• xxl nutrition banner

Massive Gainer review – Body & Fitshop

Massive Gainer

€47,44
7.7

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

7.2/10

Smaak

8.0/10

Voedingswaarden

7.0/10

Voordelen

 • Meer dan 1000 kcal per shake
 • 52 gram eiwitten
 • Ideaal voor bulken
 • 3 lekkere smaken

Nadelen

 • Bevat veel maltodextrine
 • Slechts 17 shakes per zak
 • Weinig voedingsvezels

Bijgewerkt op 13 februari 2023 door Marvin

Wil jij graag aankomen in gewicht of meer spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk dat je dagelijks meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbruikt. Soms lukt dit niet even makkelijk en op die dagen kan een weightgainer handig zijn. Weightgainers kun je vergelijken met eiwitshakes, maar naast eiwitten bieden deze shakes ook een goede dosis koolhydraten en gezonde vetzuren. Een snelle manier om extra calorieën binnen te krijgen dus.

Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik de Massive Gainer van Body & Fitshop getest. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? De complete Massive Gainer review lees je hier!

Body & Fit Massive Gainer

Voordat we verder gaan met mijn Massive Gainer review kijken we even naar wat Body & Fit zelf zegt over hun nieuwe weightgainer.

“Met Massive Gainer, the new kid on the block op het gebied van gewichtstoename, was het nog nooit zo eenvoudig om voldoende calorieën binnen te krijgen. Met deze shake geniet je niet alleen van een heerlijke romige smaak, maar je profiteert ook van meer dan 1000 calorieën en 50 gram eiwit! De eiwitten dragen bij aan de groei van spiermassa. Maar dat is niet alles.

Massive Gainer is verrijkt met een compleet spectrum van vitamines & mineralen (van A tot Z), bevat vetten uit kokosolie poeder en is ontwikkeld zonder toegevoegde suikers. Geniet van deze shake tijdens het bulken of op dagen waarop je moeite hebt om voldoende calorieën binnen te krijgen.

Voordelen Massive Gainer

 • >1000 kcal per shake
 • 52 g eiwitten per serving
 • Verrijkt met vitamines en mineralen van A tot Z
 • Bevat koolhydraten uit haver en rijstmeel
 • Met zoetstoffen uit stevia”

massive gainer

Gebruiksgemak Massive Gainer

Het eerste punt in mijn Massive Gainer review gaat over het gebruiksgemak. Is de gebruiksaanwijzing op de verpakking duidelijk? En lost het poeder makkelijk op in water of melk? Een weightgainer moet jouw leven immers makkelijker maken!

De Massive Gainer van Body & Fitshop is verkrijgbaar in een grote zak, met 4250 gram inhoud. De zak is hersluitbaar, dus makkelijk te gebruiken. Volgens het label meng je 2 maatscheppen (250 gram poeder) met 435 water om je bulk shake te maken. Op het eerste gezicht lijkt dat erg weinig water voor zoveel poeder. Toch lost de Massive Gainer heel gemakkelijk op. Daar stond ik eerlijk gezegd wel een beetje van te kijken. Zowel wanneer je de shake met water of melk maakt is oplosbaarheid goed. Geen last van klontjes in je shakebeker.

Op de achterkant van de verpakking vind je veel informatie over de samenstelling. Per smaak worden de exacte voedingswaarden genoemd én vind je een overzicht van alle vitamines en mineralen (+ hun hoeveelheid). Daaronder staat precies aangeven welke ingrediënten gebruikt zijn voor de Massive Gainer, Dit staat er in het Engels, Nederlands, Duits en Frans op. Voor iedereen dus te begrijpen!

Wat kost deze weightgainer?

Bij Voeding-en-fitness.nl kijken we altijd kritisch naar de prijs. Ik vind namelijk dat je nooit teveel mag betalen als je supplementen wilt kopen. In mijn Massive Gainer review kijk ik of deze weightgainer duur of goedkoop is in vergelijking met andere merken.

Je kunt de Massive Gainer bestellen bij Body & Fit voor €39,90. Wil je eerst de verschillende smaken proberen? Dan kun je een sample bestellen voor €2,50. De grote zak bevat 4250 gram weightgainer. Per shake is de dosering 250 gram, je haalt dus 17 shakes uit een zak. Omgerekend betaal je €2,35 per Massive Gainer shake. Dit is naar mijn idee een hogere prijs dan gemiddeld. Al moeten we niet vergeten dat bij deze aanbevolen hoeveelheid poeder je ruim 1000 kcal binnenkrijgt. Afhankelijk van jouw caloriebehoefte kun je er natuurlijk voor kiezen om een kleinere dosering te gebruiken (zo bespaar je geld).

Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik de Massive Gainer vergeleken met andere weightgainers voor hardgainers. In de tabel hieronder zie je de prijs van Colossus 2500 van Bodystore, Weight Gainer van XXL Nutrition, Mammoth Mass van Interactive Nutrition en Serious Mass van Optimum Nutrition. Zoals je kunt zien zijn de weightgainers van Body and Fit, XXL en Bodystore het duurst. De Amerikaanse merken zijn goedkoper als we de prijs omrekenen naar een shake van 250 gram poeder. Vergeleken met XXL en Bodystore scoort Massive Gainer echter weer prima.

Let op: in deze vergelijking is alleen gekeken naar de prijs en deze is gebaseerd op een shake van 250 gram poeder. Er is niet gekeken naar de samenstelling en het aanbevolen gebruik van het merk zelf. 

weightgainer prijzen

Body & Fitshop Massive Gainer smaken

massive gainer reviewWanneer je (bijna) dagelijks een weightgainer shake drinkt, is het natuurlijk fijn als deze lekker smaakt. In mijn Massive Gainer review kijk ik naar de verkrijgbare smaken en deel ik mijn persoonlijke ervaring met jullie!

De Massive Gainer van Body en Fitshop is verkrijgbaar in 3 verschillende smaken, namelijk Banana, Chocolate en Vanilla. Geen exotische varianten maar gewoon de basissmaken banaan, chocolade en vanille. Lijkt mij prima! Voor deze weightgainer review heb ik alle smaken geprobeerd.

Dit heb ik zowel met water als melk gedaan om goed te kunnen proeven en oordelen. Meng eenvoudig 2 maatscheppen Massive Gainer (250 gram) met 435 ml water om een calorie-rijke shake te maken die je helpt om te bulken.

De smaak is met water al bijzonder goed en ondanks de relatief kleine hoeveelheid water mengt het poeder goed. De structuur van de shake is lekker, de kleine stukjes van de havermeel en rijstmeel maken het af. Kies je er voor om de shake met melk te maken? Dan wordt de Massive Gainer iets voller en romiger van smaak. Uiteraard verhoog je zo ook het aantal calorieën. Zelf vind ik de chocoladesmaak het lekkerst.

Voedingswaarden Massive Gainer shake

Het belangrijkste punt in al mijn weightgainer reviews gaat natuurlijk over de samenstelling. Welke voedingswaarden biedt deze weightgainer? In de Massive Gainer review werp ik hier mijn blik op als Voedingsadviseur.

Neem je een Massive Gainer shake van 250 gram poeder met water dan krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • Energie = 1068 kcal
 • Eiwit = 50 gram
 • Koolhydraat = 145 gram (waarvan 21 gram suiker)
 • Vet = 32 gram (waarvan 26 gram verzadigde vetten)
 • Voedingsvezels = 1,6 gram
 • Zout = 0,87 gram

Dit zijn de voedingswaarden voor de vanille smaak, per smaak kunnen de macro’s iets verschillen. Zoals je ziet een zeer calorierijke shake. Dit maakt de Massive Gainer van Body & Fit geschikt voor mensen die echt moeite hebben met aankomen en flink aan het bulken zijn. Met 50 gram eiwit krijg je direct een goede dosis proteïnen binnen. Deze zijn belangrijk voor het herstel van je spieren. De verhouding tussen complexe koolhydraten en suikers is goed. Deze koolhydraten worden gebruikt als energiebron door het lichaam. In de Massive Gainer komen de koolhydraten uit maltodextrine, havermeel en rijstmeel.

Hoewel er vaak slecht wordt gedacht over maltodextrine, is dit een hoogwaardig koolhydraat dat afkomstig is van mais. Het bestaat uit complexe polymeren. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft verklaard dat maltodextrine een veilig additief is voor levensmiddelen. Het is voornamelijk een snelle energiebron, waardoor het handig is om na het sporten de glycogeenvoorraad weer aan te vullen in je spieren.

Persoonlijk vind ik echter dat de voornaamste koolhydraatbronnen haver en rijst zouden moeten zijn, aangevuld met maltodextrine. In de Massive Gainer is maltodextrine echter het hoofdbestanddeel. Dit heeft ook als gevolg dat de weightgainer minder vezels bevat. Deze vezels zijn belangrijk voor de opname van voedingsstoffen en een goede werking van de darmen. De eiwitten komen uit melkeiwit en wei-eiwit concentraat.

Verzadigde vetten

Persoonlijk vind ik de ratio tussen onverzadigde vetten en verzadigde vetten niet optimaal. 26 van de 32 gram vet is verzadigd en dat vind ik te veel. Hoewel deze vetten uit kokosolie poeder komen had ik graag gezien dat er meer onverzadigde vetzuren in de Massive Gainer zaten.

Bovendien bevat de Massive Gainer alle belangrijke vitamines en mineralen om jouw gezondheid te stimuleren. Vaak bevatten vitaminesupplementen een te hoge dosering, waardoor je meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgt. Bij de Massive Gainer van Body & Fitshop is dit niet het geval. Je krijgt dus niet ineens teveel van bepaalde micronutriënten binnen. Hieronder zie je de exacte samenstelling voor de vanille smaak.

massive gainer voedingswaarden

Massive Gainer review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Massive Gainer review eindigen met een korte conclusie. In deze supplementen review heb je mijn persoonlijke ervaring met de weightgainer van Body & Fitshop kunnen lezen. Voor mij heeft deze gainer een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel van deze Massive Gainer is dat je op een makkelijke manier zeer veel calorieën binnen kunt krijgen, waarvan 52 gram eiwit ideaal is voor sporters. Dit maakt deze Body en Fitshop weightgainer vooral geschikt voor sporters die moeite hebben met aankomen. Uiteraard kun je de dosering aanpassen op basis van jouw dagelijkse caloriebehoefte. Door een kleinere dosering te nemen kun je ook op de kosten besparen. Het poeder zelf lost makkelijk op en de smaken zijn heel goed te drinken.

De voedingswaarden van deze weightgainer zijn goed, al had ik bij de ingrediënten graag gezien dat er minder maltodextrine was gebruikt. In plaats daarvan had meer rijst- of havermeel een goede keus geweest. Deze leveren ook meer voedingsvezels. Vind jij het lastig om aan te komen en zoek je een eenvoudige manier om wat extra voedingsstoffen binnen te krijgen? Dan is de Massive Gainer een goede keus. Vanwege de grote hoeveelheid maltodextrine raad ik dan wel aan om deze shake ná je training te nemen!

Massive Gainer

Met Massive Gainer, the new kid on the block op het gebied van gewichtstoename, was het nog nooit zo eenvoudig om voldoende calorieën binnen te krijgen.

Top 5 beste weightgainers
Hulp nodig bij het opbouwen van spiermassa? Zoek je de beste weightgainer van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste weightgainers voor je getest. De perfecte supplementen voor spieropbouw tijdens het bulken!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Massive Gainer hieronder

Heb jij deze weightgainer van Body en Fitshop al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Met Massive Gainer, the new kid on the block op het gebied van gewichtstoename, was het nog nooit zo eenvoudig om voldoende calorieën binnen te krijgen.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *