• xxl nutrition banner

Just Go Hart review (custom pre-workout)

Bijgewerkt op 2 november 2023 door Marvin

Gebruik jij graag een pre workout voor je training? Dan heb je ontzettend veel keus tegenwoordig. Pre workouts zijn te koop in allerlei samenstellingen. De een bevat enorm veel cafeïne, de ander is juist vrij van dit soort stimulanten. Soms kan het lastig zijn om een pre workout booster te vinden die echt goed voor je werkt. Daar heeft Just Go Hart iets op gevonden! Hier kun je namelijk zelf je eigen pre workout samenstellen.

just go hart custom pre workout

Hoe dit precies werkt ga ik je uitleggen in deze Just Go Hart review. Ook deel ik mijn persoonlijke ervaringen met het samenstellen en gebruiken van deze custom pre-workout!

Wat is Just Go Hart?

Voordat we verder gaan met mijn Just Go Hart review, ga ik je meer uitleggen over dit toffe concept. Bij Just Go Hart kun je namelijk een custom pre-workout samenstellen. Jij kiest zelf de beste pre workout ingrediënten en bepaalt de hoeveelheid. Uiteraard wordt bij de stoffen uitgelegd waar ze voor dienen en vind je de aangeraden dosering.

Op deze manier houd je zelf de controle over welke ingrediënten in jouw eigen pre workout booster zitten. Wil jij veel cafeïne voor een energieboost? Of schrap je dit liever en leg je de focus op de spierpomp en doorbloeding? De keus is aan jou!

Over Lex ’t Hart

Just Go Hart is bedacht door Lex ’t Hart. Dat verklaart direct de leuke naamspeling met Just Go Hart (in plaats van Hard). Maar waarom is hij begonnen met deze custom pre-workouts?

“Mijn passie voor fitness en sport heeft geleid tot het ontstaan van een unieke webshop. Ik was altijd op zoek naar de perfecte pre-workout als hybride sporter, daarom besloot ik een oplossing te creëren waarmee je de intensiteit van je pre-workout kunt aanpassen zonder zorgen te maken over mogelijke gezondheidsrisico’s.

Ik geloof sterk in het belang van aanpassing aan individuele behoeften en doelen voor succes in elke sport. JUST GO HART stelt je in staat om je prestaties naar een hoger niveau te tillen en je doelen te bereiken!”

Custom Pre Workout Builder

Het concept van Just Go Hart vind ik erg leuk en vernieuwend. Je zit niet langer vast aan de gekozen samenstelling van pre workout merken. Je kunt nu zelf beslissen welke hoeveelheden van welke ingrediënten je wil gebruiken. In de custom pre workout builder selecteer je jouw gewenste stoffen en de dosering per scoop.

Zelf een pre workout maken kon je al doen door de losse ingrediënten te bestellen zelf te mixen thuis. Dit is echter een stuk meer werk. Bij Just Go Hart krijg je bovendien de door jou samengestelde pre workout booster kant-en-klaar in een potje geleverd.

Je kunt hierbij kiezen voor 300 gram en 600 gram. De kosten voor 300 gram zijn €34,95, voor 600 gram betaal je €59,95 (en krijg je gratis verzending, vanaf 50 euro). De prijs ligt dus wat hoger dan van de populaire pre workouts die je bij winkels als XXL Nutrition en Body & Fit kunt bestellen. Daar staat tegenover dat je zelf bepaalt wat er in jouw potje pre workout zit.

Omdat jouw custom pre-workout op bestelling wordt gemaakt, heb je hem niet de volgende dag al in huis. Jouw zelfgemaakte pre workout wordt binnen 3 dagen geleverd.

Benieuwd hoe jouw zelfgemaakte pre workout wordt klaargemaakt? In de video hieronder zie je het proces van Just Go Hart.

Hoe kun je zelf je pre workout samenstellen?

Wil jij de mogelijkheden van de Just Go Hart custom pre-workout eens proberen? Met behulp van de pre workout builder kun je stapsgewijs jouw ideale pre workout booster samenstellen. Hieronder zie je welke stappen je neemt en wat de mogelijke dosering per ingrediënt is (per training). Iets verder in deze Just Go Hart review deel ik mijn eigen pre workout en leg ik uit waar elke stofje voor dient.

  1. Kies de gewenste inhoud = 300 gram of 600 gram
  2. The Energy Booster (cafeïne) = 0 – 0,1 – 0,2 – 0,3 – 0,4 gram
  3. T-Force (taurine) = 0 – 1 – 2 – 3 gram
  4. The Muscle Builder (creatine) = 1 – 2 – 4 – 6 gram
  5. The Stamina King (beta alanine) = 0 – 2 – 4 – 6 gram
  6. The Pump Provider (citrulline malaat) = 0 – 2 – 4 – 6 – 8 gram
  7. Mind Mastery (l-tyrosine) = 0 – 1 – 2 – 3 gram
  8. Zen Master (l-theanine) = 0 – 0,1 – 0,2 – 0,3 – 0,4 gram
  9. Muscle Mover (acetyl-l-carnitine) = 0 – 1 – 2 – 3 gram
  10. Welke smaak? = sour strawberry – forest fruits – black currant – geen smaak

Op de website van Just Go Hart staat bij elk pre workout ingrediënt uitgelegd wat diens functie is. Ook wordt er advies gegeven over de voor jou geschikte dosering. Om de veiligheid te waarborgen is het niet mogelijk om te hoge doseringen te kiezen. Je kunt dus nooit een gevaarlijke pre workout maken met overgedoseerde stimulanten.

just go hart pre workout

Haal jouw doelen met onze custom pre-workout. Bouw je eigen perfecte pre-workout op die bij jouw specifieke doelen past. Geef jezelf de voordelen en motivatie om harder te werken en haal de top!

Mijn custom pre-workout van Just Go Hart

Voor mijn Just Go Hart review heb ik de proef op de som genomen en zelf een pre workout samengesteld. Nu ben je vast benieuwd naar de ingrediënten en doseringen die ik heb gekozen. In de tabel hieronder zie je mijn custom pre workout recept.

IngrediëntDosering
Cafeïne0,3 gram
Taurine2 gram
Creatine0 gram
Beta alanine2 gram
Citrulline malaat6 gram
L-Tyrosine1 gram
L-Theanine0,2 gram
Acetyl L-Carnitine2 gram

Waarom dan deze pre workout samenstelling? Laat ik vooropstellen dat ik geen chemicus ben en ook geen supplementen ontwikkel om te verkopen.

Wel test ik al sinds 2014 pre workouts voor Voeding-en-fitness.nl en mijn supplementen reviews. Ik weet dus al redelijk goed wat voor mijn lichaam prettig werkt en hoe ik het beste effect kan krijgen voor mijn trainingen.

Uitleg bij deze samenstelling

Ik vind het lekker wanneer mijn pre workout een goede energieboost geeft. Daarom heb ik een hoge dosering cafeïne en taurine gekozen. Met 300 mg cafeïne en 2 gram taurine krijg ik een goede boost en wordt vermoeidheid uitgesteld. Ook draagt taurine bij aan het behoud van een goede vochtbalans tijdens je workout. Train je vaak later op de avond? Dan raad ik aan een lagere dosering cafeïne te nemen. Een hoge dosis kan namelijk slaapproblemen veroorzaken.

Omdat ik dagelijks al 5 gram creatine neem, heb ik ervoor gekozen om geen creatine toe te voegen aan mijn Just Go Hart pre workout. Creatine is een van de beste supplementen voor krachtsporters, maar in dit geval voor mij overbodig. Het is namelijk zonde om meer creatine te nemen dan nodig is.

Beta Alanine is een aminozuur dat bijdraagt aan het uithoudingsvermogen en spierkracht kan verhogen bij zware trainingen. Omdat ik mijn krachttrainingen en cardio trainingen vaak gescheiden houd, heb ik niet de hoogste dosering beta alanine gekozen. Beta alanine is trouwens het stofje dat zorgt voor de tintelingen die je vaak voelt na het innemen van je pre workout booster. Deze tintelingen zijn niet schadelijk.

Van citrulline malaat heb ik dan wel weer een hoge dosering gekozen, namelijk 6 gram. Dit is een ideale hoeveelheid om te profiteren van de citrulline voordelen. Citrulline malaat verbetert de bloedcirculatie, wat zorgt voor een lekkere pomp en sneller herstel tussen je setjes door. Let wel op; bij sommige mensen kan een hoge dosering leiden tot buikpijn en diarree.

L-Tyrosine en L-Theanine heb ik toegevoegd aan mijn eigen pre workout, maar wel in een gemiddelde dosering. Voor mij zijn dit stoffen die leuk zijn om erin te hebben, maar die zeker niet het belangrijkst zijn. Tyrosine draagt bij aan een verbeterde focus en theanine ondersteunt de mentale helderheid. Goede focus en concentratie tijdens je workout is fijn, want dit zorgt ervoor dat je je minder snel laat afleiden. Bijvoorbeeld door je socials of andere sporters in de gym.

Tot slot heb ik voor 2 gram L-carnitine gekozen, wat de een na hoogste dosering is. L-carnitine ondersteunt de spierfunctie tijdens zware trainingen en stimuleert de energiereserves. Dit is vooral prettig wanneer je aan het droogtrainen bent of bijvoorbeeld op lege maag sport. Nadeel is dat het de smaak van je pre workout verslechterd.

just go hart review

Benieuwd naar mijn ervaring?

Oké de bestelling was geplaatst. 2 dagen later kreeg ik mijn eigen pre workout binnen en kon het testen beginnen. Nu wil je vast mijn persoonlijke Just Go Hart ervaring weten? Komt ‘ie!

De Just Go Hart custom pre workout gebruik ik net als andere pre workouts. Ongeveer 15 tot 30 minuten voor ik met mijn training begin, drink ik hem met water. Door de beta alanine voelde ik lichte tintelingen op mijn armen en bovenrug. Dat is voor mij altijd een mentaal teken dat de pre workout begint te werken. Al snelde voelde ik me energieker en kreeg ik meer zin om te gaan knallen.

Tijdens het sporten houdt de energieboost lang aan en ben ik minder snel vermoeid (dan wanneer ik zonder pre workout train). Vooral de pomp is erg lekker. Dit komt natuurlijk door de hoge dosering citrulline malaat. Bij upperbody workouts is die spierpomp natuurlijk helemaal prettig, want je ziet er voller uit in de spiegel. Dit werkt zeer motiverend.

Het samenstellen en bestellen van de custom pre workout werkt erg soepel. De smaak vond ik iets minder lekker, misschien door de hogere dosering acetyl-L-carnitine. Hij is niet vies hoor, maar heb wel eens beter smakende pre workouts geprobeerd.

Just Go Hart reviews van consumenten

Online zijn ook ervaringen van andere consumenten te vinden. Op de website is het mogelijk om een review achter te laten. Op moment van schrijven wordt Just Go Hart beoordeeld met een 4,93 van de 5 op basis van 14 reviews. Hieronder zie je enkele Just Go Hart ervaringen van andere sporters.

Op Trustpilot krijgt Just Go Hart ook goede reviews, zie; https://nl.trustpilot.com/review/justgohart.com

just go hart ervaringen

Just Go Hart review conclusie

Tot slot wil ik mijn Just Go Hart review eindigen met een korte conclusie. Voor mij heeft deze custom pre workout een aantal mooie voordelen, maar ook verbeterpunten. Ik vind het concept supertof en uniek. In plaats van een ‘proprietary blend’ van een supplementen merk, heb je nu de touwtjes in handen. Het samentellen van je eigen pre workout is simpel en zo kun je precies bepalen welke stoffen je wel of niet binnenkrijgt. Zelf heb ik dan ook heerlijk getraind op mijn eigen pre workout booster.

Nadeel is dat het ontvangen van jouw pre workout wat langer kan duren. Hij moet immers op maat gemaakt worden voor je. Heb jij de volgende dag je pre workout nodig? Dan kun je beter een vooraf bedachte pre workout kopen. Ook ligt de prijs van Just Go Hart pre workout wat hoger. Dit vind ik zelf echter geen groot probleem. Je krijgt er namelijk veel keuzevrijheid voor terug!

Zelf proberen?

Zin om zelf eens een pre workout te maken? Je kunt bij Just Go Hart zelf de gewenste samenstelling kiezen en jouw custom pre-workout laten bezorgen. Ik ben fan en ga dit zeker vaker doen, om verschillende samenstellingen te testen!

just go hart pre workout

Haal jouw doelen met onze custom pre-workout. Bouw je eigen perfecte pre-workout op die bij jouw specifieke doelen past. Geef jezelf de voordelen en motivatie om harder te werken en haal de top!

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Top 10 Pre Workouts met de meeste cafeïne
pre workouts met de meeste cafeïne

Een Pre Workout staat bekend om de grote hoeveelheid cafeïne die het bevat. Doorgaans wordt dit voedingssupplement door fanatieke sporters gebruikt voor hun trainingen. De Lees blog

De 5 beste pre workout ingrediënten voor een optimale training
beste pre workout ingrediënten

Behoor jij tot die grote groep krachtsporters die graag een pre workout neemt voor het trainen? Veel mensen kunnen wel wat extra energie, focus en Lees blog

Is Pre Workout gevaarlijk?
pre workout met veel cafeïne

Onlangs verscheen er een nieuwsartikel online waarin de Dopingautoriteit waarschuwt voor pre workout supplementen. Deze waarschuwing verscheen op meerdere grote platformen, waaronder AD.nl en Men's Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
beste supplementen

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *