• xxl nutrition banner

Myprotein Peanut Butter review

Myprotein Peanut Butter

€10,99
8.6

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

7.7/10

Smaak

9.3/10

Voedingswaarde

9.2/10

Voordelen

 • Handige verpakking
 • Heerlijke smaak
 • Rijk aan eiwit en gezonde vetten

Nadelen

 • Olie blijft bovenop liggen, dus elke keer roeren voor gebruik

Bijgewerkt op 31 mei 2024 door Marvin

Pindakaas, ik houd er van! Naast mij zijn er nog miljoenen andere pindakaasgekken die pindakaas door hun shake gooien, op rijstwafels of brood doen of zelfs uit de pot happen. Pindakaas zelf is al een gezond product, maar tegenwoordig zijn er steeds meer 100% natuurlijke peanut butters te koop. Deze varianten zijn nog gezonder en zijn rijk aan eiwitten en gezonde vetten. De Peanut Butter van Myprotein is één van deze gezonde pindakazen. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik dit product mogen testen. Mijn ervaring lees je hier in de Myprotein Peanut Butter review!

De Myprotein pindakaas heb ik getest en beoordeeld op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarde

Myprotein Peanut Butter

Voordat we verder gaan met de Myprotein Peanut Butter review kijken we eerst naar wat Myprotein zelf over hun pindakaas te zeggen heeft.

“MP MAX® Pindakaas bevat enkel- en meervoudig onverzadigde vetzuren die gezond zijn voor het hart. Hierdoor is het een uitstekende aanvulling op een gebalanceerd dieet. MP MAX® Pindakaas is ook ideaal voor de actieve bevolking aangezien het een goede bron van eiwitten is, en ook zeer calorierijk, waardoor het een ideaal supplement is bij ieder calorierijk dieet.

Belangrijkste voordelen

 • 100% natuurlijke pindakaas
 • Zonder toegevoegd zout, suiker of palmolie.
 • Natuurlijk hoog eiwitgehalte”

myprotein aanbiedingen

Het gebruiksgemak van Myprotein Peanut Butter

Het eerste punt van deze Myprotein Peanut Butter review is het gebruiksgemak. Wanneer je een supplement elke dag gebruikt, wil je wel dat het gemakkelijk is. Geklooi met de verpakking of doseringen is natuurlijk niet wenselijk.

De pindakaas van Myprotein komt in een handige 1 kg emmer. Deze emmer is gemakkelijk te openen en is hersluitbaar, waardoor de peanut butter goed bewaard blijft. De pindakaas zelf is niet te hard (zelfs wat aan de zachte kant) en is daardoor goed smeerbaar. Wel moet je voor het gebruik iedere keer even goed roeren, aangezien de olie bovenop blijft liggen. Dit is anders dan bij de normale pindakaas, maar maak je geen zorgen. Dit komt omdat het een 100% natuurlijk product is en dus van enkel en alleen pinda’s is gemaakt. Er zijn geen conserveermiddelen aan toegevoegd, zoals bij de pindakaas uit de supermarkt wel het geval is.

Klein minpuntje is dat er geen andere hoeveelheid verkrijgbaar is. Voor mensen die niet zo vaak pindakaas eten is een emmer van 1 kg best veel!

Myprotein peanut butter review

Hoe zit het met de prijs?

Het volgende onderdeel van de Myprotein Peanut Butter review is de prijs. Hoe gezond een supplement ook is, we willen er beslist niet teveel voor betalen. Om een goed oordeel te kunnen geven over de prijs van de Peanut Butter van MyProtein heb ik deze vergeleken met de Pindapasta van Body en Fitshop en de Calvé pindakaas.

Mijn eerste indruk, voordat ik de prijzen had vergeleken, was dat de Myprotein Peanut Butter al erg scherp geprijsd is. Voor 1 kilogram pindakaas betaal je €10,49. Rekening houdend met het feit dat dit een natuurlijk product is, zonder toevoeging van andere stoffen vind ik dit erg goedkoop.

Vergeleken met de Pindapasta van Body en Fitshop is de prijs nagenoeg identiek. Hier betaal je namelijk €9,99 voor 1000 gram. De Calvé pindakaas koop je voor €8,06 per kg in de plaatselijke supermarkt. Deze is dus slechts iets goedkoper en bevat ook nog eens toevoegingen zoals zout en palmolie.

23% korting? Gebruik de kortingscode MARVINNL bij het afrekenen!

Smaakt Myprotein Peanut Butter echt naar pindakaas?

Voor mij als pindakaas liefhebber is de smaak natuurlijk erg belangrijk. Daarom heb ik hier in de Myprotein Peanut Butter review extra kritisch naar gekeken. Ik ben opgegroeid met Calvé pindakaas met nootjes en ben dus aardig verwend wat dat betreft. Kan de pindakaas van Myprotein deze smaak ervaring evenaren?

Myprotein Peanut Butter is verkrijgbaar in 2 varianten, namelijk Smooth en Crunchy. Eigenlijk net zoals de pindakaas uit de supermarkt dus. Omdat het een natuurlijk product is komt de olie wat naar boven toe en ziet de pindakaas er heel zacht en smeuïg uit. Voordat je het gebruikt is het belangrijk om dit even goed te roeren, dan merk je al gauw dat de pindakaas wat steviger wordt en beter te gebruiken is. Zelf heb ik de Myprotein pindakaas op brood en rijstwafels gegeten, maar ook door mijn eiwitshake gemengd (hier vind je meer lekkere eiwitshake recepten).

Ik kan heel kort zijn, de smaak is echt fantastisch. Dit had ik niet van te voren gedacht, maar ik vind het echt bijna net zo lekker als mijn all-time-favorite Calvé pindakaas! De Myprotein Peanut Butter smaakt zoals je mag verwachten van een pindakaas product, maar dan stiekem toch nog nét iets lekkerder!

Myprotein pindakaas

Is deze pindakaas van Myprotein gezond?

We zijn aangekomen bij het belangrijkste onderdeel van deze Myprotein Peanut Butter review, de voedingswaarde. Een heerlijke smaak en lage prijs is natuurlijk erg fijn, maar de reden waarom je een 100% natuurlijke pindakaas gaat kopen is nou eenmaal omdat het gezonder zou zijn dan de pinda kaas uit de supermarkt. Om te bepalen of Myprotein Peanut Butter gezond is heb ik gekeken naar de ingrediënten en voedingswaarde. Bovendien heb ik deze vergeleken met de Pindapasta van Body & Fitshop en Calvé pindakaas.

Tip: lees hier mijn complete artikel over of pindakaas gezond is.

Het grote voordeel van deze natuurlijke pindakaas van Myprotein is dat het helemaal vrij van toegevoegde stoffen is. Het bestaat uit 100% pinda’s en is hierdoor rijk aan eiwitten en gezonde vetten en laag in koolhydraten.

Om te bepalen hoe gezond Myprotein’s Peanut Butter is zie je hieronder de voedingswaarden (per 100 gram) en de vergelijking met andere pindakaas producten.

myprotein peanut butter gezond

Zoals je kunt zien bevat de pindakaas van Myprotein het minst aantal calorieën, het hoogste aantal eiwitten en is het bovendien laag in suikers en (verzadigde) vetten. Al met al is dit dus een zeer goed product dat prima in een gezond voedingspatroon past.

Myprotein Peanut Butter review: mijn conclusie

Het einde van deze Myprotein Peanut Butter review is in zicht. Ik wil graag afsluiten met mijn persoonlijk conclusie. Ik hoop dat jullie iets aan mijn ervaringen met dit supplement hebben gehad en jullie door Voeding-en-fitness.nl makkelijker de beste supplementen kunnen vinden!

Mijn ervaring met de pindakaas van Myprotein is erg goed. Niet alleen is de smaak fantastisch en koop je deze peanut butter voor een zeer lage prijs, ook de voedingswaarde is perfect. 100% natuurlijke pindakaas zonder toevoegingen, dat is al geweldig. Maar ook de grote hoeveelheid eiwitten en onverzadigde vetten maakt van de Myprotein Peanut Butter een gezonde keus. Daarnaast is het suikergehalte erg laag. Wanneer je graag een lekkere pindakaas wilt ter vervangingen van de pindakaas uit de supermarkt dan is de Peanut Butter van Myprotein zeker een geschikte kandidaat. Eigenlijk kan ik geen redenen verzinnen om dit product NIET te kopen.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Peanut Butter van Myprotein hieronder

Heb jij deze pindakaas van Myprotein al eens gebruikt? Laat jouw mening in een reactie achter en help mensen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Impact Whey review + kortingscode – Myprotein
impact whey protein

Eiwitshakes zijn een goede toevoeging op een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Er is echter nogal wat verschil in prijs/kwaliteitsverhouding tussen de verschillende merken. Naast de Lees blog

THE Pre-Workout review – Myprotein
mypre 2.0 review

Waarschijnlijk heb je pre workout booster van Myprotein wel eens voorbij zien komen. Onder andere Anthony Kruijver gebruikt MYPRE voor zijn trainingen en laat dit Lees blog

Myprotein THE Whey review
myprotein the whey review

Wat is jouw favoriete eiwitshake? Tegenwoordig zijn er zoveel merken en varianten verkrijgbaar, dat het lastig kiezen is. Met de eiwitshake reviews op Voeding-en-fitness.nl probeer Lees blog

Myprotein Omega 3 review
myprotein omega 3

Vetten zijn belangrijk voor ons lichaam. Waar men een aantal jaren terug het idee had dat vet de belangrijkste boosdoener was bij het dikker worden, Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *