• xxl nutrition banner

Joint Support review – XXL Nutrition

Joint Support

€14,95
6.5

Gebruiksgemak

4.5/10

Prijs

6.5/10

Samenstelling

8.5/10

Voordelen

 • Goede dosering glucosamine, chondroitine en MSM
 • Kwaliteit zoals we van XXL gewend zijn

Nadelen

 • Erg grote capsules
 • Duurder dan vergelijkbare merken

Bijgewerkt op 21 januari 2023 door Marvin

Heb jij last van pijnlijke gewrichten of problemen door een slepende blessure? Dit kan ervoor zorgen dat je niet meer fatsoenlijk kunt sporten. Zeker wanneer je graag aan krachttraining doet kunnen gewrichtsklachten roet in het eten gooien. Nu is zware krachttraining niet slecht voor botten en gewrichten, maar bij reeds bestaande blessures is het verstandig om voorzichtig te zijn. Er komt namelijk een hoop druk en belasting op je pezen, gewrichten en botten te staan tijdens het trainen. Van verschillende natuurlijke, zoals glucosamine, chondroïtine sulfaat en MSM, wordt gedacht dat het gewrichtspijn kan verminderen.

Joint Support van XXL Nutrition is een supplement dat gericht is op het verhelpen en voorkomen van blessures aan je gewrichten. Maar in hoeverre is dit een nuttige voedingssupplement? Ik heb deze glucosamine capsules getest en mijn ervaring lees je in de Joint Support review hier op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb de Joint Support van XXL Nutrition getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Samenstelling

XXL Nutrition Joint Support

Voordat we verder gaan met mijn Joint Support review kijken we even naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun gewrichtssupplement.

“Als je op zoek bent naar het meest complete gewrichtssupplement, dan is Joint Support de perfecte keuze. Voor Joint Support hebben wij de meest gebruikte stoffen gecombineerd tot een zuiver totaalproduct; glucosamine, chondroïtine sulfaat, MSM, cissus quadrangularis, ASU, hyaluronzuur en vitamine C.

Voordelen Joint Support

 • Ongekend complete gewrichtsformule
 • Hoge kwaliteit grondstoffen
 • Onafhankelijk gecontroleerd op zuiverheid: ISO certificering
 • 100% natuurlijk
 • 180 capsules per verpakking. Genoeg voor een complete maand gebruik”

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

Is Joint Support makkelijk te gebruiken?

Allereerst kijk ik in mijn Joint Support review naar het gebruiksgemak van dit supplement. Bij alle supplementen is het belangrijk om na te gaan of het makkelijk te gebruiken is of je er veel moeite voor moet doen.

Volgens het label van Joint Support neem je twee maal per dag 3 capsules, oftewel 6 capsules per dag. Bij voorkeur neem je de Joint Support tabletten tijdens een maaltijd. In principe is dit goed te doen, je hoeft niet de hele dag door pillen te slikken. Je kunt bijvoorbeeld één dosering bij het ontbijt en één dosering bij het avondeten nemen. Dan hoef je ook geen capsules mee te nemen.

Klein minpuntjes is natuurlijk het feit dat je 3 Joint Support capsules per dosering dient te slikken. Wat mij persoonlijk het meest tegenstaat is echter de grootte van de capsules. De Joint Support capsules van XXL Nutrition zijn namelijk, zoals je op de foto kunt zien, erg groot. Normaal heb ik geen problemen bij het slikken van wat grotere pillen, maar deze zaten me soms echt dwars. Als je al moeite hebt met andere pillen of tabletten, dan zal het doorslikken van deze glucosamine capsules zeker een opgave zijn.

Wat kost dit supplement van XXL Nutrition?

Het volgende onderdeel van mijn Joint Support review heeft betrekking op de prijs. Wat betaal je voor een potje van deze anti-gewrichtspijn-pillen bij XXL Nutrition? Is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere complete gewrichtssupplementen?

Voor een potje met 180 capsules betaal je €29,95 bij XXL. Dit is de prijs wanneer je één verpakking koopt. Bestel je 2 of meerdere Joint Support potjes, dan kosten ze je €27,95 per stuk. Aangezien je 6 capsules per dag neemt, doe je 30 dagen met een verpakking. Omgerekend ben je dus één euro per dag kwijt voor het gebruiken van XXL Nutrition’s Joint Support. Voor mijn gevoel is dit relatief duur. Maar om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met gewrichtssupplementen van andere merken. Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien behoort Joint Support van XXL tot de duurdere merken. De goedkoopste is de Glucosamine, Chondroitine & MSM van Body & Fitshop.

Let op: in deze vergelijking is puur gekeken naar de prijs, gebaseerd op het aantal dagen dat je met 1 verpakking kunt doen volgens de gebruiksaanwijzing. Hierbij is nog niet gekeken naar de exacte samenstelling en kwaliteit van een bepaald merk of product.

prijzen glucosamine

De werking van Joint Support

Bij alle supplementen reviews die ik schrijf voor Voeding-en-fitness.nl vind ik het belangrijkste onderdeel mijn kritische blik op de samenstelling, de werking en het effect van een bepaald product. In mijn Joint Support review zal ik kijken of de ingrediënten nuttig zijn en in de juiste dosering aanwezig zijn.

Joint Support bevat de volgende 7 natuurlijke stoffen, die zouden moeten bijdragen aan sterkere en soepelere gewrichten:

 • Glucosamine sulfaat – een belangrijke bouwstof dat zich voornamelijk bevindt in ons kraakbeen, ligamenten en pezen.
 • Chondroitine sulfaat – net als glucosamine een belangrijke bouwstof
 • MSM – staat voor MethylSulfonylMethaan en is een zwavelverbinding, waarvan aangenomen wordt dat dit de aanmaak van kraakbeen kan bevorderen
 • Cissus Quadrangularis – een kruid dat helpt de gewrichten te ondersteunen en pezen en gewrichtsbanden gezond houdt.
 • ASU – voedingssupplement om de gewrichten gezond en soepel te houden en het kraakbeen te beschermen tegen de gevolgen van veroudering, mechanische belasting en andere stressoren.
 • Hyaluronzuur – is een lichaamseigen stof. Het wordt geproduceerd om de gewrichten in ons lichaam goed gesmeerd te houden.
 • Vitamine C – heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

XXL Nutrition heeft met Joint Support een compleet supplement ter ondersteuning van je gewrichten samengesteld. In de afbeelding hieronder zie je de exacte samenstelling per dosering. Per dag krijg je 1500 mg glucosamine, 1200 mg chondroitine en 1500 mg MSM binnen. Voor glucosamine versus chondroitine geldt een optimale ratio van 4 : 3, wat Joint Support dus biedt.

joint support ervaring

Helpt glucosamine tegen gewrichtspijn?

Veel mensen met gewrichtspijnen, zoals artrose, grijpen naar dit soort glucosamine-supplementen omdat het de klachten zou verminderen. Maar uit 2 grote meta-analyses (1,2) blijkt dat glucose suppletie niet leidt tot minder stijfheid, minder pijn en meer bewegingsvrijheid van de gewrichten. Wel blijkt dat supplementen als Joint Support bij bepaalde individuen wel een positief effect heeft.

Of dit toe te schrijven is aan het supplement zelf, of aan een placebo-effect is lastig te zeggen. Suppletie door middel van producten met glucosamine, chondroitine en MSM kan effectief zijn bij acute blessures of schade aan gewrichten, maar is niet dé oplossing voor ontsteking van gewrichten, zoals bij artrose het geval is.

Joint Support review: mijn conclusie

Mijn Joint Support review wil ik graag eindigen met een persoonlijke conclusie. Tijdens het testen van dit supplement van XXL Nutrition is mijn ervaring tweeledig. Aan de ene kant staat vooral de grootte van de pillen mij tegen. De prijs ligt ook wat hoger, maar ik betaal liever wat meer voor goede kwaliteit dan dat ik goedkope rommel neem.

De samenstelling van Joint Support is prima. Het bevat 7 stoffen die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van gewrichten, pezen en gewrichtsbanden. Bovendien zijn deze ingrediënten ook goed gedoseerd. Helaas hebben ingrediënten als glucosamine, chondroitine en MSM zich nog niet 100% bewezen als dé oplossing voor kraakbeenschade en gewrichtsklachten als artrose.

Heb jij last van artrose of reumatische ontstekingen in je gewrichten? Kijk dan eerder naar ontstekingsremmers en richt je niet enkel op glucosamine tabletten. Heb jij last van acute blessures of stijve gewrichten? Dan kan een supplement als Joint Support wel meerwaarde hebben.

Joint Support

Met unieke ingrediënten gecombineerd in een optimale dosering biedt Ultra Joint Support je een formule als geen ander!

Persoonlijk voedingsschema op maat
Hulp nodig bij afvallen of spiermassa opbouwen? De door mij op maat gemaakte voedingsschema's helpen jou bij het bereiken van jouw doelen. Bulken of cutten? Een eetplan op maat van Voeding-en-fitness.nl zorgt ervoor dat jij resultaat boekt!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bronnen

 1. Wandel, S., Juni, P., Tendal, B., Nuesch, E., Villiger, P. M., Welton, N. J., . . . Trelle, S. (2010). Effects of glucosamine, chondroitin, or placebo in patients with osteoarthritis of hip or knee: Network meta-analysis. BMJ (Clinical Research Ed.), 341, c4675.
 2. Towheed, T. E., Maxwell, L., Anastassiades, T. P., Shea, B., Houpt, J., Robinson, V., . . . Wells, G. (2005). Glucosamine therapy for treating osteoarthritis. The Cochrane Database of Systematic Reviews, (2)(2), CD002946.

Deel jouw ervaring met Joint Support hieronder

Heb jij dit gewrichtssupplement van XXL Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Met unieke ingrediënten gecombineerd in een optimale dosering biedt Ultra Joint Support je een formule als geen ander!

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *