• xxl nutrition banner

Natural Gainer review – Power Supplements

Natural Gainer

€49,90
7.8

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs

6.0/10

Smaak

8.5/10

Voedingswaarden

9.0/10

Voordelen

 • Whey isolaat & micellar caseïne
 • Complexe koolhydraten
 • Bevat echt fruit

Nadelen

 • Slechts 2 smaken verkrijgbaar
 • Duurder dan andere weightgainers

Bijgewerkt op 20 mei 2023 door Marvin

Wil jij gewicht aankomen en meer spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk dat je een calorie-overschot creëert. Dit betekent dat jij (dagelijks) meer calorieën eet dan je lichaam verbruikt. Pas dan heeft je lichaam de benodigde voedingsstoffen om meer spierweefsel te vormen. Wanneer je zeer actief bent betekent dit dat je erg veel calorieën nodig hebt om aan te komen. Een weightgainer is een supplement dat je op een makkelijke manier van extra voedingsstoffen voorziet.

Goede weightgainers bevatten veel eiwitten, genoeg complexe koolhydraten en een dosis gezonde vetten. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de weightgain shake van Power Supplements getest. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Deze lees je in de Natural Gainer review hieronder!

De Natural Weightgainer van Power Supplements heb ik op de volgende factoren beoordeeld:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Power Supplements Natural Gainer

Voordat we verder gaan met mijn Natural Gainer review kijken we even naar wat Power Supplements zelf zegt over hun weightgainer.

“Natural Gainer is een geconcentreerd voedingsmiddel. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten van voornamelijk wei eiwit isolaat en micellaire caseïne. Als bron van complexe koolhydraten bevat Natural Gainer rijstpoeder en zeer fijngemalen havermeel. Uniek aan Natural Gainer is de grote hoeveelheid echt fruit die het bevat. In een dosering van 100 gram is maar liefst 50 gram bananen of 70 gram aardbeien verwerkt. 

 • Geconcentreerde voeding met ruim 26% eiwit en 57% koolhydraten
 • Hoogwaardige eiwitbronnen wei eiwit isolaat en micellaire caseïne
 • Complexe koolhydraten van haver en rijst
 • Op smaak gebracht met grote hoeveelheden aardbei of banaan
 • Rijk aan diverse soorten natuurlijke vezels
 • Vrij van kunstmatige kleur- en zoetstoffen”

power supplements

Gebruiksgemak Natural Gainer

Het eerste punt van mijn Natural Gainer review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder anderen naar de doseringen, de gebruiksaanwijzing en de verpakking.

Deze weightgainer van Power Supplements is (helaas) verkrijgbaar in één formaat; 3500 gram. Je hebt dus niet de keuze uit verschillende hoeveelheden om, aan de hand van je eigen gebruik, te bepalen hoeveel je nodig hebt. Natural Gainer komt in een handige zak die ook nog eens hersluitbaar is.

Je hoeft het poeder dus niet over te gooien in een emmer. Na het pakken van je weightgain shake doe je de de zak eenvoudig weer dicht. Power Supplements geeft twee verschillende doseeradviezen, afhankelijk van je persoonlijke doel.

 • Als stimulans voor spieropbouw: Neem 100 tot 150 gram (5 tot 7,5 maatscheppen) Natural Gainer direct na een gewichttraining opgelost in 400 à 500 tot 600 à 750 ml water, melk of vruchtensap.
 • Als ‘weightgainer’: Los 50 tot 100 gram (2,5 tot 5 maatscheppen) Natural Gainer op in vruchtensap, water of melk. Eet meermalen per dag grote maaltijden en drink bij of na elke maaltijd Natural Gainer.

Je bent uiteraard zelf vrij om te kiezen hoeveel maatscheppen jij neemt. Zelf heb ik Natural Gainer gebruikt na mijn krachttraining. Hierbij mengde ik 100 gram poeder met 500 ml water of melk. In beiden lost het poeder goed op, wel belangrijk om even goed te schudden. Je kunt er ook voor kiezen om een blender te gebruiken.

Alle ingrediënten, voedingswaarden en gebruiksadviezen kun je op de productpagina van Natural Gainer lezen. Op de achterkant van de verpakking vind je dit echter ook allemaal terug!

Wat kost deze Power Supplements weightgainer?

De prijs is ook een belangrijke factor bij het kiezen van nieuwe supplementen. Op Voeding-en-fitness.nl helpen we jou graag bij het vinden van de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Daarom kijk ik in mijn Natural Gainer review kritisch naar de prijs van deze weightgainer.

Je kunt Natural Gainer voor €49,90 kopen in de webshop van Power Supplements. Bestel je twee of meer zakken tegelijkertijd? Dan betaal je nog maar €47,90 per verpakking. Het loont dus om een grotere bestelling te plaatsen. De prijs per shake is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid poeder dat je neemt. Persoonlijk nam ik 100 gram per shake, wat betekent dat je 35 weightgain shakes uit één zak haalt (3500 gram). Omgerekend kost Natural Gainer je dus €1,43 per shake. Dit lijkt mij in eerste instantie redelijk prijzig.

Weightgainer prijzen vergelijken

Om dit zeker te weten heb ik de prijs van Natural Gainer vergeleken met de prijzen van andere weightgainers. In de tabel hieronder zie je de prijzen per 100 gram van Colussus 2500 van Bodystore, Complex Carb Gainer van XXL Nutrition en Mass Perfection van Body & Fitshop. Zoals je kunt zien liggen de prijzen voor weightgainers standaard hoger dan die van bijvoorbeeld eiwitshakes.

In deze prijsvergelijking is Natural Gainer de duurste, maar is het verschil met Complex Carb Gainer niet groot. Bovendien zegt deze vergelijking natuurlijk niks over de kwaliteit van het product (welke ingrediënten zijn er bij de productie gebruikt?).

Let op: in de tabel hieronder zie je de prijzen van juni 2021. 

weightgainer prijzen vergelijken

Natural Weightgainer smaken

Wanneer je dagelijks een shake drinkt ter aanvulling van je ‘normale’ voedingspatroon wil je graag dat deze lekker smaakt. Met tegenzin een weightgainer drinken houd je maar kort vol. In mijn Natural Gainer review deel ik mijn persoonlijke smaak ervaring met je. Smaken verschillen, gelukkig, maar misschien helpt mijn mening jou bij het maken van een goede keuze.

Power Supplements Natural Gainer is verkrijgbaar in twee verschillende smaken, namelijk Real Bananas en Real Strawberries. Jammer dat er maar twee smaakjes te koop zijn en dat beiden fruitsmaken zijn. Hoewel banaan en aardbei in de zomer natuurlijk lekker fris en fruitig zijn, kan ik me voorstellen dat je soms ook liever een chocolade-achtige shake hebt. Zelf kies ik namelijk meestal voor chocolade of cookies. Toch moet ik eerlijk toegeven dat zowel Real Banana als Real Strawberry mij goed zijn bevallen.

natural gainer review

De shake proeft heel natuurlijk, zonder de chemische nasmaak die je bij veel weightgainers hebt. Waarschijnlijk komt dit door de toevoeging van echt fruit. Per 100 gram Natural Gainer bevat de Real Bananas 50 gram banaan en de Real Strawberries zelfs 75 gram aardbeien. Mix je de dosering met melk dan krijg je een volle en romige shake. De extra calorieën uit de melk zijn ook welkom tijdens het bulken. Ben je aan het droogtrainen? Dan kun je de shake beter met water aanmaken en ook dan is de smaak nog lekker!

Voedingswaarden Natural Gainer

Een weightgainer moet een gezonde toevoeging zijn op je dagelijkse eetpatroon. Je wilt hoogwaardige voedingsstoffen en geen goedkope shake boordevol suikers en andere, onnodige, toevoegingen. Daarom kijk ik in mijn weightgainer reviews, zoals deze Natural Gainer review, naar de samenstelling en ingrediënten.

Per 100 gram Natural Gainer krijg je de volgende macro-nutriënten binnen:

 • Energie: 353 kcal
 • Eiwit: 26,9 gram
 • Koolhydraat: 57 gram (waarvan 10,5 gram suiker)
 • Vet: 2,9 gram (waarvan 0,7 gram verzadigde vetten)
 • Vezels: 0 gram
 • Zout: 0,1 gram

Voor mij heeft Natural Gainer van Power Supplements een goede verdeling tussen eiwitten en koolhydraten, zeker wanneer je spiermassa wilt opbouwen. Een eiwitpercentage van 27% en koolhydraatpercentage van 57% is een prima ratio. Gelukkig is de hoeveelheid suikers relatief laag en bestaat deze weightgainer dus voornamelijk uit complexe koolhydraten. Wel vind ik dat het vetgehalte wat laag is om een complete maaltijdshake te zijn. Je hebt ook vetten nodig, die zal je dus uit andere bronnen moeten halen. Ook mis ik de voedingsvezels in deze weightgain shake.

De ingrediënten van Power Supplements Natural Gainer zijn een sterk punt. De koolhydraten komen uit havermeel en rijstpoeder en de eiwitten uit wei isolaat & micellar caseïne. Hierdoor heb je zowel proteïnen die snel worden opgenomen als eiwit met een langzame afgifte. Natural Gainer is vrij van kunstmatige kleur- en zoetstoffen. Let wel op wanneer je een intolerantie hebt voor bepaalde voedingsstoffen, deze weightgainer bevat namelijk gluten, melkeiwit, lactose en soja (sojalecithine).

Weightgainers vergelijken

In de tabel hieronder heb ik de Natural Gainer vergeleken op voedingswaarden per 100 gram met dezelfde merken als bij de prijsvergelijking. Wat iemand zoekt in een weightgainer kan natuurlijk verschillen. Persoonlijk vind ik een goede dosis eiwitten en koolhydraten belangrijk. Vetten zijn voor mij minder belangrijk omdat ik deze eenvoudig uit andere bronnen haal. Wat ik wel noodzakelijk vind is dat het aandeel suikers laag is. Zoals je kunt zien scoort Natural Gainer prima!

weightgainers vergelijken

Natural Gainer review: mijn conclusie

Net als al mijn andere supplementen reviews wil ik mijn Natural Gainer review graag eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen met de weightgainer van Power Supplements. Hierin heb ik gekeken naar het gebruiksgemak, de prijs, de smaak en de samenstelling van dit product.

Voor mij heeft Natural Gainer een aantal voordelen. Zo bestaat deze weightgain shake enkel uit hoogwaarde ingrediënten. Natural Gainer is vrij van onnodige toevoegingen en bevat zelfs echt fruit (50% banaan en 75% aardbei). En ondanks dat er maar twee verschillende smaken zijn, zijn deze wel erg lekker (vooral met melk).

Wat ik jammer vind aan Natural Gainer is dat de prijs wat hoger ligt in vergelijking met andere weightgainers. In mijn ogen mag de prijs nooit leidend zijn, je kiest immers voor kwaliteit. Maar een iets lagere prijs zal voor de consument mooi meegenomen zijn. Zeker wanneer je op zoek bent naar een weightgainer met een goede ratio tussen eiwitten en koolhydraten, die enkel bestaat uit goede ingrediënten is Natural Gainer een aanrader. Gaat het jou enkel om de totale calorieën en vind je een goedkope prijs belangrijker? Dan zijn er andere opties!

Natural Gainer

Natural Gainer is een geconcentreerd voedingsmiddel. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten van voornamelijk wei eiwit isolaat en micellaire caseïne.

Top 5 beste weightgainers
Hulp nodig bij het opbouwen van spiermassa? Zoek je de beste weightgainer van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste weightgainers voor je getest. De perfecte supplementen voor spieropbouw tijdens het bulken!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Natural Gainer hieronder!

Heb jij de weightgainer van Power Supplements al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
De 5 beste weightgainer ingrediënten voor bulken
beste weightgainer ingrediënten

Wil je meer spiermassa opbouwen? Dan heeft je lichaam dagelijks meer calorieën nodig dan het verbruikt. Dit betekent dat je je voedingspatroon moet aanpassen en Lees blog

Zelf weightgainer maken met dit recept
zelf weightgainer maken recept

Een weightgainer is een supplement dat veel gebruikt wordt om op een makkelijke manier veel calorieën binnen te krijgen. Dit is handig wanneer je aan Lees blog

Kosso Nutrition Weightgainer review
kosso nutrition weightgainer review

Kom jij lastig aan in gewicht en moet je veel moeite doen om spiermassa op te bouwen? Een weightgainer kan je helpen om op makkelijke Lees blog

Hoe ga je verstandig om met weight gainers?
weightgainer voedingsstoffen

Het verliezen van een paar kilootjes om een gezond gewicht krijgen en behouden is voor veel mensen erg lastig. Het is een strijd om zoete Lees blog

Natural Gainer is een geconcentreerd voedingsmiddel. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten van voornamelijk wei eiwit isolaat en micellaire caseïne.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *