• xxl nutrition banner

Kwaliteit van vitamine D3 1000IU- XXL Nutrition

Vitamine D3 analyse – XXL Nutrition

kwaliteit van vitamine d3 1000IUMerk: XXL Nutrition
Datum test: 17 februari 2015
Product: Vitamine D3 1000IU

Komen de resultaten overeen met label? JA
Onafhankelijke test? JA
(Onderzoek zelf aangevraagd door leden DBB.com)

Kwaliteit van vitamine D3 XXL Nutrition: GOED

Kwaliteit van Vitamine D3 1000IU

Dit onderzoek is aangevraagd door leden van Dutchbodybuilding.com en is dus compleet onafhankelijk. Dit onderzoek heeft aangetoond dat de Vitamine D3 van XXL Nutrition 99,4 mg per capsulele weegt. Daarbij heeft deze een inhoud van 1050IU. Er is dus sprake van een lichte verhoging ten opzichte van de dosering genoemd op het etiket.

Deze afwijking bedraagt echter maar 5% en ligt dus binnen het maximaal toegestane gebied. Er mag namelijk maximaal 10% afwijking ontstaan tijdens het productie- en verwerkingsproces. Net als andere producten van XXL Nutrition, zoals de Whey Isolaat, voldoet de vitamine D3 dus ook aan de kwaliteitseisen.

De kwaliteit van Vitamine D3 1000IU van XXL Nutrition is GOED!

Analyserapport Vitamine D3 1000IU

Helaas heeft Eurofin ons verzocht het onderzoeksrapport te verwijderen. Om gezeur te voorkomen hebben wij dit uiteraard gedaan. Het analyserapport heb ik zelf nog in beheer en toont aan dat de kwaliteit van XXLNutrition’s Vitamine D3 1000IU erg goed is. 

Originele post op Dutchbodybuilding.com

‘Naar aanleiding van alle gebeurtenissen de afgelopen tijd vroeg ik mij af hoe het met de vitamine D3 er voor staat, omdat ik daar zelf ook een vaste gebruiker van ben.

Het is een goedkoop product, en de stof zelf is goedkoop te produceren dus er is geen directe aanleiding om aan te nemen dat deze producten niet kloppen. Maar ik wil het toch zeker weten.

Ik heb met een onafhankelijk laboratorium af kunnen spreken dat er 2 samples getest kunnen worden op de inhoud van vitamine D3 voor een bedrag van 148,95 euro (inclusief BTW). Aangezien ik dit een redelijk betaalbaar bedrag vind wil ik het toch gaan doen.

Body & Fitshop verkoopt vitamine D3 in de varianten 1000IU en 5000IU. XXL Nutrition verkoopt alleen een huismerk met 1000IU. Ik twijfel om de 1000IU en 5000IU variant van Body&Fit te laten testen, OF de 1000IU B&F EN de 1000IU XXL. Jullie mogen beslissen.

Alle producten heb ik al besteld en zijn al binnen in de originele gesealde doos. Dus mocht er een damage control actie opgestart worden na dit topic dan heeft dat dus geen resultaat.

Ik heb zowel XXL Nutrition als B&F een PM gestuurd met de vraag of er labtesten beschikbaar zijn van hun vitamine D3. XXL Nutrition antwoordde terug dat die er niet zijn, maar dat er geen reden is om aan de kwaliteit te twijfelen omdat de grondstof goedkoop is. Body & Fit heeft tot op heden nog niet geantwoord.

Ik ga de test sowieso laten uitvoeren. Maar iedereen die me financieel wilt helpen door bij te dragen met een donatie is zeer welkom. Alles gebeurd open en de prijs is bekend en de factuur mag ingezien worden. Als er geen donateurs zijn ook prima. Plaats ik alsnog de resultaten op DBB.’ 

Lees het hele topic: http://forum.dutchbodybuilding.com/f22/labtest-vitamine-d3-body-and-fitshop-xxl-nutrition-380062/

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *