• xxl nutrition banner

Kosso Nutrition Weightgainer review

Bulk Weightgainer

€39,95
8

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

6.5/10

Smaak

8.5/10

Samenstelling

8.0/10

Voordelen

 • Lekkere smaak
 • Veel complexe koolhydraten
 • Poeder lost gemakkelijk op
 • Weinig verzadigd vet

Nadelen

 • Hogere prijs
 • Eiwitgehalte wat laag

Bijgewerkt op 26 februari 2024 door Marvin

Kom jij lastig aan in gewicht en moet je veel moeite doen om spiermassa op te bouwen? Een weightgainer kan je helpen om op makkelijke manier extra calorieen binnen te krijgen. Door de juiste voedingsstoffen aan je lichaam te leveren wordt de spieropbouw gestimuleerd. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik Bulk Weight Gainer van Kosso getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees hier de complete Kosso Nutrition Weightgainer review en ontdek mijn oordeel!

Ik heb de weightgainer van Kosso Nutrition getest op de volgende punten;

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Samenstelling

Beest Worden Weightgainer Kosso

Voordat we verder gaan met mijn Kosso Nutrition Weightgainer review kijken we wat Kosso zelf zegt over zijn weight gainer van Kast Nation.

“Wanneer je moeite hebt met het kweken van massa zijn weight gainers geschikt voor jou. Door de combinatie van eiwitten, vitamines, mineralen, aminozuren en vooral koolhydraten helpt dit supplement jou om aan te komen op een gezonde manier. De Bulk Weight Gainer van Kosso Nutrition werd voorheen verkocht onder de naam Beest Worden.

 • Gezond aankomen
 • Hoogwaardige eiwitten
 • Eenvoudig aan je voeding komen
 • Veel calorieën
 • Bevorderd groei van de spieren”
kosso nutrition weightgainer review

Gebruiksgemak Kosso Nutrition Weightgainer

Het eerste onderdeel van mijn Kosso Nutrition Weightgainer review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder, de informatie op het etiket en hoe je de dagelijkse dosering moet nemen.

Op het etiket vind je meer informatie over het gebruik van de Bulk Weight Gainer en over de exacte samenstelling. Je ziet de gebruikte ingredienten, maar ook de voedingswaarden en de toegevoegde vitamines en mineralen.

Volgens het label neem je de Kosso weightgainer als volgt; los per shake 100 gram (3 maatscheppen) op in 300 ml melk of water. Uiteraard heb ik dit gebruiksadvies gevolgd om mijn shake te maken. 100 gram poeder lijkt misschien wat veel met 300 ml water of melk (in mijn geval amandelmelk), maar het poeder lost gemakkelijk op. Je krijgt een lekkere volle shake met een fijne textuur. De Kosso Nutrition Weightgainer drinkt fijn weg en je hebt geen last van klontjes.

Wat kost de weight gainer van Kosso?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs voor je supplementen betaalt. Daarom kijk ik in mijn Kosso Nutrition Weightgainer review kritisch naar de kosten en vergelijk ik deze met andere merken weightgainers.

Je kunt de Bulk Weight Gainer bestellen in de webshop van Kosso Nutrition voor €39,95. Hiervoor krijg je 2500 gram weightgainer. Als je de dosering volgens het etiket volgt (100 gram poeder per shake), haal je 25 doseringen uit een pot. Omgerekend betaal je dus €1,60 per weightgain shake. Naar mijn eerste idee is dit wat duurder dan gemiddeld voor een weightgainer. Om echter iets concreets over de prijs te kunnen zeggen, heb ik deze vergeleken met andere merken.

In de tabel hieronder zie je de prijzen van Complex Carb Gainer van XXL Nutrition, Serious Mass van Optimum Nutrition, Natural Gainer van Power Supplements en Mass Perfection van Body & Fit. Voor een eerlijke vergelijking heb ik de prijs per dosering van 100 gram berekend.

Zoals je kunt zien behoren de Kosso Nutrition Weightgainer en Complex Carb Gainer tot de duurdere merken in deze vergelijking. Per 100 gram betaal je het minst voor Serious Mass. Bij de goedkopere merken wil ik wel de kanttekening plaatsen dat zij in een grotere ‘bulkverpakking’ worden geleverd. Door groter in te kopen zal het product goedkoper worden.

MerkPrijsDoseringenPrijs per shake
Bulk Weight Gainer
(Kosso Nutrition)
€39,9525€1,60
Complex Carb Gainer
(XXL Nutrition)
€39,9525€1,60
Serious Mass
(Optimum Nutrition)
€69,9954€1,30
Natural Gainer
(Power Supplements)
€46,9035€1,34
Mass Perfection
(Body & Fit)
€58,4944€1,33

Beest Worden Bulk smaken

Als je dagelijks een weightgain shake drinkt, is een lekkere smaak wel zo prettig. In mijn Kosso Nutrition Weightgainer review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaak.

Je kunt de Beest Worden weightgainer bestellen in 3 verschillende smaken, namelijk banaan, chocolade en vanille. Geen ruim assortiment aan smaken, maar wel de meest populaire varianten als het om weightgainers gaat. Zoek je een fancy smaakje? Dan kun je beter even verder kijken voor een andere weightgainer. Is een ‘simpele’ smaak voldoende? Dan heb je aan de vanille-, banaan- of chocoladesmaak van Kosso Weightgainer meer dan genoeg.

De smaak zelf is overigens erg lekker. Vooral wanneer je het poeder mengt in melk krijg je een volle en romige shake. De textuur is lekker, het lijkt alsof je de havermeel er een beetje doorheen proeft. Vooral de chocoladesmaak kan mij erg bekoren. Deze drink ik met veel plezier. Vooral ook omdat het poeder goed mengt en er geen vervelende klontjes in je shake blijven zitten.

Samenstelling Kosso’s Weightgainer

Het belangrijkste onderdeel van mijn Kosso Nutrition Weightgainer review gaat over de samenstelling. Hierin kijk ik naar de gebruikte ingrediënten en de voedingswaarden. Zo kan ik beoordelen of dit supplement een goede toevoeging is op jouw eetpatroon.

Per shake van 100 gram poeder krijg je de volgende voedingswaarden binnen (chocoladesmaak):

 • Energie = 369 kcal
 • Eiwitten = 23,3 gram
 • Koolhydraten = 58,4 gram
 • Suikers = 9 gram
 • Vezels = 8,5 gram
 • Vetten = 4,7 gram
 • Verzadigd vet = 0,8 gram

De weightgainer van Kosso Nutrition bevat vooral veel koolhydraten, namelijk zo’n 75%. Dit komt voor een zeer groot deel uit complexe koolhydraten, aangevuld met een klein deel suikers en voedingsvezels. Er zitten weinig vetten in en vooral weinig verzadigde vetten, dat is mooi. Met 23,3 gram eiwit per shake krijg je wel wat eiwitten binnen, maar naar mijn mening had dit iets meer mogen zijn. Voor mij had het eiwitpercentage zo rond de 35% mogen zijn. Tijdens het bulken heb je echter vooral veel koolhydraten nodig om aan je caloriebehoefte te komen. In dat geval komen de carbs uit deze weightgainer goed van pas.

De gebruikte ingrediënten

De koolhydraten komen voornamelijk uit havermeel en boekweitmeel. Dit zijn bronnen van complexe koolhydraten, die dus geleidelijk worden opgenomen in je lichaam. De eiwitten komen uit soja-eiwitisolaat, erwten-eiwit isolaat en wei-proteïne concentraat. Er zijn dus verschillende eiwitbronnen gebruikt om te zorgen voor een compleet en waardevol aminozuurprofiel.

Om de gezondheid te stimuleren tijdens het bulken bevat de Kosso Nutrition Weightgainer extra vitamines en mineralen. Maar welke? Dit zijn; vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B12, vitamine C, vitamine E, biotine, foliumzuur, natrium, kalium en magnesium.

Kosso Nutrition Weightgainer review conclusie

Tot slot wil ik deze Kosso Nutrition Weightgainer review afsluiten met een korte conclusie. Net zoals in mijn andere weightgainer reviews heb je hier mijn ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft de Bulk Weight Gainer een aantal voordelen, maar ook nadelen. De belangrijkste voordelen vind ik de lekkere smaak en de hoogwaardige ingrediënten. De weightgainer drinkt erg lekker weg. Maar belangrijk vind ik dat er vooral complexe koolhydraten en verschillende bronnen van eiwit zijn gebruikt.

Helaas ligt de prijs van deze weightgainer wat hoger dan gemiddeld per dosering. Ook had het eiwitpercentage van mij iets hoger gemogen. Nu zijn het toch vooral koolhydraten die je binnenkrijgt. Zoek jij een goedkopere weightgainer, dan is dit niet de beste keus. Vind jij het belangrijk dat je shake goed smaakt en je op een makkelijke manier veel calorieën en koolhydraten binnenkrijgt? Dan is de Beest Worden Weightgainer van Kosso zeker het proberen eens waard!

Top 5 beste weightgainers
Hulp nodig bij het opbouwen van spiermassa? Zoek je de beste weightgainer van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste weightgainers voor je getest. De perfecte supplementen voor spieropbouw tijdens het bulken!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Bulk Weight Gainer hieronder!

Heb jij de Kosso Nutrition Weightgainer al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste weightgainers!

Meer handige fitness tips
Massive Gainer review – Body & Fitshop
massive gainer review

Wil jij graag aankomen in gewicht of meer spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk dat je dagelijks meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbruikt. Soms Lees blog

Mass Perfection review – Body & Fitshop
mass perfection review

Ben jij aan het bulken? Of heb je een zeer actieve levensstijl waarbij je veel calorieën nodig hebt om op gewicht te blijven? Dan is Lees blog

Natural Gainer review – Power Supplements
natural gainer review

Wil jij gewicht aankomen en meer spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk dat je een calorie-overschot creëert. Dit betekent dat jij (dagelijks) meer calorieën eet Lees blog

Complex Carb Gainer review – XXL Nutrition
Complex Carb Gainer review

De Kerstdagen zijn weer ten einde en we gaan weer over op de orde van de dag. In mijn geval betekent dat sporten, werken en Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *