• xxl nutrition banner

Kwaliteit van Pure Whey – Performance

Stikstofanalyse Pure Whey – Performance

pure whey kopenMerk: Performance
Datum test: 22 maart 2016
Product: Pure Whey

Komen de resultaten overeen met label? JA
Onafhankelijke test? JA
(Onderzoek zelf aangevraagd door Supplementlabtest.com)

Kwaliteit van Pure Whey – Performance Sportnutrition: GOED

Kwaliteit van Pure Whey

Wij van Voeding-en-fitness.nl vinden het belangrijk dat jij weet welke voedingssupplementen de beste kwaliteit bieden. Daarom publiceren wij de onafhankelijke labanalyses naar de kwaliteit van eiwitshakes, uitgevoerd op initiatief van Supplementlabtest.com! Dit keer delen we de testresultaten van Pure Whey van Performance Sportsnutrition met jullie.

Tijdens dit onafhankelijke lab-onderzoek is gebruik gemaakt van een stikstofanalyse om te bepalen in hoeverre het eiwitpercentage klopt in vergelijking met het aangegeven percentage op het etiket. Net als bij andere testen is de smaak Vanille gekozen, zo blijft de vergelijking ten alle tijden eerlijk.

Performance geeft op het label aan dat deze eiwitshake 74,1 gram eiwit bevat per 100 gram poeder. Uit de stikstofanalyse blijkt echter dat het eiwitpercentage 71,1% is. Wat dus betekent dat er een lichte, negatieve, afwijking is van 4,1 %. Deze afwijking valt nog binnen de aanvaardbare marges. De kwaliteit van Pure Whey is dus prima te noemen, er zijn echter eiwitshakes die een betere testscore (en dus kwaliteit) kunnen laten zien.

Wat ons wel positief opvalt is het feit dat de hoeveelheid koolhydraten en suikers in de praktijk een stuk lager ligt dan op het etiket is aangegeven. Er zit maar liefst 28% minder suiker in dan op het label staat.

  • Eiwit = 71,1 %
  • Koolhydraten = 9,4 %
  • Suikers = 8,9 %
  • Lactose = 2,3 %
  • Glucose = 6,6 %

Om nog meer te kunnen zeggen over de kwaliteit van Pure Whey is een uitgebreide (en dure) aminozuuranalyse wenselijk. Hierdoor kan namelijk Amino Spiking worden ontdekt of uitgesloten en wordt de verdere samenstelling van deze eiwitshake van Performance Sportsnutrition duidelijk.

Stikstofanalyse Performance’s Pure Whey

kwaliteit van pure whey

Pure Whey van Performance kopen

Ben jij overtuigd van de kwaliteit van Pure Whey? Bestel deze whey shake dan eenvoudig via Voeding-en-fitness.nl!

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Reacties zijn gesloten.