• xxl nutrition korting

Is Coca-Cola Life gezond?

Laatste update op 25 april 2019

coca cola life gezondCoca-Cola probeert met Coca-Cola Life in te springen op de gezondheidstrend van de laatste tijd. Deze cola, gezoet met Stevia, moet frisdrank een gezonder imago bezorgen. Het groene etiket draagt natuurlijk helemaal bij aan de gedachte van gezond en ‘natuurlijke ingrediënten’. Maar is Coca-Cola Life gezond? Of blijkt dit drankje toch stiekem ongezonder te zijn dan veel mensen (willen) geloven?

Wat is stevia?

De laatste maanden is stevia erg bekend geworden. Deze natuurlijke zoetstof wordt nu dus ook gebruikt om Coca-Cola Life op smaak te brengen. Maar wat is stevia nu eigenlijk?

Stevia is een kruidige, kleine struik die vooral in Zuid-Amerika en China wordt geteeld. De Stevia bladeren zijn erg zoet van smaak, ongeveer 300x zoeter dan onze gebruikelijke suiker. De daadwerkelijke zoetstof die uit de stevia plant wordt gewonnen noemen we stevioglycosiden. Stevia is een zoetstof, die als suikervervanger geschikt is voor diabetici. Stevia levert geen calorieën en is daarom ook beter voor mensen die willen afvallen (natuurlijk daargelaten dat als je wilt afvallen je het best gewoon helemaal geen frisdrank kunt drinken!).

Ons lichaam is niet in staat om stevia op te nemen. Onze darmflora zet het gedeeltelijk om in steviol, wat wel wordt opgenomen door het lichaam. Steviol verlaat ons lichaam via de urine, de rest van de stevia wordt uitgescheden via onze ontlasting.

Suiker in Coca-Cola Life

coca-cola life gezond?Cola gezoet met stevia! Het klinkt dus alsof Coca-Cola Life gezond is. Dit is echter slechts ten dele waar. Coca-Cola Life bevat namelijk alsnog suiker. Slechts een gedeelte van de suiker is vervangen door stevia. Waarschijnlijk is dit gedaan om de cola smaak te behouden. Stevia heeft namelijk een dropachtige smaak. Wanneer we het etiket van Coca Cola Life goed bestuderen zien we dat het ‘33% minder calorieën bevat vergeleken met cola’s met suiker’.

Een glas Coca-Cola Life bevat per 250 ml nog altijd zo’n 4,5 suikerklontje, dit komt neer op 70 kcal. Zo gezond is Coca-Cola Life dus helemaal niet. Toch is dit een gezonder alternatief dan gewone cola, want hetzelfde glas gewone Coca Cola bevat bijna 7(!) suikerklontjes. Hier krijg je dus in 1 teug 105 kcal binnen.

Coca-Cola Life gezond?

Is Coca-Cola Life gezond? Op deze vraag is het antwoord heel kort; NEE. Het bevat nog steeds een berg suiker en slechts een gedeelte van de suikers is vervangen door stevia. Een glas van deze frisdrank bevat nog steeds veel calorieën en daarnaast zijn de suikers funest voor onze tanden!

Wel kunnen we stellen dat Coca-Cola Life gezonder is dan normale cola. Het bevat dus minder suiker en minder kcal. Wil je de echte Coca Cola smaak behouden, maar toch een iets gezonder alternatief nemen? Dan is Coca-Cola Life een verstandige keus.
Persoonlijk raad ik helemaal af om frisdrank te drinken. Zeker wanneer je af wilt vallen zijn de calorieën uit cola beter te vermijden. Heb je dorst? Zorg dat je altijd een flesje met water bij de hand hebt. Dit is niet alleen gezonder, maar ook nog eens een stuk meer dorstlessend. Wil je toch een keer genieten en is je verlangen naar Coca-Cola te groot? Kies dan voor Coca-Cola Life (met mate!) en wees je ervan bewust dat je nog steeds een hoop calorieën en suikers binnen krijgt.

Hebben jullie Coca-Cola Life al eens geprobeerd? 

Marvin
Volg Marvin
Laatste berichten van Marvin (alles zien)
Meer handige fitness tips
De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Is Brinta of havermout gezonder?
brinta of havermout gezonder

Havermout of Brinta als ontbijt? Dit is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt door sporters. Want is Brinta nu hetzelfde als havermout of zijn Lees blog

REVIEW: SLANKER – FIT.nl afslank boek
slanker afslankboek

Gezond afvallen is in theorie niet heel moeilijk, door een calorietekort te creëren zal je vet gaan verliezen. In de praktijk blijkt echter dan veel Lees blog

5 lekkere keto recepten voor het ketogeen dieet
recept biefstuk saté

Ben jij bezig met een koolhydraatarm dieet, maar is jouw inspiratie voor geschikte maaltijden een beetje weg? In deze blog op Voeding-en-fitness.nl deel ik 5 Lees blog

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + twee =