• xxl nutrition banner

Impact Whey review + kortingscode – Myprotein

Impact Whey

€10,99
8.2

Oplosbaarheid

8.0/10

Prijs

9.0/10

Smaak

8.0/10

Voedingswaarden

7.8/10

Voordelen

 • Verkrijgbaar in ruim 40 smaken
 • Zeer scherpe prijs
 • Goed aminozuurprofiel
 • 4,5 gram BCAA

Nadelen

 • Eiwitwaarde iets lager dan op etiket staat

Bijgewerkt op 9 april 2024 door Marvin

Eiwitshakes zijn een goede toevoeging op een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Er is echter nogal wat verschil in prijs/kwaliteitsverhouding tussen de verschillende merken. Naast de labtesten om de kwaliteit van eiwitshakes te bepalen vindt Voeding-en-fitness.nl het ook belangrijk om alle verschillende soorten eiwitsupplementen te testen en beoordelen. De Impact Whey van Myprotein is een eiwitshake die steeds populairder wordt onder Nederlandse (kracht)sporters.

Maar is dit terecht? Ik heb de Impact Whey Protein mogen testen en mijn ervaringen lezen jullie in deze Impact Whey review. Uiteraard heb ik mijn kritische blik geworpen op deze eiwitten en is mijn persoonlijke mening compleet onafhankelijk!

23% korting met de code: MARVINNL

Ik heb de Impact Whey Protein van Myprotein beoordeeld op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarde

Myprotein Impact Whey

Voordat we verder gaan met deze Impact Whey review kijken we naar wat Myprotein zelf zegt over hun bestverkopende eiwitshake.

“Onze bestseller Impact Whey Protein® bevat enkel het beste whey-eiwitconcentraat en heeft een eiwitinhoud van wel 82%. Als je op zoek bent naar een hoogkwalitatief eiwitpoeder voor een supergoede prijs die ook nog eens lekker smaakt, dan ben je hier aan het juiste adres!

Voordelen Impact Whey:

 • Ons populairste eiwitproduct
 • Meer dan 80% eiwitten per portie
 • Uitstekend aminozuurprofiel
 • Hoogst biologische waarde van alle eiwitten
 • Ideaal voor het opbouwen en herstellen van spierweefsel
 • Smaakt lekker en is goed mengbaar”

impact whey protein

De oplosbaarheid van Impact Whey Protein

Het eerste punt van deze Impact Whey review is de oplosbaarheid. Bij een eiwitshake die je elke dag gebruikt (sommigen nemen zelfs meerdere shakes per dag) is het belangrijk dat het poeder goed oplost in water of melk. Het is vervelend als er dikke klonten of stukjes in je shake achterblijven omdat het eiwitpoeder niet goed mengt.

Volgens het etiket van Myprotein’s Impact Whey Protein mix je 25 gram poeder met 150 – 250ml water of melk. Hoe minder water of melk, des te dikker de shake wordt. Zelf heb ik Impact Whey uiteraard getest met zowel water als melk. Ook heb ik gevarieerd met de hoeveelheid vocht.

Over het algemeen is de oplosbaarheid van Impact Whey eigenlijk erg goed! Deze shake mengt zowel goed met water als melk en er blijven geen klontjes achter. Wel merkte ik dat wanneer ik 150 ml melk gebruikte er toch 1 of 2 klein klontjes vormden die achterbleven op de rand van m’n shakebeker. Maar goed, dit was slechts een enkele keer en persoonlijk vond ik dit niet heel erg.

Wat kost deze eiwitshake van Myprotein?

Een ander belangrijk aspect bij het kopen van supplementen is de prijs. Je wilt natuurlijk beslist niet teveel betalen. Daarom kijk ik in deze Impact Whey review kritisch naar de prijs van Impact Whey Protein en vergelijk deze met andere veel verkochte eiwitshakes in Nederland.

Impact Whey van Myprotein is verkrijgbaar in zakken van 1000 gram, 2500 gram en 5000 gram. Keus genoeg dus! Hoe meer je koopt, hoe voordeliger deze eiwitshake wordt. 1 dosering bestaat uit een maatschep van 25 gram, uit een zak van 1000 gram haal je dus 40 shakes. Uit een zak van 2500 gram haal je 100 protein shakes en een zak van 5000 gram is dus genoeg voor 200 Impact Whey eiwitshakes.

Wanneer we kijken naar de meest voordelige optie, de zak van 2,5 kg, betaal je per shake omgerekend zo’n 75 eurocent per shake. Dat is echt heel goedkoop! Let wel op, de dosering van 25 gram is vaak wat kleiner dan bij andere eiwitshakes dus om de echte prijs te kunnen bepalen moet je goed vergelijken.

Impact Whey

Impact Whey Protein van Myprotein is een wei-eiwit met een eiwitgehalte van ongeveer 82%. Het is afgeleid van vegetarische zoete wei en heeft een hoog gehalte van essentiële en niet-essentiële aminozuren. De spieropbouw en het onderhoud kunnen zo optimaal worden ondersteund.

Smaakt Impact Whey lekker?

Het volgende onderdeel van mijn Impact Whey review gaat over de smaak. Smaak is natuurlijk persoonsgebonden (gelukkig maar), maar toch zijn we het er allemaal wel over eens dat een whey shake niet te chemisch moet smaken. Persoonlijk zoek ik een lekkere romige en volle smaak in de eiwitshakes die ik gebruik.

Impact whey protein myprotein

Myprotein’s Impact Whey is verkrijgbaar in ruim 30 smaken. Ik zal ze niet allemaal opsommen, maar bij deze een kleine greep uit het assortiment; Apple Crumble, Blueberry Cheesecake, Chocolate Brownie, Cinnamon Danish, Lemon Cheesecake, Stickey Toffee Pudding, en Chocolate Peanut Butter. Uiteraard zijn ook gewoon de ‘normale varianten’ als banaan, aardbei, vanille en chocolade verkrijgbaar. Tussen alle smaken zit vast wel een smaak die je lekker vindt.

Zelf heb ik de Chocolate Peanut Butter, Stracciatella en Peanut Cookie geprobeerd. Mijn favoriet is toch wel de Chocolade / pindakaas smaak. Why? Ik ben gek op chocola en ook gek op pindakaas, dus ik was benieuwd naar de combinatie. Ik moet zeggen dat die erg lekker is! Zeker in melk krijg je een heerlijk romige chocolade milkshake met een vleugje pindakaas erdoor. In water is de smaak nét wat minder, maar dat is met alle eiwitshakes. Ook qua smaak scoort de Impact Whey Protein dus goed. Al moet ik zeggen dat ik de Syntha-6 van BSN lekkerder vond, maar dat is ook niet gek met al die suikers die daar in zitten…

De voedingswaarde van Impact Whey Protein

Nu wil ik het hebben over het belangrijkste onderdeel van de Impact Whey review, namelijk de voedingswaarde. Een proteïne shake kan nog zo lekker smaken, goed mengen of goedkoop zijn, wanneer de samenstelling niet in orde is raad ik het af om die shake te nemen. Als sporter wil je je lichaam toch voeden met enkel het beste?

Volgens het etiket van Impact Whey krijg je de volgende nutriënten binnen per shake van 25 gram:

 • 98,3 Kcal
 • 20,5 gram eiwit
 • 1,7 gram vet
 • 1,5 gram koolhydraten

Gekeken naar deze voedingswaarde is de Impact Whey van Myprotein een zeer goede eiwitshake. Hoog in eiwitten en laag in koolhydraten. Om verder te kijken naar de kwaliteit is er een aminozuuranalyse van Impact Whey gedaan. Uit deze analyse is naar voren gekomen dat het eiwitgehalte in het eiwitpoeder iets lager uitvalt, namelijk 6,2% lager. Het bevat 75,3% eiwit in plaats van de aangegeven 80%.

Aminozuuranalyse Impact Whey

Hoewel de hoeveelheid eiwit iets lager uitvalt, valt dit nog wel binnen de acceptabele marges. Uit de test blijkt tevens dat het aminozuurprofiel erg goed is, er is geen sprake van Amino Spiking (kunstmatig toevoegen van waardeloze aminozuren om een hoger eiwitpercentage te krijgen). In mijn ogen zit het met de voedingswaarde van Impact Whey prima, al is het wel jammer dat er wat minder eiwit inzit dan aangegeven op het label.

aminozuuranalyse Impact Whey

In vergelijking met de Whey Perfection en Whey Delicious scoort Impact Whey ook prima. Zoals je in de tabel hieronder zit verschillende deze eiwitsupplementen niet veel van elkaar. Volgens het etiket bevat Impact Whey van Myprotein het meeste eiwit, maar is het ook iets rijker aan vet.

voedingswaarde Impact Whey

Impact Whey Review: mijn conclusie

We zijn aangekomen bij het laatste deel van mijn Impact Whey review; de conclusie. Net zoals in mijn andere supplementen reviews geef ik nog kort mijn persoonlijk ervaring met dit eiwit supplement van Myprotein.

Om kort te zijn, mijn ervaring met Impact Whey is zeer goed. De smaak is lekker, de prijs is echt heel laag en de voedingswaarde is in orde. Grote voordelen zijn in mijn ogen de zeer scherpe prijs en de verscheidenheid aan verkrijgbare smaken. Ook voor de kieskeurige onder ons zit er vast en zeker een variant bij die in de smaak valt.

Enig minpuntje is dat het eiwitpercentage iets lager is dan op het etiket staat aangegeven, maar gelukkig is er niks mis met de samenstelling van het eiwit qua aminozuurprofiel. Ik zou Impact Whey zeker nogmaals gebruiken, ben eigenlijk ook wel benieuwd naar andere smaken dus die ga ik zeker proberen!

23% korting bij Myprotein

In het begin van mijn Impact Whey review beloofde ik jullie al een kortingscode ter waarde van 23%, dus bij deze. Ga via de bestelknop hieronder naar Myprotein en gebruik onderstaande code tijdens het afrekenen van je bestelling en krijg 23% korting op je gehele bestelling, dus niet enkel op de Impact Whey Protein!

23% korting met de code: MARVINNL

Impact Whey

Impact Whey Protein van Myprotein is een wei-eiwit met een eiwitgehalte van ongeveer 82%. Het is afgeleid van vegetarische zoete wei en heeft een hoog gehalte van essentiële en niet-essentiële aminozuren. De spieropbouw en het onderhoud kunnen zo optimaal worden ondersteund.

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Impact Whey hieronder

Heb jij Impact Whey Protein van Myprotein al eens gebruikt? Laat jouw ervaring in een reactie hieronder achter en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Myprotein THE Whey review
myprotein the whey review

Wat is jouw favoriete eiwitshake? Tegenwoordig zijn er zoveel merken en varianten verkrijgbaar, dat het lastig kiezen is. Met de eiwitshake reviews op Voeding-en-fitness.nl probeer Lees blog

Myprotein BCAA review
Myprotein BCAA review en ervaring

Na het grote succes van onze Impact Whey winactie op de Voeding & Fitness Facebookpagina is het tijd voor een volgende review van een Myprotein Lees blog

THE Pre-Workout review – Myprotein
mypre 2.0 review

Waarschijnlijk heb je pre workout booster van Myprotein wel eens voorbij zien komen. Onder andere Anthony Kruijver gebruikt MYPRE voor zijn trainingen en laat dit Lees blog

Impact Pump Blend review – Myprotein
impact pump blend review

Een pre workout booster geldt voor velen als benodigd supplement voor hun training. Na een lange werkdag geeft een pre workout je de energie die Lees blog

Impact Whey Protein van Myprotein is een wei-eiwit met een eiwitgehalte van ongeveer 82%. Het is afgeleid van vegetarische zoete wei en heeft een hoog gehalte van essentiële en niet-essentiële aminozuren. De spieropbouw en het onderhoud kunnen zo optimaal worden ondersteund.

Impact Whey Protein van Myprotein is een wei-eiwit met een eiwitgehalte van ongeveer 82%. Het is afgeleid van vegetarische zoete wei en heeft een hoog gehalte van essentiële en niet-essentiële aminozuren. De spieropbouw en het onderhoud kunnen zo optimaal worden ondersteund.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

2 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  8

  Prijs

  9

  Smaak

  8.5

  Voedingswaarden

  7.7

  Jammer dat er wat minder eiwit inzit, maar de prijs en heerlijke smaak maakt dit echt wel goed. Chocolate brownie is mijn favo

 2. Oplosbaarheid

  8.9

  Prijs

  9

  Smaak

  10

  Voedingswaarden

  7

  Steeds vaker zie je dat de Eiwitwaarde niet overeenkomt met het etiket, erg jammer. Verder wel een top prijs, zeker de moeite waard om te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *