Just Protein review – Body en Fitshop

Just Protein

€19,95 - €41,50
Just Protein
79.8125

Oplosbaarheid

5/10

  Prijs

  9/10

   Samenstelling

   8/10

    Smaak

    7/10

     Voordelen

     • Geweldig lage prijs
     • Laag in koolhydraten, suikers en vetten
     • Goed aminozuurprofiel

     Nadelen

     • Lost niet goed op. Zelfs na grondig shaken blijven er klontjes over
     • Smaak is anders dan bijvoorbeeld Whey Perfection

     Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de duurdere eiwitten te kopen zou Just Protein een goed alternatief zijn. Maar is goedkoop in dit geval duurkoop? In deze Just Protein review zullen we een blik werpen op dit supplement van Body en Fitshop. Er zal beoordeeld worden op de volgende criteria:

     1. Oplosbaarheid
     2. Prijs
     3. Samenstelling
     4. Smaak

     Maar voordat wij onze eigen mening geven in deze Just Protein review kijken we naar de beweringen van Body en Fitshop zelf. Wat zeggen zij over Just Protein?

     just protein‘Just Protein bevat maar liefst 6 hoogwaardige eiwitten, 24 gram eiwitten per serving en nagenoeg geen vet en koolhydraten. Just Protein kun je nemen op elk moment van de dag dat je extra eiwitten nodig hebt. ‘s Ochtends, tussen de maaltijden, voor- en na het sporten of voor het slapen gaan!

     Kenmerken Just Protein:
     – 24 gram hoogwaardige eiwitten per shake
     – Maar liefst 6 soorten eiwit!
     – Nagenoeg vrij van vet en koolhydraten
     – Past perfect in elk (eiwit)dieet
     – Slechts 117 kcal per shake
     – Sensationele prijs – kwaliteit
     – Keuze uit 4 heerlijke Milkshake smaken’

     Ingrediënten Just Protein

     Soja eiwit isolaat, melk eiwit concentraat (80% caseine, 20% wei proteïne), whey concentraat, calcium caseinaat, tarwe eiwit, whey isolaat, fructose, smaakaroma, zetmeel, xantaangum, cellulose, sucralose, acesulfaam K.

     Voedingswaardes per dosering van 30 gram:
     Energetische waardes 117.4 kcal / 490.7 KJ
     Vetten 1.48 gram
     waarvan verzadigde 0.50 gram
     Koolhydraten 2.22 gram
     waarvan suikers 1.56 gram
     Vezels 0.25 gram
     Eiwitten 23.67 gram

     Aminozuurprofiel per 100 gram eiwit:

     Alanine 4181 mg Histidine 2655 mg Proline 4758 mg
     Arginine 5453 mg Isoleucine* 5565 mg Serine 3027 mg
     Asparginezuur 10402 mg Leucine* 9516 mg Threonine* 4733 mg
     Cysteine 1318 mg Lysine* 7860 mg Tryptofaan* 1942 mg
     Glutamine 20648 mg Methionine* 2130 mg Tyrosine 1825 mg
     Glycine 2992 mg Phenylalanine* 4974 mg Valine* 6022 mg

     * = Essentiële aminozuren (Lees meer over de functie van aminozuren in ons lichaam)

     Klinkt goed toch? Benieuwd naar de persoonlijke ervaring van de voeding-en-fitness.nl auteurs? Lees deze Just Protein review dan snel verder.

     Oplosbaarheid

     Wanneer je een shake maakt is het fijn als al het poeder direct en gemakkelijk oplost. Helaas blijven er bij het mengen van Just Protein klontjes achter en wordt het geen romige shake. Zowel wanneer het gemengd wordt met water als met melk is de oplosbaarheid niet helemaal goed. Een oplossing hiervoor is om je shake in de blender te mixen.

     Prijs

     De prijs is hét sterke punt van Just Protein. Vergeleken met andere eiwitsupplementen is dit echt één van de goedkoopste. Just Protein is verkrijgbaar in verschillende formaten. Hieronder zie je wat de prijs is van 1 shake per hoeveelheid Just Protein.

     • Variety pack (10 shakes) voor €6,50 = €0,65 per shake
     • 2000gram (66 shakes) voor €19,95 = €0,30 per shake
     • 4540gram (151 shakes) voor €41,50 = €0,28 per shake

     Voor iedereen die opzoek is naar goedkope eiwitshakes is Just Protein een aanrader!

     Samenstelling

     Wanneer je een eiwitsupplement tot je neemt wil je zeker weten dat je hoogwaardige eiwitten binnenkrijgt, met een compleet aminozuurprofiel. Uiteraard wil je zo min mogelijk koolhydraten en vetten tot je nemen. Daarom besteden wij in deze Just protein review aandacht aan de samenstelling!

     Just Protein bevat erg weinig vetten en koolhydraten, hierdoor is het percentage eiwit dat je per shake binnenkrijgt hoog. Ook als we kijken naar het aminozuurprofiel, zoals eerder in deze Just Protein review getoond, zien we dat dit divers is. Zo krijg je alle aminozuren die je nodig hebt binnen wanneer je Just Protein gebruikt.

     Helaas bevat Just Protein wel verschillende smaakstoffen en zoetstoffen die ervoor zorgen dat je shake die lekkere chocolade of aardbei smaak heeft. Smaakaroma, zetmeel, xantaangum, cellulose, sucralose, en acesulfaam K zijn echter niet noodzakelijk voor een goede gezondheid!

     just protein review

     Smaak

     Just Protein bestaat voor 50% uit plantaardige eiwitten, hierdoor is de smaak iets anders dan we gewend zijn van bijvoorbeeld Whey Perfection. De smaak is echter niet verschrikkelijk! Wanneer je deze met melk oplost is het zelfs goed te drinken. Persoonlijk neem ik Just Protein altijd met water, dan is het wat minder romig. Iedereen heeft een andere smaak, maar zelf vind ik de chocolade smaak van Just Protein de lekkerste!

     Conclusie Just Protein Review

     Zoals je bovenaan deze just protein review al hebt kunnen zien scoort dit eiwitsupplement van Body en Fit voornamelijk goed op de prijs en samenstelling. In mijn ogen zijn dit de belangrijkste factoren wanneer je een goede eiwitshake zoekt. De smaak is oké, enkel de oplosbaarheid mag wat mij betreft nog wel verder verbeterd worden. Al met al krijgt Just Protein een 7,4!

     Wanneer je opzoek bent naar een goede eiwitshake voor een voortreffelijke prijs dan zit je bij Just Protein goed! Houd er rekening mee dat je wat meer moeite moet doen tijdens het shaken en dat de smaak anders is dan je misschien gewend bent van je eerdere eiwitten!


     Interesse in meer supplementen ervaringen, net zoals deze Just Protein review? Bekijk dan snel alle supplementen reviews!
     Opzoek naar bijvoorbeeld de beste eiwitten? Bekijk de gehele Top 5 supplementen op voeding-en-fitness.nl!

     Misschien vind je deze tips ook interessant?

     Marvin

     Marvin is werkzaam als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (veel) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training!

     2 Comments:

     1. Oplosbaarheid

      5.50

      Prijs

      9.00

      Samenstelling

      7.50

      Smaak

      6.50

      Heb Just Protein een keer geprobeert omdat hij goedkoop is. Lost heel slecht op en smaak is niet super. Dit was 1x maar nooit weer..

     2. Oplosbaarheid

      10.00

      Prijs

      10.00

      Samenstelling

      9.40

      Smaak

      10.00

      Ik vindt deze shake geweldig met name omdat de pijs/kwamiteit verhouding zo goed is.
      Smaak vanille vindt ik ook heerlijk, overige smaken geen ervaring mee.
      Oplossing voor iedereen die problemen heeft met mixen is om een mixer van body en fit shop aan te schaffen met een blender bal !!

     Geef een reactie

     Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *