• xxl nutrition banner

Kleding voor gespierde mannen

Bijgewerkt op 15 januari 2024 door Marvin

kleding voor gespierde mannenJe traint al een tijdje hard in de sportschool en hebt ook je voedingsschema goed op orde. De resultaten beginnen te komen en je bouwt een mooi gespierd lichaam op. Dan herken je vast wel de problemen tijdens het shoppen voor nieuwe kleren. Spijkerbroeken komen amper over je kuiten heen en je bovenbenen scheuren er bijna uit als dit wel lukt. Ook T-shirts zitten vervelend, veel te strak rondom je borst en schouders, maar zwabberend bij je buik. Een grotere maat pakken is een optie, maar dan oogt het ook weer raar.

Conclusie; de pasvorm van de meeste kleding is niet gemaakt voor langere en gespierde mannen. Vaak denk ik dat ze enkel rekening houden met dunne mensen, zonder enige vorm in hun lichaam. Toch kan je als gespierde man ook zeker stijlvol voor de dag komen. Voeding-en-fitness.nl geeft je een aantal tips om de juiste kleding voor gespierde mannen te vinden!

Kledingtips voor brede mannen

Wat kan je beter niet doen en wat flatteert een breder en gespierder lichaam nu juist wel? Wij geven je een aantal praktische tips. Zo vind je de meest geschikte kleding voor gespierde mannen.

1. Vermijd Italiaanse maten

Stijlvolle haute couture is niet voor iedereen weggelegd. Helaas al helemaal niet wanneer je groter en gespierder bent dan de gemiddelde Italiaanse man. Deze modekleding is namelijk vaak voorzien van een Italiaanse maatvoering, wat meestal kleiner en strakker is.

Niet eens iedere gemiddelde Nederlandse man zal deze kledij kunnen dragen, laat staan als je langer bent dan 1.90m en brede schouders en bovenbenen hebt door jarenlang Shoulder Presses en Squats te doen.

2. Draag zeker geen te kleine T-shirts

De verleiding is vaak groot om een strak shirtje te dragen, zodat je jouw afgetrainde lichaam beter kunt laten zien. Geheel begrijpelijk natuurlijk, maar vaak ziet het er wel wat asociaal uit. Bovendien klopt de pasvorm van zo’n klein shirt niet met de vorm van je bovenlichaam, waardoor het er niet netjes uit gaat zien. Wanneer je lang en breed bent, dan is het slim om kleine en strakke shirts compleet te vermijden.

Misschien ziet het er oké uit wanneer je normaal rechtop staat, maar als je je armen in de lucht doet lijkt het nét een navelshirtje! Een shirt met extra lengte is in dit geval een goede optie. Kijk bijvoorbeeld eens bij de lange shirts voor mannen van Girav.

3. Skinny Jeans? Misschien geen slim idee

Voor een echte krachtsporter hoort benen trainen er natuurlijk bij. Een breed bovenlichaam met daaronder dunne beentje, dat is geen gezicht. Gespierde kuiten en grote quadriceps, daar trainen we voor. Een nadeel is wel dat je vaak moeite hebt met het vinden van de juiste spijkerbroeken. Hoewel skinny jeans mooi aansluiten op je benen is het vaak een nachtmerrie om deze aan te krijgen met grotere beenspieren.

Als ze al over je kuiten kunnen is het nog maar de vraag of je bovenbenen er in passen. Let goed op de fitting van de broek wanneer je nieuwe broeken gaat kopen. Té strak is zeker niet mooi! In plaats van een skinny jeans is een slim fit model of regular fit waarschijnlijk een beter idee.

broeken voor brede mannen

Vind de juiste kleding voor gespierde mannen

We hebben je net 3 tips gegeven voor het vinden van geschikte kleding voor gespierde mannen. Deze aandachtspunten waren vooral gericht op het voorkomen van mode-missers. Maar wat kan je nu wel dragen als je langer en breder bent dan gemiddeld?

1. Houd het bij de basics

Bij een gespierd lichaam staat een basic shirtje al snel goed. Te drukke prints maken het geheel vaak te druk, waardoor het afleidt van de vormen van je lichaam. Kies voor simpele basic t-shirts of overhemden met een lichte stretch erin. Dit zorgt ervoor dat de mouwen niet teveel uitrekken en de shirts niet omhoog kruipen.

Wanneer je echt lang bent is het verstandig om te kijken naar basic shirts met een langere lengtemaat. Dit soort shirts blijven goed zitten, ook wanneer je veel beweegt.

2. Laat kleding op maat maken

Een duurdere optie (die het geld zeker waard is) is het op maat laten maken van kleding. Als je veel langer, breder en gespierder bent dan de gemiddelde man zal het lastig zijn om goed zittende kleren te vinden. Een shirt zit te strak bij je schouders, maar weer te los bij je taille. Een spijkerbroek past niet over je benen heen, maar kies je een grotere maat dan heb je enorm veel ruimte bij je middel over.

Door kleding op maat te laten maken voor jouw lichaamsmaten weet je zeker dat de kleren perfect bij je passen. Vooral wanneer je een baan hebt waarbij je representatief op afspraken moet verschijnen kan een goed maatpak je look compleet maken!

kleding tips gespierde man

3. Blijf trouw aan merken die goed bevallen

Een belangrijke tip om de juist kleding voor gespierde mannen te vinden is om trouw te blijven aan merken die goed voor je werken. Sommige merken hanteren een standaard pasvorm die nu eenmaal beter bij je passen, of juist helemaal niet goed zitten. Dat is een kwestie van passen en proberen.

Zo kunnen de shirts van de H&M bijvoorbeeld niet mooi staan, maar de shirts (in dezelfde maat) van de Sting wel. Als je een aantal kledingmerken hebt gevonden waar je een goede ervaring mee hebt, dan is de kans groot dat je in de toekomst ook sneller zult slagen bij deze winkels.

Persoonlijk draag ik sinds een tijdje de basic T-shirts van Girav. Deze zijn langer dan de standaard shirts en blijven daardoor beter zitten. Je hebt de keuze uit verschillende lengtematen, waardoor ze speciaal geschikt zijn voor langere mannen. Ik draag ze zelf los boven een jeans, maar soms ook als basic shirt onder een trui of overhemd. Mijn favoriete model is de ‘Milano’. Ontdek jouw favoriet op de site van Girav!

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bron afbeeldingen: cladiobravopictures.com, broscience.co & girav.nl

Meer handige fitness tips
Body & Fitshop sportkleding
body & fitshop sportkleding

Wat draag jij graag tijdens het sporten? Trek je het liefst een oude joggingsbroek en een slobberig shirt aan? Of doe je graag wat meer Lees blog

Trainen met compressiekleding beter?
trainen met compressiekleding

Wil jij ook graag meer uit een training halen? Dan is het een must om ervoor te zorgen dat je langer door kunt gaan. Daarnaast Lees blog

Sportkleding wassen? 5 tips voor schone sportkleren
hoe sportkleren wassen

Sport jij meerdere keren per week? Of je nu lekker hardloopt in de natuur, een teamsport doet voor de sociale contacten of krachttraining doet in Lees blog

8 tips tegen zweetlucht bij het sporten
zweetlucht bij sporten

Het is normaal om te zweten als je fanatiek aan het sporten bent. Zeker tijdens het hardlopen of tijdens een zware workout in de sportschool Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *