• xxl nutrition banner

Magnificent Post Workout review – Body & Fitshop

Magnificent

€20,90
7.8

Gebruiksgemak

8.0/10

Smaak

7.5/10

Prijs

7.2/10

Werking

8.3/10

Voordelen

 • Lekkere smaak
 • Goede mix van koolhydraten en BCAA's
 • Verschillende soorten creatine

Nadelen

 • Rijk aan calorieën
 • Slechts 2 smaken verkrijgbaar

Bijgewerkt op 26 oktober 2022 door Marvin

Na je krachttraining heeft jouw lichaam voldoende voedingsstoffen nodig om het herstelproces goed te beginnen. Zo heb je koolhydraten nodig om de glycogeenvoorraad in je spieren aan te vullen en aminozuren om de micro beschadigingen in je spiervezels te herstellen. Een complete maaltijd is dus wenselijk na het sporten. Denk aan een fitness maaltijd als rijst, kip en groenten. Of bijvoorbeeld aan een eiwitshake met dextrose of havermout. Steeds meer mensen kiezen er ook voor om een post workout supplement te nemen na het sporten. Zo’n post workout shake bevat alle ingrediënten die je lichaam na een zware inspanning nodig heeft. Een bekende post-workout is Magnificent van Body & Fitshop. Ik heb deze getest. Mijn persoonlijke ervaring lees je in de Magnificent Post Workout review op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb Magnificent Post Workout beoordeeld op de volgende factoren:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

Body & Fit Magnificent

Voordat we verder gaan met mijn Magnificent Post Workout review kijken we even naar wat Body & Fitshop zelf zegt over hun post-workout-supplement.

“Dit is High Tech! Ga voor kwaliteit, het allerbeste. Magnificent pompt na de training je lichaam vol met onder andere koolhydraten zowel enkelvoudige als complexe, PeptoPro, Glutamine, BCAA’s, Creatines, Taurine en L-carnitine! Magnificent wordt na je training direct opgenomen. 

Kenmerken Magnificent:

 • Magnificent wordt na je training direct opgenomen
 • Perfecte koolhydraten mix
 • High Tech! Unieke ingrediënten
 • Unieke – extreem hoge kwaliteit!
 • Extreme bodybuilding
 • PeptoPro, Glutamine, BCAA’s, Creatines, Taurine en L-carnitine”

Gebruiksgemak van Magnificent Post Workout

Het eerste onderdeel van mijn Magnificent Post Workout review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder anderen naar hoe het poeder oplost in water en of de uitleg op het etiket duidelijk is.

Het aanbevolen gebruik stelt dat je 2 maatscheppen (= 70 gram poeder) mixt met 400 ml water of vruchtensap. Omdat Magnificent een smaakje heeft kies ik er voor om het poeder op te lossen in water. Het poeder lost redelijk makkelijk op in water. Zorg er wel voor dat je het goed schudt in je shakebeker of nog even roert met een lepel. Anders heeft het poeder de neiging om te blijven liggen op de bodem.

Het label van Body & Fitshop is duidelijk en uitgebreid. Je krijgt een overzicht van de voedingswaarden per 100 gram én per dosering van 70 gram Magnificent. Ook zie je de exacte hoeveelheid van alle stoffen, zoals de BCAA’s en creatine soorten. Tot slot wordt de gebruiksaanwijzing in het Nederlands, Engels en Duits vermeldt op de pot.

Wat kost deze post workout shake?

Een ander belangrijk punt in al mijn supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl is natuurlijk de prijs. Wat betaal je voor deze post workout shake? En is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere post-workouts?

Magnificent Post Workout is te koop bij de webshop Body & Fitshop. Voor een pot van 2100 gram betaal je €24,90. Aangezien 1 dosering gelijk staat aan 70 gram haal je 30 doseringen uit deze emmer. Omgerekend betaal je dan €0,83 per Magnificent shake. Als je dit vergelijkt met een eiwitshake + havermout of dextrose zal dit iets duurder zijn. Voor mijn gevoel is het echter wel goedkoop voor een complete post workout shake. Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met andere post-workouts.

In de tabel hieronder heb ik de prijzen vergeleken met Mega Grow van XXL Nutrition, Cell-Tech van Muscletech en Mutant Rehab van PVL Nutrients. Zoals je kunt zien in de tabel hieronder behoort Magnificent van Body & Fit tot de goedkopere post workout supplementen. Cell Tech is iets goedkoper. Opvallend om te zien is dat Mutant Rehab ruim een euro duurder is per dosering!

post workout prijzen

Hoe smaakt Magnificent van Body & Fitshop?

magnificent reviewHet volgende punt in mijn Magnificent Post Workout review gaat over de smaak. Een post workout shake die je meerdere keren per week drinkt zal wel lekker moeten zijn. Hieronder deel ik mijn persoonlijke ervaring met de Magnificent smaken.

De Magnificent Post Workout is te bestellen in twee verschillende smaken, namelijk; Tropical en Refreshing Lemonade. Dit is dan ook gelijk mijn puntje van kritiek. Er zijn helaas maar 2 smaken te koop. Daardoor heb je niet heel veel keus. Vind je Tropical of Lemonade niet lekker? Dan heb je geen opties meer. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Tropical smaak. Deze is lekker fris, maar niet te overheersend. Uiteraard heb je zelf invloed op de smaak door de hoeveelheid water die je gebruikt.

Vind je de smaak te sterk? Dan kun je wat meer water gebruiken. Vind je juist dat het wel wat sterker mag? Dan neem je bijvoorbeeld 300 milliliter water in plaats van 400 ml. In het verleden kon je ook de smaak Blue Raspberry kopen. Dit was mijn favoriet, maar helaas is deze momenteel niet meer te verkrijgen.

Mijn ervaring met de post workout Magnificent

Het belangrijkste van een voedingssupplement is natuurlijk dat het zijn werk doet. Daarom kijk ik in mijn post workout reviews kritisch naar de samenstelling en de werking. Welk effect heb ik ervaren tijdens het gebruik?

Magnificent Post Workout van Body en Fit is een post workout supplement die een goede mix van koolhydraten en aminozuren bevat. Zo krijg je een mix van snel opneembare koolhydraten binnen die na je training gebruikt worden om de glycogeenvoorraad in je spieren aan te vullen. Daarnaast bevat Magnificent BCAA’s in de ideale 2:1:1 ratio. De essentiële aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine zijn belangrijk voor het herstel en de opbouw van spiermassa. Daarnaast bevat Magnificent verschillende vormen van creatine, zoals creatine malaat, monohydraat en ethyl ester.

Al met al is Magnificent Post Workout een compleet product met alle belangrijke stoffen om na een krachttraining te nemen. Wel vind ik de hoeveelheid BCAA’s wat aan de lage kant (1000 mg totaal, terwijl 3000 – 6000 mg wenselijk is). Ook bestaat de creatine mix voornamelijk uit creatine malaat, terwijl onderzoek uit wijst dat creatine monohydraat toch vaak de beste resultaten levert (lees hier meer over de creatines).

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid koolhydraten en calorieën per Magnificent shake. Tijdens het bulken is dit een welkome toevoeging, maar als je aan het droogtrainen bent is het wellicht al snel teveel. Je krijgt namelijk de volgende macro nutriënten binnen:

 • Energie: 217 kcal
 • Eiwit: 5,1 gram
 • Koolhydraat: 48,5 gram (waarvan 42,5 gram suikers)
 • Vet: 0,2 gram

Mijn ervaring met Magnificent

magnificent post workout reviewWat is nu mijn eigen ervaring met deze post workout? In deze Magnificent Post Workout review laat ik het je weten. Ik heb Magnificent Post Workout na iedere krachttraining genomen, dus zo’n 3 – 4 keer per week. Voor mijn gevoel had ik deze periode wat minder last van spierpijn en oogden mijn spieren voller. Hoewel zo’n post workout supplement niet noodzakelijk is, heeft het mij wel een licht voordeel gegeven.

Ik heb het idee dat deze shake heeft geholpen bij het herstellen na een zware training, waardoor ik de volgende training er weer lekker tegen aan kon. De vollere spieren zien er leuk uit, maar is natuurlijk voornamelijk iets voor in de spiegel.

Magnificent Post Workout review: mijn conclusie

Net als al mijn supplementen reviews wil ik mijn Magnificent Post Workout review eindigen met een korte conclusie. De afgelopen weken heb ik deze post-workout shake van Body & Fitshop getest. Naar mijn ervaring heet dit voedingssupplement een aantal voordelen, maar ook een paar nadelen. Magnificent is makkelijk in het gebruik, goed geprijsd en heeft een lekkere smaak. Helaas zijn er (momenteel) maar twee smaken verkrijgbaar. Je hebt dus niet veel keus.

Persoonlijk vond ik het fijn om te merken dat het gebruik van deze post workout bijdraagt aan mijn herstel. Voor mijn gevoel herstelde ik sneller na een zware fysieke inspanning. Ook waren mijn spieren voller / meer opgepompt, wat natuurlijk ook zeker motiverend werkt. Ik vind Magnificent een complete post workout shake, maar de samenstelling had naar mijn idee nog beter kunnen zijn. Zo had de hoeveelheid BCAA hoger gemogen en mag de nadruk in de creatine mix meer liggen op monohydraat dan op de andere soorten creatine.

Al met al moet ik concluderen dat Magnificent een goede indruk op mij heeft gemaakt. Houd wel rekening met het aantal calorieën in dit supplement en onthoud dat een post workout shake GEEN wondermiddel is.

Top 5 beste post workouts
Zoek je het beste Post Workout van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste post workout shakes voor je geselecteerd. De perfecte supplementen voor spieropbouw na een zware training. Check snel de Beste Koop & Getest!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Magnificent Post Workout hieronder!

Heb jij deze post workout shake van Body en Fitshop al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *