naam verklapt het al; dit vitamine supplement bevat enkel natuurlijke vitamines en mineralen. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan de Natural Multi review hieronder!

De Natural Multi vitaminen heb ik getest op de volgende punten:

Power Supplements Natural Multi

Voordat we verder gaan met mijn Natural Multi review kijken we even naar wat Powersupplements zelf zegt over hun multi-vitaminen.

“Natural Multi is een uniek multivitamine- en mineralensupplement, vol met écht natuurlijke vitamines en vrij van niet-natuuridentieke synthetische vitamines.

 • Met écht natuurlijke vitamines
 • Vrij van niet-natuuridentieke synthetische vitamines
 • Geen gevaarlijke maar zinvolle doseringen vitamines en mineralen
 • Softgel-capsules met extra vièrge olijfolie voor optimale opname
 • Géén schadelijk ijzer en chroom”

power supplements

Gebruiksgemak van Natural Multi

natural multi reviewHet eerste onderdeel van mijn Natural Multi review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik naar hoe duidelijk de gebruiksaanwijzing is, of de dosering eenvoudig is en in dit geval ook naar de grootte van de pillen.

Power Supplements verkoopt deze multi-vitaminen in een handzaam potje met 90 softgel capsules. Volgens het etiket neem je dagelijks 2 van deze capsules, bij voorkeur bij een vethoudende maaltijd om de opname van de vitaminen en mineralen te verbeteren. De pillen zelf zijn zeker aan de grote kant. Als je moeite hebt met grote capsules dan is dit best even wennen. Het voordeel van de softgel capsules is dat deze heel glad zijn, waardoor het doorslikken makkelijker gaat dan vooraf gedacht. Ook een mooi pluspunt is dat je slechts 1 dosering per dag (van 2 capsules) hoeft te nemen.

Hierdoor kun je Natural Multi innemen op een tijdstip dat voor jou het best uitkomt en hoef je deze niet mee te nemen. Op het label van Powersupplements Natural Multi staan de ingrediënten, dosering en gebruik- en bewaaradvies in 5 talen weergegeven. Ook de samenstelling per dosering staat aangegeven op het etiket. De tekst is wel wat aan de kleine kant, waardoor het wat onoverzichtelijk en lastig te lezen wordt.

Powersupplements multi-vitamine prijs?

De prijs is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel bij de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl. Wat kost dit vitamine supplement van Power Supplements? En is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere natuurlijke multi-vitamines?

Natural Multi is te bestellen in de webshop van Powersupplements voor €21,90 per potje met 90 capsules. Indien je meerdere potten tegelijk besteld krijg je een leuke korting. Koop je 3 potten? Dan betaal je nog maar €19,90 per pot. Neem je 6 of meer potten, dan kost Natural Multi je nog €18,90 per potje. Aangezien de dosering per dag 2 softgels is, doe je 45 dagen met 1 pot. Omgerekend betaal je dan 42 eurocent per dag (berekend met €18,90 als prijs). Dit is wat duurder dan de multi-vitaminen die je bij de drogisterij kunt kopen. Maar om een goed beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik Natural Multi met andere natuurlijke multi vitaminen en mineralen.

In de tabel hieronder heb ik de prijzen vergeleken met verschillende natuurlijke multivitamines. In veel gevallen zijn deze supplementen met natuurlijke stoffen een stuk duurder dan synthetische voedingssupplementen. Natural Multi scoort in dit segment gemiddeld qua prijs.

natuurlijke multi vitaminen

Samenstelling Natural Multi capsules

natural multi powersupplementsHet belangrijkste bij een goede multi-vitamine is natuurlijk de samenstelling. Daarom kijk ik in mijn Natural Multi review kritisch naar samenstelling van deze multi vitamine van Power Supplements.

Natural Multi bevat enkel natuurlijk vitamines en mineralen, met een zinvolle dosering (dus geen onnodig hoog gedoseerde bestanddelen). Dit voedingssupplement bevat dus geen synthetische ingrediënten en GMO’s (genetisch gemodificeerde organismen). In de tabel hiernaast zie je de exacte dosering per vitamine & mineraal, met daarbij de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Het grote voordeel van Natural Multi is dat je zeker bent van de kwaliteit.

Dit supplement bevat alleen de echt noodzakelijke ingrediënten en verder geen toevoegingen. In dit onderzoek lees je meer over de kwaliteit van Natural Multi. De natuurlijke vitamines en mineralen in Natural Multi zijn onder anderen:

 • Vitamine A: Immuunsysteem, gezichtsvermogen en huid
 • Vitamine B-complex: Energieproductie, werking hart- en vaatstelsel en eiwitmetabolisme
 • Vitamine C: Energieproductie, vermindering vermoeidheid en productie collageen
 • Vitamine E: Werking spieren en zenuwstelsel, bescherming cellen en weefsels
 • Vitamine K2: Goed voor bloedstolling en gezonde botstructuur
 • Vitamine D3: Opname calcium en fosfor, spierfunctie en gezonde botten en tanden
 • Magnesium: Vermindering vermoeidheid, functioneren spieren en opbouw lichaamseiwitten
 • Selenium: Functioneren schildklier, behoud haar en nagels, productie zaadcellen
 • Jodium: Cognitief functioneren, stimuleren zenuwstelsel en werking schildklier
 • Zink: DNA synthese, zuur-base stofwisseling, vruchtbaarheid en behoud van testosteronwaarde
 • Koper: Behoud normaal bindweefsel, huid en haar, ijzertransport in het lichaam
 • Molybdeen: Draagt bij aan het normale metabolisme van zwavelhoudende aminozuren
 • Silicium: Productie van collageen, remt opname aluminium uit voeding (giftig)

Natuurlijke versus synthetische vitaminen?

Er wordt vaak geclaimd dat natuurlijke vitamines beter zijn dan synthetische vitaminen. Maar is dit ook zo? Over het algemeen geldt dat zowel natuurlijke- als synthetische multivitamines goed opgenomen kunnen worden door het lichaam. De chemische structuur is identiek. Voor verreweg de meeste vitaminen en mineralen is niet aangetoond dat natuurlijk per definitie beter is. Voor vitamine E en betacaroteen geldt dit wel. De natuurlijke variant van deze stoffen wordt beter opgenomen (Bean, 1997).

Belangrijk bij ieder voedingssupplement is dat je goed let op de kwaliteit. Bekijk dus welke stoffen een bepaalde multi vitamine bevat en in welke doseringen de vitamines toegevoegd zijn. Een onafhankelijk onderzoek, net zoals bij de kwaliteit van eiwitshakes, is voor de multivitaminen natuurlijk ook erg waardevol.

Natural Multi review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Natural Multi review afsluiten met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring met de natuurlijke multivitaminen van Power Supplements kunnen lezen. Voor mij is dit een wenselijke toevoeging op mijn eetpatroon. Wanneer je genoeg en gevarieerd eet is een multi-vitamine niet direct noodzakelijk. Heb je het gevoel dat je te weinig van bepaalde vitaminen of mineralen binnenkrijgt? Dan is Natural Multi een goede keuze als supplement ter aanvulling van jouw voedingspatroon.

Natural Multi van Power Supplements is een doordachte multi-vitamine met zinvolle doseringen en enkel natuurlijke stoffen. Hoewel synthetische vitaminen ook prima door het lichaam worden opgenomen geeft het toch wat extra vertrouwen om te weten dat er geen onnodige stoffen aan zijn toegevoegd. De prijs ligt hoger dan de producten van de drogisterij om de hoek, maar voor kwaliteit betaal je graag wat meer. Ik gebruik Natural Multi nu al een tijdje en voel me er zeer goed bij.

Natural Multi kopen bij Power Supplements

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bronnen

 1. Bean, A. (1997). Het complete handboek sportvoeding. London, A&C Black.

Deel jouw ervaring met Natural Multi hieronder!

Heb jij deze natuurlijke multivitaminen van Power Supplements al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Meer handige fitness tips
Makkelijker bewegen door supplement met vitamine C
vitamine c sporten

Tegenwoordig bewegen mensen veel te weinig. De automatisering zorgt ervoor dat ook op het werk minder bewogen hoeft te worden. Dit sedentaire (zittend) gedrag kan Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

2 reacties:

 1. Is in principe een goede multi, maar wordt teniet gedaan door laxeermiddel magnesiumoxide dat nauwelijks wordt opgenomen. Zie ook laatste uitgave van de Consumtengids waarin deskundigen supplementen met magnesiumoxide sterk afraden. Doet meer kwaad dan goed.

  • Hi Rob,

   Ik heb het artikel uit de Consumentengids ook gelezen en ze hebben het hier over te hoge doseringen (boven de aanbevolen bovengrens). Deze bovengrens is 250 mg magnesium in supplementen, een dosering Natural Multi bevat 150 mg magnesium. Natural Multi biedt dus een veilige hoeveelheid en zal niet snel tot bijwerkingen als diarree leiden.

   Tevens wordt magnesiumoxide wel opgenomen, alleen minder snel dan andere vormen van magnesium. In veel studies wordt enkel gekeken naar de opname een paar uur na inname. Wordt de opname na een langere periode (24 – 48 uur) dan is de magnesiumoxide net zo goed opgenomen als o.a. magnesiumcitraat en magnesiumlactaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *