• xxl nutrition banner

Myprotein BCAA review

Myprotein BCAA

€12,49
7.3

Oplosbaarheid

3.5/10

Prijs

9.0/10

Smaak

8.3/10

Samenstelling

8.5/10

Voordelen

 • Ideale BCAA verdeling (2:1:1)
 • Zeer scherpe prijs
 • Lekkere smaak

Nadelen

 • Mixt niet goed met water
 • De zak is niet heel handig

Bijgewerkt op 30 juli 2020 door Marvin

Na het grote succes van onze Impact Whey winactie op de Voeding & Fitness Facebookpagina is het tijd voor een volgende review van een Myprotein supplement. Deze keer deel ik mijn ervaring met Myprotein BCAA poeder met jullie. De BCAA’s (Branched Chain Amino Acids) zijn Leucine, Isoleucine and Valine. Deze worden gezien als essentiële aminozuren, die niet in het lichaam van de mens zelf gemaakt worden, en nodig zijn om te overleven, en dienen daarom in voedsel aanwezig te zijn. BCAA supplementen komen in veel verschillende vormen (poeders, pillen etc.), smaken en prijsklassen voor. Daarom is het goed om te bepalen welke BCAA’s de beste prijs/kwaliteitsverhouding bieden. Ontdek mijn oordeel in deze Myprotein BCAA review!

Ik heb Myprotein BCAA beoordeeld op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Myprotein BCAA

Voordat we verder gaan met deze Myprotein BCAA review kijken we naar wat Myprotein zelf zegt over hun aminozuur supplement.

“BCAA’s zijn nodig om vetvrije spiermassa te onderhouden, verschillende studies hebben aangetoond dat ze helpen het opgeslagen glycogeen te bewaren, en voorkomen weefselafbraak tijdens de training.

BCAA’s worden niet in de maag omgezet, maar in de spieren zelf. Deze unieke eigenschap zorgt ervoor dat ze meehelpen bij de opbouw van vetvrije spiermassa en katabolisme stopzetten. Deze unieke aminozuren (Leucine, Isoleucine en Valine) kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt, en zijn daarom essentieel voor de spiergroei.

Belangrijkste voordelen Myprotein BCAA

 • Helpt spierweefsel onderhouden
 • Kan groei vetvrije spiermassa bevorderen
 • Essentieel voor de ontwikkeling van spierweefsel”

myprotein aanbiedingen

De oplosbaarheid van Myprotein BCAA’s

Het eerste onderdeel van mijn Myprotein BCAA review is de oplosbaarheid. Aminozuur supplementen vind je vaak in poedervorm of pilvorm. In dit geval gaat het om BCAA poeder, dat je mengt met water. Voor alle supplementen die gemengd moeten worden vind ik het belangrijk om in de reviews toch even kort aan te geven of dit wel of niet goed mixt. Wanneer er constant klonters of restjes achterblijven is dit niet gebruiksvriendelijk.

review van Myprotein BCAAMyprotein geeft aan dat per dosering 5 gram BCAA poeder gemengd moet worden met water of vruchtensap. Zelf kies ik altijd voor water. Tijdens het mengen merk ik al snel dat dit niet perfect gaat. Er blijft eigenlijk iedere keer wel een laagje bovenop drijven en bovendien blijft er wat poeder aan de rand van mijn shakebeker zitten. Zoals je kunt zien op de foto links lost de rest van het poeder wel gewoon prima op.

Nu we het toch over gebruiksgemak hebben wil ik even aankaarten dat de pouch / zak waarin Myprotein BCAA komt niet heel handig is. Als je in het zakje graait om poeder te scheppen blijft er altijd wel poeder aan je handen zitten. Natuurlijk is dit gemakkelijk op te lossen door het na aankoop zelf in een bakje te doen om hierin te bewaren.

Wat kost dit BCAA supplement van Myprotein?

Het volgende punt van mijn Myprotein BCAA review is de prijs. Wat betaal je voor deze aminozuren en is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere BCAA’s?

De BCAA’s van Myprotein zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 250 gram, 500 gram en 1000 gram. Voor 250 gram betaal je €12,49, voor 500 gram ben je €17,49 kwijt en voor 1 kg is de prijs €32,49. Wanneer je even vlot rekent kun je zien dat je goedkoper uit bent wanneer je een grotere hoeveelheid bestelt. Voor mijn gevoel is dit zeker een goede prijs. Al voordat ik de vergelijking met andere BCAA supplementen maak heb ik het gevoel dat dit erg goedkoop is.

Om mijn gevoel te onderbouwen vergelijk in deze Myprotein BCAA review de prijs met BCAA Amino van Body en Fitshop en BCAA Powder van XXL Nutrition.

Prijs BCAA supplementen

Zoals uit de tabel hierboven blijkt is BCAA van Myprotein het goedkoopst, al is het verschil met BCAA Amino van Body en Fitshop erg klein. BCAA Powder van XXL Nutrition is iets duurder per dosering.

35% korting op je bestelling met de code: MARVINNL35

Hoe smaakt dit BCAA poeder?

Vervolgens wil ik in mijn Myprotein BCAA review kritisch kijken naar de smaak. Wanneer ik een supplement iedere dag gebruik vind ik het belangrijk dat deze lekker smaakt. Mijn ervaring met de smaak is natuurlijk persoonsgebonden, wat ik lekker vind kan jij misschien wel smerig vinden (en natuurlijk andersom).

De BCAA 2:1:1 van Myprotein is verkrijgbaar in de smaken; Berry Blast, Blue Raspberry, Cherry Limeade, Grape, Naturel, Lemon & Lime, Orange, Raspberry Lemonade, Peach Mango, Sour Raspberry, Tropical en Watermelon. De keus is dus groot, wat in mijn ogen al een pluspunt is.

Zelf heb ik de Blue Raspberry smaak geprobeerd omdat deze mij het meest aansprak. Over de smaak ben ik zeer tevreden, net als bij het testen van de Impact Whey. De smaak is erg plezierig, niet te overheersend of chemisch, maar gewoon een lekker vleugje dat je proeft tijdens het drinken. Je kunt naar eigen smaak een hoeveelheid water kiezen, dus als je de smaak nog wat te sterk vindt neem je de volgende keer gewoon wat meer water.

De samenstelling van Myprotein BCAA 2:1:1

Myprotein BCAA review en ervaringHet laatste punt van deze Myprotein BCAA review is de samenstelling. In alle aminozuur supplement reviews vind ik het belangrijk om te kijken naar wat de ingrediënten van het product zijn en wat de verdeling hier tussen is.

Myprotein BCAA’s bevatten 3 essentiële aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine. Deze drie aminozuren zijn betrokken bij het behoud van spiermassa en het opbouwen van spierweefsel. Aangezien ons lichaam deze niet zelf aan kan maken dienen we ze uit voeding (of dus uit supplementen) te halen.

De BCAA’s van Myprotein zijn een pure vorm van aminozuren en bevatten geen extra toegevoegde stoffen. Hierdoor bevat dit supplement geen calorieën en is het dus zeer geschikt om te gebruiken tijdens het afvallen / droogtrainen. Ook wanneer je via het Intermittent Fasting principe eet, waarbij je bepaalde dagdelen vast, kun je Myprotein BCAA gebruiken om spiermassa te behouden.

Aanbevolen wordt om zowel voor de training als na de training 7.5 gram BCAA’s te nemen. (Karlsson, H.K.R., e.a. (2004). Branched-Chain Amino Acids increase p70s6k phosphorylation in human skeletal muscle after resistance training. Journal applied Physiol. 287: E1-E7.) 

Myprotein BCAA review: mijn conclusie

Om de Myprotein BCAA review af te sluiten heb ik, net als bij alle voorgaande supplementen reviews, een korte conclusie voor jullie. Op de vraag of ik dit aminozuur-supplement zou aanraden kan ik zeker JA zeggen. Op basis van de prijs, smaak en samenstelling vind ik dit een zeer goed BCAA product. Enige minpuntje is het gebruiksgemak vanwege de slechte oplosbaarheid en de verpakking. Maar in mijn ogen zijn dit niet de meest belangrijke aspecten bij een supplement. Grote pluspunten zijn in mijn ogen de verdeling van 2:1:1 tussen Leucine, Isoleucine en Valine en de zeer goedkope prijs.

Zoek jij een BCAA supplement dat je kunt gebruiken tijdens het afvallen of het opbouwen van spiermassa, zonder dat je te maken hebt met allerlei andere toegevoegde stoffen, dan is BCAA 2:1:1 van Myprotein zeker het overwegen waard. Bovendien profiteer je met de kortingscode MARVIN van nog eens 12% extra korting op je hele bestelling bij MyProtein!

myprotein bcaa kopen

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Myprotein BCAA hieronder!

Heb jij BCAA 2:1:1 van Myprotein al eens gebruikt? Laat jouw mening achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

2 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  3

  Prijs

  9.5

  Smaak

  8.5

  Samenstelling

  9

  Heb sinds kort myprotein supplementen geprobeerd. Deze BCAAs neem ik voor en na mijn training. Super fijn product en fijne prijs, maar lost totaal niet goed op.

 2. Oplosbaarheid

  6.1

  Prijs

  8

  Smaak

  6

  Samenstelling

  7.8

  Met een shakebeker inclusief balletje is hij opzich prima op te lossen alleen de smaak (orange) heeft een chemische nasmaak. verder een prima product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *