• xxl nutrition banner

Mount Nutrition Pre Workout review

Mount Nutrition Pre Workout

€24,95
7.8

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

7.0/10

Smaak

7.5/10

Werking

8.2/10

Voordelen

 • Milde smaak
 • Meer energie zonder bijwerkingen

Nadelen

 • Misschien niet heftig genoeg voor sommigen

Laatste update op 25 februari 2023

Een goede pre workout vinden kan best lastig zijn. Ieder lichaam is anders en reageert dus anders op de specifieke samenstelling van verschillende pre workout boosters. De één kan heel heftig reageren op een bepaald merk, terwijl een ander niks merkt. Om jullie te helpen bij het vinden van de beste preworkouts test ik supplementen van allerlei merken. Dit keer heb ik de pre workout van Mount Nutrition getest.

Mount Nutrition is een relatief nieuwe webshop voor voedingssupplementen in Nederland. Een paar weekjes terug schreef ik al een review over de Whey Protein 70 van Mount. Nu is dus hun pre workout booster aan de beurt. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan mijn Mount Nutrition Pre Workout review op Voeding-en-fitness.nl!

De pre workout van Mount Nutrition heb ik getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

Ben jij al benieuwd geworden?

Mount Nutrition Pre Workout

Voordat we verder gaan met mijn Mount Nutrition Pre Workout review kijken we naar wat Mount Nutrition zelf zegt over hun pre workout supplement.

“Mount Nutrition Pre Workout bevat een unieke mix van ingrediënten om de fysieke prestaties van het lichaam tijdens het sporten te verhogen. Het bevat o.a. L-arginine, L-citruline, L-taurine, cafeïne en creatine.

Voordelen Pre Workout:

 • Verhoogd de energie en de sportprestaties
 • Maak meer herhalingen
 • Maak jouw spieren sterker
 • Vergroot jouw spierglycogeenvoorraad
 • Vergroot uithoudingsvermogen van duursporters”

mount nutrition pre workout review

Het gebruiksgemak van deze pre workout

Het eerste onderdeel van mijn Mount Nutrition Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Deze pre workout booster komt in een zwarte pot met luxe uitstraling en bevat 500 gram poeder. Het maatschepje is goed voor 15 gram poeder, wat gelijk staat aan 1 dosering. Volgens het etiket neem je 1 maatschep Pre Workout van Mount Nutrition ongeveer 15 minuten voor de training. Ideaal voor mij. Ik neem thuis mijn pre workout booster, fiets in 10 minuten naar de sportschool en ben klaar om te knallen.

De oplosbaarheid van Mount Nutrition’s pre workout supplement is prima. Wanneer je hem oplost in 250 ml water mengt het gros van het poeder snel. Er blijven wat kleine stukjes in de shake drijven, maar als je goed schudt of er door heen roert met een lepel is dit zo opgelost.

Wat kost deze pre workout booster?

De prijs van een supplement is natuurlijk erg belangrijk. We willen allemaal de beste prijs/kwaliteitsverhouding vinden, daarom kijk ik in mijn pre workout booster reviews altijd kritisch naar de prijzen.

Mount Nutrition Pre Workout is te koop voor €24,95 in hun eigen webshop. Wanneer je 1 dosering per training neemt is één pot van 500 gram voldoende voor 33 trainingen. Omgerekend betaal je dan zo’n €0,76 per training. Voor mijn gevoel is deze prijs iets hoger dan gemiddeld, maar nog goed te doen. Om een goed beeld te krijgen heb ik de prijs van Mount Nutrition Pre Workout vergeleken met de prijzen van andere pre workout boosters. Zo kunnen we zien of dit supplement goedkoper of juist duurder is.

In de tabel hieronder heb ik de prijs vergeleken met Time 4 Nutrition Pre Workout, Unstoppable V2 en Assault. Zoals je in de tabel kunt zien is deze pre workout van Mount Nutrition niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste pre workout die er te koop is.

pre workout prijzen

Mount Nutrition Pre Workout smaken

Het volgende punt in mijn Mount Nutrition Pre Workout review is de smaak. Aangezien ik voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl behoorlijk wat pre workouts heb getest ben ik wel wat smaken gewend. Ik vind het dan ook altijd leuk om mijn ervaring met jullie te delen.

Pre Workout van Mount Nutrition is (helaas) enkel te verkrijgen in de smaak citroen. De smaak van deze pre-workout shake is lekker fris en, wanneer je hem met genoeg water mixt, niet te overheersend. Voor mij persoonlijk drinkt hij lekker weg. Gelukkig niet zo’n hele zoete shake die je direct achterover moet klokken vlak voor je training. Wel is het jammer dat je geen keus hebt uit meerdere smaken, dit is een verbeterpuntje. Hopelijk brengt Mount Nutrition in de toekomst nieuwe smaken voor deze pre workout booster uit!

Werkt dit pre workout supplement?

Het belangrijkste onderdeel van mijn Mount Nutrition Pre Workout review gaat natuurlijk over de werking. Welke effecten heb ik ervaren bij het gebruiken van deze pre workout booster? Je neemt een pre workout shake omdat deze je meer energie en uithoudingsvermogen moet geven tijdens je training. Ook een kleine toename in kracht, focus en spierpomp is natuurlijk een gewenst effect. Als eerst kijken we even kort naar de belangrijkste ingrediënten van Mount Pre Workout.

 • Creatine monohydraat (3000 mg)
 • L-arginine (1000 mg)
 • Taurine (500 mg)
 • Cafeïne (250 mg)

mount nutrition pre workout review

Het belangrijkste effect van creatine is dat het je spieruithoudingsvermogen en maximale kracht verbeterd. Ongeveer 3 tot 5 gram creatine is gewenst. Cafeïne is het belangrijkste ingrediënt als het aankomt op het stimuleren van je energie. 200 mg is een gemiddelde dosering, dus Mount Nutrition Pre Workout zit daar zelfs boven. L-arginine is een aminozuur dat de doorbloeding stimuleert en zodoende zorgt voor een lekkere pomp in je spieren tijdens het trainen. Een dosering van 2000 mg is gewenst, waar Mount Nutrition dus iets achter blijft. Taurine is een ander aminozuur dat de doorbloeding verbetert en je uithoudingsvermogen stimuleert.

Wat merkte ik tijdens het trainen?

Tijdens mijn trainingen met deze pre workout booster van Mount Nutrition merkte ik vooral een fijne toename aan energie. Vooral na een lange werkdag is het fijn om toch even zo’n boost te krijgen. In plaats van op de bank neer ploffen en er niet meer af komen kreeg ik toch meer zin om naar de sportschool te gaan. Ook zag en voelde ik een lekkere pomp tijdens en vlak na mijn training. Er werd meer bloed naar mijn spieren getransporteerd, waardoor deze er zeker een stuk groter uitzagen.

Eerlijk gezegd geeft dat toch wel een fijn gevoel. Waar ik bij andere pre workouts tintelingen kreeg (door beta alanine) was dit nu niet het geval. Ook voelde ik me niet opgejaagd. Overall gezien een fijne pre workout booster die zijn werk zeker doet, zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn.

Mount Nutrition Pre Workout review: conclusie

Tot slot wil ik mijn Mount Nutrition Pre Workout review afsluiten met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen met de pre workout shake van Mount Nutrition. Voor mij is dit een fijne pre workout, die ik zeker vaker zal gaan gebruiken. Hij geeft me namelijk een fijne energieboost en lekkere pomp, zonder dat de werking heel erg heftig is. Dit is vooral prettig wanneer ik in de avond train. Bij sommige pre workouts lag ik nog te stuiteren in mijn bed, terwijl ik eigenlijk wilde slapen.

Verder is Mount Nutrition Pre Workout gemakkelijk in het gebruik, fijn weg te drinken en qua prijs gemiddeld. Enig minpuntje is dat hij slechts in 1 smaak verkrijgbaar is, je hebt dus niet veel keus. Als jij een pre workout booster zoekt die je een goede pomp en energieboost geeft, maar wat meer op de achtergrond werkt, dan is Pre Workout van Mount Nutrition zeker een aanrader. Ben jij wat heftigere pre workouts gewend en houd je van een intense boost? Dan is een andere pre workout misschien meer geschikt.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Mount Nutrition Pre Workout hieronder

Heb jij deze pre workout booster van Mount Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
pre workout

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 3 =