• xxl nutrition banner

Intensive Pre-Train review – Crazy Nutrition

Intensive Pre-Train

€45,49
8.1

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

6.5/10

Smaak

7.5/10

Werking

10.0/10

Voordelen

  • Hoge dosering citrulline
  • 13 werkzame ingrediënten
  • Goede spierpomp
  • Abonnementsvorm met korting

Nadelen

  • Hogere prijs
  • Slechts 3 smaken

Bijgewerkt op 16 februari 2024 door Marvin

Een Pre Workout bevat stimulerende ingrediënten om jou nét even dat extra zetje te geven in de gym. Ideaal wanneer je weinig energie en zin hebt om te gaan trainen. Het aanbod pre workouts is tegenwoordig zo groot, dat het lastig is om de beste pre workout te kopen. Sinds 2014 test ik al pre workout boosters en ik deel graag mijn ervaringen met je. Dit keer heb ik Intensitve Pre-Train van Crazy Nutrition getest. Lees hier mijn complete Intensive Pre-Train review!

Ik heb de Intensive Pre-Train getest op de volgende punten:

  • Gebruiksgemak
  • Prijs
  • Smaak
  • Werking

Crazy Nutrition Intensive Pre-Train

Voordat we verder gaan met mijn Intensive Pre-Train review kijken we naar wat Crazy Nutrition zelf zegt over hun pre workout booster.

De INTENSIVE Pre-Train-formule van Crazy Nutrition is gemaakt met een unieke mix van 13 natuurlijke ingrediënten om atleten van alle niveaus te helpen. Maximaliseer focus en energie, zonder crash na je training!

  • Explosieve energie zonder opgejaagd gevoel
  • Verhoogde focus en motivatie
  • Geen crash na je training
  • Heerlijke spierpomp tijdens het sporten
  • 13 natuurlijke pre workout ingrediënten
  • Verkrijgbaar in 3 lekkere smaken
  • Hoge dosering citrulline malaat
  • Ook te koop in cafeïnevrije variant
  • Bespaar met abonnement
intensive pre train review

Gebruiksgemak van deze pre workout

Het eerst onderdeel van mijn Intensive Pre-Train review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de informatie op het etiket en de mengbaarheid van het poeder.

Intensive Pre-Train wordt geleverd in een pot met 600 gram inhoud. Volgens het gebruiksadvies op het label meng je 1 maatschep (= 20 gram poeder) met ongeveer 500 ml water. Drink je pre workout shake zo’n 30 minuten voor het sporten. Omdat het potje een brede opening heeft, is het scoopen van je dosering erg makkelijk. Ook wanneer je pot bijna leeg is. Het poeder zelf lost redelijk goed op in water. Er ontstaat alleen een klein laagje schuim.

Op het etiket van deze Crazy Nutrition pre workout vind je alle informatie over het gebruik en de ingrediënten. Je ziet een tabel met de exacte doseringen per ingrediënt. Dit vind ik altijd prettig omdat je als sporter precies weet wat je binnenkrijgt. Sommige merken houden hun doseringen geheim en noemen enkel een ‘proprietary blend’ (mix van alle pre workout ingrediënten die ze hebben gebruikt). Hierbij weet je nooit wat je precies neemt.

Voor het gebruiksgemak beoordeel ik Intensive Pre-Train met een 8.5/10.

Wat kost de Crazy Nutrition pre workout?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat je niet teveel betaalt voor je supplementen. Daarom kijk ik in mijn review van Intensive Pre-Train kritisch naar de kosten.

Bij Crazy Nutrition heb je de keus uit een losse aankoop of een abonnement op Intensive Pre-Train. Voor een losse verpakking betaal je €64,99. Kies je voor een abonnement dan krijg je 30% korting en betaal je nog maar €45,49 per levering. Omdat je 30 doseringen haalt uit 1 zak Pre-Train kost het gebruik je omgerekend €1,52 per training. De prijs van de Crazy Nutrition pre workout booster is dus hoger dan gemiddeld.

Ik raad aan om te kiezen voor het abonnement om 30% te besparen op je pre workouts. Op basis van hoe vaak je per week traint, zorgt Crazy Nutrition ervoor dat je nooit zonder Intensive Pre-Train komt te zitten. Je kunt bovendien je abonnement altijd opzeggen en zit dus nergens aan vast.

De Intensive Pre-Train van Crazy Nutrition is duurder dan veel pre workouts die je in Nederland kunt kopen. Omdat het merk een hoge kwaliteit biedt beoordeel ik de prijs toch met een 6.5/10.*

Prijs
1 zak Intensive Pre-Train€64,99
Abonnement Intensive Pre-Train€45,49

* Intensive Pre-Train is de enige pre workout die ik ken met een niet-tevreden-geld-terug-garantie. Ben je niet tevreden met het product? Dan kun je binnen 60 dagen je pot Intensive Pre-Train terugsturen en je geld terug krijgen. Dit betekent dat deze pre workout booster, ondanks zijn hogere prijs, het proberen zeker waard is.

Intensive Pre Workout smaken

De smaak is voor veel mensen behoorlijk belangrijk als het gaat om pre workouts. Daarom deel ik mijn persoonlijke ervaring met de verschillende Intensive Pre-Train smaken hier met je.

Wil je deze pre workout van Crazy Nutrition kopen? Dan heb je de keus uit 3 verschillende smaken, namelijk Blue Raspberry, Fruit Punch en Green Apple. Niet enorm veel keus, maar de smaken zelf zijn behoorlijk lekker. Voor mijn review heb ik alledrie de smaken geprobeerd. Mijn favoriete smaak is Blue Raspberry, gevolgd door Fruit Punch. De Green Apple variant is oké, maar voor mij persoonlijk iets te zuur.

Let op: de Green Apple smaak is de cafeïnevrije pre workout. Dit is ideaal wanneer je later op de avond traint en dus niet veel cafeïne wil binnenkrijgen. Ook wanneer je cafeïne niet goed verdraagt is dit een goede keus.

Voor de smaaktest krijgt Intensive Pre-Train een 7.5/10 van mij.

Werking en samenstelling

Het belangrijkste punt in mijn pre workout booster reviews is natuurlijk de werking. Wat doet deze pre workout precies voor je? Hier deel ik mijn kritische mening over de samenstelling en deel ik mijn eigen ervaringen met Intensive Pre-Train.

Crazy Nutrition Intensive Pre-Train is een krachtige pre workout met 13 natuurlijke werkzame ingrediënten. Alle stoffen zijn sterk gedoseerd en dit vind ik een van de sterkste punten van deze pre workout booster. Per dosering krijg je onder andere 200 mg cafeïne, 8 gram citrulline malaat en 3500 mg beta alanine binnen. Hieronder zie je de complete ingrediëntenlijst.

intensive pre-train ingrediënten

Werkzame ingrediënten

Crazy Nutrition heeft ingrediënten gebruikt bij het samenstellen van Intensive Pre-Train die wetenschappelijk zijn onderzocht. Alle werkzame stoffen kunnen jou als sporter ondersteunen tijdens een training. Intensive Pre-Train bevat vitamines, mineralen, aminozuren en andere stoffen die jouw lichaam stimuleren om beter te presteren. Hieronder heb ik de effecten van alle stoffen uitgelegd.

IngrediëntEffect
Vitamine CDraagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en ondersteunt de werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning.
Vitamine B6Draagt bij aan een goede energievoorziening in de spieren. Ondersteunt de normale regulering van de hormonale activiteit.
Vitamine B3Niacine activeert de natuurlijke energie in het lichaam en draagt bij tot de vermindering van moeheid en vermoeidheid.
Vitamine B1Thiamine helpt om energie vrij te maken uit je voeding. Ook ondersteunt het de normale werking van hart en bloedvaten.
Vitamine B12Draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen en ondersteunt de energieproductie in je lichaam. Daarnaast is B12 betrokken bij het functioneren van je immuunsysteem en centrale zenuwstelsel.
IJzerMineraal dat betrokken is bij de energiestofwisseling en een normale cognitieve functie ondersteunt. Daarnaast zorgt het voor een normaal werkend zuurstoftransport in je lichaam.
Citrulline MalaatZorgt voor een hogere N.O. productie, waardoor de bloedtoevoer naar je spieren wordt verbeterd. Meer zuurstof en voedingstoffen naar je spieren én een krachtige pomp.
Beta-alanineStimuleert het uithoudingsvermogen van je spieren door de carnosineconcentratie in je spieren te verhogen.
TaurineOndersteunt het functioneren van je zenuwstelsel en helpt bij het reguleren van je vocht- en elektrolytenbalans.
KSM-66 AshwagandhaEen kruid dat veel positieve effecten heeft op je lichaam. Zo werkt het stress verminderend, gaat het ontstekingsreacties tegen en ondersteunt het je nachtrust en herstel.
CafeïneBelangrijkste effect is het verhogen van de energieproductie in je lichaam. Daarnaast kan het zorgen voor een verbeterde focus, hogere alertheid en vermindering van vermoeidheid.
EnXtraOndersteunt de energie in je lichaam en verbeterd de mentale alertheid.
PiperineOok bekend onder de naam bioperine. Is een stof dat de opname van andere werkzame stoffen stimuleert, waardoor je de effecten beter ervaart.

Lees hier meer over het effect van cafeïne op sportprestaties.

Mijn ervaring met Intensive Pre-Train

De afgelopen periode heb ik Intensive Pre-Train gebruikt voor mijn krachttrainingen. Benieuwd naar mijn ervaring? Ik deel hieronder wat ik van deze pre workout vind.

Ik heb de Intensive Pre-Train gebruikt volgens het aanbevolen gebruik zoals op het label staat. Ongeveer 30 minuten voor mijn workout nam ik 1 maatschep met water. Kort daarna merkte ik het eerste effect al, namelijk de pre workout tintelingen veroorzaakt door beta alanine. Ook merkte ik dat ik meer energie krijg en echt zin kreeg om naar de sportschool te gaan.

Tijdens mijn training voelde ik me lang energiek. Door stoffen als cafeïne en verschillende B-vitamines kon ik langer doorgaan zonder vermoeid te raken. Erg prettig als ik na mijn krachtsessie ook nog even cardio wilde doen. De zeer hoge dosering citrulline malaat zorgde ervoor dat mijn spieren enorm opgepompt werden tijdens het trainen. Dit werkt motiverend, maar heeft ook andere voordelen. Doordat er meer zuurstof en voedingsstoffen in je spieren terecht komen kun je beter presteren en herstel je sneller.

Crazy Nutrition’s Intensive Pre-Train is een van de beste legale pre workout boosters waar ik ooit mee heb getraind. Voor de werking van dit supplement geef ik dan ook een 10/10!

intensive pre train ervaring

Intensive Pre-Train review: mijn conclusie

Net als in mijn andere supplementen reviews heb je in dit artikel mijn persoonlijke ervaringen kunnen lezen. Voor mij heeft Intensive Pre-Train een aantal belangrijke voordelen, maar ook nadelen. Ik vind dit een van de beste pre workouts die je momenteel in Nederland kunt kopen. Intensive Pre-Train bevat 13 natuurlijke (en legale) stoffen die hoog gedoseerd zijn. Daarom heb ik een krachtige werking ervaren tijdens het trainen. Vooral de hoge dosering citrulline vind ik top.

Veel pre workout merken gebruiken soortgelijke ingrediënten, maar hebben deze laag gedoseerd waardoor je er weinig van merkt. Crazy Nutrition heeft gekozen voor een sterke dosering. De kwaliteit van Intensive Pre-Train is heel hoog, maar helaas wordt de prijs hier ook een stukje hoger door. Gelukkig kun je 30% op de kosten besparen door voor een abonnement te kiezen.

Op zoek naar een pre workout van de allerhoogste kwaliteit? Naar aanleiding van mijn ervaringen en de hoge doseringen van Intensive Pre-Train kan ik je deze booster van Crazy Nutrition zeker aanraden!

intensive pre train

De INTENSIVE Pre-Train-formule van Crazy Nutrition is gemaakt met een unieke mix van 13 natuurlijke ingrediënten om atleten van alle niveaus te helpen. Maximaliseer focus en energie, zonder crash na je training!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin
Meer handige fitness tips
TestoPrime review: is dit de beste testosteron booster?
testoprime review en ervaring

Sporters met een laag testosteron gehalte klagen over verschillende symptomen. Zo ervaren ze depressieve gevoelens, minder energie, een laag libido en tragere opbouw van kracht Lees blog

PhenQ review en ervaringen: is dit de beste fatburner?
phenq review

Probeer jij vet te verliezen, maar kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? In jouw online zoektocht naar de beste fatburners kom je Lees blog

Bulking Stack review – Crazy Bulk
bulking stack review

Al zolang als mensen sporten, zijn ze op zoek naar manieren om sneller én meer resultaat te behalen. Daarom zijn supplementen ook zo populair onder Lees blog

Is Pre Workout gevaarlijk?
pre workout met veel cafeïne

Onlangs verscheen er een nieuwsartikel online waarin de Dopingautoriteit waarschuwt voor pre workout supplementen. Deze waarschuwing verscheen op meerdere grote platformen, waaronder AD.nl en Men's Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *