• xxl nutrition banner

Lying Tricep Extension; zorgt voor massieve armen!

Bijgewerkt op 22 januari 2023 door Marvin

lying tricep extension uitvoeringIk hoor vaak mensen zeggen dat ze grote, massieve armen willen en daarom veel aandacht besteden aan verschillende bicepoefeningen. Natuurlijk, grote spierballen zijn mannelijk en het gros van de fitness beoefenaars besteedt daarom extra aandacht aan de biceps. Maar wist jij dat de triceps eigenlijk zorgen voor die grote armen? De triceps vormt het grootste gedeelte van de bovenarm en goed ontwikkelde triceps creëren die shirt-vullende bovenarmen waar je zo hard voor traint!

Één van de beste oefeningen voor je triceps is de Lying Tricep Extension, ook wel bekend onder de naam Skullcrushers. Voeding-en-fitness.nl helpt jou om de juiste uitvoering onder de knie te krijgen, dus volg de tips hieronder!

Correcte Lying Tricep Extension uitvoering

Wil jij de juiste Lying Tricep Extension uitvoering leren? Volg dan de uitleg in het stappenplan hieronder.

 1. Ga op een plat bankje liggen en pak de EZ-stang vast op schouderbreedte.
 2. Breng de EZ-stang boven je hoofd, waarbij je de armen gestrekt houdt.
 3. Laat de stang zakken door je ellebogen te buigen.
 4. Wanneer de stang bijna bij je hoofd is breng je jouw ellebogen een klein stukje naar achter, precies genoeg om de stang achter je hoofd te laten zakken.
  (Je kunt er ook voor kiezen om de stang tot je voorhoofd te laten zakken en dan over te gaan tot de opwaartse beweging)
 5. Zorg ervoor dat je de stang diep genoeg laat zakken om zoveel mogelijk spanning op te triceps te brengen.
 6. Strek nu je armen weer uit.
 7. Zodra de EZ-stang weer voorbij je hoofd is breng je de ellebogen weer terug naar de beginpositie.
 8. Strek door totdat je armen helemaal uitgestrekt zijn, let er wel op dat je de ellebogen niet op slot zet!!
 9. Herhaal dit voor het aantal herhalingen dat je wilt maken.

Lying tricep extension techniek

Lying Triceps Extension techniek tips

Met de onderstaande tips kun je jouw techniek op de Skullcrusher verbeteren.

 • Houd je ellebogen op schouderbreedte. Tijdens het uitvoeren van de Skullcrusher hebben de ellebogen de neiging om naar buiten uit te wijken. Dit maakt de Lying Tricep Extensions makkelijker en voorkomt een optimale stimulans van de triceps. Deze optimale prikkel ervaar je wel als je jouw ellebogen op de juiste plaatst houdt!
 • De neerwaartse beweging voor je langzaam en gecontroleerd uit. De opwaartse beweging doe je explosiever, maar blijft ook gecontroleerd. Niemand zit te wachten op blessures.
 • Zoals eerder genoemd, zet je ellebogen niet op slot. Als jij de ellebogen op slot zet haal je de spanning van je triceps af. Bovendien is dit niet heel fijn voor je elleboog-gewricht.

De Lying Tricep Extension (Skullcrusher) is een goed uit te voeren fitness oefening. Als jij ervoor zorgt dat je bovenstaande tips in acht neemt tijdens je training zul je merken dat je triceps toenemen in kracht en omvang! Kies ten alle tijden een gewicht wat bij jou past. Dit gewicht moet zwaar genoeg zijn om spiergroei te stimuleren, maar niet TE zwaar om de oefening gecontroleerd uit te voeren.

Skullcrucher uitvoering video

Het filmpje hieronder laat een correcte uitvoering van de Lying Tricep Extension zien.

Andere goede oefeningen voor je triceps zijn:

Triceps thuis trainen

Ga jij niet naar de sportschool, maar wil je wel graag sterkere triceps trainen? Dan is het slim om een barbell en gewichten aan te schaffen. Een goede stang en verschillende schijven misstaan niet in jouw thuisgym. Je kunt namelijk iedere spiergroep trainen met enkel een barbell. Voor de Lying Tricep Extension kun je een normale halterstang gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een EZ-stang.

Supplementen voor massieve armen

Om jou te helpen bij het bouwen van die massieve armen zijn er supplementen die kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld creatine gebruiken om meer progressie te boeken. Het gebruik van creatine kan er voor zorgen dat je spieruithoudingsvermogen verbetert en je maximaalkracht toeneemt.

Hierdoor haal je meer uit je krachttraining, met als gevolg dat jouw biceps en triceps beter groeien! Voeding-en-fitness.nl heeft voor jou de Top 5 Beste Creatines geselecteerd!

Top 5 beste creatines
Creatine ondersteunt de prestaties bij explosieve krachtinspanningen, zoals sprinten en krachttraining. Benieuwd naar de Top 5 beste creatines van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft ze voor je op een rij gezet!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)
Meer handige fitness tips
Cable Tricep Pushdown uitleg & techniek
tricep cable pushdown

Wil jij grotere en sterkere armen? Vergeet dan het trainen van je triceps niet. Veel sporters zijn gefocust op hun biceps, maar de tricep zorgt Lees blog

Tricep Dips voor thuis triceps trainen
Tricep dips

Als je meer vorm aan je bovenarmen wilt geven is het erg belangrijk om je triceps te trainen. De triceps zitten aan de achterkant van Lees blog

Seated Tricep Extension uitvoering & techniek
seated tricep extension uitvoering

Goed getrainde triceps zorgen ervoor dat je bovenarmen voller en krachtiger zijn. Dit ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt er ook voor dat Lees blog

Triceps Kickback om je triceps te versterken
dumbbell tricep kickbacks

Om grote en sterke armen te krijgen is het trainen van je triceps erg belangrijk. Grote spierballen is misschien leuk, maar de triceps vormen het Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *