• xxl nutrition banner

Kwaliteit van vitamine D3 – Body & Fitshop

Vitamine D3 analyse – Body & Fitshop

kwaliteit van vitamine d3Merk: Body & Fitshop
Datum test: 17 februari 2015
Product: Vitamine D3 5000IU

Komen de resultaten overeen met label? NEE
Onafhankelijke test? JA
(Onderzoek zelf aangevraagd door leden DBB.com)

Kwaliteit van vitamine D3 Body & Fitshop: SLECHT

Kwaliteit van Vitamine D3 5000IU

Dit onderzoek is aangevraagd door leden van Dutchbodybuilding.com en is dus compleet onafhankelijk. Uit de analyse komt een gewicht van 226 mg per capsule naar voren en er is tevens een inhoud van 6610 IU Vitamine D3 gevonden. Dit is een afwijking van 32,2% en de maximaal toegestane afwijking is 10%!

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Whey Perfection kwaliteit is er nu sprake van een verhoogde inhoud. Je zou kunnen denken dat dit gunstig is, maar het toont juist aan dat er een onzorgvuldig productieproces gaande is. Hierdoor kunnen er grote verschillen optreden per batch, potje en zelfs per capsule.

Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor een teveel aan vitamine D3 kan dit nadelige gevolgen hebben, aangezien deze mensen denken minder binnen te krijgen dan ze daadwerkelijk tot zich nemen. Bovendien kan dit onzorgvuldige productieproces leiden tot een teveel aan afvalstoffen en zware metalen (zoals lood) door een slecht zuiveringsproces en matige kwaliteitscontrole.

De kwaliteit van Vitamine D3 5000IU van Body & Fitshop is NIET GOED!

Analyserapport Vitamine D3

kwaliteit van vitamine d3

Originele post op Dutchbodybuilding.com

‘Naar aanleiding van alle gebeurtenissen de afgelopen tijd vroeg ik mij af hoe het met de vitamine D3 er voor staat, omdat ik daar zelf ook een vaste gebruiker van ben.

Het is een goedkoop product, en de stof zelf is goedkoop te produceren dus er is geen directe aanleiding om aan te nemen dat deze producten niet kloppen. Maar ik wil het toch zeker weten.

Ik heb met een onafhankelijk laboratorium af kunnen spreken dat er 2 samples getest kunnen worden op de inhoud van vitamine D3 voor een bedrag van 148,95 euro (inclusief BTW). Aangezien ik dit een redelijk betaalbaar bedrag vind wil ik het toch gaan doen.

Body & Fitshop verkoopt vitamine D3 in de varianten 1000IU en 5000IU. XXL Nutrition verkoopt alleen een huismerk met 1000IU. Ik twijfel om de 1000IU en 5000IU variant van Body&Fit te laten testen, OF de 1000IU B&F EN de 1000IU XXL. Jullie mogen beslissen.

Alle producten heb ik al besteld en zijn al binnen in de originele gesealde doos. Dus mocht er een damage control actie opgestart worden na dit topic dan heeft dat dus geen resultaat.

Ik heb zowel XXL Nutrition als B&F een PM gestuurd met de vraag of er labtesten beschikbaar zijn van hun vitamine D3. XXL Nutrition antwoordde terug dat die er niet zijn, maar dat er geen reden is om aan de kwaliteit te twijfelen omdat de grondstof goedkoop is. Body & Fit heeft tot op heden nog niet geantwoord.

Ik ga de test sowieso laten uitvoeren. Maar iedereen die me financieel wilt helpen door bij te dragen met een donatie is zeer welkom. Alles gebeurd open en de prijs is bekend en de factuur mag ingezien worden. Als er geen donateurs zijn ook prima. Plaats ik alsnog de resultaten op DBB.’ 

Lees het hele topic: http://forum.dutchbodybuilding.com/f22/labtest-vitamine-d3-body-and-fitshop-xxl-nutrition-380062/

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *