• xxl nutrition banner

Mega Grow review – XXL Nutrition

Mega Grow

€28,99
8

Oplosbaarheid

8.3/10

Prijs

6.2/10

Smaak

8.8/10

Werking

8.5/10

Voordelen

 • Verkrijgbaar in 5 heerlijk frisse smaken
 • Ideale mix van post workout stoffen
 • Tijdens gebruik sneller herstel na training
 • All-in-one supplement voor na je training

Nadelen

 • Wat aan de prijzige kant
 • Minder geschikt voor tijdens de cut

Bijgewerkt op 23 september 2023 door Marvin

Een post workout supplement voorziet je lichaam van alle stoffen die het nodig heeft om te herstellen na een zware (kracht)training. Voor iedereen die fanatiek aan fitness en krachttraining doet kan zo’n post-workout shake ideaal zijn om betere resultaten te behalen. Een mix van creatine, aminozuren, vitaminen- en mineralen en snelle suikers versnellen het herstel na je belasting.

Mega Grow van XXL Nutrition is al jaren één van de meest populaire post workout shakes. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik Mega Grow getest. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Lees de Mega Grow review dan snel verder!

Ik heb Megagrow van XXL Nutrition beoordeeld op de volgende criteria:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking

XXL Nutrition Mega Grow

Voordat we verder gaan met de Mega Grow review kijken we naar wat XXL Nutrition heeft te zeggen over hun post workout supplement.

Mega Grow staat onder bodybuilders al jaren bekend als één van de beste post workout supplementen. Het verenigt alles wat je direct na een training nodig hebt: Creatine, L-Glutamine, Taurine, BCAA’s, Carb Loading, Vitaminen en Mineralen. Alles in één product. Onze absolute aanrader voor iedereen die het maximale resultaat uit zijn training wil persen!

Wat zijn de voordelen van Mega Grow?

 • Explosievere trainingen
 • All-in-one supplement om na de training in te nemen
 • Verpakking van 40 dagen
 • Een heerlijk energiek gevoel, zelfs na zware trainingen
 • Alom geprezen smaken; orange, groene appel of kers
 • Al jaren een topper in ons assortiment”

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

Lost Mega Grow gemakkelijk op in water?

Het eerste onderdeel van deze Mega Grow review is de oplosbaarheid. Het vorige supplement dat ik testte van XXL Nutrition was hun pre-workout booster The Force. Hier merkte ik dat er wat korreltjes bovenop bleven drijven en aan de rand van de shakebeker bleven zitten. Ditzelfde verwachtte ik nu ook bij MegaGrow. Gelukkig bleek dit helemaal niet zo te zijn! Hoewel de dosering redelijk fors is, namelijk 50 gram, lost het perfect op in water.

Wanneer je de gebruiksaanwijzing op het etiket volgt (50 gram mengen met 400 ml water) krijg je een heerlijke en goed opgeloste post workout shake. Geen last van klontjes of restjes die achterblijven!

Wat betaal je voor dit post workout supplement?

Mega Grow review en ervaringenHet volgende aspect waar ik naar kijk in mijn Mega Grow review is de prijs. Wat betaal je voor dit post workout supplement en hoe staat dit in verhouding met andere, soortgelijke supplementen?

Megagrow is verkrijgbaar in een pot van 1000 gram en een pot van 2000 gram. Voor 1kg betaal je €28,99 en voor 2kg betaal je €44,99 bij XXL Nutrition. Aangezien je 50 gram Mega Grow per dag gebruikt doe je met 1 kg exact 20 dagen en met 2 kg precies 40 dagen. Dit betekent het volgende:

 • €28,99 / 20 = €1,45 per dag
 • €44,99 / 40 = €1,12 per dag

Naar mijn persoonlijke mening is dit aan de dure kant. Zoals je kunt zien loont het wel om een grote pot Mega Grow te kopen, je bespaart dan aanzienlijk ten opzichte van een pot van 1000 gram.

Mega Grow

Mega Grow bevat onder andere: Creatine, L-Glutamine, Taurine, BCAA's, Koolhydraten, Vitaminen en Mineralen. Alles in één product.

De smaak van XXL Nutrition’s Mega Grow

Wanneer je elke dag een bepaald supplement gebruikt is de smaak een belangrijke factor. Daarom kijk ik in mijn Mega Grow review kritisch naar de smaak. Je wilt namelijk niet dat je met tegenzin je post workout shake moet drinken.

MegaGrow is verkrijgbaar in 5 verschillende smaken; Kers, Green Apple, Watermeloen, Tropical en Orange. Zelf was ik erg benieuwd naar de Green Apple smaak en daarom heb ik deze getest. Mijn persoonlijk ervaring in deze review van Mega Grow is dus enkel gebaseerd op deze smaak!

Ik heb nog niet eerder een supplement met de smaak Green Apple gehad, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Eerlijk gezegd ben ik erg verrast door de lekkere smaak. Megagrow Green Apple heeft een heerlijke frisse smaak en je proeft er echt groene appel in. De shake is niet te zuur of chemisch van smaak en daardoor vond ik het echt een genot om deze te drinken. Je bent bijna geneigd om Mega Grow ‘zomaar’ te drinken. Hier scoort Mega Grow in mijn ervaring zeker goede punten!

Werkt MegaGrow zoals beloofd?

Het belangrijkste aspect bij ieder supplement dat je gebruikt is natuurlijk de werking. Ervaar je wat de fabrikant belooft? Van een post workout shake mag je verwachten dat je sneller hersteld na een zware training, je fitter voelt en tijdens het gebruik betere fitness & kracht trainingen neerzet. In mijn Mega Grow review heb ik kritisch gekeken naar de werking en het effect dat ik persoonlijk heb ervaren. Ieder lichaam reageert anders op de samenstelling van een specifiek supplement, dus het effect verschilt per persoon.

Mega grow xxl nutrition

Gedurende de periode dat ik Mega Grow heb gebruikt voelde ik dat ik sneller herstelde na een zware training. Ik had minder lang spierpijn, waardoor ik sneller weer een goede en zware training kon afwerken. Ook waren mijn spieren tijdens het gebruik voller en oogde mijn lichaam een stuk ‘strakker’.

 • Eiwitten stimuleren de spiergroei.
 • Creatine helpt prestaties te verbeteren, stimuleert spiergroei en helpt voor meer kracht bij explosieve krachtsinspanningen.
 • Koolhydraten dragen bij tot het herstel van de normale werking van de spieren (contractie) na zeer intensieve trainingen

Megagrow bestaat uit een combinatie van verschillende ingrediënten. Naast creatine en BCAA’s vind je een verscheidenheid aan vitaminen en mineralen in deze post workout. Wanneer je Mega Grow gebruikt terwijl je een op maat gemaakt voedingsschema volgt is het belangrijk dat je dit supplement meetelt bij het tracken van je calorie-inname en hoeveelheid macronutriënten. Megagrow bevat namelijk de volgende voedingsstoffen per dosering van 50 gram:

 • 148,8 calorieën
 • 8 gram eiwit
 • 29,2 gram koolhydraten (waarvan 28,9 gram suikers)
 • 0 gram vet

mega grow muscle grow

Mega Grow review: mijn conclusie

Tenslotte zijn we aangekomen bij mijn conclusie van de Mega Grow review. Ik denk dat jullie uit mijn verhaal wel hebben kunnen opmaken dat ik erg tevreden ben over dit post-workout supplement van XXL Nutrition. Grote pluspunten voor mij waren de lekkere Green Apple smaak en het effect op mijn herstel na een zware training. Dit is mijn ogen het belangrijkst bij een post workout supplement, bedoeld om het herstel te bespoedigen en spieropbouw te stimuleren.

Hoewel mijn persoonlijke ervaring met Mega Grow erg positief is, zijn er in mijn ogen ook twee nadelen. Zo is de prijs wat aan de hoge kant, zeker wanneer je een pot van 1000 gram koopt. Je betaalt dan €1,45 per dagdosering! Een ander minpuntje is dat Megagrow best veel calorieën bevat en rijk is aan suikers. Deze suikers heeft je lichaam nodig na een zware training om de glycogeen voorraad weer aan te vullen.

Wanneer je echter aan het droogtrainen bent kan het zijn dat je laag in koolhydraten zit en je door 1 dosering Mega Grow al een groot deel van je koolhydraten binnenkrijgt. In mijn ogen is Mega Grow voornamelijk geschikt voor het bulken (opbouwen van spiermassa en kracht) en minder geschikt voor tijdens het cutten.

TIP: Omdat Mega Grow van XXL Nutrition wat duurder is kun je er voor kiezen om deze te combineren met een creatine monohydraat. Tijdens je trainingsdagen neem je Mega Grow na je training en op rustdagen neem je enkel de (goedkopere) creatine.

Top 5 beste post workouts
Zoek je het beste Post Workout van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste post workout shakes voor je geselecteerd. De perfecte supplementen voor spieropbouw na een zware training. Check snel de Beste Koop & Getest!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Mega Grow hieronder

Heb jij de post workout shake Mega Grow van XXL Nutrition al eens gebruikt? Deel jouw ervaring in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste post workouts!

Meer handige fitness tips
Advanced Post Workout review – XXL Nutrition
advanced post workout review

Een zware krachttraining vraagt veel van je lichaam. Je verbruikt veel voedingsstoffen om je lichaam in staat te stellen explosieve kracht te leveren. Na je Lees blog

Magnificent Post Workout review – Body & Fitshop
magnificent post workout review

Na je krachttraining heeft jouw lichaam voldoende voedingsstoffen nodig om het herstelproces goed te beginnen. Zo heb je koolhydraten nodig om de glycogeenvoorraad in je Lees blog

Creatine Total Performance review – Muscle Concepts
creatine total performance review

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen ter wereld. En dus ook een supplement waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen. Creatine monohydraat kan bijdragen Lees blog

Chocomel beter dan eiwitshake na het sporten?
chocomel beter dan eiwitshake?

Na de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde een tijdje geleden is er een discussie ontstaan over het nut van eiwitshakes. Aan het eind van Lees blog

Mega Grow bevat onder andere: Creatine, L-Glutamine, Taurine, BCAA's, Koolhydraten, Vitaminen en Mineralen. Alles in één product.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Oplosbaarheid

  8

  Prijs

  6.5

  Smaak

  7.7

  Werking

  9.5

  Megagrow is voor mij debeste post workout. Helaas een beetje duur, maar smaakt goed en het werkt perfect. Minder spierpijn en volle spieren de hele dag door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *