• xxl nutrition banner

Myprotein Omega 3 review

Omega 3

€3,99
8.4

Gebruiksgemak

8.3/10

Prijs

9.2/10

Samenstelling

7.7/10

Voordelen

 • Makkelijke softgel capsules
 • Meer kopen = meer voordeel
 • 18% EPA en 12% DHA

Nadelen

 • Soms vissmaak naar boven

Bijgewerkt op 19 januari 2023 door Marvin

Vetten zijn belangrijk voor ons lichaam. Waar men een aantal jaren terug het idee had dat vet de belangrijkste boosdoener was bij het dikker worden, is men tegenwoordig steeds bewuster van het belang van gezonde vetzuren. Omega 3 is één van deze essentiële vetzuren. Omega-3 behoort tot de meervoudig onverzadigde vetzuren en bestaat uit alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Omega 3 vetten vind je voornamelijk in plantaardige oliën en vette vis & schaaldieren.

Daarnaast zijn er veel soorten voedingssupplementen verkrijgbaar die een hoge dosis Omega 3 vetten bevatten. Een voorbeeld hiervan zijn de visolie capsules van Myprotein, die ik voor Voeding-en-fitness.nl getest heb. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees mijn Myprotein Omega 3 review dan snel door!

Ik heb de Omega 3 capsules van Myprotein beoordeeld op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Samenstelling

Myprotein Omega 3

Voordat we verder gaan met mijn Myprotein Omega 3 review kijken we even naar wat Myprotein zelf zegt over hun omega-3-supplement.

“Omega 3 is een essentieel vetzuur dat afkomstig is uit visolie. Vetzuren vormen de basis van vetten & olies, en zijn noodzakelijk voor de algehele gezondheid. Ze zijn essentieel voor het menselijk lichaam omdat ze een onderdeel van elke lichaamscel zijn.

Essentiële vetzuren zijn noodzakelijk voor het repareren van bestaande cellen en voor de productie van nieuwe cellen. Essentiële vetzuren zijn opgebouwd uit EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), beide meervoudig onverzadigde vetzuren die een gunstige werking op de gezondenheid hebben.

Belangrijkste voordelen

 • Kan de algemene gezondheid ondersteunen
 • 18% EPA / 12% DHA
 • Kan helpen hart- en vaatziekten bestrijden”

Gebruiksgemak van Myprotein Omega 3

Het eerste punt dat ik met jullie wil bespreken in mijn Myprotein Omega 3 review is het gebruiksgemak. Hierbij kijk ik naar het aantal capsules dat je per dosering of per dag moet nemen en naar het gemak waarop je deze visolie caps naar binnen krijgt. Voedingssupplementen moeten het leven namelijk makkelijker maken en niet lastiger!

Volgens de gebruiksaanwijzing op het etiket dien je 1 tot 3 capsules per dag te nemen, bij voorkeur samen met een maaltijd. Je kunt zelf kiezen hoeveel doseringen je per dag neemt. Een goede verdeling is bijvoorbeeld 1 Omega 3 capsule bij het ontbijt, eentje bij de lunch en nogmaals één bij het avondeten. De capsules zelf zijn ietwat aan de grote kant, maar omdat het gelatine capsules zijn krijg je ze gemakkelijk weg.

Klein puntje om rekening mee te houden is het feit dat je de Myprotein Omega 3 capsules mee moet nemen als je naar je werk gaat of onderweg bent en je er graag 3 verspreid over de dag neemt. Vervelende bijwerking is dat ik soms er soms een vissmaak naar boven kwam kort nadat ik deze visolie capsules in had genomen.

Wat kosten deze Omega 3 softgels?

myprotein omega 3 reviewAangezien Voeding-en-fitness.nl het belangrijk vindt om de beste prijs/kwaliteitsverhouding van supplementen te vinden kijk ik in mijn Myprotein Omega 3 review kritisch naar de prijs. Wat betaal je voor deze omega-3 / visolie pillen en is dat duur of goedkoop in verhouding met andere omega-3-supplementen?

Deze Omega 3 capsules kun je in verschillende hoeveelheden bestellen via de website van Myprotein. Voor 90 softgels betaal je €3,99 en 250 softgel capsules kosten je €9,49. Wil je graag groot inslaan? Dan kies je voor 1000 of 6000 omega 3 capsules. In dit geval betaal je voor 1000 softgels €32,99 en ben je €169,99 kwijt voor 6000 softgels. Omgerekend ligt de prijs per capsule op €0,044 wanneer je 90 softgels koopt. Bestel je er 6000? Dan is de prijs €0,028 per capsule. Wanneer je meer Omega 3 capsules van Myprotein koopt, profiteer je dus van lagere prijzen.

Omega 3 prijzen vergelijken

Om tot een goed beeld van de prijs te komen heb ik deze vergeleken met andere visolie supplementen van bekende supplementen webshops. In de tabel hieronder zie je dat de Omega 3 capsules van Myprotein het goedkoopst zijn in vergelijking met soortgelijke visolie supplementen. Op dit onderdeel scoort Myprotein dus erg goed. Let wel op: dit is enkel een vergelijking op prijs, dit zegt nog niks over de kwaliteit en samenstelling van de omega 3 capsules. 

omega 3 prijzen vergelijken

De samenstelling van Myprotein Omega-3

In alle supplementen reviews is het belangrijkste onderdeel de kritische blik naar de samenstelling of het effect van desbetreffend product. In mijn Myprotein Omega 3 review kijk ik naar de verdeling tussen EPA en DHA per capsule en naar in hoeverre dit aansluit bij de benodigde dagelijkse hoeveelheid.

De Myprotein Omega 3 capsules bevatten als ingrediënten omega 3 visolie en vitamine E. Er zijn verder geen andere stoffen aan toegevoegd, wat dus mooi is. De softgel zelf bestaat uit gelatine, glycerine en water. Niks om je zorgen over te maken. Per capsule krijg je de volgende vetten binnen:

 • Totale hoeveelheid omega 3 vetzuren: 350 mg
 • Eicosapentaeenzuur (EPA): 180 mg
 • Docosahexaeenzuur (DHA): 120 mg

Omdat de prijs per Myprotein omega 3 softgel erg laag is, ben ik benieuwd hoe bovenstaande samenstelling zich weerhoudt tot visolie capsules van andere merken. De omega 3 pillen van Bulk Powders bevatten ook 180 mg EPA en 120 mg DHA. Ditzelfde geldt ook voor de visolie capsules van XXL Nutrition en de capsules van Bodylab. Al deze omega-3 supplementen zijn dus goed vergelijkbaar. Wel is het gehalte aan Vitamine E bij de omega 3 caps van Myprotein lager dan die bij de andere merken. Vitamine E dient in visolie capsules ter bescherming van de kwetsbare vetzuren.

Omega 3 supplement nodig?

Als aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor EPA en DHA geldt ongeveer 450 milligram. Als je tweemaal per week vis eet, waarvan sowieso eenmaal vette vis, krijg jij deze hoeveelheid EPA en DHA al binnen. Eet jij dus regelmatig vis, dan is het niet direct nodig om omega 3 capsules te gebruiken. Eet jij zelden tot nooit vis, bijvoorbeeld vanwege een vegetarische of veganistische levenswijze, dan kan suppletie met Myprotein Omega 3 capsules zinvol zijn. Zo weet je zeker dat je genoeg omega 3 vetzuren binnenkrijgt.

Myprotein Omega 3 review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Myprotein Omega 3 review afsluiten met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring met de visolie softgels van Myprotein.com kunnen lezen. Hoewel mijn ervaring positief is, ben ik van mening dat je niet direct visolie supplementen nodig hebt. Als jij tweemaal in de week vis eet, dan krijg jij voldoende EPA en DHA vetzuren binnen. In dat geval is het gebruik van omega-3 capsules geen noodzaak en in mijn ogen dan ook zonde van je geld.

Lust jij helemaal geen vis? Of eet je geen vis vanwege een bepaalde levenswijze? Dan kan suppletie van omega-3-vetzuren door middel van visolie capsules een welkome aanvulling op een gezond voedingsschema zijn. Zoek jij daarom een goed omega 3 supplement? Dan zijn de Myprotein Omega 3 softgels een goede optie. Zeker gezien de prijs/kwaliteitsverhouding zijn deze omega 3 capsules het proberen waard! Gebruik in dat geval 1 tot 3 capsules per dag voor een goede dosering aan visolie vetten.

Myprotein Omega 3

Omega 3 is een essentieel vetzuur dat afkomstig is uit visolie. Vetzuren vormen de basis van vetten & olies, en zijn noodzakelijk voor de algehele gezondheid.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Myprotein Omega 3 hieronder

Heb jij de visolie capsules van Myprotein al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Omega 3 is een essentieel vetzuur dat afkomstig is uit visolie. Vetzuren vormen de basis van vetten & olies, en zijn noodzakelijk voor de algehele gezondheid.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *